Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Ferhunde
#2176 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Evo još jednog patriote konačno na ovom forumu, inače pročitao 95 % postova...a nema nam Azrice odavno, šta je ušutila se nešto, rano je još pakovati torbe za Pariz hehe...hajde Azra javi se... 
-
mostarurscu
#2177 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
dobro nam došaoFerhunde wrote:Evo još jednog patriote konačno na ovom forumu, inače pročitao 95 % postova...a nema nam Azrice odavno, šta je ušutila se nešto, rano je još pakovati torbe za Pariz hehe...hajde Azra javi se...
- Topla voda
#2178 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
imal veze,ako se kupe karte s necije kartice,a ta osoba uopste ne putuje?
ja ne mogu sa svoje vise,a delegati skontali sad da sve ganjaju za tekmu,a nista nemaju sem dobre volje
i sad jel ja mogu uzeti s tudje kartice jos karata,a za neke likove sesneste?
ja ne mogu sa svoje vise,a delegati skontali sad da sve ganjaju za tekmu,a nista nemaju sem dobre volje
-
mostarurscu
#2179 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Topla voda wrote:imal veze,ako se kupe karte s necije kartice,a ta osoba uopste ne putuje?
ja ne mogu sa svoje vise,a delegati skontali sad da sve ganjaju za tekmu,a nista nemaju sem dobre volje![]()
gdje si se to dočepo kreditnih kartica ?
ne vjerujem da je to problem ali hajde da čujemo još šta kažu ostali ...
-
Chuckie
#2180 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Možeš zašto ne, samo ne znam dali se adresa dostave i adresa vlasnika kartice moraju poklapati,Topla voda wrote:imal veze,ako se kupe karte s necije kartice,a ta osoba uopste ne putuje?
ja ne mogu sa svoje vise,a delegati skontali sad da sve ganjaju za tekmu,a nista nemaju sem dobre volje![]()
mada mislim da ne moraju, jer sam X puta kupovao svojom karticom poklone adresirane na drugu
adresu.
-
serpico
#2181 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Naravno da ne mora.
- azrica87
#2182 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
evo meeeeeeeeeFerhunde wrote:Evo još jednog patriote konačno na ovom forumu, inače pročitao 95 % postova...a nema nam Azrice odavno, šta je ušutila se nešto, rano je još pakovati torbe za Pariz hehe...hajde Azra javi se...
jao jeste napisali 30 stranica.. sad mi treba opet 5 dana da procitam to sve
moram se pakovat prvo za bosnu, pa onda za pariz
-
Ferhunde
#2183 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
azrica87 wrote:evo meeeeeeeeeFerhunde wrote:Evo još jednog patriote konačno na ovom forumu, inače pročitao 95 % postova...a nema nam Azrice odavno, šta je ušutila se nešto, rano je još pakovati torbe za Pariz hehe...hajde Azra javi se...![]()
jao jeste napisali 30 stranica.. sad mi treba opet 5 dana da procitam to sve![]()
moram se pakovat prvo za bosnu, pa onda za pariz
neka teeeeeeeeeeee, dobrodošla
-
Plumbum1977
#2184 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
leškarenje wrote:Sta ce im broj pasosa,nece valjda neko drugi doci sa mojim pasosem.Nisu ga ni trazili kad sam uplacivao i sumnjam da su bilo kome trazili broj pasosa,mozda grijesim.mostarurscu wrote:leškarenje wrote:Znaci,bice spisak putnika i kad dođes pokazes pasos i upadas u bus.Sto se tice karti javice svima kad ce se preuzeti,mozda bude par dana prije tekme u agenciji ili u busu.
nisi im javio broj pasoša ? jesu ti ga tražili kad si uplatio?
Radio sam preko firme organizovane odlaske (1 ili 2 godišnje-30-40 kolega) u EU (Njemačka, Austrija itd.) na stručne seminare, certificiranja itd. Znam da je prevoznik morao imati spisak putnika sa brojevima pasoša prije polaska, sa pečatom firme koja je organizovala put, tj. potpisala Ugovor o prevozu, radi prelaska preko granica (tako je meni rekao prevoznik na upit). Znam da nam je bio problem sa kolegama iz Bihaća, jer su htjeli čekati u Zagrebu, jer im je bliže, ali nam prevoznik nije dozvolio, jer su svi morali biti u busu na našoj granici, tako da su likovi iz Bihaća dolazili u Doboj ili Derventu da bi bili sa nama u busu.Doduše tada su još bile aktuelne vize. Mislim da ako se ide sa ovim agencijama one moraju pripremiti te spiskove za granicu. Vjerovatno je neko pravilo ili šta već.
-
masinac007
#2185 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Danas mi je roadjak kupio dres u Centrotransu. Kaze da je tad kada je on bio bilo 5 ljudi koji su takodjer dosli da kupe isti. Meni je morao uzeti 13-ku, kaze nema drugog. Samo su plavi dresovi, bijelih nema. Cijena 69 km (sorc i dres)
-
Chuckie
#2186 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Te dresove iz Centrotransa resprezentativci nikad nisu obukli. Šta oni prodaju Bog zna.masinac007 wrote:Danas mi je roadjak kupio dres u Centrotransu. Kaze da je tad kada je on bio bilo 5 ljudi koji su takodjer dosli da kupe isti. Meni je morao uzeti 13-ku, kaze nema drugog. Samo su plavi dresovi, bijelih nema. Cijena 69 km (sorc i dres)
-
Eborg
#2187 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
A ne odudaraju onda mnogo od ovih pijačarskih, bitan je samo kvalitet. 
-
--usnee--
#2188 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Fotografiranja, snimanja i audio snimke su zabranjeni u Stade de France, bez izričitog odobrenja dostavljeni od Stade de France konzorcija ili osobe propisno ovlašteni za to Konzorcija.
Isto tako, ne instalacije ili tehničkih uređaja mogu se fotografirati, sniman ili snimljene bez takve odobrenja. Tolerancija je dodijeljena amaterima pomoću ni stalak ni bljesak pri snimanju svoje slike, iako je Stade de France Konzorcij zadržao pravo zabraniti i sve vrste fotografiranja, snimanja i snimke u pojedinim područjima ili tijekom određenih događaja koji će biti posebno identificirani kao takve.
poseban član o slikanju snimanju .... ukratko mogu svima uzet na ulazu aparat što je najgore sto se moze desiti a mi ga mozemo dobiti nazad po zavrsetku utakmice
Isto tako, ne instalacije ili tehničkih uređaja mogu se fotografirati, sniman ili snimljene bez takve odobrenja. Tolerancija je dodijeljena amaterima pomoću ni stalak ni bljesak pri snimanju svoje slike, iako je Stade de France Konzorcij zadržao pravo zabraniti i sve vrste fotografiranja, snimanja i snimke u pojedinim područjima ili tijekom određenih događaja koji će biti posebno identificirani kao takve.
poseban član o slikanju snimanju .... ukratko mogu svima uzet na ulazu aparat što je najgore sto se moze desiti a mi ga mozemo dobiti nazad po zavrsetku utakmice
-
masinac007
#2189 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Onda ici na srecu--usnee-- wrote:Fotografiranja, snimanja i audio snimke su zabranjeni u Stade de France, bez izričitog odobrenja dostavljeni od Stade de France konzorcija ili osobe propisno ovlašteni za to Konzorcija.
Ja necu nositi foto aparat. Mobitel mi ima 8 mp a ima i HD snimanje.
To mi nece sigurno oduzeti
- emrah_
#2190 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Ne znam stvarno sto je problem sa aparatom, pa nisam lud da bacim aparat od par hiljada maraka.. al et nek im bude necu ga ni nositi..
Sto se tice tempera nemojte njih koristiti..poslije se ne mozes kako treba ni nasmijati.. Ja imam boje za lice, mogu ih nabaviti jos, prodaju se u CM-u .. koristio sam ih na prosloj utakmici u Zenici bolje izgledaju nego tempere, a ne osjete se na licu.. pa eto mogu ponjeti pa da se sminkamo
sto se tice centrotransa danas sam ih zvao da potvrdimo to i kao nije me mogao vidjeti na listi, kad sam malo povisio ton, nasao me od prve
sve je ok za sad..
Sto se tice tempera nemojte njih koristiti..poslije se ne mozes kako treba ni nasmijati.. Ja imam boje za lice, mogu ih nabaviti jos, prodaju se u CM-u .. koristio sam ih na prosloj utakmici u Zenici bolje izgledaju nego tempere, a ne osjete se na licu.. pa eto mogu ponjeti pa da se sminkamo
sto se tice centrotransa danas sam ih zvao da potvrdimo to i kao nije me mogao vidjeti na listi, kad sam malo povisio ton, nasao me od prve
- Topla voda
#2191 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
mostarurscu wrote:Topla voda wrote:imal veze,ako se kupe karte s necije kartice,a ta osoba uopste ne putuje?
gdje si se to dočepo kreditnih kartica ?![]()
ne vjerujem da je to problem ali hajde da čujemo još šta kažu ostali ...
Last edited by Topla voda on 27/09/2011 00:30, edited 1 time in total.
-
Eborg
#2192 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Pa dobit će na izvodu od banke. 
-
specifikacija
#2193 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Usne, uz duzno postovanje, na to pitanje smo danas odgovoril.--usnee-- wrote:Fotografiranja, snimanja i audio snimke su zabranjeni u Stade de France, bez izričitog odobrenja dostavljeni od Stade de France konzorcija ili osobe propisno ovlašteni za to Konzorcija.
U nastavku pravilnik na eng. jeziku koji je postavio forumas "and"
http://accueil.stadefrance.com/reglemen ... age=en_GBA
Posebno obrati paznju na Article 8. koji glasi :
Persons carrying any of the following shall not be admitted to the Stade de France:
• Non-folding walking sticks and umbrellas and any sharp or blunt object; however, walking sticks equipped with a tip are permitted for the aged or disabled
• Suitcases, backpacks, shopping bags, motorcycle helmets and any large-sized luggage
• Stands or flash units for still and movie cameras and, generally speaking, any bulky or hazardous object.
Nista nam nece oduzimati ni vracati nakon utakmice
Last edited by specifikacija on 27/09/2011 00:25, edited 1 time in total.
- emrah_
#2194 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
specifikacija wrote:Usne, uz duzno postovanje, na to pitanje smo danas odgovorili--usnee-- wrote:Fotografiranja, snimanja i audio snimke su zabranjeni u Stade de France, bez izričitog odobrenja dostavljeni od Stade de France konzorcija ili osobe propisno ovlašteni za to Konzorcija.
poseban član o slikanju snimanju .... ukratko mogu svima uzet na ulazu aparat što je najgore sto se moze desiti a mi ga mozemo dobiti nazad po zavrsetku utakmiceDakle, ja sam zvao "Stade de France" i dobio potvrdu da je amatersko fotografisanje dozvoljeno. Ali, ako ti i dalje izrazavas bilo koji vid sumnje, predlazem da sutra u jutarnjim casovima ukucas sljedeci broj telefona : 00 33 1 1 55 93 00 00, i dobijes potvrdan odgovor da fotoaparati nisu na listi zabranjenih predmeta
pa i ja sam mislio amaterski slikati sa malo vecim aparatom![]()
http://accueil.stadefrance.com/reglemen ... uage=en_GB
A posebno obrati paznju na Article 8n koji glasi :
Persons carrying any of the following shall not be admitted to the Stade de France:
• Non-folding walking sticks and umbrellas and any sharp or blunt object; however, walking sticks equipped with a tip are permitted for the aged or disabled
• Suitcases, backpacks, shopping bags, motorcycle helmets and any large-sized luggage
• Stands or flash units for still and movie cameras and, generally speaking, any bulky or hazardous object.
- Topla voda
#2195 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Eborg wrote:Pa dobit će na izvodu od banke.
Last edited by Topla voda on 27/09/2011 00:31, edited 1 time in total.
- emrah_
#2196 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
pa i ja sam mislio amaterski slikat sa malo vecim apartom..specifikacija wrote:Usne, uz duzno postovanje, na to pitanje smo danas odgovoril.--usnee-- wrote:Fotografiranja, snimanja i audio snimke su zabranjeni u Stade de France, bez izričitog odobrenja dostavljeni od Stade de France konzorcija ili osobe propisno ovlašteni za to Konzorcija.
poseban član o slikanju snimanju .... ukratko mogu svima uzet na ulazu aparat što je najgore sto se moze desiti a mi ga mozemo dobiti nazad po zavrsetku utakmiceDakle, ja sam zvao "Stade de France" i dobio potvrdu da je amatersko fotografisanje dozvoljeno. Ali, ako ti i dalje izrazavas bilo koji vid sumnje, predlazem da sutra u jutarnjim casovima ukucas sljedeci broj telefona : 00 33 1 55 93 00 00, i dobijes potvrdan odgovor da fotoaparati nisu na listi zabranjenih predmeta
http://accueil.stadefrance.com/reglemen ... age=en_GBA
Posebno obrati paznju na Article 8. koji glasi :
Nista nam nece oduzimati ni vracati nakon utakmiceDakle, samo ti ponesi svoj fotoaparatic i ovjekovjeci nekoliko nezaboravnih trenutaka
-
specifikacija
#2197 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Tu sam se zeznuo u postavljanju linka, i broja telefonaemrah_ wrote:specifikacija wrote:Usne, uz duzno postovanje, na to pitanje smo danas odgovorili--usnee-- wrote:Fotografiranja, snimanja i audio snimke su zabranjeni u Stade de France, bez izričitog odobrenja dostavljeni od Stade de France konzorcija ili osobe propisno ovlašteni za to Konzorcija.
poseban član o slikanju snimanju .... ukratko mogu svima uzet na ulazu aparat što je najgore sto se moze desiti a mi ga mozemo dobiti nazad po zavrsetku utakmiceDakle, ja sam zvao "Stade de France" i dobio potvrdu da je amatersko fotografisanje dozvoljeno. Ali, ako ti i dalje izrazavas bilo koji vid sumnje, predlazem da sutra u jutarnjim casovima ukucas sljedeci broj telefona : 00 33 1 1 55 93 00 00, i dobijes potvrdan odgovor da fotoaparati nisu na listi zabranjenih predmeta
pa i ja sam mislio amaterski slikati sa malo vecim aparatom![]()
http://accueil.stadefrance.com/reglemen ... uage=en_GB
A posebno obrati paznju na Article 8n koji glasi :
-
Chuckie
#2198 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
........
Last edited by Chuckie on 27/09/2011 00:35, edited 1 time in total.
-
specifikacija
#2199 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
@ emrah
Procitaj pravilnik, a samo je zabranjeno unosti drzace/noge i onu nepotrebnu skalameriju. Sigurno nisi Paparazzi, pa shodno tome, tvoj fotoaparatic ces, siguran sam, bez problema unijeti.
Ukoliko i dalje nosis sumnju, onda im se fino obrati u pismenoj formi, detaljno opisi tehnicke karakteristike fotoaparata, i postavi pitanje koje te zanima!
U nastavku email: [email protected]
Procitaj pravilnik, a samo je zabranjeno unosti drzace/noge i onu nepotrebnu skalameriju. Sigurno nisi Paparazzi, pa shodno tome, tvoj fotoaparatic ces, siguran sam, bez problema unijeti.
Ukoliko i dalje nosis sumnju, onda im se fino obrati u pismenoj formi, detaljno opisi tehnicke karakteristike fotoaparata, i postavi pitanje koje te zanima!
- emrah_
#2200 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
aha hvala ti.. pa kakav stalak i drzaci koristi se kao i svi ostali.. a slike su fenomenalne tako da bi bilo steta da ga ne ponesem..specifikacija wrote:@ emrah
a sto se tice boja .. je li neko zainteresovan pa da ponesem nekoliko komada pa da se sminkate!???