Zbog posjedovanja francuskih putovnica i navijanja za francusku reprezentaciju tj. simpatiziranja/posjedovanja iste svice i kanadjani su odlucili protjerati tu gnusnu populaciju iz zemalja u kojima zive vijekovima i vijekovima se tako izjasnjavaju i kao francuzi i kao kanadjani/svicarci.
Kako slatko ( jos samo fali dijabetes ).
Nikome u Kanadi nisu smetale francuske putovnice ( pa cak ni domovnice ), niti navijanje za francusku reprezentaciju.
Kanadjani nisu sitne dusice.
Ali desilo se cudo ( nevidjeno ) ; Kanadjanima je zasmetalo sto su im Francuzi ( i Belgijanci ) razvalili zemlju. Ono bas je razvalili, cisto da se nesto desava ( nije da je bilo za to neke potrebe ). I ono kad su im krenuli paliti kuce i bogomolje ( nisu normalni, jel'de ?) i kad su im Francuzi i Belgijanci dolazili na vrata sa rjecima: "Je li ovo Kanada il' je ovo Francuska/Belgija ?". Ako su rekli Francuska/Belgija, imali su relativne sanse za drugo poluvrijeme. ( ovo vec spada u kategoriju "vjerovali ili ne", hornse ? ). Jer Francuzi su nadasve civilizirani, a Kanadjani su znate primitivni. Francuzi i Belgijanci ne mogu vjerovati, da su se vijekovima/stoljecima nasli u takvom ozracju.
A onda kazu Francuzi: "E da vam nesto objasnimo Kanadjani ; Ovo je tisucljetna domovina svih Francuza i posto je tako mi bismo da se prikljucimo Grenlandu". Belgijanci kazu : "Neee bre, ovo je vekovna zemlja Belgijanaca i shodno tome, mi cemo da napravimo referendum i ako treba prikljucicemo se i Antraktiku, ali Kanada se zvati necemo."
Kanadjani se ipak usude reci ( zamisli !?! ) : "Ako zivite ovdje vec vijekovima, zar niste i vi Kanadjani ?"
"Mi Kanadjani !?! MI KANADJANI !?! Kako vam takvo nesto moze i na um pasti ???"
"Pa stanite malo, rekose Kanadjani, ako toliko volite Francusku i Belgiju, zbog cega ne zivite u njoj ?"
Tu Francuzi i Belgijanci rekose : "Historia est magistra vitae".
Ali u nekim sretnijim zemljama.