inace cu njemu otici...
Hvala!
Moderator: anex
dotoressa wrote:Ne bih da te razočaram ali ja sam radila isto u dermaclinici ali su mi naplatili 220KM,još ljetos... Ne znam zašto razlika u cijeni?ja doduše nisam radila cijelo čelo,možda zato.nadja.salihbay wrote:Nešto čitam pa mi nije jasno...
Meni su u dermaclinici radili frakcijski laser potpuno bezbolno, bez ljuštenja kože, ne za 800 KM po tretmanu nego za 250 i veoma sam zadovoljna rezultatima(pore zbrisane, ožiljci od akni vidljivo reducirani, tonus lica ujednačen bez flekica i kapilara).
Pa ko bi te muke, anesteziju i lovu toliku sviđao, pa makar po cijenu da i nije savršen?
Slažem se potpuno, rezultati su više nego dobri, naročito s obzirom na cijenu koliko košta drugdje...a stvarno ne boli niti se koža guli poslije. Samo se zategne.
Pošto je od mene krenulo, da ti napomenem da će ti ponuditi procjenu kvaliteta kože i dubine ožiljaka, to se posebno plaća...gurne ti glavu pod neku haubu i slika te nekim svjetlima pa ti prikaže kakva je koža, pore i ožiljci. Nije loše eto, da znaš koju kremu gdje stavljati a onda ti kažu i kave rezultate očekivati od tretmana.nadja.salihbay wrote:Ja sam otišla ljetos da se raspitam za taj laser o kojem pričate, frakcijski erbium. I rekli su mi da se njime ne radi ljeti jer se može iskomplikovati i da ga u dermaclinici napuštaju za tretman cijelog lica jer mogu ostati depigmentacije nego da samo ga koriste za tretiranje ciljanih zona. Pa su mi preporučili ovaj koji se može cijele godine koristiti i za cijelo lice ravnomjerno. I ja sam se dobro raspitala o čemu se radi prije nego sam krenula. To preporučujem svima koji će nešto raditi laserom, bilo oči, kožu ili nešto drugo jer se hoću uvjeriti za sve sama. I pogledala sam i šta kažu na http://www.dermaclinica.ba ali sam i na letku koji sam dobila na klinici našla adresu proizvođača i guglala sam rezultate. Adresa je:
http://www.quantel-derma.com/products/aramis
E tu pišu odgovori na tvoja pitanja. I ja sam ih pročitala kao što ćeš vjerovatno i ti. Ukratko, ovaj "spaljujući" laser je starija tehnologija a ovaj aramis je nova. I nema oštećenja površinskog sloja kože pa nema ni crvenila ni boli već laser cilja dublje, u korijen ožiljka/pore gdje je ispravlja.
A odgovor zašto neko naplaćuje 800KM a neko 250 ne znam...
babyline wrote:kakav filter?sanela.p wrote:ZAboravih reći.Platila 250 radila cijelo lice.
Jedino nekoliko nešto dubljih ožiljaka na slepoočnici su mi unaprijed rekli da moram raditi filer jer su preduboki za laserski tretman. Filer mi se ne isplati ali ću laser ponoviti uskoro, definitivno!
Sigurno postoji opravdan razlog zašto je tretman u Farahu skuplji od tog u Dermaclinici, znam da je dr. Suljagić ubijedljivo najbolji u tome polju jer mu dolaze i ljudi iz Srbije i Hrvatske kako na tretmane tako i na obuku , treba se raspitati koji se laser tačno koristi u Drmaclinici ,kojeg proizvođača.. kad je proizveden i sl. ? Jer mi se to čini kao nešto što bi moglo biti jedini razlog u tako drastičnoj razlici u cijeni. Ja sam radila taj tretman i nema šanse da je tako bezbolan kako tvrde ovi što su radili tamo.. mada sve zavisi od jačine lasera ali eto ja sam radila gotovo najblažom jačinom i opet je užasno bolilo čak i sa dosta anestezije. Ako se ikad odlučim da ga ponovo radim onda svakako želim da razmotrim i tu Dermaclincu i ako je isti tretman, istim laserom onda bih rado uštedila pa ako neko zna nešto više o tome naka napiše.tisa wrote:Moze li mi jos neko napisati svoje iskustvo iz Dermaclinice![]()
![]()
emina88 wrote:Sigurno postoji opravdan razlog zašto je tretman u Farahu skuplji od tog u Dermaclinici, znam da je dr. Suljagić ubijedljivo najbolji u tome polju jer mu dolaze i ljudi iz Srbije i Hrvatske kako na tretmane tako i na obuku , treba se raspitati koji se laser tačno koristi u Drmaclinici ,kojeg proizvođača.. kad je proizveden i sl. ? Jer mi se to čini kao nešto što bi moglo biti jedini razlog u tako drastičnoj razlici u cijeni. Ja sam radila taj tretman i nema šanse da je tako bezbolan kako tvrde ovi što su radili tamo.. mada sve zavisi od jačine lasera ali eto ja sam radila gotovo najblažom jačinom i opet je užasno bolilo čak i sa dosta anestezije. Ako se ikad odlučim da ga ponovo radim onda svakako želim da razmotrim i tu Dermaclincu i ako je isti tretman, istim laserom onda bih rado uštedila pa ako neko zna nešto više o tome naka napiše.tisa wrote:Moze li mi jos neko napisati svoje iskustvo iz Dermaclinice![]()
![]()
Da li znaš mogu li se raditi ožiljci od ospica i pjege tim laserom? Ja sam gledao na internetu na nekoliko sajtova i svi hvale taj metod za akne i ožiljke od akni ali ne piše za ove moje koji su dosta dubljidotoressa wrote:Ja sam radila u Dermaclinici, znam da je laser nov i oni te i podstiču da se što više raspitaš o proizvodjaču i daju njegov prospekt sa kliničkim studijama na konsultaciji( zaboravila tačno koji je ali znam da je Njemački a ima i na njihovoj web stranici). Ja sam vrlo zadovoljna rezultatima nakn skoro 6 mjeseci. Ponovo bih uradila istu stvar i iskustvo je bilo vrlo prijatno.
Iako mislim da si ti dala odgovor dozvoli da rezimiram.
Ako ja dobro razmišljam...dermaclinica je 3x jeftinija ali treba ici 3x više.Dakle isto košta! Pri tom ne boli, nema krasti,nema infekcije, herpesa, pjegica,antibiotika, bolovanja niti komplikacija. Mislim da je jasno.
oliver mlakar wrote:zdavo, ja sam prije 7 dana obavio 2. cilkus u dermaclinici.Prije nego sam se odlucio za njih citao sam postove emina88 i na moju srecu iskustvo nije kao njeno u farahu.
Cijena je 250 KM, pomalo boli ali neznatno, crvenilo je blago i prodje za 2-3 dana usluga je OK. Najvaznije mi je da ne moram gubiti vrijeme od posla i bolovanje, gulit se i to. Ja imam veoma duboke oziljke od ospica pa su mi rekli da ne mogu ocekivati potpuno izravnavanjeali je i nakon dva puta poboljsanje vidljivo...pa vidicemo
emina88 wrote:Danas sam bila na tretmanu frakcijskim laserom kod dr. Suljagića u Farahu i registrovala sam se samo da napišem svoje iskustvo i nadam se pomognem nekome. Nemam nikakvih drastičnih problema, par plićih ožiljaka samo ali pošto sam perfekcionista i oni su mi smetali , išla sam na pregled i dokor je rekao da će mi uraditi 3 prelaza na cijelo lice i + 3 gornjem dijelu obraza sa najmanjom snagom lasera 54J znači što je i urađeno danas. Prvo su mi stavili kremu za anesteziju koju sam držala 2 sata nakon čega više nisam osjećala lice, poslije toga mi je dokor dao još 5 inekcija anestezije direktno u lice i bolilo je užasno. Čak i nakon tolike anestezije tretman je bio užasno bolan , 10 puta gore nego sam očekivala , malo je falilo da odustanem u pola. To me koštalo 500 KM, s tim da sam još najmanje 100 KM potošila na kreme i tablete koje su potrebne poslije tremana. Trenutno mi je lice užasno crveno, natečeno i to su bolovi koje nisam mogla ni zamisliti pored toga su mi se počeli pojavljivati i mali plikovi / herpesi po licu . Doktor me tek poslije tretmana danas pitao imam li herpes tj. pojavljuje li mi se kad se prehladim i onda mi propisao tablete i te da pijem. Našla sam sad na internetu da se to trebalo pitati na pregledu i da se tablete protiv herpesa (bez obzira jeste li ga kad imali ili ne) moraju početi uzimati najmanje 3 dana prije tretmana da se ovo ne bi desilo. Sad se bojim da mi ti plikovi neće napraviti nove ožiljke kad ovo sve prođe. Sve u svemu ako nemate baš ogromne ožiljke ovu patnju ne bih nikome preporučila . Dobro razmislite prije nego se odlučite na ovo. Mene čeka neprospavana noć u bolovima pa ću se javiti za par dana opet da kažem je li vrijedilo i ima li kakvih rezultata.
Rekoh napisat rezultat...iako još nije skroz okončano...Dermaclinica ZADOVOLJAN. Najvažnije mi je da su bili realni, nema lažnih obećanja a ono što su rekli su ispunili. USluga i profesionalizam OK, laser efikasan, ordinacija može biti i sređenija ali koga briga, barem ne traže milione da te prime u giga-mega prostoru. Mene je zanimalo rješenje problema. Stručnjaci definitivnooliver mlakar wrote:zdavo, ja sam prije 7 dana obavio 2. cilkus u dermaclinici.Prije nego sam se odlucio za njih citao sam postove emina88 i na moju srecu iskustvo nije kao njeno u farahu.
Cijena je 250 KM, pomalo boli ali neznatno, crvenilo je blago i prodje za 2-3 dana usluga je OK. Najvaznije mi je da ne moram gubiti vrijeme od posla i bolovanje, gulit se i to. Ja imam veoma duboke oziljke od ospica pa su mi rekli da ne mogu ocekivati potpuno izravnavanjeali je i nakon dva puta poboljsanje vidljivo...pa vidicemo