Franjo Vladić Kulje

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
josipmostar

#2 Re: Franjo Vladić Kulje

Post by josipmostar »

Image

:-D Jedan je "poslovođa"
josipmostar

#3 Re: Franjo Vladić Kulje

Post by josipmostar »

Beathlesi su bili crni

A on je bio žut

Iz Šantićeve roker pravi

Nasmijan i nikad ljut!

Vitak kao grana trešnje

Razvozio mlijeko gradom

Čim zaigra u Mostaru

Proglasiše ga najvećom nogometnom nadom!

Škola mu baš nije išla

Al' ostalo sve za pet

Kad zaigra na Wemblyju

On očara cio svijet!

Pa porobi sve obrane

I golmane prve klase

Golovi sa trijes'ipet

Našeg Kulju krase

Sa desetkom preko leđa

Pele mu se divi

Legendarni Franjo Vladić

Sa Mostarom živi!

I kad se sve karte zbroje

Ne može mi niko reći

Da je iko od poslovođe

Bio igrač veći!
palermo

#4 Re: Franjo Vladić Kulje

Post by palermo »

Šta je to, malo žuto u žutome................Kulje u mini morisu. Početkom sedamdesetih je kupio minimorisa, prvo njegovo auto i prvi mini moris u Mostaru (jarke žute boje) stalno je zujao gore dole............od strelčevine do razvitka pa opet nazad.
Inače Kulje je bio od onih koji su rođeni samo da igraju fudbal i nizašta više nisu bili. Isti takav je bio i Semir Tuce, interesantno je da nijedan od njih dvojice nije napravio bogzna kakvu karijeru (mislim u evropskim okvirima) iako ih je Bog obilato obdario talentom. Nažalost ,falilo je pameti. Samo prilog tezi da bez nečega i u glavi ne možeš biti najveći ili među najvećima.
josipmostar

#5 Re: Franjo Vladić Kulje

Post by josipmostar »

A naglasak nije na tom što je mogao. Znamo manje više da je mogao. Lijepo se prisjetiti. Bilo je i drugih koji su imali i nešto talenta i znanja u glavi pa opet nisu uspjeli.
josipmostar

#6 Re: Franjo Vladić Kulje

Post by josipmostar »

palermo wrote:Šta je to, malo žuto u žutome................Kulje u mini morisu. Početkom sedamdesetih je kupio minimorisa, prvo njegovo auto i prvi mini moris u Mostaru (jarke žute boje) stalno je zujao gore dole............od strelčevine do razvitka pa opet nazad.
Inače Kulje je bio od onih koji su rođeni samo da igraju fudbal i nizašta više nisu bili. Isti takav je bio i Semir Tuce, interesantno je da nijedan od njih dvojice nije napravio bogzna kakvu karijeru (mislim u evropskim okvirima) iako ih je Bog obilato obdario talentom. Nažalost ,falilo je pameti. Samo prilog tezi da bez nečega i u glavi ne možeš biti najveći ili među najvećima.

Hvala za mini morisa:-)...Ima i jednda radna verzija s njim kako je strugao o jedan zid u šantićevoj a gazda je nakon tog slavodobitno izašao i uspeo se na skakaonicu tadašnjeg bazena:-)
abondanzieri

#7 Re: Franjo Vladić Kulje

Post by abondanzieri »

Nakon karijere ste završili u ugostiteljstvu? Otvorili ste kafić?
- Ma ne! Odakle mene u tome, nisam znao niti sardinu otvoriti. To je Ružica (supruga, op.a) kasnije uzela pod svoje i otvorila. Ma meni su za ugovor nudili sve one mlinice ispod Starog mosta kad su čuli da mi Dinamo daje četiristo tisuća u ono vrijeme. To je veliki novac bio u to vrijeme. Kažu, uzmi, otvori konobu, kafić, restoran, što hoćeš.
:lol: :lol: :lol:
Post Reply