Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
insertdelete

#551 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by insertdelete »

@specifikacija izvini sto te ometam :oops: ,al dok si online par pitanja :D :D

Kakve su cijene alkohola po marketima i po objektima - piva - vino
Cijena hrane u marketu (pastete,ribe,hljeb), fast foodu i tako tim objektima.
lotPi

#552 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by lotPi »

Po onome sto sam kao turist vidio i placao poljetos momacki skupo ;)
Prilicno skuplje nego u Njemackoj i Austriji.
Fastfood: MCDonalds racucaj 10-ak € za meni, Subway i slicno jedan sendvic 7-9 €.
Restoran normalna klopa + pice racunaj 20-30 eur.
Posto sam bio turista nisam trazio zemice i kupovao sam tamo gdje sam se gladan zatekao:)
Vjerovatno ima i jeftinijih mjesta.
A za cugu ti ne mogu reci, ne konzumiram alkohol.
azrica87

#553 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

nadam se da ce to popraviti ova sachertorta koju cu ponijeti :D[/quote]

Necu to, ne volim :) U Becu mi se dopao okus bijele kafe, a torta ipak ne, a i ranije sam je jeo. :) Nego donesi nesto drugo. :) Iznenadi me. :)[/quote]

hmm onda preostaju samo "mozartkugle" (café au lait imas i u parizu :D )
specifikacija

#554 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

insertdelete wrote:@specifikacija izvini sto te ometam :oops: ,al dok si online par pitanja :D :D

Kakve su cijene alkohola po marketima i po objektima - piva - vino
Cijena hrane u marketu (pastete,ribe,hljeb), fast foodu i tako tim objektima.
Zaista ne znam tacno koje su cijena alkoholnih pice, jer to ne konzumiram, ali znam da nije pretjerano skupo. To je ovdje, sto je cudno, veoma pristupacno. Sto se tice vina, mozes naci 1l od 3 eura, pa nadalje :) Tako je nesto i za pivo. Uglavnom, nije sokantno skupo!

Cijene u kaficima su ipak malo vece, dakle znam da je oko 50cl pive od 4,5 do 6 eura, zavisno od kafica - lokacije istog.

Cigare su skupe, kutija Marlbora kosta nesto manje od 6 eura!

Pastete i sl, nije tako skupo, nesto oko 2 eura. Hljeb u pekarama je oko 1 eura - onaj tradicionalni " baget " lici na dugu kiflu.

McD. i ostali brzi restorancici, meni je oko 7 eura, ili nesto manje/vise. Oko 5 eura je Kebab, ali to ti bas ne bih preporucio. Po pojedinim restorancicima, moze se naci meni od 12 do 15 eura!

Vidi, sve zavisi odakle dolazis. Ako dolazis iz Bosne, onda ce ti biti sve skupo, ali ako si iz Skandinavije, ili Engleske, onda nece! A i ne znam koliko si " tezak" :)
Last edited by specifikacija on 13/09/2011 11:16, edited 5 times in total.
specifikacija

#555 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

azrica87 wrote:nadam se da ce to popraviti ova sachertorta koju cu ponijeti :D
Necu to, ne volim :) U Becu mi se dopao okus bijele kafe, a torta ipak ne, a i ranije sam je jeo. :) Nego donesi nesto drugo. :) Iznenadi me. :)[/quote]

hmm onda preostaju samo "mozartkugle" (café au lait imas i u parizu :D )[/quote]

Azrice draga, kupi nesto sto je u skladu s tvojom platicom, a s obzirom da radis u banci :) onda moze neki parfemcic :) kozne rukavice, satic i sl :)

Salim se, donosi samo osmijeh na licu i daj svoj doprinos gromoglasnim navijanjem na stadionu, i to ce biti i vise nego dovoljno :)
specifikacija

#556 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

lotPi wrote:Po onome sto sam kao turist vidio i placao poljetos momacki skupo ;)
Fastfood: MCDonalds racucaj 10-ak € za meni, Subway i slicno jedan sendvic 7-9 €.
Posto sam bio turista nisam trazio zemice i kupovao sam tamo gdje sam se gladan zatekao:)
Tebe je glad hvatala na "zara" mjestima :)
azrica87

#557 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

hmm onda preostaju samo "mozartkugle" (café au lait imas i u parizu :D )[/quote]

Azrice draga, kupi nesto sto je u skladu s tvojom platicom, a s obzirom da radis u banci :) onda moze neki parfemcic :) kozne rukavice, satic i sl :)

Salim se, donosi samo osmijeh na licu i daj svoj doprinos gromoglasnim navijanjem na stadionu, i to ce biti i vise nego dovoljno :)[/quote]

to svakako :D

ps: ma banka propala odkako ja radim tu :roll:
azrica87

#558 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

jel to nema cevapa u parizu :?
lotPi

#559 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by lotPi »

specifikacija wrote:
lotPi wrote:Po onome sto sam kao turist vidio i placao poljetos momacki skupo ;)

Ma kad si sa troje djece, zenom, mali milion kesa, torbica, fotoaparata i sl., nepitas za cijenu:)
specifikacija

#560 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

azrica87 wrote:jel to nema cevapa u parizu :?
A u Becu kao ima :)))), dobro znam da ima :) Bio sam u onom restoranu " Galaxy", ili kako se vec zove, i tamo sam jeo neke cudnovate cevape u kajmaku :) i begovu corbu, koja je, unatoc sto je vani bilo -10c, bila mlaka - kazu da je to becki obicaj, pa sam zamolio da mi je ugriju, kako bih dosao sebi :)

Od cevapa se deblja, zar ne pazis na linijicu ? :)

Ne, nema cevapa u Parizu, bar koliko ja znam, osim ako neki Sandzosi ne drze neki restoran, ali nisam upoznat!
Last edited by specifikacija on 13/09/2011 12:07, edited 2 times in total.
specifikacija

#561 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

lotPi wrote:
specifikacija wrote:

Ma kad si sa troje djece, zenom, mali milion kesa, torbica, fotoaparata i sl., nepitas za cijenu:)
A sada dolazis alone, ili opet svi zajedno? :) Cestitam, troje djece :) Ali, kako to djeca znalacki koriste :) Ma, najvaznije je da ste ponijeli lijepe uspomene iz Pariza :)
lotPi

#562 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by lotPi »

@specifikacija

Posto se malo ostarilo za ova "daleka" gostovanja, vjerovatno cu da odgledam u drustvu u nekom lokalu :)
Hvala:)
specifikacija

#563 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

lotPi wrote:@specifikacija

Posto se malo ostarilo za ova "daleka" gostovanja, vjerovatno cu da odgledam u drustvu u nekom lokalu :)
Hvala:)
Molim :) a, i u drustvu je zaista lijepo gledati utakmicu!
Lipstick Jungle

#564 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Lipstick Jungle »

@specifikacija,
svaka cast, vjerujem da si svima puno pomogao svojim odgovorima :)
meni licno jesi ;-)

jos samo da se mi definitivno dogovorimo sve napokon :roll: :)
mekaba

#565 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mekaba »

Iz Odense DK dolazi bus sa 50 ljudi a zbog velikog interesovanja pokusavamo organizovati jos jedan bus. Interesovanje za ovu tekmu je iznenadjujuce veliko.Nadam se da cemo krenuti potrpani u dva busa :bih: :bih: Jos kad bi pobijedili pravo bi bilo. Sto se navijaca tice mislim da brojnije nema niko u Evropi.Mala zemlja a vazda na gostujucim terenima 15-20 000 navijaca.Davno smo presli Turke kojih samo na zapadu ima nekoliko miliona a uvijek je nas vise na stadionima ;-)
specifikacija

#566 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Lipstick Jungle wrote:@specifikacija,
svaka cast, vjerujem da si svima puno pomogao svojim odgovorima :)
meni licno jesi ;-)

jos samo da se mi definitivno dogovorimo sve napokon :roll: :)
Zacrvenio sam se :), i zahvaljujem na lijepim rijecima :)
Ipak, kao i svi poklonici bh repke, 15 godina cekam da odemo na neko veliko takmicenje, i ovo je prilika da napravimo veliki uspjeh na Stade de France, te izbacimo arogantne Francuze :) A, ti nasi momci zasluzuju puno podrsku sa tribina potonjeg; ali ipak velika hvala svim ljubiteljima fudbala koji dolaze iz BiH u Pariz, jer put i boravak u istom uopste nisu tako jeftini, a oni ce, sudeci po svemu, biti mnogobrojni. Isto tako svi iz dijaspore zasluzuju veliko hvala, jer trebalo je puno toga uskladiti, i doci u Pariz. A moje pisanje je sitnica u odnosu koliko drugi doprinose! A siguran sam da cemo se za sve dogovoriti :)
Point.

#567 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Point. »

De dobri ljudi quotirajte (jel se vako veli) normalno ovako dok skontam ko kome odgovara zamanta mi se u glavi. :-)
azrica87

#568 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

Od cevapa se deblja, zar ne pazis na linijicu ? :)

Ne, nema cevapa u Parizu, bar koliko ja znam, osim ako neki Sandzosi ne drze neki restoran, ali nisam upoznat![/quote]

onda si bio u najboljem bosanskom restoranu u becu (bar po meni je najbolji) :D
kad se radi o cevapama, zaboravljam na linijicu :-D
ako nema cevapa onda cemo morati jesti u mcD - svidja mi se onaj sistem, po kojem mozes sebi sam dopunjavati kecap i majonezu (makar je tako bilo prije 6 godina na cote d'azur) :D
ocaj

#569 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ocaj »

Ovo je moj prvi posjet Parizu i jos uz to utakmica nase repke,za mozda historijski plasman na jedno veliko takmicenje je neprocijenjivo! :D
Znam da dolazim u skup grad za nas koji zivimo u BiH,ali nema veze,meni su uvijek bili vazni momenti,tako i ovaj, dala bih citavu ovomjesecnu platu a da sebi priustim taj uzitak! :D Bice opet neke nafake! Hajmo nasi!!! :D :D :bih:
ocaj

#570 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ocaj »

Ovo je moj prvi posjet Parizu i jos uz to utakmica nase repke,za mozda historijski plasman na jedno veliko takmicenje je neprocijenjivo! :D
Znam da dolazim u skup grad za nas koji zivimo u BiH,ali nema veze,meni su uvijek bili vazni momenti,tako i ovaj, dala bih citavu ovomjesecnu platu a da sebi priustim taj uzitak! :D Bice opet neke nafake! Hajmo nasi!!! :D :D :bih:
azrica87

#571 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

ocaj wrote:Ovo je moj prvi posjet Parizu i jos uz to utakmica nase repke,za mozda historijski plasman na jedno veliko takmicenje je neprocijenjivo! :D
svaka cast :thumbup:
specifikacija

#572 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

azrica87 wrote:Od cevapa se deblja, zar ne pazis na linijicu ? :)

Ne, nema cevapa u Parizu, bar koliko ja znam, osim ako neki Sandzosi ne drze neki restoran, ali nisam upoznat!
onda si bio u najboljem bosanskom restoranu u becu (bar po meni je najbolji) :D
kad se radi o cevapama, zaboravljam na linijicu :-D
ako nema cevapa onda cemo morati jesti u mcD - svidja mi se onaj sistem, po kojem mozes sebi sam dopunjavati kecap i majonezu (makar je tako bilo prije 6 godina na cote d'azur) :D[/quote]

Da, i meni se dopao taj restoran, vrlo su ljubazni :)
A to za McD., ne samo da mozes nadopunjavati majonezu i kecap, vec i sve vrste picha mozes uzimati u neogranicenim kolicinama :) A sada, budimo ozbiljni, taj sistem je utopija :D , toga u Parizu nema :-D Znam da ti daju kesicu kecapa i majoneze, a ako zatrazis drugu, onda ti to, ukoliko im nisi simpatican klijent, naplate :)

Odoh u grad, a svima zelim ugodan ostatak dana, a Azrici da pazi da je sef na poslu ne uhvati da posjecuje forum :)
specifikacija

#573 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

azrica87 wrote:
ocaj wrote:Ovo je moj prvi posjet Parizu i jos uz to utakmica nase repke,za mozda historijski plasman na jedno veliko takmicenje je neprocijenjivo! :D
svaka cast :thumbup:
Potpisujem :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#574 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by hrasno38 »

Savjet, ako budete pili u bastama gledajte da ste sto blize sanku jer sto je dalje od sanka to je pice skuplje. i nemojte cugati na Sanzelizeu jer tu otkida....."casica pive" ako sjedis u basti do same ulice te dodje oko 15 KM.
Edin H.

#575 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:Savjet, ako budete pili u bastama gledajte da ste sto blize sanku jer sto je dalje od sanka to je pice skuplje. i nemojte cugati na Sanzelizeu jer tu otkida....."casica pive" ako sjedis u basti do same ulice te dodje oko 15 KM.
Granap zakletva :D , kao u Frankfurtu, jedino ne znam da li ce murija tolerisati.

Premda ko ne riskira, ne profitira :D
Locked