Francuska auta!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
MC_82
#1 Francuska auta!
Kakva su vasa iskustva sa francuskim autima? Ja licno vozam P205 D super sam zadovoljan! Tu i tamo se nesto pokvari al nista strasno! Zanima me kakva su vasa iskustva, te gdje ih servisirate i jeste li zadovoljni sa cijenom i uradenim poslom? Gdje tunirate?
-
whow
#2 Re: Francuska auta!
Moja iskustva sa francuskim automobilima su ponesto ogranicena. Pocetkom devedesetih sam vozikao cetvorku. O ovom automobilu je sve vec receno i nama se sta dodati niti oduzeti. Prosle godina sam dolazio na godisnji u EU te rentao Peugeot 1008 (disel) na mjeec dana .Mislim da sam postavio svoje impresije o ovome automobilu na ovom forumu. Ukratko po mom misljenju francuski automobili zahtijevaju nesto sto se u narodu naziva "exquisite taste" te stoga nisu za svakoga. Ja licno slijedim onu staru narodnu koja kaze u Rimu kao Rimljanin stoga misilm de je najbolji izbor voziti Japance Korejance i GM u AmericiMC_82 wrote:Kakva su vasa iskustva sa francuskim autima? Ja licno vozam P205 D super sam zadovoljan! Tu i tamo se nesto pokvari al nista strasno! Zanima me kakva su vasa iskustva, te gdje ih servisirate i jeste li zadovoljni sa cijenom i uradenim poslom? Gdje tunirate?
-
MC_82
Misliš 1007, fin autić! Upravu si kad kažeš da to nije za svakoga! Pa šta češ ti bolan kad bošnjo vjeruje samo u golfa, to ti je čudo jedno ja to ne mogu nikako shvatiti. Ja vozim p205, vozio sam p306 od starog, i citroen xm od buraza i sve bolji od boljeg. Naravno p205 je najlošiji od navedenih ipak se radi o malom autu, ali kako koja klasa gore sve je bolje i bolje. Ovaj xm kad vozim kao da sjedim u fotelji pijem pivo i gledam kako arsenal dere man u.
Užitak pravi!!
Mogu samo mislit kakav je osjećaj vozit p607. PSA auta su zakon, vozio sam ja i golfa 2 i 3 ne mogu im opepeliti!
-
tataratira
u Bih ima oko 100.000 VW auta, negdje oko polovine su GolfoviMC_82 wrote:Misliš 1007, fin autić! Upravu si kad kažeš da to nije za svakoga! Pa šta češ ti bolan kad bošnjo vjeruje samo u golfa, to ti je čudo jedno ja to ne mogu nikako shvatiti. Ja vozim p205, vozio sam p306 od starog, i citroen xm od buraza i sve bolji od boljeg. Naravno p205 je najlošiji od navedenih ipak se radi o malom autu, ali kako koja klasa gore sve je bolje i bolje. Ovaj xm kad vozim kao da sjedim u fotelji pijem pivo i gledam kako arsenal dere man u.Užitak pravi!!
Mogu samo mislit kakav je osjećaj vozit p607. PSA auta su zakon, vozio sam ja i golfa 2 i 3 ne mogu im opepeliti!
a u svijetu je prodano 23.000.000 samo Golfova a preko 100.000.000
ostalih auta iz VW-a
-
MC_82
Ma pogrešno ti mene svati drug moj, nisam ja reko da golf ne valja, ali je precijenjen. Ti si meni sad izlisto neke cifre, milione, o prodaji golfa svih 5 generacijatataratira wrote:u Bih ima oko 100.000 VW auta, negdje oko polovine su GolfoviMC_82 wrote:Misliš 1007, fin autić! Upravu si kad kažeš da to nije za svakoga! Pa šta češ ti bolan kad bošnjo vjeruje samo u golfa, to ti je čudo jedno ja to ne mogu nikako shvatiti. Ja vozim p205, vozio sam p306 od starog, i citroen xm od buraza i sve bolji od boljeg. Naravno p205 je najlošiji od navedenih ipak se radi o malom autu, ali kako koja klasa gore sve je bolje i bolje. Ovaj xm kad vozim kao da sjedim u fotelji pijem pivo i gledam kako arsenal dere man u.Užitak pravi!!
ostalih auta iz VW-a
-
MC_82
Ma pogrešno si ti mene shvatio drug moj, nisam ja reko da golf ne valja, ali je precijenjen. Ti si meni sad izlisto neke cifre, milione, o prodaji golfa svih 5 generacijatataratira wrote:u Bih ima oko 100.000 VW auta, negdje oko polovine su GolfoviMC_82 wrote:Misliš 1007, fin autić! Upravu si kad kažeš da to nije za svakoga! Pa šta češ ti bolan kad bošnjo vjeruje samo u golfa, to ti je čudo jedno ja to ne mogu nikako shvatiti. Ja vozim p205, vozio sam p306 od starog, i citroen xm od buraza i sve bolji od boljeg. Naravno p205 je najlošiji od navedenih ipak se radi o malom autu, ali kako koja klasa gore sve je bolje i bolje. Ovaj xm kad vozim kao da sjedim u fotelji pijem pivo i gledam kako arsenal dere man u.Užitak pravi!!
ostalih auta iz VW-a
-
tataratira
izgleda da si ti mene pogrešno shvatio, boldirao sam tekst
na koji sam postavio one cifre
"Pa šta češ ti bolan kad bošnjo vjeruje samo u golfa"
znači nije samo do nas, kupuju i drugi
na to sam mislio, a ko ne voli nek se učlani

na koji sam postavio one cifre
"Pa šta češ ti bolan kad bošnjo vjeruje samo u golfa"
znači nije samo do nas, kupuju i drugi
na to sam mislio, a ko ne voli nek se učlani

-
shadow
Nemam nekih posebnih iskustava sa 'francuzima'. Kod njihovih auta mi se svidja udobnost, drugim stvarima ukljucujuci i performanse nisam fasciniran. Na americkom trzistu ih uopste nema ali zato VW (kojeg eto vozi 'glupi' bosnjo) se itekako dobro drzi pogotovo dizeli.
-
shadow
corolla nije francuz tako da se ne moze takmiciti u ovom topikunineac wrote:Eh da mi je vidjeti kada dodjete u ASA auto u servis remen promjeniti, odma njemacki progovoris![]()
Inace neko rece o 23.000.000 golfova. A sta je sa preko 30.000.000 Corolla?
ASA, kao i svaki drugi servis, je skupa ali moze se jeftinije proci kod drugih majstora a svi su na vw zanat ispekli svakako.
-
Any
shadow wrote:corolla nije francuz tako da se ne moze takmiciti u ovom topikunineac wrote:Eh da mi je vidjeti kada dodjete u ASA auto u servis remen promjeniti, odma njemacki progovoris![]()
Inace neko rece o 23.000.000 golfova. A sta je sa preko 30.000.000 Corolla?![]()
ASA, kao i svaki drugi servis, je skupa ali moze se jeftinije proci kod drugih majstora a svi su na vw zanat ispekli svakako.
samo da napomenem:D
kompletan servis na mom Passatu V 2003g 180km sa svim filterima i uljem.
samo ulje kosta 100km i ako je skupo odvojit 180 km svakih 15 000 kilometara nemam vise sta za reci
-
nineac
E ovako, na trafo ulje sam ja licno vidio u toku rata: Opel Kadetta, Renault traffic, Ford Transit, Fiat Ducato itd, jer zbog samo koncepcije diesel motora je to moguce, ali s obzirom da je kod nas najvise dizelasa iz grupacije VW bilo, tako je ostalo da je to mogao samo Golf!
Stoga, kada umjesto podnevlje, bude podneblje, i kada malo nasi ljudi prosire svoje vidike i malo pogledaju dalje od ovih brda skontat ce da ima dosta kvalitetnijih auta i od VW-a ili Opel-a.
I po cemu je to VW za nase podneblje bolji od npr. Peugeota, kada je taj isti Peugeot u Indiji "zaon" upravo zbog losih cesta!
Stoga, kada umjesto podnevlje, bude podneblje, i kada malo nasi ljudi prosire svoje vidike i malo pogledaju dalje od ovih brda skontat ce da ima dosta kvalitetnijih auta i od VW-a ili Opel-a.
I po cemu je to VW za nase podneblje bolji od npr. Peugeota, kada je taj isti Peugeot u Indiji "zaon" upravo zbog losih cesta!
-
MC_82
Moj strari tokom rata vozio P205 na sve moguće derivate, a voza ga i sad, onako za oko kuće, i ide pravo, majku mu ne možeš ga poderati!Any wrote:svabo pravi najizdrzljivija/bolja vozila za nase podnevlje.
koji su se to francuzi vozali po BiH tokom rata na loz ulje i ostale preradjevine.
samo golfovi i mercedesi pa stoga ide ono svabo je svabo![]()
kapis
Nije više ni švabo k o što je bio, pogledaj samo malo one ankete o kvaliteti auta, švabe sve niže i niže padaju.
-
tataratira
pa ništa, zajedno sa Civicom to su tri najpopularnija kompaktanineac wrote:Eh da mi je vidjeti kada dodjete u ASA auto u servis remen promjeniti, odma njemacki progovoris![]()
i svaki ima svojih prednosti, Golf svakako nije najbolji
ali sam podatak da je u vrhu znači da nisu to nakupovali veseli Bosanci
iz gluposti, kao sto u ovakvim prilikama cesto procitamo
u BiH je bio i postao bolji izbor od Toyote
-
whow
Poredenja radi osnovna verzija Golfa V iliti Rabbita kako ga nazvase u Americi je oko $ 3-4000 CAD skuplja od osnovne verzije Corole ili Civica. Sto se dizelasa tice VW je jos uvijek jedini proizvodac dizel automobila u Sjevernoj Americi stoga u ovom segmentu uopce i nema konkurencije. Nova generacija Golfa iliti Rabitta u Americi ce dolaziti samo sa benzinskim motorima. Ako jos uvijek zelite dizelasa onda se morate odluciti za skuplju Jettu koja ukoliko je disel TDI dolazi sa dosta standardne opreme i pocinje sa nekih 30.000 CAD plus porezi znaci nekih $35.000 CAD na cesti. Evo bas sam jucer isao u VW servis da mjenjam ulje pa sam se malo informirao. Passat 2.0 T sa punom opremom bez 4 Motion sistema izade 60.000 hiljada CAD . Nisam mogao vjerovati. Novu Corolu ili Civica jos uvijek mozete odvesti sa lota za 20.000 dakle ova auta nisu vise u istoj klasi. Corola i Civic su dobra auta ali je Golf ili Jetta realno ipak nude vise .tataratira wrote:pa ništa, zajedno sa Civicom to su tri najpopularnija kompaktanineac wrote:Eh da mi je vidjeti kada dodjete u ASA auto u servis remen promjeniti, odma njemacki progovoris![]()
i svaki ima svojih prednosti, Golf svakako nije najbolji
ali sam podatak da je u vrhu znači da nisu to nakupovali veseli Bosanci
iz gluposti, kao sto u ovakvim prilikama cesto procitamo
u BiH je bio i postao bolji izbor od Toyote
-
shadow
Cijena tog passata je 22 milje dolara (americkih) a svi oni koji plate vise to je do njih, treba uraditi domacu zadacu prije nego se zapute u dealership.whow wrote: Evo bas sam jucer isao u VW servis da mjenjam ulje pa sam se malo informirao. Passat 2.0 T sa punom opremom bez 4 Motion sistema izade 60.000 hiljada CAD . Nisam mogao vjerovati.
-
crni321
Koja Asa, to su obicni levati, meni su trazili za sevis na predenih 90 milja kod pasata, ni manje niti vise do 1200km, a isto sam uradio u Tesnju isto ovlastenom servisu za 400km, zamjena zubcastog, spaneri, ulje , ma pravi profesinalci.Any wrote:shadow wrote:corolla nije francuz tako da se ne moze takmiciti u ovom topikunineac wrote:Eh da mi je vidjeti kada dodjete u ASA auto u servis remen promjeniti, odma njemacki progovoris![]()
Inace neko rece o 23.000.000 golfova. A sta je sa preko 30.000.000 Corolla?![]()
samo da napomenem:D
kompletan servis na mom Passatu V 2003g 180km sa svim filterima i uljem.
samo ulje kosta 100km i ako je skupo odvojit 180 km svakih 15 000 kilometara nemam vise sta za reci
Sto se tice francuskih ja sam licno odusevljen, od kako sam nabavio 406 hdi, u pasata skoro nisam sjeo, ispada mi ko traktor, uprvo namjeravam voyagera da mijenjam za 607.
-
Jasho
U modernom svjetu niko ne kupuje auto da ga vozi 10 i više godina, već se auta kupuju na Leasing i nakon par godina, zamjenjuju za nova! Jedan moj poznanik je imao novog golfa 5 i pravo je bio razočaran autom i prodao ga je i uzeo BMW 3! Ja kada budem u prilici da kupim novo auto, to sigurno neće biti golf niti bilo šta iz Wolkswagen ponude!
-
shadow
Nisu oni levati nego lopovi a levat je onaj ko nasjedne pa im plati toliku cifru. A sama cinjenica da si negdje drugo to uradio za puno manju lovu govori u prilog onom sto sam rekao ranije tj. da se ne mora sve raditi u ASA-i, ne zahtjeva zamjena remena upletanje nikakvih naucnikacrni321 wrote: Koja Asa, to su obicni levati, meni su trazili za sevis na predenih 90 milja kod pasata, ni manje niti vise do 1200km, a isto sam uradio u Tesnju isto ovlastenom servisu za 400km, zamjena zubcastog, spaneri, ulje , ma pravi profesinalci.
.
Ovo za francuska auta i njihovu udobnost stoji, i ja sam im taj segment priznao ali nebi ih dalje hvalio, dosta im