Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
čežnja

#2951 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by čežnja »

Nikad mi sporije dani nisu prolazili Image

Ne zelim ni da mislim kako je vama koji se spremate na put. Vama sigurno vrijeme jos sporije prolazi.
Ovako ni protiv Portugala kad smo igrali nisam bila nervozna.
masinac007

#2952 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by masinac007 »

sgunited wrote:masinac sta je sa Z sektorima, zar to nije nase? i pojedini Y
Oni su na jugu
Kompetan Jug (gdje su nase zastave) - 12.160 sjedista
A post prije tog ti pokazuje koliko tu jos ima slobodnih stolica
BHF_Manijak

#2953 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by BHF_Manijak »

@Masinac sad si me totalno zbunio sa onim "jug 12 hiljada" i ono "ukupno 21 hiljada", pa jel sad na jugu ima 20 hiljada ili 12 hiljada mjesta?! :mrgreen:

I gledam onaj A1 sektor majka ga ubila nikad ona brojka da se pomjeri sa 297 karata, hajd nek je neko nacne od sevapa! :mrgreen:
Chuckie

#2954 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

Sagna OUT
Benzema OUT
Abidal OUT
Koscielny OUT
Ribery OUT
Matuidi OUT
Mexes OUT

:dance: :bih:
mode

#2955 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mode »

Raja gdje ce biti nasig dosta po hotelima ...dajte imena hotela..jos nisam nista rezerviso.
fosil

#2956 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by fosil »

Ja sam u Pavillon Pereire Arc de Triomphe.
http://www.pavillon-pereire-arc-de-triomphe.com/
masinac007

#2957 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by masinac007 »

BHF_Manijak wrote:@Masinac sad si me totalno zbunio sa onim "jug 12 hiljada" i ono "ukupno 21 hiljada", pa jel sad na jugu ima 20 hiljada ili 12 hiljada mjesta?! :mrgreen:

I gledam onaj A1 sektor majka ga ubila nikad ona brojka da se pomjeri sa 297 karata, hajd nek je neko nacne od sevapa! :mrgreen:
Jug gdje su nase zastave (strana 1, slika 1) ima 12.160 mjesta.
Sve ukupno gdje su nase zastave na slici (jug, jugoistok i H11/H12) ima 21.010 mjesta.
:bih:
Plumbum1977

#2958 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Plumbum1977 »

mode wrote:Raja gdje ce biti nasig dosta po hotelima ...dajte imena hotela..jos nisam nista rezerviso.
Devet ljudi u Hotel Etap Paris Porte de Montreuil.
Balkanski_sindrom

#2959 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Balkanski_sindrom »

aj jebo sta ste sve napisali..Daj gdje je ova administracija nek ovo pocisti, ko ce citati 120 stranica...daj brisite ove besposlicare...

Mene zanima ovo. Rezervisao sam i kupio karte na internetu i dobio neke bezveze karte koje sam isprintao. Izgleda mi skroz bezveze. Mogu li sa ovim kartama na stadion ili se mora otici ranije i zamijeniti za prave karte?? I gdje se eventualno mijenja?

I jos me zanima gdje ce Bosanci vjezbati matematiku u Parizu, to jest gdje ce biti kolektivno oduzimanje???
blue-an

#2960 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by blue-an »

masinac007 wrote:Za 21h prodato je 202 ulaznice na sektorima gdje planiramo da cemo biti samo mi.
U prodaji jos 1330 ulaznica (nisam siguran dali su sve kartane prodane na sektorima H11/H12 i C3/C4).
Do utakmice je jos ostalo 8 dana.

Post od danas:

Kompetan Jug (gdje su nase zastave) - 12.160 sjedista
Setor B - 3.500 sjedista
Setor C7/C8/C9/C10 - 2000 sjedista
Sektor C5/C6 - 900 sjedista
Sektor C3/C4 - 770 sjedista
Sektor E1/E2 - 800 sjedista
Sektor H11/H12 - 880 sjedista

Ukupno: 21.010 sjedista
Normalno, nismo sve ovo mi uzeli, ali je sigurno nasih 85-90%.

+ Treba jos racunati da nasih ima na gotovo svim ostalim sektorima... znaci jos + 1000 ili 2000 nasih.
Mislim da su nasi navijaci u vecini i na E3, samo zastava fali :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
ExtremeBoy

#2961 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ExtremeBoy »

Ima li iko da povede ovoga momka do Pariza???! Troskovi ce biti izmireni. Nek' se meni javi na pp. [/quote]
:thumbup: :thumbup: :bih:[/quote]

evo mu ovaj prevoz iz Lukavca.
specifikacija

#2962 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Balkanski_sindrom wrote:aj jebo sta ste sve napisali..Daj gdje je ova administracija nek ovo pocisti, ko ce citati 120 stranica...daj brisite ove besposlicare...

Mene zanima ovo. Rezervisao sam i kupio karte na internetu i dobio neke bezveze karte koje sam isprintao. Izgleda mi skroz bezveze. Mogu li sa ovim kartama na stadion ili se mora otici ranije i zamijeniti za prave karte?? I gdje se eventualno mijenja?

I jos me zanima gdje ce Bosanci vjezbati matematiku u Parizu, to jest gdje ce biti kolektivno oduzimanje???

U nastavku odgovori:

1. Ulaznice u PDF formatu

TERMS AND CONDITIONS OF SALE AND USE

5.2.2 Printing procedure for tickets for admission
Tickets for admission purchased on the Website are “e-tickets”, meaning they are tickets for admission that are printable on a sheet of A4 paper. The Customer must imperatively print the “e-ticket” for admission, which is downloadable from the Customer’s personal section at any time.

5.2.3 Conditions of validity for tickets for admission
An “e-ticket” for admission is valid solely under the conditions described hereinafter. It must be printed on a sheet of white A4 paper, blank on both sides, with no modification of the printing size, in portrait format (i.e. vertical). No other medium (whether electronic, computer screen, mobile phone screen...) shall be accepted.
No partly printed, soiled, damaged or illegible ticket for admission shall be accepted, and it shall be considered invalid. In the event of an incident or of poor printing quality, you must reprint your pdf or jpg file, and for this please go to the “order follow-up” section on the Website. To check whether the quality of the print is suitable, please ensure that all information appearing on the ticket, as well as the barcode, is fully legible.
Any reproduction, duplication or counterfeiting of this ticket for admission, using any means whatsoever, is strictly prohibited. The reproduction of a ticket for admission, and the use of a copy thereof, may lead to prosecution. The STADE DE FRANCE shall not be held liable for any anomaly that may occur during the ordering, processing or printing of the ticket for admission, insofar as the STADE DE FRANCE has not caused said anomaly intentionally, or by way of negligence. The foregoing also applies in the event of loss, theft or illicit use of a ticket for admission.

The number on the ticket for admission and its barcode guarantee uniqueness of admission at the time of entry and controls.
The first person to present the ticket for admission is deemed to be the legitimate bearer and shall be admitted to the event.

During controls, you must imperatively be in possession of an official, current ID with photograph: ID card, passport, driving licence or residence permit. A French “family record book” (livret de famille) is acceptable for child identification.

You must retain the ticket during your entire stay at the venue where the event is taking place.

Za prevod : http://translate.google.com/

2. Okupljanje bh navijaca u Parizu 11.10. 2011.god.

1. Okupljanje navijaca na platou muzeja Louvre u 13h. Metro stanica: Palais Royal Musée du Louvre - linija br: 1 i 7 Vidi sliku : http://www.timotheerolin.net/files/media_file_56405.jpg
Polazak s platoa je predvidjen u 14h. Tokom setnje planiramo sljedece: uz gromoglasno navijanje prolazimo kroz malu Trijamfalnu kapiju (simbolican cin), nastavljamo preko parka Tuileries do trga Concorde. Od trga nastavljamo prema Jelisejskim poljima. Dolaskom na krajnju destinaciju - veliku Trijumfalnu kapiju, organizovano metroom odlazimo na trg Porte de Pantin, mjesto okupljanja BHF-sa na koji stizemo oko 16h, i tu nastavljamo druzenje s nasim navijacima! Duzina predlozene setnje iznosi 3,5 km i prolazimo kroz najljepsi dio grada!
Dogovor je da nosimo bijelu opremu (majice, dukserice, i sl) u cilju razlikovanja od fr. navijaca, pogotovo na stadionu.

2. Za one koji zele odmah da se prikljuce navijacima BHF-a na trgu Porte de Pantin ispred " Café de la Musique" (inace glavno okupljanje bh navijaca), neka se upute na istoimeni trg u 14h! Na trgu je planirano ugodno druzenje, te uvjezbavanje navijackih pjesama. Adresa je sljedeca : 139, Avenue Jean Jaurès, 75019 Paris. Metro stanica : Port de Pantin, linija br.5
Vidi sliku : http://static.panoramio.com/photos/orig ... 816454.jpg

Za navijace koji se zele osvjeziti pivom, BHF je uspio dogovoriti popust u kaficu "Café de la Musique", tako da ce casa pive umjesto 5 eura i nesto, kostati znatno manje, to jeste 3 eura!

Ponavljam i podvlacim da ovo nije nikakvo dijeljenje na dvije razlicite navijacke grupe. Svi smo jedna te ista navijacka skupina koja dolazi u Pariz s ciljem da pruzi punu podrsku nasoj reprezentaciji u toj odlucujucoj utakmici koja nam otvara vrata Evropskog prvenstva 2012!

Izmedju 17h30 i 18h, planirano je da s trga Porte de Pantin organizovano krenemo pjeske prema stadionu vodjeni BHF-sa. O tome ce nas BHF vise informisati. Planirano je nevjerovatno navijanje do stadiona rame uz rame sa BHF koji imaju zavidno 15-nje iskustvo u organizovanju slicnih navijackih parada!Duzina puta iznosi 5,5km.

A kada pobjedimo Francuze, onda idemo na Jelisejska polja!

3.Dodatak

3.1. Upute za trazenje odredjene lokacije ili prevoza od aerodroma do hotela

Ukucajte : http://maps.google.fr/
Napisite trazenu adresu hotela i google ce vam sve izbaciti sve u 3D dimenziji. U gornjem lijevom uglu primjeticete mogucnost smanjenja/povecavanja mape, i "cikicu", pa klikom ga postavite u trazeni kvart, i sve obidjete.

Ukoliko zelite naci najblizu metro/RER stanicu, onda pogledom trazite plavo zaokruzeno slovo M ili RER! Kada saznate ime stanice, onda kliknite sljedece linkove :

- http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php (Plan metroa)
- http://www.blogencommun.fr/blog/wp-cont ... -paris.gif ( Plan RER-a /predgradje Pariza)

3.2. Metro/RER

Karta" Paris Visite" vazi za prve tri zone, cijena je sljedeca :
1 dan - 9,30 eura
2 dana - 15,20 eura
3 dana - 20,7 eura

Cijena jedne metro/bus karte za prve dvije zone iznosi 1,70. a paket od 10 karata iznosi 12,5 eura!

3.3. Taxi sluzba

Startna tarifa je 2 eura!
A tarifa - od 10h do 17h, 1 km kosta 0,86 eura.
B tarifa - od 17h do ponoci, te opet od 07h do 10h, 1 km kosta 1,12 eura.
C tarifa - od ponoci do 07h, 1 km kosta 1,35 eura.

Cetvrta osoba u kolima placa dodatno jos 2, 85 eura!
Samo jedna torba se ne placa, zatim 1 euro po torbi/koferu!

Bez obzira na kratkocu destinacije, usluga prevoza se najmanje naplacuje 6,1 euro.

Zelis li jos nesto?

P.S. Sve ove informacije si sam mogao da pronadjes, da si se malcice potrudio :D
I sve ove informacije su postavili tkz."besposlicari", a puno toga je napisano i gdje se moze izaci u Parizu, a taj dio ostavljam tvojoj masti, ili pak znatizelji koja ce u tebi nadjacati to letargicno stanje :D

Sada je malo pretjerujem, ali nisam mogao da odolim :D

No, sada je na tebe red da nas iznenadis nekom pozitivnom informacijom, i dobrodosao :D
Last edited by specifikacija on 04/10/2011 10:22, edited 3 times in total.
Balkanski_sindrom

#2963 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

e hvala specifikacija, bas si specifikacija jebote, svaka cast...

De mi jos reci i ovo..Kakve su cijene alkohola po kaficima/bircevima/klubovima, je li skupo, mozes npr napisati koliko prosjecno kosta pivo a koliko vino?

I jos da pitam i ovo, cuo sam da se uglavnom pije vino i da je jeftinije dok piva nema izbor i da su skuplje, je li istina? Meni to nikako ne odgovara jebiga jer ne znam piti vino i popijem uvijek previse a onda poludim da bi trzno noz i na najblize.... :-D :-D Ne mogu se zamisliti u tolikoj masi a da pijem vino, bilo bi garant belaja....
Balkanski_sindrom

#2964 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

e nema ti kod mene nista pozitivno specifikacija.... :-D

Ja sam zesca negativa..... :-D

Pozitivno je da nas stize vise komada pa vam se mozda onda prikljucimo u utorak u 13.00 na dogovorenom mjestu, (ako se uspijemo probuditi do tada jer u ponedeljak ce da se derneci do ko zna kada u noc...)...

znaci ako sam dobro shvatio, pivo je 5 eura u prosjeku, nisu ni jeftini jebiga....U Briselu Stella bila 1 euro u centru Brisela.....
specifikacija

#2965 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Balkanski_sindrom wrote:e hvala specifikacija, bas si specifikacija jebote, svaka cast...

De mi jos reci i ovo..Kakve su cijene alkohola po kaficima/bircevima/klubovima, je li skupo, mozes npr napisati koliko prosjecno kosta pivo a koliko vino?

I jos da pitam i ovo, cuo sam da se uglavnom pije vino i da je jeftinije dok piva nema izbor i da su skuplje, je li istina? Meni to nikako ne odgovara jebiga jer ne znam piti vino i popijem uvijek previse a onda poludim da bi trzno noz i na najblize.... :-D :-D Ne mogu se zamisliti u tolikoj masi a da pijem vino, bilo bi garant belaja....
Ne, ovdje alkohol nije uopste skup!
Pivo je jeftino! Ne znam tacno cijene, ali s obzirom da si pun elana, vjerujem da ces se potruditi da potrazis na sljedecem linku, pa slijedi mala pomoc: http://www.snadjisekakoznasiumijes.ba :D

$ obzirom da volis sve da ti se servira na gotovo :D , evo ti neke cijene, pa razmisli da li iste odgovaraju dubini tvoga dzepa :)

2 paketa piva pakovanje od 12 boca od 25cl ( dakle, 24 bocice)

1. "1664" - 10,16 eura na snizenju, inace 13,54
2. "Leffe" - 11,18 eura na snizenju, inace 14,90
3. " 33 Export" - 4,95 na snizenju, inace 6,60

Paket od dvije flashe :

Ballantines - 28,49 eura
Campari - 23,93 eura
Hedge Butler - 15,96 eura
Jim Beam - 23,85 eur

Vino

2 dvije boce dobrog vina, pocetna cijena 8,85 eura.
1 l - pocetna cijena od 4,43 eura

Pitanje za tebe :), ali nemoj se naljutiti?
Sta je zapravo tvoj cilj dolaska u Pariz? :D

A u kafanicama, cijena piva iznosi od 3 do 7 eura, sve zavisi od lokacije!
Pisali smo o tim simpa kvartovima, gdje izlaze lokalci, i gdje su cijene poprilicno korektne :)
star(i)mo

#2966 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

Sve potrebne informacije mozete naci u uvodnom komentaru ove teme. Ne morate sve citati!
Za sva ostala pitanja je tu nas altruist Specifikacija :thumbup:
specifikacija

#2967 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Balkanski_sindrom wrote:e nema ti kod mene nista pozitivno specifikacija.... :-D

Ja sam zesca negativa..... :-D

Pozitivno je da nas stize vise komada pa vam se mozda onda prikljucimo u utorak u 13.00 na dogovorenom mjestu, (ako se uspijemo probuditi do tada jer u ponedeljak ce da se derneci do ko zna kada u noc...)...

znaci ako sam dobro shvatio, pivo je 5 eura u prosjeku, nisu ni jeftini jebiga....U Briselu Stella bila 1 euro u centru Brisela.....
Pa, kada se lijepo prosetamo do Jelisejskih, onda dolaskom na trg gdje se okupljaju BHF-si ( tu cemo malcice logorovati), uputi se u prvu prodavnicu i kupi nekoliko paketa piva po poprilicnoj niskoj cijeni, pa ce te, siguran sam, to manje kostati nego sto si placao 1 euro u centru Brisela :). Zasto kupovati u kafanici, kada cemo svakako biti staticni na tom trgu tokom puna 2h? Ja ne pijem, i ne zanima me uopste sta ce ko da radi, ali ako vec zelis da konzumiras alkohol, neka to bude u umjerenim kolicinama :D , i prihvatljivo za tvoj dzep :D
Zamolio bih nase navijace da sve sto se popije, ipak ode u kantu za smece, a ne da se baca, kao sto je vec bio slucaj, po ulici/parkovima/fontanama! Ipak smo mi Ambasadori nase zemlje :thumbup:
mostarurscu

#2968 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

ja zvao maloprije Centrotrans pošto sam se malo bio zabrinuo jer su pojedinci tu pisali da su prethodnih dana pozivani od strane njih ...

javi mi se neka ljubazna ženska i kaže ovako , parafraziram :

nemate nikakvog razloga za brigu jer se ljudi još uvijek prijavljuju za aranžman sa avionom, tek će u iduća 2 -3 dana početi kontaktirati ljude , a ako su eventualno do sada nekoga kontaktirali to su bili uglavnom oni koji su njih zvali i interesovali se ....
mostarurscu

#2969 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

nemojte lokati previše, nećete moći stajati , a ne navijati ... :D

MOŽDA VAS UOPĆE NE PUSTE NA STADION
Balkanski_sindrom

#2970 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Pitao si me sta je moj cilj dolaska u Pariz?

Sad si mi zadao muka....Ne znam sta da napisem...Nemam pojma...Idem da mi bude dobro.. Pariz kao grad me bas i ne zanima a ni Francuzi mi nisu nimalo dragi... :-D

A ovo za alkohol sam pitao po objektima jer ipak tu ce se biti 3 dana a trose se velike kolicine, tako da moram biti spreman da mi dzep moze podnijeti.....Skupi su jebote, 5 eura pivo.........Sreca pa smo na kartama dobro prosli... :-D
specifikacija

#2971 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

star(i)mo wrote:Sve potrebne informacije mozete naci u uvodnom komentaru ove teme. Ne morate sve citati!
Za sva ostala pitanja je tu nas altruist Specifikacija :thumbup:
Dovodis me u nezgodan polozaj :D
Balkanski_sindrom

#2972 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Hahahaahah sad si me pravo nasmijao specifikacija, cuj Ambasadori..hahahahaa...pa na ove utakmice dodje uglavnom od zla oca, gore matere.....Jesi ikad vidio kako ostane "fino uredjeno i pocisceno" iza nasih navijaca? Bolje bi bilo da uragan prodje, manje bi smeca bilo..... :-D :-D :-D

Nisam ja od tih sto bacaju, ali eto, ne mozes protiv toga...
specifikacija

#2973 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Balkanski_sindrom wrote:Pitao si me sta je moj cilj dolaska u Pariz?

Sad si mi zadao muka....Ne znam sta da napisem...Nemam pojma...Idem da mi bude dobro.. Pariz kao grad me bas i ne zanima a ni Francuzi mi nisu nimalo dragi... :-D

A ovo za alkohol sam pitao po objektima jer ipak tu ce se biti 3 dana a trose se velike kolicine, tako da moram biti spreman da mi dzep moze podnijeti.....Skupi su jebote, 5 eura pivo.........Sreca pa smo na kartama dobro prosli... :-D
Odakle dolazis? :D
Pa, ne moras piti po kafanicama, sada ti je jasno zasto se cesto pije ispod pariskih mostova, ipak, nema tu nista tako romanticno, sve je to stvar racunice :)
specifikacija

#2974 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Balkanski_sindrom wrote:Hahahaahah sad si me pravo nasmijao specifikacija, cuj Ambasadori..hahahahaa...pa na ove utakmice dodje uglavnom od zla oca, gore matere.....Jesi ikad vidio kako ostane "fino uredjeno i pocisceno" iza nasih navijaca? Bolje bi bilo da uragan prodje, manje bi smeca bilo..... :-D :-D :-D

Nisam ja od tih sto bacaju, ali eto, ne mozes protiv toga...
Mislim da se tu radi o nekolicini navijaca koji se zaista ponasaju barbarski, i to mi, da budem iskren, veoma smeta! Ali, mislim da ce na ovoj utakmici slika navijaca biti nesto drugacija! To jeste mnogo pismenija - kako se to kod nas kaze :)
Balkanski_sindrom

#2975 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Ma kakva romantika, mene Pariz uopste i ne zanima... :-D ......Moglo se komotno igrati i u bilo kojem drugom gradu, sasvim svejedno....Al eto vec kad smo tu zanima me ovako par informacija da se lakse snadjemo....

Ma lahko je kad ce nas biti 15.000, ne mozes fulat...
Locked