Franjo Vladić Kulje
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
josipmostar
#3 Re: Franjo Vladić Kulje
Beathlesi su bili crni
A on je bio žut
Iz Šantićeve roker pravi
Nasmijan i nikad ljut!
Vitak kao grana trešnje
Razvozio mlijeko gradom
Čim zaigra u Mostaru
Proglasiše ga najvećom nogometnom nadom!
Škola mu baš nije išla
Al' ostalo sve za pet
Kad zaigra na Wemblyju
On očara cio svijet!
Pa porobi sve obrane
I golmane prve klase
Golovi sa trijes'ipet
Našeg Kulju krase
Sa desetkom preko leđa
Pele mu se divi
Legendarni Franjo Vladić
Sa Mostarom živi!
I kad se sve karte zbroje
Ne može mi niko reći
Da je iko od poslovođe
Bio igrač veći!
A on je bio žut
Iz Šantićeve roker pravi
Nasmijan i nikad ljut!
Vitak kao grana trešnje
Razvozio mlijeko gradom
Čim zaigra u Mostaru
Proglasiše ga najvećom nogometnom nadom!
Škola mu baš nije išla
Al' ostalo sve za pet
Kad zaigra na Wemblyju
On očara cio svijet!
Pa porobi sve obrane
I golmane prve klase
Golovi sa trijes'ipet
Našeg Kulju krase
Sa desetkom preko leđa
Pele mu se divi
Legendarni Franjo Vladić
Sa Mostarom živi!
I kad se sve karte zbroje
Ne može mi niko reći
Da je iko od poslovođe
Bio igrač veći!
-
palermo
#4 Re: Franjo Vladić Kulje
Šta je to, malo žuto u žutome................Kulje u mini morisu. Početkom sedamdesetih je kupio minimorisa, prvo njegovo auto i prvi mini moris u Mostaru (jarke žute boje) stalno je zujao gore dole............od strelčevine do razvitka pa opet nazad.
Inače Kulje je bio od onih koji su rođeni samo da igraju fudbal i nizašta više nisu bili. Isti takav je bio i Semir Tuce, interesantno je da nijedan od njih dvojice nije napravio bogzna kakvu karijeru (mislim u evropskim okvirima) iako ih je Bog obilato obdario talentom. Nažalost ,falilo je pameti. Samo prilog tezi da bez nečega i u glavi ne možeš biti najveći ili među najvećima.
Inače Kulje je bio od onih koji su rođeni samo da igraju fudbal i nizašta više nisu bili. Isti takav je bio i Semir Tuce, interesantno je da nijedan od njih dvojice nije napravio bogzna kakvu karijeru (mislim u evropskim okvirima) iako ih je Bog obilato obdario talentom. Nažalost ,falilo je pameti. Samo prilog tezi da bez nečega i u glavi ne možeš biti najveći ili među najvećima.
-
josipmostar
#5 Re: Franjo Vladić Kulje
A naglasak nije na tom što je mogao. Znamo manje više da je mogao. Lijepo se prisjetiti. Bilo je i drugih koji su imali i nešto talenta i znanja u glavi pa opet nisu uspjeli.
-
josipmostar
#6 Re: Franjo Vladić Kulje
palermo wrote:Šta je to, malo žuto u žutome................Kulje u mini morisu. Početkom sedamdesetih je kupio minimorisa, prvo njegovo auto i prvi mini moris u Mostaru (jarke žute boje) stalno je zujao gore dole............od strelčevine do razvitka pa opet nazad.
Hvala za mini morisa:-)...Ima i jednda radna verzija s njim kako je strugao o jedan zid u šantićevoj a gazda je nakon tog slavodobitno izašao i uspeo se na skakaonicu tadašnjeg bazena:-)
- abondanzieri
#7 Re: Franjo Vladić Kulje
Nakon karijere ste završili u ugostiteljstvu? Otvorili ste kafić?
- Ma ne! Odakle mene u tome, nisam znao niti sardinu otvoriti. To je Ružica (supruga, op.a) kasnije uzela pod svoje i otvorila. Ma meni su za ugovor nudili sve one mlinice ispod Starog mosta kad su čuli da mi Dinamo daje četiristo tisuća u ono vrijeme. To je veliki novac bio u to vrijeme. Kažu, uzmi, otvori konobu, kafić, restoran, što hoćeš.