avaz wrote:
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp=
Ko gazduje krajiškom ljepoticom
Francuski rafteri otjerani s Une
Koncesionar Senad Zulić nije dozvolio turističkoj agenciji "Green River" da čamcima spusti goste niz slapove
Sve napore da se Unsko-sanski kanton promovira kao zanimljivo turističko odredište s bogatom ponudom narušilo je jučerašnje sprečavanje grupe turista iz Francuske da se u rafting čamcima spuste niz slapove Une.
Koncesionar za organiziranje tradicionalne Una regate i raftinga na Uni Senad Zulić Bijelispriječio je vlasnika turističke agencije "Green River" Vanju Reljića da ukrca 17 Francuza u čamce i spusti ih niz riječne kaskade od Kostela do Srbljana.
Francuski rafteri otjerani sa Une
-
Prenj
#1 Francuski rafteri otjerani sa Une
SRAMOTA
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Hvala bogu..mislite da bi se mi mogli provozati chamcem po Seni samo onako...
.
-
Prenj
Ne mijesaj kruske i jabuke.Bobi wrote:Hvala bogu..mislite da bi se mi mogli provozati chamcem po Seni samo onako....
U svakoj uredjenoj zemlji postoje nekakva pravila koja su donesena sa odredjenim ciljem.
Mi se ko furamo da nam je turizam sansa i onda lokalna vlast dodijeli lokalnom kauboju monopol na rafting na jednoj od najljepsih rijeka u svijetu za 5000 KM.
Koji je cilj ovdje ispunjen osim toga da lokalni amidzic bude "dobar"?
- Fair Life
Bobi wrote:Hvala bogu..mislite da bi se mi mogli provozati chamcem po Seni samo onako....

Mozda ne po Seni, ali po Zambezi... bi sigurno. Ne poredi nas sa Francuskom, jer blizi smo Zimbabweu... po mnogo cemu.
Evo... pogledaj rafting na Zambezi. Pitam se mozemo li dostici Afriku... a zelje su nam za EU.
Fuuuuuuuuj !!

Last edited by Fair Life on 27/04/2005 10:21, edited 1 time in total.
-
HamzaC
Sve napore da se Unsko-sanski kanton promovira kao zanimljivo turističko odredište s bogatom ponudom narušilo je...
...jučerašnje sprečavanje grupe turista iz Francuske da se u rafting čamcima spuste niz slapove Une.
Koncesionar za organiziranje tradicionalne Una regate i raftinga na Uni Senad Zulić Bijelispriječio je vlasnika turističke agencije "Green River" Vanju Reljića da ukrca 17 Francuza u čamce i spusti ih niz riječne kaskade od Kostela do Srbljana.
Pobjednik na tenderu
- Zulić je pobijedio na tenderu za koncesije i za simboličnih 6.000 maraka postao gospodar Une. Ugovor koji je ponudio rafting organizacijama za nas je neprihvatljiv. Traži da mu odmah, čim se gosti ukrcaju u čamce, isplatimo 50 posto od cijene. To po čamcu iznosi i do 200 maraka - kaže Reljić.
Ističe da su turisti iz Francuske u Bihać došli sa Plitvičkih jezera kao "razmjena" tamošnje i Turističke zajednice USK.
- Sa Plitvičkih jezera neće nam više slati turiste ukoliko ih ovdje budu dočekivali policajci ili koncesionar Zulić, koji prijeti i upotrebom oružja ako neka druga agencija osim njegove pokuša strancima napraviti dobar ugođaj na ovim prostorima. Kao vlasnik agencije, svoja prava već danas ću tražiti na sudu - najavljuje Reljić.
Kakve puške i pištolji
U Turističkoj zajednici USK, koja je, nakon višegodišnjih pokušaja, postigla dogovor s agencijom sa Plitvičkih jezera o slanju turista u Bihać, prema riječima direktorice Jasminke Šuško, šokirani su događajem koji na ovdašnji turizam baca najružniju sjenu.
Senad Zulić Bijeli tvrdi da je osnovni problem između njega i ostalih potkoncesionara to što oni ne žele poštovati potpisani ugovor.
- Niti sam prijetio puškama i pištoljima, niti sam tražio da urade nešto što ugovorom nije predviđeno. Uostalom, agencija "Green River" nigdje nije registrirana kao pravno lice. Dok se ta zakonska obaveza ne ispoštuje, neće biti u mogućnosti organizirati rafting na Uni - kaže Zulić.
Ljuti na Vladu USK
Zulićevim postupkom ogorčen je i Mirsad Ćoralić Kiro, vlasnik agencije "Una Kiro rafting".
- Tužilaštvu sam već podnio tužbu kojom tražim da se fatalno rješenje o dodjeli koncesije koja je urađena u "režiji" Vlade USK poništi. Najprihvatljivije bi bilo da se raspiše novi tender i koncesija dodijeli na zakonit način. Tako ćemo izbjeći incidente koji nas sve sramote - kaže Ćoralić.
"Ta agencija ne postoji"
- Nije istina da od ostalih agencija zahtijevam 50 posto od sredstava koja ostvare pružajući rafting usluge, ali je tačno da jučer nisam dozvolio da se turisti "tek tako" spuštaju niz Unu. Isključivi krivac za to je vlasnik agencije koja još zakonski i ne postoji - kaže Zulić.
Nevjerovatna sramota
- Mi nismo imali nikakve veze sa dodjelom koncesije, koja je urađena prema nejasnim pravilima. Nastojat ćemo ublažiti nevjerovatnu sramotu i stupiti u kontakt s kolegama sa Plitvičkih jezera te tako pokušati izbjeći da nas turisti iz čitavog svijeta zaobilaze u širokom luku - kaže Šuško.
24sata.info
...jučerašnje sprečavanje grupe turista iz Francuske da se u rafting čamcima spuste niz slapove Une.
Pobjednik na tenderu
- Zulić je pobijedio na tenderu za koncesije i za simboličnih 6.000 maraka postao gospodar Une. Ugovor koji je ponudio rafting organizacijama za nas je neprihvatljiv. Traži da mu odmah, čim se gosti ukrcaju u čamce, isplatimo 50 posto od cijene. To po čamcu iznosi i do 200 maraka - kaže Reljić.
Ističe da su turisti iz Francuske u Bihać došli sa Plitvičkih jezera kao "razmjena" tamošnje i Turističke zajednice USK.
- Sa Plitvičkih jezera neće nam više slati turiste ukoliko ih ovdje budu dočekivali policajci ili koncesionar Zulić, koji prijeti i upotrebom oružja ako neka druga agencija osim njegove pokuša strancima napraviti dobar ugođaj na ovim prostorima. Kao vlasnik agencije, svoja prava već danas ću tražiti na sudu - najavljuje Reljić.
Kakve puške i pištolji
U Turističkoj zajednici USK, koja je, nakon višegodišnjih pokušaja, postigla dogovor s agencijom sa Plitvičkih jezera o slanju turista u Bihać, prema riječima direktorice Jasminke Šuško, šokirani su događajem koji na ovdašnji turizam baca najružniju sjenu.
Senad Zulić Bijeli tvrdi da je osnovni problem između njega i ostalih potkoncesionara to što oni ne žele poštovati potpisani ugovor.
- Niti sam prijetio puškama i pištoljima, niti sam tražio da urade nešto što ugovorom nije predviđeno. Uostalom, agencija "Green River" nigdje nije registrirana kao pravno lice. Dok se ta zakonska obaveza ne ispoštuje, neće biti u mogućnosti organizirati rafting na Uni - kaže Zulić.
Ljuti na Vladu USK
Zulićevim postupkom ogorčen je i Mirsad Ćoralić Kiro, vlasnik agencije "Una Kiro rafting".
- Tužilaštvu sam već podnio tužbu kojom tražim da se fatalno rješenje o dodjeli koncesije koja je urađena u "režiji" Vlade USK poništi. Najprihvatljivije bi bilo da se raspiše novi tender i koncesija dodijeli na zakonit način. Tako ćemo izbjeći incidente koji nas sve sramote - kaže Ćoralić.
"Ta agencija ne postoji"
- Nije istina da od ostalih agencija zahtijevam 50 posto od sredstava koja ostvare pružajući rafting usluge, ali je tačno da jučer nisam dozvolio da se turisti "tek tako" spuštaju niz Unu. Isključivi krivac za to je vlasnik agencije koja još zakonski i ne postoji - kaže Zulić.
Nevjerovatna sramota
- Mi nismo imali nikakve veze sa dodjelom koncesije, koja je urađena prema nejasnim pravilima. Nastojat ćemo ublažiti nevjerovatnu sramotu i stupiti u kontakt s kolegama sa Plitvičkih jezera te tako pokušati izbjeći da nas turisti iz čitavog svijeta zaobilaze u širokom luku - kaže Šuško.
24sata.info
-
digger
Pa ko to kod nas ima veze bilo s cime?HamzaC wrote:... Mi nismo imali nikakve veze sa dodjelom koncesije, koja je ura?ena prema nejasnim pravilima. Nastojat c´emo ublazˇiti nevjerovatnu sramotu i stupiti u kontakt s kolegama sa Plitvicˇkih jezera te tako pokusˇati izbjec´i da nas turisti iz cˇitavog svijeta zaobilaze u sˇirokom luku - kazˇe Sˇusˇko.
-
mačak u čizmama
a mogli su i na taru...
...lađu...
Last edited by mačak u čizmama on 27/04/2005 21:06, edited 1 time in total.
- Vodenjak
E pa ljudi moji...
BAS me je sramota sto dolazim iz tog i takvog im kantona!
Ono, jes´ da ne poticem odatle jer mi carsiju na silu ugurase u isti, ali ipak...
Sramota me je...
Cuj ljudi privatizuju rijeku.... RIJEKU!?
Idioti, idioti i idioti! Mali umobolni kreteni i veliki zakonom zasticeni (poput medjeda) razbojnici!
Hoshtapleri!
BAS me je sramota sto dolazim iz tog i takvog im kantona!
Ono, jes´ da ne poticem odatle jer mi carsiju na silu ugurase u isti, ali ipak...
Sramota me je...
Cuj ljudi privatizuju rijeku.... RIJEKU!?
Idioti, idioti i idioti! Mali umobolni kreteni i veliki zakonom zasticeni (poput medjeda) razbojnici!
Hoshtapleri!
-
edu
bolje da ja perem svoje auto nego neki tamo sto imaju francuske tablice..to je ona logika ako me vec neko krade nek' me bar krade moj covjek...Prenj wrote:Ti "ekoloze", o Uni ne zbori!edu wrote:una je bosnjacka rijeka..isto kao sto je zrak u banjaluci srpski..sta se imaju mrski nam francuzi plazati po nasoj rijeci..ne m're...
Kakav si, sad bi svoje auto utjerao i prao na sred rijeke!
-
BISCANIN2
Vjerovali ili ne bio sam na licu mjesta ,pa osjećam dužnost baciti malo svjetla na pomenuti događaj.
Prva stvar rafter sam al onaj samostalni ,imam vlastiti čamac i opremu
,znači kuri me bolac i za RFTING KLUBOM KIROM I RAFT KLUBOM BIJELI .
Gore dva spomentuta kluba su suvereni vladari što se tiče raftinga na uni , i ono što je važno da oba odrađuju posao profesionalno , ispunjavaju i neke obaveze prema državi .
Licenca za rafting je 5 milja ,ko je tipla ima pravo uz ispunjavanje još nekakavih propisa da vodi spušta raftere uz iuspunjavanje još kojekakavih obaveza prema državi .
Vanja nije platio ništa i ne plaća nikom ništa rabi resurse a ne daje caru carevo , što je bijeli prijavio ,pa je policija došla provjerila dotičnog i naravno vratila raft .
Znači nije bijeli vratio frnacuze ,nego je policija vratila vanju , koji samo išće.
U ovom slučaju u potpunosti na strani bijelog ,znači nek i vanja laganini iscala petaka i izganja čage i javno transparetno odrađuje njaljepši posao u bih i pri tom dobro zaradi i on i država
Prva stvar rafter sam al onaj samostalni ,imam vlastiti čamac i opremu
Gore dva spomentuta kluba su suvereni vladari što se tiče raftinga na uni , i ono što je važno da oba odrađuju posao profesionalno , ispunjavaju i neke obaveze prema državi .
Licenca za rafting je 5 milja ,ko je tipla ima pravo uz ispunjavanje još nekakavih propisa da vodi spušta raftere uz iuspunjavanje još kojekakavih obaveza prema državi .
Vanja nije platio ništa i ne plaća nikom ništa rabi resurse a ne daje caru carevo , što je bijeli prijavio ,pa je policija došla provjerila dotičnog i naravno vratila raft .
Znači nije bijeli vratio frnacuze ,nego je policija vratila vanju , koji samo išće.
U ovom slučaju u potpunosti na strani bijelog ,znači nek i vanja laganini iscala petaka i izganja čage i javno transparetno odrađuje njaljepši posao u bih i pri tom dobro zaradi i on i država
-
Prenj
OK, ako je to sve tako, onda posaljite demant "AVAZ"-u.BISCANIN2 wrote:Vjerovali ili ne bio sam na licu mjesta ,pa osjećam dužnost baciti malo svjetla na pomenuti događaj.
Prva stvar rafter sam al onaj samostalni ,imam vlastiti čamac i opremu,znači kuri me bolac i za RFTING KLUBOM KIROM I RAFT KLUBOM BIJELI .
Ili mozda i Fahro (tj. Avaz) trazi petaka od raftera da ih pusti na miru
Mozda nam Stitch_ pojasni?
Last edited by Prenj on 28/04/2005 16:01, edited 1 time in total.
- Murat Sabanovic
sta ces ljudi rekli sta su mislili
direktno!!!!!!!!!
direktno!!!!!!!!!
-
bihac-x
vanja je srbin koji je pobjegao 1992. godine iz Bihaća i vratio se sad da preko "firme" koja ne postoji uzima lovu i stiče prihod od nečeg na šta nema pravo .. to je to ... Zamislite istu situaciju ali u RS i da je u pitanju Musliman koji želi da koristi nešto "njihovo"..
-
Prenj
A je li se ko zapitao sta su ti siroti francuski turisti mislili?bihac-x wrote:vanja je srbin koji je pobjegao 1992. godine iz Bihaća i vratio se sad da preko "firme" koja ne postoji uzima lovu i stiče prihod od nečeg na šta nema pravo .. to je to ... Zamislite istu situaciju ali u RS i da je u pitanju Musliman koji želi da koristi nešto "njihovo"..
Sta ako neko napravi egzoticni clanak, po povratku kuci, o divljoj zemlji Bosni i divljacima koji tamo zive?
Kako uopste nagovoriti sljedecu grupu sa Plitvica (koje obidju desetine hiljada turista godisnje)?
Imate zlatnu koku i vi uprskate zbog gluposti.
Sve njihove najcrnje slutnje o Bosni su se obistinile zahvaljujuci vasim "patriotskim" akcijama.
Jos samo da je neko iz PAT-a zapucao - kompletan ugodjaj.
Neka, prodace i to nasi politicari kad-tad Slovencima ili tako nekome ko bude znao da dobro podmaze, pa cete se i vi i "srbin" moci samo slikati sa svojim camcima.
-
Prenj
A ti sa ovakvim stavom jebes razvoj turizma na Uni u njegovom zacetku.bihac-x wrote:francuzi nisu uopšte znali u kojoj se državi nalaze .. oni misle da je ovo još uvijek YU... na kraju krajeva jebes francuze ...
Pita li se jos zasto smo jos uvijek u ovakvim govnima, deset godina nakon rata????