frakcijski laser

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

aupairprogram

#76 Re: frakcijski laser

Post by aupairprogram »

sherbett wrote:
aupairprogram wrote:
Stavila mi je dva tufera na oci, jaka zastita. :roll:
Moguce da je htjela da izgrebe da od tih 10 prelaza bar nesto udje pod kozu da ne bude da bas nista nije uradjeno.
Bio je ne-ablativni laser, nikakav led mi nije spomenut, sa Kosevskog sam dosla pjeske do Skenderije po suncu.
Nikakve razlike sto se tice koze nema. Iste pore kakve su bike takve su i ostale.
A jbga.. neablativni i nije nesto super jak.. jest ok al je vise za pomladjivanje. Za pore treba nesto jace. Al ne znam kakve pore ti imas dal su jako izrazene i dal imas akne?
Ma imam male rupice na obrazima, nista to nije toliko strasno, al’ se ne sminkam cesto pa sam htjela da to malo osvjezim i da uklonim. Eto recimo ti realno kazes/znas kako djeluje i koliko se s tim moze postici, a ona kao neki ‘profesionalac’ mene ubjedjuje da i od tih 10 prelaza napravit ce se cudo.
I da, kad sam zvala da se narucim receno mi je da je pregled (2 minute) i konsultacije 50 KM, a kad sam dosla kaze 100 KM.
Cijela poenta ove price je da ljudi ne bacaju bezveze pare, a za uzvrat dobiju jedno veliko nista!
moonca

#77 Re: frakcijski laser

Post by moonca »

aupairprogram wrote:
sherbett wrote:
aupairprogram wrote:
Stavila mi je dva tufera na oci, jaka zastita. :roll:
Moguce da je htjela da izgrebe da od tih 10 prelaza bar nesto udje pod kozu da ne bude da bas nista nije uradjeno.
Bio je ne-ablativni laser, nikakav led mi nije spomenut, sa Kosevskog sam dosla pjeske do Skenderije po suncu.
Nikakve razlike sto se tice koze nema. Iste pore kakve su bike takve su i ostale.
A jbga.. neablativni i nije nesto super jak.. jest ok al je vise za pomladjivanje. Za pore treba nesto jace. Al ne znam kakve pore ti imas dal su jako izrazene i dal imas akne?
Ma imam male rupice na obrazima, nista to nije toliko strasno, al’ se ne sminkam cesto pa sam htjela da to malo osvjezim i da uklonim. Eto recimo ti realno kazes/znas kako djeluje i koliko se s tim moze postici, a ona kao neki ‘profesionalac’ mene ubjedjuje da i od tih 10 prelaza napravit ce se cudo.
I da, kad sam zvala da se narucim receno mi je da je pregled (2 minute) i konsultacije 50 KM, a kad sam dosla kaze 100 KM.
Cijela poenta ove price je da ljudi ne bacaju bezveze pare, a za uzvrat dobiju jedno veliko nista!
Jesi li isla u Farah centar?
aupairprogram

#78 Re: frakcijski laser

Post by aupairprogram »

Ne. Dermaclinica na Kosevskom.
Santi

#79 Re: frakcijski laser

Post by Santi »

Da li je neko u Farah radio smanjivanje ožiljaka od akni frakcijskom laserom? Ako jeste, koliko tretmana je potrebno za vidljivo poboljšanje i koliko dana traje oporavak nakon tretmana?
moonca

#80 Re: frakcijski laser

Post by moonca »

Do sedam dana ne mozes izaci iz kuce. Jako je koza crvena, ljusti se. Nakon sedam dana sa malo sminke mozda, ali mislim da je 15 dana neki period za 'normalan izgled'.
Jedan tretman nece biti dovoljan. Ako budes radila ,trazi lokalnu anesteziju-jako je bolno. :shock:
Santi

#81 Re: frakcijski laser

Post by Santi »

moonca, hvala ti puno na odgovoru! :)
gilla

#82 Re: frakcijski laser

Post by gilla »

Bitno je je li laser ablativni (daleko jaci i bolniji, oporavak mjesec sa krastama u pocetku itd), neablativni (bez anestezije, cc 4 dana crvenilo psotepeno se smanjuje, u 7-10 dana koza se lagano peruta). Ovi laseri zagrijavaju dublje slojeve koze i nastoje probuditi proizvodnju kolagena.
Ablativni ej agresivniji ali i skuplji 3,4 puta. Neablativni je blazi i treba vise tretmana. MOja ocjena lasera za oziljke 5/10. Ablativni iskreno ne bih nikada radio zbog mogucih komplikacija a rezultati mogu biti upitni. Ablativni treba dosta tretmana i na kraju previse kostaju za ono sto daju.
Neablativne preporucujem ako imate kozne upale, akne, kalstere i sl. Tu su efikasni nema sta. Takodjer pomazu kod blazih oziljaka, ali mini rupica.

Ako imate ice pick, boxscar oziljke,na licu ubjedljivo najbolja stvar je TCA.
U pocetku krenuti sa TCA pilingom od 30% (nekoliko tretmana) da se skine povrsinka koza, manje rupice i sl.
Nakon toga zaredati sa TCA CROSS sa iglom za dublje ice pick i boxscar. Stavlja se 80%-100 % tca kiselina, inekcijom/iglom se stavi samo kapljica ili koliko doktor procjeni oprema velicini oziljka unutar samog oziljka. Pojavit ce se frosting na tom mjestu (bjelina) koje traje 2 dana i onda se formira mala krastica koja otpada nakon 7-10 dana. (niposto guliti i skidati). Ispod ce biti crvena koza i uglavnom ce oziljak u dobroj mjeri biti ispunjen. Ako niej potpuno ispunjen, narednih sedmica ce se ispunjavati. ZAvisno od dubine nekome je dovoljan 1 tretman, obicno je potrebno 2-3 za eliminaciju oziljaka za 90%. Citava ideja je da se stvori kontrolisana upala/opekotina visoke frekvencije na koju organizam djeluje i ulazi u overdrive. Vazno je napomenuti da pojedini oziljci mogu izgledati veci, siri...to ne treba brinuti. Vremenom, kroz mjesec dva vecina ce biti bolja. Traziti da se propise i piti doksiciklin kroz 20 dana dok je koza pod stresom i upalom.

Rolling oziljci se tretiraju na drugi nacin.

Koji god dermatolog vam kaze da je ovo neefikasno ili da imaju bolji tretmani ic epick ili boxscar znajte da laze (mada moguce je i da nema dozvolu da radi sa ovim kiselinama). Efikasnijeg tretmana nema. Sretno
Post Reply