Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Topla voda

#1151 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Topla voda »

specifikacija wrote:@Topla voda,

Odabrao si odlicnu lokaciju, jer ti je blizu moja predlozena lokacija br.2, odnosno Saint Maure. Mozes pjeske do tamo, ali nije ti daleko ni kvart " le Marais" i famozni trg " Places des Vosges". Taj kvart " le Marais" je mozda najinteresantniji kvart grada, jer predstavlja srednjovjekovni Pariz,ispunjen palacama, uskim ulicama,parkicima i sl. U kvartu uglavnom zive/rade homosexualci :D i patrijarhalni jevreji - veoma cudnovat spoj :D I tu se nalazi Pikasov muzej, i jos mnogo toga. Dakle, cuvaj guzu tamo :D
znaci guza zidu :lol: :lol:

super,obradovao si me da je dobro okruzenje :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1152 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by -LIBERO- »

Ja ne bih zelio da vam previse kvarim vasu turisticku organizaciju (fino se provedite ;-) ),ali bih zaista zelio da se sva raja koja ide gore malo uozbilji.
U Parisu postoji jedna jako militaristicki i jako desnicarski raspolozena huliganska grupa koja prati PSG,zovu se "Boulogne boys". Par momaka iz njihovog vrha su porijeklom Srbi. Na neke utakmice reprezentacije Srbije su isli sa navijacima iz Srbije. Jako ultra desnicarski raspolozeni i jako agresivni. Idu do te granice da se sukobljavaju cak i sa drugim skupinama i grupama koje prate PSG,dakle isti klub za koji i oni navijaju, to samo zato sto medju njima ima arapa,crnaca,muslimana i sl.

Bez zezancije sada,malo ozbiljnosti nebi bilo na odmet...niakda se ne zna. Eto mozete pogledati neke njihove klipove na YT i slicno,i drzite se sto vise zajedno i sto u vecim grupama.

Nije prepadanje i slicno,cisto malo vise ozbiljnosti ;-)
specifikacija

#1153 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

@Topla voda, jos ako dolazis sa hanumicom, upotpunices boravak u Parizu :D
Eborg

#1154 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Eborg »

@-LIBERO-: Ovdje se slažemo, zeznuti likovi pravo. Kada sam bio u Parizu otišao sam do stadiona PSG-a da vidim i to čudo. Išao sam sam ulicom i samo su me nebesa spasila da ne fasujem batine, grupica likova me htjela razbiti k'o zvečku, na meni Čelikova obilježja, ja bijelac a oni nekakvi izmiksani stoje oko klupe - Arapi, Afrikanci. Sreća pa su gajili simpatije prema Bosni pa su me pustili inače bih bio faširan. :D Dakle, bez zezancije, pogotovo u manjim grupicama!
specifikacija

#1155 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Eborg wrote:@-LIBERO-: Ovdje se slažemo, zeznuti likovi pravo. Kada sam bio u Parizu otišao sam do stadiona PSG-a da vidim i to čudo. Išao sam sam ulicom i samo su me nebesa spasila da ne fasujem batine, grupica likova me htjela razbiti k'o zvečku, na meni Čelikova obilježja, ja bijelac a oni nekakvi izmiksani stoje oko klupe - Arapi, Afrikanci. Sreća pa su gajili simpatije prema Bosni pa su me pustili inače bih bio faširan. :D Dakle, bez zezancije, pogotovo u manjim grupicama!
Libero je pisao o drugoj navijackoj frakciji istoimenog kluba :D koji se tuku s tim na koje si slucajno nabasao :D
Ti "obojeni" se tuku iz dosade, a ovi bijeli iz nekog bolesnog uvjerenja!
Slazem se da treba biti oprezan, ali i zapadni susjedi su gostovali u Parizu, pa nije bilo nikakvih incidenata!
I repka Srbije je gostovala u Parizu, a s obzirom da su u sep. 2009, u centru Beograda huligani na smrt prebili francuskog navijaca, vjeruj da su Francuzi imali razlog da ih " pometu", ali ipak nisu!
E sada, ne znam zasto bi se sada okupljali i nas napadali po gradu!?

Mene jedino plasi ona setnja do stadiona, jer prolazimo kroz " obojene "kvartove, a tamo cesto policiju i vatrogasce, cisto iz dosade, gadjaju kamenjem!
Last edited by specifikacija on 18/09/2011 21:20, edited 2 times in total.
Eborg

#1156 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Eborg »

Ne znam koji su ovi bili, samo znam da su bili PSG-ovi i nimalo bezazleni. To je dole oko stadiona na jugoistoku Pariza, je li tamo Afrikanci žive ili su oni samo na sjeveru?
breuer

#1157 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by breuer »

Eborg wrote: grupica likova me htjela razbiti k'o zvečku, na meni Čelikova obilježja
:lol: nigdje vas ne vole ;)

šala mala :bih:
Eborg

#1158 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Eborg »

Nigdje, nigdje. :lol:

"Oi, putain, zeničke pičke!!!" :lol: :lol: :lol:
specifikacija

#1159 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Eborg wrote:Ne znam koji su ovi bili, samo znam da su bili PSG-ovi i nimalo bezazleni. To je dole oko stadiona na jugoistoku Pariza, je li tamo Afrikanci žive ili su oni samo na sjeveru?
Upotpunio sam prvi post. Na sjeveru zive ti stranci, i rade od Francuza, koji su zaista mirni i tihi, sta zele.
Eborg

#1160 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Eborg »

Ma nikad se ne zna. Bio sam u Parizu kada je francuska ragbi reprezentacija ili tako nešto igrala protiv Walesa. Likovi u metrou u dresovima Walesa, pjevaju, navijaju, vrište, a ima ih 5. :lol: Ne znam, možda fakat nema toliko frke ili ovi imaju muda k'o Trebević. :D
specifikacija

#1161 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Eborg wrote:Ma nikad se ne zna. Bio sam u Parizu kada je francuska ragbi reprezentacija ili tako nešto igrala protiv Walesa. Likovi u metrou u dresovima Walesa, pjevaju, navijaju, vrište, a ima ih 5. :lol: Ne znam, možda fakat nema toliko frke ili ovi imaju muda k'o Trebević. :D
Da li si ikada vidio skotske ragbi navijace? :D To su gromade od ljudi :D Ma ne, to navijanje i bodrenje stranih navijaca je ovima vrlo simpaticno! Mi, zatim Srbi, Hrvati, te ostali mali narodi, nosimo onaj kompleks malih naroda i trazimo permanentno dokazivanje, dok se ovi ovdje pretjerano ne osvrcu na sve to!

Francuzi ce u nama vidjeti nekoliko hiljada nocenja, stotine litara ispijenog piva, na desetine hiljada sendvica.Dakle, skupinu POTROSACA.I kao takvi, uvijek cemo biti dobrodosli i primice nas rasirenih ruku :mrgreen:

Mada, kao sto je Libero napisao, treba biti oprezan, jer incidenti se dogadjaju, i tesko ih je kontrolisati!
Eborg

#1162 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Eborg »

I to stoji! :thumbup:
Timotije

#1163 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Timotije »

Edin H. wrote:
--usnee-- wrote:da li iko zna centrotrans za koje dijelove (tribine) dobiva karte, da li svi sto idu centrotransom dobivaju istu tribinu kako ce to hodati
Citaj bolan, postavio sam clanak.

Sutra ovi glupani iz Saveza idu u Pariz da se dogovore i valjda preuzmu 4 milje ulaznica, sektor B i daju ih na daljnju prodaju Centrotransu.

Dobro su se sjetili da ima utakmica.
Ma ja, a meni se svi smijali kad sam podastro kupljene A5, jos pred Bjeloruse.... :D
I za Estoniju sam, onako bas turisticki, pokupovao par karata za let i hotel,debelo prije otvaranja puta za baraz, i postao sam "Azira"....doduduse nemam bas kasika na bacanje... :D
BiH turisticki, kao uostalom i svaki drugi nas sektor, je .....Kad im kazes da imas avionske karte za jedno 7-8 mjeseci unaprijed, misle ljudi da si lud.... :roll:
LOGCAP III

#1164 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by LOGCAP III »

Evo samo da ukratko kazem da nas imas jos koji cemo iz Baghdad-a da dodjemo na tekmu i vidimo se na tom vasem vec odabranom trgu ma kako god se on vec zvao :?

druga stvar,...ko ba sljivi za tim nabrijanim crncima, arapima, bijelcima itd.. pa nismo ni mi sisali vesla a osim toga, bice tu policija koja ce eskortovat vece okupljanje navijaca prema stadionu.... kad smo smjeli u pola Beograda da idemo a svi znamo kako su oni bili nabrijani prema nama zasto ne bismo smjeli u Pariz da idemo...

treca i najvaznija stvar.... 0-2 pa kud puklo da puklo :bih:
specifikacija

#1165 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Eborg wrote:I to stoji! :thumbup:
Hvala, hvala :D
specifikacija

#1166 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

LOGCAP III wrote:Evo samo da ukratko kazem da nas imas jos koji cemo iz Baghdad-a da dodjemo na tekmu i vidimo se na tom vasem vec odabranom trgu ma kako god se on vec zvao :?

druga stvar,...ko ba sljivi za tim nabrijanim crncima, arapima, bijelcima itd.. pa nismo ni mi sisali vesla a osim toga, bice tu policija koja ce eskortovat vece okupljanje navijaca prema stadionu.... kad smo smjeli u pola Beograda da idemo a svi znamo kako su oni bili nabrijani prema nama zasto ne bismo smjeli u Pariz da idemo...

Treca stavka je najbitnija :mrgreen:
A da naglasim da sam se u Genku prepao nasih, jer je svaki bio, manje vise, k'o od brda odvaljen :thumbup: Tako da nas niko nece tuci :thumbup:

A za BG, respect BHF :thumbup:
armin00

#1167 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by armin00 »

hvala speci na informacijama

a sta mozes reci o kvartu izmedju metro stanica "Stalingrad" i "Jauers" .. tamo je nas Hostel "Peace & Love".

PS: recepcija u hostelu je ujedno i bar/kafic, ima happy hour i sve i radi do jutarnjih sati, dakle bujrum svima na pice.. a sudeci po imenu hostela, mozda ima i drugih stvari :D
pirmin

#1168 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by pirmin »

Armine, s kim ides?
Baraba, Bake...? :D
LOGCAP III

#1169 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by LOGCAP III »

specifikacija wrote:
LOGCAP III wrote:Evo samo da ukratko kazem da nas imas jos koji cemo iz Baghdad-a da dodjemo na tekmu i vidimo se na tom vasem vec odabranom trgu ma kako god se on vec zvao :?

Treca stavka je najbitnija :mrgreen:
A da naglasim da sam se u Genku prepao nasih, jer je svaki bio, manje vise, k'o od brda odvaljen :thumbup: Tako da nas niko nece tuci :thumbup:

A za BG, respect BHF :thumbup:
Moram se pohvalit koju sam rekvizitu pripremio za tekmu :P i mislim da cu biti najupadljiviji.... a to je...
bijela arapska nosnja, samo sto umjesto bijelog prekrivaca glave ide zastava BiH... pa eto..ako vidite nekog u Parizu tako obucenog dodjite slobodno da se pozdravimo, ja sam taj :mrgreen:
specifikacija

#1170 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

armin00 wrote:hvala speci na informacijama

a sta mozes reci o kvartu izmedju metro stanica "Stalingrad" i "Jauers" .. tamo je nas Hostel "Peace & Love".

PS: recepcija u hostelu je ujedno i bar/kafic, ima happy hour i sve i radi do jutarnjih sati, dakle bujrum svima na pice.. a sudeci po imenu hostela, mozda ima i drugih stvari :D
Mislim da znam gdje se nalazi taj Hostel, i to je ok mjesto. Obojenih je odvise oko "Stalingrada", ali niko nikoga ne tuce po ulici! Moze se reci da je mjesto dinamicno, i da ce vjerovatno izazvati interesovanje zbog tog nevjerovatnog spoja boja i kultura. Mjesto te nece ostaviti bez daha od ljepote, ali neces se ni izbezumiti! Mislim da ces se lijepo provesti tu! Osim toga, avdaga 55 i njegova raja su blizu vas :thumbup:

Mi smo ozbiljno shvatili tvoj poziv na pice :D
specifikacija

#1171 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

@Logocap III, moram te razocarati, ali oko Stalingrada, gdje nam je odsjeo von Armin from Vienna, tako se bar vecina oblaci :D Daj nabaci jos nesto na sebe da te lakse prepoznamo :mrgreen:
LOGCAP III

#1172 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by LOGCAP III »

specifikacija wrote:@Logocap III, moram te razocarati, ali oko Stalingrada, gdje nam je odsjeo von Armin from Vienna, tako se bar vecina oblaci :D Daj nabaci jos nesto na sebe da te lakse prepoznamo :mrgreen:
moze bit bidne ali koliko od njih ima zastavu BiH na glavi i pjevaju nase navijacke pjesme... :D
mostarurscu

#1173 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote: Mene jedino plasi ona setnja do stadiona, jer prolazimo kroz " obojene "kvartove, a tamo cesto policiju i vatrogasce, cisto iz dosade, gadjaju kamenjem!

znači ...šljemove ipak ponijeti ... :D

ma bit će nas minimalno 4000-5000 , a možda i peterocifren broj ...ne vjerujem da nas neko može ugroziti ... ;-)
specifikacija

#1174 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

LOGCAP III wrote:
specifikacija wrote:@Logocap III, moram te razocarati, ali oko Stalingrada, gdje nam je odsjeo von Armin from Vienna, tako se bar vecina oblaci :D Daj nabaci jos nesto na sebe da te lakse prepoznamo :mrgreen:
moze bit bidne ali koliko od njih ima zastavu BiH na glavi i pjevaju nase navijacke pjesme... :D
sada si me ubjedio :thumbup:
specifikacija

#1175 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:
specifikacija wrote: Mene jedino plasi ona setnja do stadiona, jer prolazimo kroz " obojene "kvartove, a tamo cesto policiju i vatrogasce, cisto iz dosade, gadjaju kamenjem!

znači ...šljemove ipak ponijeti ... :D

ma bit će nas minimalno 4000-5000 , a možda i peterocifren broj ...ne vjerujem da nas neko može ugroziti ... ;-)
Ne zaboravi pancirke, nikada se ne zna :D
Osjecam oko 10 000 nasih, tako da cemo mozda mi biti taj agresivni element :D
Locked