Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nadžak

#2401 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by nadžak »

specifikacija wrote:@nadzak,

Ovo je regularno, te ako zeli da dobije karte, mora im poslati trazenu dokumentaciju. U protivnom gubi sve!
To vec znas! Desava se da pojedinci na netu "probiju/upadnu" u bazu podataka neke online kompanije i pokupe informacije svih klijenata ( ime,prezime,broj karte,apsolutno sve),i vrse online uplate! Tada klijent ugasi racun u banci/otvori novi i trazi odstetu. I tu lovu neko mora da vrati,i onda se sve zavrti u taj krug koji ukljucuje osiguravajuca drustva, banke,i sl. Tu nastaju peripetije!
Oni samo provjeravaju identitet klijenta!
Hvala, još jedna molba, bi li ti bio problem da nazoveš ovaj broj (...For more information on this request, our operators are at your disposal at 00 33 1.49.97.51.91), naravno ako ti nije problem, te da pitaš samo da li i koliko će naplatiti dodatnih troškova za slanje karata na njegovu adresu u Njemačkoj. Nadam se da nije problem, on ne zna Francuski pa zato. Samo jedna napomena! On je već platio nešto dodatno! Ukupno mu je skinuto 194 eura a kupio je šest karata po 30 eura, dakle za nešto je otišlo tih 14 eura razlike, možda je to baš taj iznos za slanje poštom. Ovo bih volio znati iz razloga da mu kažem da ne traži slanje na adresu ako će biti još skuplje, samo neka mu pošalju na e-mail.

Hvala najljepša.
alD

#2402 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by alD »

nadžak wrote:

Ovo je regularno, te ako zeli da dobije karte, mora im poslati trazenu dokumentaciju. U protivnom gubi sve!
To vec znas! Desava se da pojedinci na netu "probiju/upadnu" u bazu podataka neke online kompanije i pokupe informacije svih klijenata ( ime,prezime,broj karte,apsolutno sve),i vrse online uplate! Tada klijent ugasi racun u banci/otvori novi i trazi odstetu. I tu lovu neko mora da vrati,i onda se sve zavrti u taj krug koji ukljucuje osiguravajuca drustva, banke,i sl. Tu nastaju peripetije!
Hvala, još jedna molba, bi li ti bio problem da nazoveš ovaj broj (...For more information on this request, our operators are at your disposal at 00 33 1.49.97.51.91), naravno ako ti nije problem, te da pitaš samo da li i koliko će naplatiti dodatnih troškova za slanje karata na njegovu adresu u Njemačkoj. Nadam se da nije problem, on ne zna Francuski pa zato. Samo jedna napomena! On je već platio nešto dodatno! Ukupno mu je skinuto 194 eura a kupio je šest karata po 30 eura, dakle za nešto je otišlo tih 14 eura razlike, možda je to baš taj iznos za slanje poštom. Ovo bih volio znati iz razloga da mu kažem da ne traži slanje na adresu ako će biti još skuplje, samo neka mu pošalju na e-mail.

Hvala najljepša.
Sto nisi kupijo kao normalna djeca karte reko placevous ili stade de france :p pa nebi se mucijo ovoliko..PDF samo isprintas, tuj ti i netrazi kopiju licne itd..

Ali hajde nema veze snaso si se, ja da znam Francuski nazvo bi ih ja sad ;-) (dzaba sto zivim u Belgi, neznam taj jedan JEBENI jezikkk)
specifikacija

#2403 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

nadžak wrote:

Hvala najljepša.
Upravo sam razgovarao s njima, i iznos od 14,5 eura je postarina. Mislim da bi bilo pametno da vec danas posalje svu trazenu dokumentaciju! U sustini, ovdje nemam nikakvih problema, osim sto oni iz sigurnosnih razloga komplikuju!

Lijep pozdrav!
nadžak

#2404 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by nadžak »

@ specifikacija

Hvala mnogo, kralj si.

Odoh javit onom liku da to ubrza.
specifikacija

#2405 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

nadžak wrote:@ specifikacija

Hvala mnogo, kralj si.

Odoh javit onom liku da to ubrza.
Molim :D
I da, neka im sve sada posalje emailom ( PDF), te napise " URGENT".
Neka napise da mu posalju pismenu ( email) potvrdu o primanju dokumentacije!
Posalji mi na PP broj ugovora (njegovo ime i prezime) - ako zelis :D , kako bih mogao pitati sutra, ili u ponedjeljak, da li je sve u redu, te da li su poslali karte! Njih treba malo pokrenuti, uzasno su spori!
vozač

#2406 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vozač »

izbjeglica_iz_besmisla wrote:pratim raspravu od pocetka, pa evo par osnovnih informacija pošto vidim da ne baratate s ovom "materijom":

- nemojte nositi bilo kakve fotoaparate koji su veci od vaseg dzepa. Dakle kompaktni su OK, ali video kamere (kamerice), SLR, DSLR i ostale ozbiljne varijante u pravilu nisu dozvoljene.

- naravno da mozete unijeti torbu sa stvarima, sa jaknama, majicama, carapama, gacama, kesama... Fazon je da ne smijete nista tvrdo unositi (nema flaša, boca, dezodoransa). Negdje kisobrane dozvoljavaju unijeti (mislim na male rasklopive), velike vam nigdje ne daju unijeti. Ako se brinete zbog kise, kupite mali kisobran kod cigana za 3 KM, nece vam ga biti zao baciti ako dođe do toga.

- u Evropi ne mozete mijenjati mjesta na stadionu. Ona mjesta koja ste kupili, tamo i otiđite. Izmjene se desavaju jedino ako organizator iz sigurnosnih razloga to naredi, a to nece biti ovdje slucaj sigurno

- nemojte se zamarati sa zamisljanjem i idejama oko koordinacije 10000+ nasih navijaca na stadionu. To ce vecinom biti nasi "obicni" ljudi koji su dosli pogledat utakmicu, popiti koju i zajebavati se po Parizu. Nit ce pjevati 90 minuta (viknut ce ponekad, zapjevat ce koju i to je to), nit ce htjet da im iko odredjuje koju ce boju nositi, a po pravilu ce se nakititi svim i svacim. Treba pratiti BHF koliko se moze, jedino to moze rezultirati bilo kakavim kolektivnim navijanjem.

Ako ovdje ima bilo ko iz BHF-a da ucestvuje na raspravama tamo na maticnom forumu, mozete li prenijeti vođama jednu jako bitnu stvar koju su u Albaniji totalno zanemarili - šta god da počnu pjevati, neka pjevaju bar 5 minuta. Ogromna je tribina u Parizu, trebat ce 2 minute samo da najudaljeniji dielovi skontaju sta se uopce pjeva. A trebaju svi da cuju sta se pjeva, jer samo tako, svi zajedno, ima da napravimo spicu ;)
Odlika dobre navijacke grupe je da duze pjeva svaku pjesmu kako bi ista mogla da grmi, a ne da se salta svakih 30 sekundi na sljedecu pjesmu sa spiska
niko ne spominje one klix kabanice, ja ih uvijek nosim u autu, pa mislim da ne bi bilo glupo da ih raja imaju kod sebe, ne zauzima prostor, može stati u džep od jakne, super zaštita, pogotovo ako ne lije kao iz kabla kad ti ni gumenjaci ne mogu pomoći, a nema problema za unijeti na stadion, dobro i za šetnju
ima ih kupiti po marku i po ili dvije, bilo je u jysku, preporuka da razmislite o ovome
emrah_

#2407 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by emrah_ »

vozač wrote:
izbjeglica_iz_besmisla wrote:pratim raspravu od pocetka, pa evo par osnovnih informacija pošto vidim da ne baratate s ovom "materijom":

- nemojte nositi bilo kakve fotoaparate koji su veci od vaseg dzepa. Dakle kompaktni su OK, ali video kamere (kamerice), SLR, DSLR i ostale ozbiljne varijante u pravilu nisu dozvoljene.

- naravno da mozete unijeti torbu sa stvarima, sa jaknama, majicama, carapama, gacama, kesama... Fazon je da ne smijete nista tvrdo unositi (nema flaša, boca, dezodoransa). Negdje kisobrane dozvoljavaju unijeti (mislim na male rasklopive), velike vam nigdje ne daju unijeti. Ako se brinete zbog kise, kupite mali kisobran kod cigana za 3 KM, nece vam ga biti zao baciti ako dođe do toga.

- u Evropi ne mozete mijenjati mjesta na stadionu. Ona mjesta koja ste kupili, tamo i otiđite. Izmjene se desavaju jedino ako organizator iz sigurnosnih razloga to naredi, a to nece biti ovdje slucaj sigurno

- nemojte se zamarati sa zamisljanjem i idejama oko koordinacije 10000+ nasih navijaca na stadionu. To ce vecinom biti nasi "obicni" ljudi koji su dosli pogledat utakmicu, popiti koju i zajebavati se po Parizu. Nit ce pjevati 90 minuta (viknut ce ponekad, zapjevat ce koju i to je to), nit ce htjet da im iko odredjuje koju ce boju nositi, a po pravilu ce se nakititi svim i svacim. Treba pratiti BHF koliko se moze, jedino to moze rezultirati bilo kakavim kolektivnim navijanjem.

Ako ovdje ima bilo ko iz BHF-a da ucestvuje na raspravama tamo na maticnom forumu, mozete li prenijeti vođama jednu jako bitnu stvar koju su u Albaniji totalno zanemarili - šta god da počnu pjevati, neka pjevaju bar 5 minuta. Ogromna je tribina u Parizu, trebat ce 2 minute samo da najudaljeniji dielovi skontaju sta se uopce pjeva. A trebaju svi da cuju sta se pjeva, jer samo tako, svi zajedno, ima da napravimo spicu ;)
Odlika dobre navijacke grupe je da duze pjeva svaku pjesmu kako bi ista mogla da grmi, a ne da se salta svakih 30 sekundi na sljedecu pjesmu sa spiska
niko ne spominje one klix kabanice, ja ih uvijek nosim u autu, pa mislim da ne bi bilo glupo da ih raja imaju kod sebe, ne zauzima prostor, može stati u džep od jakne, super zaštita, pogotovo ako ne lije kao iz kabla kad ti ni gumenjaci ne mogu pomoći, a nema problema za unijeti na stadion, dobro i za šetnju
ima ih kupiti po marku i po ili dvije, bilo je u jysku, preporuka da razmislite o ovome
Pa zar nije stadion natkriven!?? sta ce vam kisobrani i kabanice??
izbjeglica_iz_besmisla

#2408 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

emrah_ wrote:
vozač wrote:
nije samo do tih 90 minuta na stadionu ... valja ujutru šarati po parizu, biti na okupljanju navijaca, doci do stadiona, otici nazad do hotela ;)
specifikacija

#2409 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

izbjeglica_iz_besmisla wrote:
emrah_ wrote:
vozač wrote:
nije samo do tih 90 minuta na stadionu ... valja ujutru šarati po parizu, biti na okupljanju navijaca, doci do stadiona, otici nazad do hotela ;)
Ima u Parizu onih Pakistanaca/Indijaca koji prodaju jeftine kisobrane na ulici, a cijena odmah "skace"kada prve kapljice nakvase grad :) A sto se tice stadiona, on jeste natkriven, ali ako je kisa nosena vjetrom, onda to nista ne pomaze. Najvise ce stradati prve tri kategorije :) A sta ako i pokisnemo malcice?! :D
Last edited by specifikacija on 29/09/2011 14:01, edited 1 time in total.
vozač

#2410 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vozač »

Pa zar nije stadion natkriven!?? sta ce vam kisobrani i kabanice??[/quote]

nije samo do tih 90 minuta na stadionu ... valja ujutru šarati po parizu, biti na okupljanju navijaca, doci do stadiona, otici nazad do hotela ;)[/quote]

o tome vam i govorim, prava stvar, za turiste pogotovo, jebi ga ne možeš u parizu baš priuštiti stvari ko kod kuće, da pokisneš, dođeš, utopliš se, popiješ čaj, dekica, TV, tamo bi mogle biti malo drugačije okolnosti, nek ti sipi kišica kad se krenu raja okupljati može ti prisjesti i pariz i tekma za sva vremena, a ovako kabanicu u džep i laganini :D
specifikacija

#2411 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

vozač wrote:Pa zar nije stadion natkriven!?? sta ce vam kisobrani i kabanice??
nije samo do tih 90 minuta na stadionu ... valja ujutru šarati po parizu, biti na okupljanju navijaca, doci do stadiona, otici nazad do hotela ;)[/quote]

o tome vam i govorim, prava stvar, za turiste pogotovo, jebi ga ne možeš u parizu baš priuštiti stvari ko kod kuće, da pokisneš, dođeš, utopliš se, popiješ čaj, dekica, TV, tamo bi mogle biti malo drugačije okolnosti, nek ti sipi kišica kad se krenu raja okupljati može ti prisjesti i pariz i tekma za sva vremena, a ovako kabanicu u džep i laganini :D[/quote]

A pogotovo bi trebali da vode racuna oni koji se istu noc vracaju u BiH. Ipak, opasno je po zdravlje voziti se mokre odjece. Mada, za sada se ne stice utisak da ce biti kise, stavise toplije je nego sto je bilo u julu/avgustu. Trenutno je 28 stepeni! Francuzi vole da se suncaju po parkovima, i ako je pretoplo, onda se kupaju u velikoj fontani na Trokaderu. S obzirom da pretpostavljamo svasta nesto, onda osim kisobrana ponesite i kupace, ali nemojte ni kremice zanemariti :D Nikada se ne zna :)
Last edited by specifikacija on 29/09/2011 14:14, edited 1 time in total.
star(i)mo

#2412 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

Specifikacija for president!!! :bih:

Nevjerovatno koliko volje, snage pa i vremena nadjes da pomognes na ovom forumu! Svaka cast buraz! :bih:
specifikacija

#2413 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

star(i)mo wrote:Specifikacija for president!!! :bih:

Nevjerovatno koliko volje, snage pa i vremena imas da pomognes na ovom forumu! Svaka cast buraz! :bih:
Koji bih ja tiranin bio :D
Last edited by specifikacija on 29/09/2011 14:17, edited 1 time in total.
star(i)mo

#2414 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

merhametli neki... :D
specifikacija

#2415 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

star(i)mo wrote:merhametli neki... :D
Ma neeeee, pokazao bih onaj tamni dio moje licnosti :D
vozač

#2416 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vozač »

specifikacija wrote:
star(i)mo wrote:merhametli neki... :D
Ma neeeee, pokazao bih onaj tamni dio moje licnosti :D
da nisi crnac čovječe :?:
star(i)mo

#2417 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

Covjek radi tu k'o crnac a nikad nikakve pohvale nije dobio... pa rekoh red je... :D
specifikacija

#2418 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Ne koristim nikakve drustvene mreze. Ne privlaci me MSN, FB - nista od toga. Rekao bih da sam potpuno operisan od istih. Ovu temu sam slucajno otkrio, i zaista me zanima, jer 15 godina cekam da napokon odemo na jedno veliko takmicenje, i sada nam se pruza prilika :) A, poseban je dozivljaj sto se sve to dogadja ovdje gdje zivim :) A zaista volim ovdje pisati, jer se stvorila ugodna atmosfera. A sada odoh u grad da iskoristim ove posljednje ljetne dane :)

@vozac - pravi sam Niger :-D

@star(i)mo - thx :D
vozač

#2419 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vozač »

star(i)mo wrote:Covjek radi tu k'o crnac a nikad nikakve pohvale nije dobio... pa rekoh red je... :D
fakat se potrudio i to žestoko, stvarno onako jaranski, moramo to priznati,
hvala mu i u moje ime :thumbup:
mislim da bi bilo dobro, obzirom da je ova tema praktično prožvakana evo više od 10 dana do tekme, da malo i odmori, pa možda tamo negdje oko srijede da nam speci i mašinac onako izvrše kratku rekapitulaciju, mašinac po pitanju kapaciteta na stade de france, a speci ukratko upute za pariz, ko, šta, gdje, kako, zašto
pretpostavljam da će se oni uredno javljati i ovih narednih dana, ali eto kao prijedlog da nam specifikacija pripremi neki kratki vodič po svim relevantnim pitanjima, od vremenske prognoze do praktičnih savjeta o tome kako najbolje iskoristiti vrijeme u parizu, neke uštede, sitne finte, upute vezano za klopu, prevoz i slično
nadam se da nisam prezahtjevan
specifikacija

#2420 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

vozač wrote:
star(i)mo wrote:Covjek radi tu k'o crnac a nikad nikakve pohvale nije dobio... pa rekoh red je... :D
fakat se potrudio i to žestoko, stvarno onako jaranski, moramo to priznati,
hvala mu i u moje ime :thumbup:
mislim da bi bilo dobro, obzirom da je ova tema praktično prožvakana evo više od 10 dana do tekme, da malo i odmori, pa možda tamo negdje oko srijede da nam speci i mašinac onako izvrše kratku rekapitulaciju, mašinac po pitanju kapaciteta na stade de france, a speci ukratko upute za pariz, ko, šta, gdje, kako, zašto
pretpostavljam da će se oni uredno javljati i ovih narednih dana, ali eto kao prijedlog da nam specifikacija pripremi neki kratki vodič po svim relevantnim pitanjima, od vremenske prognoze do praktičnih savjeta o tome kako najbolje iskoristiti vrijeme u parizu, neke uštede, sitne finte, upute vezano za klopu, prevoz i slično
nadam se da nisam prezahtjevan
Mislim da je dobra ideja napisati sazetak o svemu sto si naveo gore u tekstu, jer su se mnogobrojne informacije pogubile u ovih skoro 2500 postova. Evo nesto korisno, za one koji su strastveni pusaci, ponesite steku cigareta/po osobi, jer je to ovdje nesnosno skupo.
emrah_

#2421 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by emrah_ »

Ma kakva kiša ljudi, nije padala ima 100 godina i treba taj dan da pada..ma pusti kraju..

i jos nestoooo..... JOS 8 DANA :run:
adgo

#2422 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by adgo »

Stvarno moramo svi castiti "specifikaciju" za sve info koje nam je dao, malo je ovakvih ljudi koji zele pomoci bilo kome.
Hvala i od mene buraz, imas pozdrave iz Swe !
nidje_veze

#2423 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by nidje_veze »

Tour stade de france
http://www.youtube.com/watch?v=b9RBvDID ... re=related

ps. ko biva da se moze preskakat :P
azrica87

#2424 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

hajd eto kad ste navalili.. kud svi, tu i mali mujo :D

SPECIFIKACIJA SUPERSTAR 8-)
star(i)mo

#2425 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

azrica87 wrote:hajd eto kad ste navalili.. kud svi, tu i mali mujo :D

SPECIFIKACIJA SUPERSTAR 8-)
Svaka bi ga mater za zeta pozelila... :wink: :D
Locked