ovo za papiriće mi se pravo sviđa. hoće li nam dati da ih unesemo, mislim što ne bi, nije bomba, ali eto da pitam, kakva su iskustva BHF-avozač wrote:od nedjelje poslije podne do srijede postoje samo mali izgledi za kišu u noći sa ponedjeljka na utorak, to i nije strašno, a sudeći prema ovim danima prije i poslije, mali su izgledi da se nešto drastično promijeni, da npr. neka fronta prođe brže ili sporije, pa da nas zahvati, sve izgleda prilično jasno i par dana prije i par dana poslije tekmevozač wrote:star(i)mo wrote:ne bi trebalo biti kise u Parizu (osim mozda na vikend). Temp od 15 do 22. Utorak oblacno i 18.
http://www.weather.com/weather/tenday/P ... e+FRXX0076
nešto slično i kod norvežana, u petak će sigurno biti još detaljnije i sa puno više izgleda za tačnu prognozu
http://www.yr.no/place/France/%c3%8ele- ... /long.html
mislim da ćemo sa vremenom biti zadovoljni
Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vozač
#3026 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
- star(i)mo
#3027 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Hajmo! Ima (li) ljudi dobre volje da ovo podrzimo!dinobhf wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ajmo saDA KO ZELI SVE POMOCI DA VIDIM KOLKO NAM JE STALO
Molba za sve clanove, prijatelje i simpatizere
kao sto valjda znate, igra nasa fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. Oktobra u Parizu protiv domace francuske i ima mogucnost da pise historiju nase zemlje kvalifikacijom za europsko prvenstvo i direktnim odlazkom za Polsku i Ukrainu.
Mi, BHFanaticos, najveca i najpoznatija navijacka skupina reprezentacije, zelimo da uradimo svoj dio sto bolje a to je izgled i navijanje na tribini. Za ovo nam treba svaka pomoc sto se moze dobiti, svako ko je voljan dobrodosao je.
Ocekivan je veliki broj bh. navijaca u Parizu (10.000 + x, neki kazu cak i oko 20.000) i nasa volja je navijanje i optika u argentinskom stilu, sto naprimjer znaci da nam za ovu utakmicu treba svaka pomoc da se pokrije tribina u konfetu. Optimalno bi bilo da svaki bh. navijac u stadionu ima 1-2 vrecice u ruci. Svaki konfet je potreban, svejedno dali je to novina, papir iz printera ili izsjeckana tapetna rola. Ako niste voljni rezati razpitujte se dali ima u u prodavnicama, copy shopovima itd. Ako je iko zeljan i voljan pomoci, nek se javi momcima i curama od kojih zna da idu za Pariz ili meni, da se nadje slijedeci koji/koja ce ici. Potrebno je da se pakuje u malim vrecicama (npr. providne male vrecice za sendvic itd.), koje se mogu dijeliti, svako da ima saku, dvije. Takodjer rado primamo i konfete u vrecama po kili i pakujemo u vrecice.
SRCEM DO POBJEDE BOSNO VOLIM TE
Dinobhf, imas PP od mene
- vozač
#3028 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
ako sam dobro razumio preporuka je da ih mi prije dolaska na stadion isjeckamo i eventualno spakujemo u male vrećice, pa makar i samo za sebe par kesica, uhar je
- dinobhf
#3029 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
[aaaa
Last edited by dinobhf on 04/10/2011 20:54, edited 1 time in total.
- vozač
#3030 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
pokušaću ja to pripremiti u sarajevu, dobiće mali navijač zadatak, a imam i onu mašinu što vari kese, valjda će biti po dvije za moje i ovu borbenu formaciju iz holandije, 8 x 2 = 16 kesica, dovoljno da zaprašimo po tribine, još uzmemo onih sitnih što ih ne možeš očistiti iz kose 
-
mostarurscu
#3031 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
vozač wrote:da ti se nije javio PR centrotransa, vidim ženska je pravo elokventnamotachjointa wrote:meni se cini da oni poprilicno nemaju pojma ni sta rade ni sta pricajumostarurscu wrote:ja zvao maloprije Centrotrans pošto sam se malo bio zabrinuo jer su pojedinci tu pisali da su prethodnih dana pozivani od strane njih ...
javi mi se neka ljubazna ženska i kaže ovako , parafraziram :
nemate nikakvog razloga za brigu jer se ljudi još uvijek prijavljuju za aranžman sa avionom, tek će u iduća 2 -3 dana početi kontaktirati ljude , a ako su eventualno do sada nekoga kontaktirali to su bili uglavnom oni koji su njih zvali i interesovali se ....![]()
moguće jer sam zvao direkciju
-
adgo
#3032 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Dajte vi pojedinci "turisti" ovdje na forumu, kontrolisite se malo procitajte fino forum od do pa ce te mnoge odgovore naci na vasa pitanja. Specifikaciju postedite nekih pitanja koja uopste nisu vezana za temu foruma, pa zao mi momka radi i 3. smjenu nema smisla
Nije vam na odmetu na naucite usput sta , kako doci do informacija na svoj jedinstven nacin, ili makar poceti da citate forum od 1 stranice pa na dalje, jer vec na 1. stranici imate more informacija a sta tek slijedi .....
Ovo je samo konstruktivna kritika nista vise, da ste mi svi zivi i zdravi i da se odvalimo u Parisu na bosanski nacin
Nije vam na odmetu na naucite usput sta , kako doci do informacija na svoj jedinstven nacin, ili makar poceti da citate forum od 1 stranice pa na dalje, jer vec na 1. stranici imate more informacija a sta tek slijedi .....
Ovo je samo konstruktivna kritika nista vise, da ste mi svi zivi i zdravi i da se odvalimo u Parisu na bosanski nacin
- dinobhf
#3033 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
ds
Last edited by dinobhf on 04/10/2011 20:54, edited 2 times in total.
- Edin H.
#3034 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
--usnee-- wrote:Molio bi ove sto su uzeli centrotransove aranzmane da odu sto prije da preuzmu karte i da vide da li ih uopste ima na spisku jer sam ja danas otisao po kartu normalno kontajuci da sam na spisku jer je rezervacija uplacena prije nekih 20- 25 dana a ostatak uplacen prije 8 dana, ali na spisku me nije biloi onda je nesto gledao po teci i nasao kad je bila uplata i sve to i rekao je kao uredu je mi smo sravnjavali spiskove pa moguce da ima neka greska i prekrizio gdje stoji 61 cini mi se putnik tj. vodic i upisao mi ime i prez, broj LK, potpisao se i dao mi kartu za utakmicu e sad ja ga idem a za vodica ako nadju mjesto i skontaju gresku dobro i jest ako ne jbg zvat specifikaciju da navodi grupu
(meni je u pitanju onaj aranzman od 315km)
Zamolio bih pojedince da prestanu blatiti Centrotrans, jer ljudi obavljaju vazan posao u enormno teskim okolnostima - ako nece sada uzeti raju lopatom kada ce
- karanana
#3035 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
i primjetio sam da je centortrans veoma bezobrazno odradio stvari sa savezovim kartama. vec prvi dan u petak tih karata nije bilo u slobodnoj prodaji. vjerovatno su ih oni sve zdipili kako bi namirili svoje potrebe za svoje aranzamane.
-
mostarurscu
#3036 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
dinobhf wrote:Ajmo saDA KO ZELI SVE POMOCI DA VIDIM KOLKO NAM JE STALO
kao sto valjda znate, igra nasa fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. Oktobra u Parizu protiv domace francuske i ima mogucnost da pise historiju nase zemlje kvalifikacijom za europsko prvenstvo i direktnim odlazkom za Polsku i Ukrainu.
Mi, BHFanaticos, najveca i najpoznatija navijacka skupina reprezentacije, zelimo da uradimo svoj dio sto bolje a to je izgled i navijanje na tribini. Za ovo nam treba svaka pomoc sto se moze dobiti, svako ko je voljan dobrodosao je.
Ocekivan je veliki broj bh. navijaca u Parizu (10.000 + x, neki kazu cak i oko 20.000) i nasa volja je navijanje i optika u argentinskom stilu, sto naprimjer znaci da nam za ovu utakmicu treba svaka pomoc da se pokrije tribina u konfetu. Optimalno bi bilo da svaki bh. navijac u stadionu ima 1-2 vrecice u ruci. Svaki konfet je potreban, svejedno dali je to novina, papir iz printera ili izsjeckana tapetna rola. Ako niste voljni rezati razpitujte se dali ima u u prodavnicama, copy shopovima itd. Ako je iko zeljan i voljan pomoci, nek se javi momcima i curama od kojih zna da idu za Pariz ili meni, da se nadje slijedeci koji/koja ce ici. Potrebno je da se pakuje u malim vrecicama (npr. providne male vrecice za sendvic itd.), koje se mogu dijeliti, svako da ima saku, dvije. Takodjer rado primamo i konfete u vrecama po kili i pakujemo u vrecice.
sirite ovo na zidovima, pitajte prijatelje, SVAKA POMOC JE DOBRODOSLA I POTREBNA ! Hvala u naprijed …
kada bi bacali konfete? na izlasku igrača na teren ?
- dinobhf
#3037 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
as
Last edited by dinobhf on 04/10/2011 20:55, edited 1 time in total.
-
mostarurscu
#3038 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
dinobhf wrote:neko ce javit kad bude taj trenutak
ponijeću ja jedno 7-8 kesa pa razdijelit u autobusu raji ...
-
specifikacija
#3039 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Svidja mi se prijedlog!dinobhf wrote:neko ce javit kad bude taj trenutak
-
specifikacija
#3040 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Za one koji ce da se naoruzaju " Paris visite" metro karticom, u nastavku link, pa neke provjere koje sve popuste mogu da iskoriste :
http://www.ratp.fr/en/ratp/r_32744/advantages/
Metro/RER (cjenovnik)
Karta" Paris Visite" vazi za prve tri zone, cijena je sljedeca :
1 dan - 9,30 eura
2 dana - 15,20 eura
3 dana - 20,7 eura
Zamolio bih sve prisutne da na FB, MSN, SKYPE, sportske forume, chat sobe i ostale drustvene mreze postave BFH (dinobhf) prijedlog o konfetima!
Metro/RER (cjenovnik)
1 dan - 9,30 eura
2 dana - 15,20 eura
3 dana - 20,7 eura
Zamolio bih sve prisutne da na FB, MSN, SKYPE, sportske forume, chat sobe i ostale drustvene mreze postave BFH (dinobhf) prijedlog o konfetima!
Last edited by specifikacija on 04/10/2011 17:07, edited 1 time in total.
-
mostarurscu
#3041 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
specifikacija wrote:Za one koji ce da se naoruzaju " Paris visite" metro karticom, u nastavku link, pa neke provjere koje sve popuste mogu da iskoriste :
Metro/RER (cjenovnik)
1 dan - 9,30 eura
2 dana - 15,20 eura
3 dana - 20,7 eura
Molio bih sve prisutne da na FB, MSN, SKYPE, sportske forume, chat sobe i ostale drustvene mreze postave BFH (dinobhf) prijedlog o konfetima!
Trebali su brate to objaviti na svojoj oficijelnoj stranici pa da samo linkamo , ovako moram improvizovat ..pretvarat tekst u slike jer ima previše jezičkih karaktera pa se ne može objavljivat na zidu ...
al eto može ovako kako sam rekao i tako ću odraditi...
-
specifikacija
#3042 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
@mostarurscu
Mislio sam da su info postavili na zvanicnom sajtu.
Evo, koristim ovu priliku da te pozdravim
-
mostarurscu
#3043 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
pozdrav družespecifikacija wrote:@mostarurscu
ma nisu postavili , sad sam gledao i ne vidim tu informaciju ...treba samo da mi se neki lik pojavi na fejsbuku i kaže otkud ti pravo da pises u ime BHF- a pa da ispadam naivko ...
kupio sam danas opremu : kačket, zastava, šal , (naravno, sve sa obilježjima BIH) i još kanim uzeti duksericu ..ima bijela BHF al samo jedna na izlogu, nekakva brate požutila od stajanja pa ne smijem dok mi nadređeni da saglasnost ...
-
specifikacija
#3044 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Ja cu navijacke rekvizite dobiti u ponedjeljak, i jedva cekam taj "defile" prije utakmice
Pa, sigurno ce BHF nesto postaviti na zvanicnom sajtu!
Ideja je dobra
Pa, sigurno ce BHF nesto postaviti na zvanicnom sajtu!
Ideja je dobra
-
masinac007
#3045 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Svi koji zive u Austriji i idu na utakmicu konfete mogu kupiti u prodavnicam LIBROdinobhf wrote:Ajmo saDA KO ZELI SVE POMOCI DA VIDIM KOLKO NAM JE STALO
sirite ovo na zidovima, pitajte prijatelje, SVAKA POMOC JE DOBRODOSLA I POTREBNA ! Hvala u naprijed …
- azrica87
#3046 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
posto su u libru 
evo da sebi sama odgovorim: 0,99 € po kesici
-
Chuckie
#3047 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Jel ko iz SolAzura dobio karte? Ja danas svoju platio, a ovi još ne zovu. hmm
- Edin H.
#3048 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Zar ti nisi zaduzena za pronosenje baklji?azrica87 wrote:posto su u libru
- drTooth
#3049 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
leti li neko u subotu iz sarajeva, privatnim aranzmanom ???
- azrica87
#3050 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
pa bila sam, ali ovi iz bhf-a odlucili da nece nositi nikakve baklje pa sam morala traziti odgovarajucu alternativuEdin H. wrote:Zar ti nisi zaduzena za pronosenje baklji?azrica87 wrote:posto su u libru