Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post Reply
insomnia78

#576 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

Francuzi ulaze u Kidal, zauzet je aerodrom u ovom gradu kojeg vec koriste francuski avioni i helikopteri.
U toku je "ciscenje" grada

s' moje sokocalo
Opetja033

#577 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by Opetja033 »

Hajmo mi prvo malo napraviti razlike medju islamistima, islamisticka stranka je na vlasti u Turskoj, islamisti su na vlasti u Egiptu i Tunisu, islamisti su na vlasti u Gazi, islamisti su na vlasti u Iranu, islamisti su bili na vlasti u Afganistanu u vidu Talibana (mada i u opoziciji, tadasnjoj tzv Sjevernoj Alijansi su bili islamisti), islamisti su bili na vlasti u Somaliji (predsjednik Somalije je clan MB a najveci dio parlamenta cine pripadnici bivseg pokreta "Islamski sudovi") dok na drugoj strani ratuju protiv radikalnih islamista iz Al Shababa. Nisam islamista ali preglupo je pojednostavljivati stvari jer nemaju svi islamisti istu agendu i ciljeve. Ne moze se Boko Haram, ove budaletine u Maliju i Al Shahab porediti sa AKP-om ili MB. To je cinjenica. Molim ove konspirativce da sada ne pocnu svoje poznate spinove o tome ko radi za CIA-u, Mossad, gustere i ostale pm. Ja govorim o cinjenicama. Nije Mursi rekao da treba srusiti Sfingu ili piramide a ovi u Somaliji i Maliju unistise sve sto se kosi sa njihovim nakaradnim vjerovanjem. A i jedni i drugi i treci islamisti.
Banksy

#578 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by Banksy »

nemoguce vruce wrote: Francuska intervencija u Maliju je samo nastavak krstaskih ratova protiv muslimana.
Sve ostalo je ubleha.
Francuzi su ''izmislili'' Mali, bili kolonizatori, nacrtali im granice, uspostavili Francuski Sudan, instalirali im vlast i vladare, ustrojili državu, kakvi bolan krstaški ratovi, o čemu ti ...
insomnia78

#579 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

Izgleda da su se ovi "borci" iz Pustinje debelo precjenili, nekako prelagano gube grad za gradom.
Ne smijem ni pomisliti sta ce se desiti kad ih istjeraju na otvoreno

s' moje sokocalo
Opetja033

#580 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by Opetja033 »

Ma ovakve su teme zlatna prilika za paraonicare svih boja i ideologija da isplivaju na povrsinu. Ako je iko poveo krizarski rat protiv muslimana u Maliju to je ova stoka koja je rusila kulturno naslijedje muslimana Malija i koja je spalila knjige neprocijenjive vrijednosti - a koji su opet isto tako kulturno naslijedje muslimana Malija.
insomnia78

#581 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:Ma ovakve su teme zlatna prilika za paraonicare svih boja i ideologija da isplivaju na povrsinu. Ako je iko poveo krizarski rat protiv muslimana u Maliju to je ova stoka koja je rusila kulturno naslijedje muslimana Malija i koja je spalila knjige neprocijenjive vrijednosti - a koji su opet isto tako kulturno naslijedje muslimana Malija.
Ne mozes ti to nasim "borcima" objasniti

s' moje sokocalo
AleksoMKD

#582 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by AleksoMKD »

Opetja033 wrote:Ma ovakve su teme zlatna prilika za paraonicare svih boja i ideologija da isplivaju na povrsinu. Ako je iko poveo krizarski rat protiv muslimana u Maliju to je ova stoka koja je rusila kulturno naslijedje muslimana Malija i koja je spalila knjige neprocijenjive vrijednosti - a koji su opet isto tako kulturno naslijedje muslimana Malija.
:thumbup:
Challenger__

#583 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by Challenger__ »

Još kada bi ovo pisali za njihovu "braću" u Siriji...

...bili bi dosljedni. Ovako, ova deklarativna, prazna fraza nije ništa drugo nego jedna banalna politička korektnost puna strahopoštovanja prema sili zapada.

LOL!, LOL!, LOL!
Last edited by Challenger__ on 30/01/2013 16:51, edited 1 time in total.
insomnia78

#584 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

Kako god u Maliju su prnuli u sisu.

s' moje sokocalo
Challenger__

#585 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by Challenger__ »

BTW, kao digresija, pada mi na um jedna predivna misao, iz davnih vremena koja (po sjećanju) kaže ovako: "Njihova srca poštuju nasilnike, a jezik im laska Bogu"

That's it!
Challenger__

#586 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Kako god u Maliju su prnuli u sisu.

s' moje sokocalo
Svugdje prijatelju, svugdje, samo je raspored (hronologija) debakla drugačiji.
insomnia78

#587 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

Evo trenutno je Pjescana oluja u Kidalu zaustavila daljni napredak Francuza :-)

s' moje sokocalo
cyprus

#588 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by cyprus »

Opetja033 wrote:Hajmo mi prvo malo napraviti razlike medju islamistima, islamisticka stranka je na vlasti u Turskoj, islamisti su na vlasti u Egiptu i Tunisu, islamisti su na vlasti u Gazi, islamisti su na vlasti u Iranu, islamisti su bili na vlasti u Afganistanu u vidu Talibana (mada i u opoziciji, tadasnjoj tzv Sjevernoj Alijansi su bili islamisti), islamisti su bili na vlasti u Somaliji (predsjednik Somalije je clan MB a najveci dio parlamenta cine pripadnici bivseg pokreta "Islamski sudovi") dok na drugoj strani ratuju protiv radikalnih islamista iz Al Shababa. Nisam islamista ali preglupo je pojednostavljivati stvari jer nemaju svi islamisti istu agendu i ciljeve. Ne moze se Boko Haram, ove budaletine u Maliju i Al Shahab porediti sa AKP-om ili MB. To je cinjenica. Molim ove konspirativce da sada ne pocnu svoje poznate spinove o tome ko radi za CIA-u, Mossad, gustere i ostale pm. Ja govorim o cinjenicama. Nije Mursi rekao da treba srusiti Sfingu ili piramide a ovi u Somaliji i Maliju unistise sve sto se kosi sa njihovim nakaradnim vjerovanjem. A i jedni i drugi i treci islamisti.
Istina :thumbup: zato ja mislim da i ne bi trebalo koristiti naziv islamisti... Isuviše je to generalno... Ovi su jednostavno budale.
Last edited by cyprus on 30/01/2013 18:07, edited 1 time in total.
insomnia78

#589 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

cyprus wrote:
Opetja033 wrote:Hajmo mi prvo malo napraviti razlike medju islamistima, islamisticka stranka je na vlasti u Turskoj, islamisti su na vlasti u Egiptu i Tunisu, islamisti su na vlasti u Gazi, islamisti su na vlasti u Iranu, islamisti su bili na vlasti u Afganistanu u vidu Talibana (mada i u opoziciji, tadasnjoj tzv Sjevernoj Alijansi su bili islamisti), islamisti su bili na vlasti u Somaliji (predsjednik Somalije je clan MB a najveci dio parlamenta cine pripadnici bivseg pokreta "Islamski sudovi") dok na drugoj strani ratuju protiv radikalnih islamista iz Al Shababa. Nisam islamista ali preglupo je pojednostavljivati stvari jer nemaju svi islamisti istu agendu i ciljeve. Ne moze se Boko Haram, ove budaletine u Maliju i Al Shahab porediti sa AKP-om ili MB. To je cinjenica. Molim ove konspirativce da sada ne pocnu svoje poznate spinove o tome ko radi za CIA-u, Mossad, gustere i ostale pm. Ja govorim o cinjenicama. Nije Mursi rekao da treba srusiti Sfingu ili piramide a ovi u Somaliji i Maliju unistise sve sto se kosi sa njihovim nakaradnim vjerovanjem. A i jedni i drugi i treci islamisti.
Istina :thumbup: zato ja mislim da i ne bi trebalo koristiti naziv islamisti... Ovi su jednostavno budale.
Slazem se da su budale ali oni sami sebe nazivaju islamistima, puna im usta islama, muslimana i slicno

s' moje sokocalo
insomnia78

#590 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

Volio bi da mi neko od ovih simpatizera objasni zasto unistiti spise od neprocjenjive istorijske vrjednosti, spise koji su prezivili dva svjetska rata i jos puno ostalih sranja, spise koji su djelo muslimanskih mudraca?
Sta je to toliko opasno u njima?
Da uzmes samo taj primjer mozes vidjeti o kojoj se to zatucanosti i debilizmu radi, i kako onda da povjerujes da ce oni donjeti neki napredak.
Kako jedan evropljanin da ima pozitivno misljenje o njima i islamu kojeg oni tvrde da predstavljaju.
Sta smo mi trebali uraditi sa Hagadom, iznjeti na trg pa zapaliti zato sto je jevrejska?

s' moje sokocalo
semirizsvemira

#591 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by semirizsvemira »

Znaci pocela je kolonizacija Afrike uveliko , drugim rijecima pljacka i otimanje . Ko je sljedeci ? Smijesna su mi objasnjenja zapadnih medija . Tamo u Africi ima puni dzihadista i islamista . Kad bi nam makar dali objasnjenje tih pojmova valjalo bi para . Problem je da to i sami ne znaju ali zvuci uvjerljivo u usima priglupih zapadnjaka :D O Islamu pojma nemaju pa cak ni oni ucitelji kojima je osnovni predmet religija . I ne samo to . Oni pojma nemaju ni o krscanstvu sto je jos gore . Dzaba im je kad svaki dan 500 novih dzihadista i islamista se na Zapadu vrati Islamu :lol: Cak i fratri , popovi i ostali redovnici i casnici crkve . Elhamdulillah :thumbup:
insomnia78

#592 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

semirizsvemira wrote:Znaci pocela je kolonizacija Afrike uveliko , drugim rijecima pljacka i otimanje . Ko je sljedeci ? Smijesna su mi objasnjenja zapadnih medija . Tamo u Africi ima puni dzihadista i islamista . Kad bi nam makar dali objasnjenje tih pojmova valjalo bi para . Problem je da to i sami ne znaju ali zvuci uvjerljivo u usima priglupih zapadnjaka :D O Islamu pojma nemaju pa cak ni oni ucitelji kojima je osnovni predmet religija . I ne samo to . Oni pojma nemaju ni o krscanstvu sto je jos gore . Dzaba im je kad svaki dan 500 novih dzihadista i islamista se na Zapadu vrati Islamu :lol: Cak i fratri , popovi i ostali redovnici i casnici crkve . Elhamdulillah :thumbup:
Jest jest evo ovdje u Francuskoj oko mene se svi vratili.
Kako i nace kad vide ove Alzirce, Marokance i ostale.
Kako divan primjer daju, u njihove kvartove policija jedva ulazi, kradje arapi, prodavanje droge arapi, tuce arapi, socijala arapi, svako moguce muljanje arapi, u kladionice ne mozes uci od arapa.
Onda kad tek vide blagost ovih raznih pokreta po africi, udju u grad i poruse spomenike iz pocetka islamskog perioda, mozes misliti sta bi crkvama i katedralama radili.
Zabrane muziku, natjeraju zene da se pokriju.
I hajd ne predji na islam kad vidis tako divne primjere.

s' moje sokocalo
jeza u ledja

#593 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by jeza u ledja »

semirizsvemira wrote:Znaci pocela je kolonizacija Afrike uveliko ,
Ko bi rek'o da ce i Afriku na kraju poceti kolonizirati.

Sokantno!
insomnia78

#594 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
semirizsvemira wrote:Znaci pocela je kolonizacija Afrike uveliko ,
Ko bi rek'o da ce i Afriku na kraju poceti kolonizirati.

Sokantno!
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

s' moje sokocalo
insomnia78

#595 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by insomnia78 »

I kad mi kaze priglupi zapadnjaci.
Eto na istoku genijalac do genijalca.
Covjece zanemarili su prvu odredbu iz Kur'ana Uci.
Treba kupiti oruzje, vaditi naftu, dobiti pomoc, izgraditi nesto, vakcinisati djecu, jos bruku toga zovi zapadne doktore i injzinere.
Al ne priglupi zapadnjaci.
Svaki dan rizikuju zivote da se dokopaju zapada, tog cafirskog zapada ogrezlog u nemoral, korupciju, bezboznistvo.
Dodju ovdje i koriste sve prednosti zapada i demokratije da bi pljuvali po istom a da to pokusaju u svojim divnim zemljama ostali bi bez glave.
Fuj

s' moje sokocalo
jeza u ledja

#596 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
Još kada bi ovo pisali za njihovu "braću" u Siriji...

...bili bi dosljedni. Ovako, ova deklarativna, prazna fraza nije ništa drugo nego jedna banalna politička korektnost puna strahopoštovanja prema sili zapada.

LOL!, LOL!, LOL!

To je ista kolekcija ljudi, potplacena novcem iz Saudije i Zaljeva. Isti ti ljudi ratuju po Afganistanu, Iraku, Libiji, Maliju, Palestini, Ceceniji, Bosni. Cilj im je nametnuti svoju verziju islama. U vecini slucajeva oni su sekundarna grupacija koja koristi bilo kakav konflikt da bi sprovodila svoje ideje. Sa bogatim donatorima i fanaticnim stavom imaju mnogo veci uticaj u bilo kom pokretu u odnosu na svoj broj, a istovremeno vrlo malo slicnosti sa domacim stanovnistvom. U ovisnosti kakva je snaga pokreta oni ce preuzeti primat i nametnuti svoju ideologiju.

Svima koji imalo razmisljaju o ovome je jasno da su oni cesto nuzno zlo i da bi se podrzao neki pokret jedan od glavnih uslova je da se ovakve grupe stave pod kontrolu, ali im je isto tako jasno da ce raznorazni rezimi koristiti i debelo preuvelicavati njihov uticaj ne bi li stekli simpatije u svijetu i imali opravdanje za cinjenje zlocina.
Challenger__

#597 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by Challenger__ »

Ježu, ispisao si malu dezinformativnu minijaturu koje prešutkuje najbitnije.
jeza u ledja

#598 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:Ježu, ispisao si malu dezinformativnu minijaturu koje prešutkuje najbitnije.
A sta bi ti da ti napisem?
Challenger__

#599 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:
Challenger__ wrote:Ježu, ispisao si malu dezinformativnu minijaturu koje prešutkuje najbitnije.
A sta bi ti da ti napisem?
Najbitnije.
jeza u ledja

#600 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji

Post by jeza u ledja »

A to je?
Post Reply