Hvala bogu da nisi imao i tamo iskustvo jer....dosta ti je to iskustvo bolje reči avantura na ekonomiji.Ja nikada nisam ni rekao da sam intelektualac kako me ti nazva..a što se tiće profesora i njihovih manira otkud ti znaš da oni posjeduju slićne manire poput mene osim ako im nisi pružalo usluge(naravno sexualne) pa znaš kakvog su karaktera,ja bih te samo zamolio jednu stvar da mi kažeš-Ko je rekao da ja studiram ili radim na FPN?Ali očito je da i budale poput tebe mogu da završe fakultet jer ja tebi ne bih povjerio ni da izbrojiš 100 komada ovca sa takvim zaključcima.latinalover wrote:Mislim da me "istina" nije pogodila jer nema razloga da me "pogodi" jer očito je da ste imali loše iskustvo sa ovim prestižnim fakultetom.....mislim da sam argumenata dao na pretek u predhodnim postovima pa ti toplo preporučujem da prelistaš ovu temu jer očito je da ne znaš čitati samo se baziraš na posljednjm postu...tak za argumente ti rekoh...ŠTA TO TO STUDIRAŠ zlato mamino pa si tak pametan.A u vezi ove kontre samo ti je mogu po žvaljama opaliti,jer na drugi način nećeš skontati koliko si jadan i glup I NEPISMEN
nisam imao nikakvo iskustvo sa FPN Bogu hvala..da sam tamo bio dosad bi zavrsio...ne bi se patio na ekonomiji..
a to dragi gospodine vezano za zvalje, pokaza nam ti svoj intelektualni nivo..cuo sam da i pojedini profesori sa FPN-a imaju slicne manire poput ovog tvogsmao si nam dao dokaz kakva je struktura ljudi tamo
kazes nije te pogodilo ,a sad pokaza da te jos vise boli sto si na tom "kursu" zvanom FPN
svaka cast izuzecima tamo..al malo ih je
enjoy
FPN(fakultet politickih nauka)?
- ismich
#176 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Last edited by ismich on 21/07/2009 10:15, edited 1 time in total.
- ismich
#177 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Kakva šteta što ovo prihvatate lično....vidi se da u životu niste imali priliku da diskutujetelatinalover wrote:i koliki je intelektualni nivo takvih osoba..Chmoljo wrote:ismich wrote:
Mislim da me "istina" nije pogodila jer nema razloga da me "pogodi" jer očito je da ste imali loše iskustvo sa ovim prestižnim fakultetom.....mislim da sam argumenata dao na pretek u predhodnim postovima pa ti toplo preporučujem da prelistaš ovu temu jer očito je da ne znaš čitati samo se baziraš na posljednjm postu...tak za argumente ti rekoh...ŠTA TO TO STUDIRAŠ zlato mamino pa si tak pametan.A u vezi ove kontre samo ti je mogu po žvaljama opaliti,jer na drugi način nećeš skontati koliko si jadan i glup I NEPISMEN![]()
![]()
ohani intelektualac. nisi još počeo za 60 minuta raditi
P.S. ovim postom si rekao koliko je prestižan fakultet...
kavagod ekonomija da je opet je to nauka akadamija nauka u odnosu na sarajevski fpn
- Amazonka27
#178 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
ismich wrote:Hvala bogu da nisi imao i tamo iskustvo jer....dosta ti je to iskustvo bolje reči avantura na ekonomiji.Ja nikada nisam ni rekao da sam intelektualac kako me ti nazva..a što se tiće profesora i njihovih manira otkud ti znaš da oni posjeduju slićne manire poput mene osim ako im nisi pružalo usluge(naravno sexualne) pa znaš kakvog su karaktera,ja bih te samo zamolio jednu stvar da mi kažeš-Ko je rekao da ja studiram ili radim na FPN ali očito je da i budale poput tebe mogu da završe fakultet jer ja tebi ne bih povjerio ni da izbrojiš 100 komada ovca sa takvim zaključcima.latinalover wrote:Mislim da me "istina" nije pogodila jer nema razloga da me "pogodi" jer očito je da ste imali loše iskustvo sa ovim prestižnim fakultetom.....mislim da sam argumenata dao na pretek u predhodnim postovima pa ti toplo preporučujem da prelistaš ovu temu jer očito je da ne znaš čitati samo se baziraš na posljednjm postu...tak za argumente ti rekoh...ŠTA TO TO STUDIRAŠ zlato mamino pa si tak pametan.A u vezi ove kontre samo ti je mogu po žvaljama opaliti,jer na drugi način nećeš skontati koliko si jadan i glup I NEPISMEN
nisam imao nikakvo iskustvo sa FPN Bogu hvala..da sam tamo bio dosad bi zavrsio...ne bi se patio na ekonomiji..
a to dragi gospodine vezano za zvalje, pokaza nam ti svoj intelektualni nivo..cuo sam da i pojedini profesori sa FPN-a imaju slicne manire poput ovog tvogsmao si nam dao dokaz kakva je struktura ljudi tamo
kazes nije te pogodilo ,a sad pokaza da te jos vise boli sto si na tom "kursu" zvanom FPN
svaka cast izuzecima tamo..al malo ih je
enjoy
21. jul. 2009. 15:08 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» ismich
7 dana
-
zinah
#179 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Drago mi je sto se otvorila i ova tema.Fakultet politickih nauka odsjek sociologija zavrsila sam prije tri godine.Upisala sam ga jer me jako interesovala sociologija u gimnaziji.Za prijemni sam se toliko spremala da ni jeda ispit nisam toliko spremala.Prvu godinu sam bila toliko uplašena da sam spremal ispite dan noc da bi na kraju sve ispite položila u jednom roku.Kada sam upisala drugu godinu bila sam razocarana jer vecina kolega iz prve godine je sjedila sa mnom ponovo na nastavi a vecina ih nije znala kako literaturu koristiti.Na birou sam odkako sam diplomirala.Jedan clan porodice radi na tom fakultetu svoje znanje i literaturu tu ne može da traži.Mora sam da pronalazi literaturu za koju pojedini profesori nikada nisu culi.Sociologija kao nauka u svijetu je puno razvijenija nego kod nas, pojedine sociologije su toliko razvijene da su njihova istraživanja od velikog društvenog znacaja.Kod nas takvih takvih istraživanja nema jer institut za društvena istrazivanja koji se nalazi na FPN-a ne radi gotovo ništa, a vecina studenata nikada nije ni ušla u njega a možda ni čula za njega.
- mrtva kokoš
#180 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
DOSTA PRESTANITE!!ismich wrote:Kakva šteta što ovo prihvatate lično....vidi se da u životu niste imali priliku da diskutujetelatinalover wrote:i koliki je intelektualni nivo takvih osoba..ismich wrote:
![]()
![]()
ohani intelektualac. nisi još počeo za 60 minuta raditi
P.S. ovim postom si rekao koliko je prestižan fakultet...
kavagod ekonomija da je opet je to nauka akadamija nauka u odnosu na sarajevski fpnA intelektualni nivo osoba koje su poput mene je sigurno veći od intelektualnog nivoa takvih osoba.Hoćeš reći da na FPN-u nema nauke
(npr.politologija, a tu su još i socijalni rad,sigurnosne i mirovne studije...).It is obvious that you have not had experience with this PRESTIGIOUS Faculty-trebam li prevesti
@ismich ovo ne bi trebao da bude rijecnik nekoga ko je "zavrsio fakultet" nebitno koji je u pitanju, ovim svojim postom samo rusis ugled FPN koji je ionako vec davno poljuljan iz razloga...shvatices ne bh da ulazim u prepucavanje sa tobom.
@latinalover ja u tvojim postovima vidim samo mrznju prema pomenutom fakultetu i krajnje je mizerno da ga izjednacavas sa "kursom".znas koja je razlika izmedju ekonomije i FPN, u brojevima tamo ih ima vamo ih nema ustvari ima ih i vamo ali ne u tolikom broju
@amazonka ti si imala takva iskustva kakva si imala nazalost, uvjeren sam da ti se na mom odsjeku to ne bi desavalo...i ti si jedna od kompetentnih koji imaju pravo glasa na ovu temu...
e sada da dam i ja svoj doprinos ovoj temi...zavrsio sam soc.rad i stoga cu samo da pricam o profesorima koji su meni predavali.iskustva su mi vise pozitivna nego negativna.a i ta negativna iskustva se uglavnom vise odnose na njihove asistente nego na same profesore.krajnje je bezobrazno sto neko nadstoji da ukalja ugled samo profesora sa FPN a na ostalima su cvijecka do cvijecke dajte molim vas...organizacija jos nije na nivou ali ima pomaka na bolje, vjerujte mi...radi se,uci se ima tu par onih koji se provlace na dobro poznate nacine ali gdje ih nema...dokaz tome je na prvoj godini pri upisu na redovno/vanredne bilo nas je 300-tinjak ako ne i vise, od toga je do kraja dosla negdje oko 60/70 mislim da je ovo pokazatelj koliko je "lagan"..ne kazem da je tezak,ne nadstojim ga izjednaciti sa medicinom,elektrotehnickim ali tu je to negdje sa ekonomijom,pravom,kriminalistikom,filozofskim i sl. a ovo mogu reci i potkrijepiti cinjenicam...od svih profesora koji su mi predavali njih 70% predaje na vec pobrojanim fakultetima ako nekoga zanima koji su to profesori,bujrum neka pita...nadam se da je ovo dovoljan argument,nije valjda da profesori imaju dvostruke arsime od fakulteta do fakulteta
- mrtva kokoš
#181 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
svaka cast majstore krajnje korektan postHer Flick wrote:citam ovo prepucavanje vec dize vrijeme i stvarno ne kontam ove sto pljuju po FPN, ako je taj fakultet na razini kursa i ako se samo proseta kroz njega sto ga ne upisete, sto ga ne zavrsite u cemu je problem, pa cetepored prava ili ekonomije imati i FPN zavrsen
znam sad ce se naci (amazonka), da pricaju o uredjenju, o profesorima, o studentskoj itd itd
i meni je na filozofiji svasta smetalo, ali inace moja zivtna filozofija je da ne odustajem , nece tamo neko meni nesta ogaditi, ja sam bolji od njih i tako se borim protiv vjetrenjaca, raumijem da ima ljudi nesta smeta i boli ih nepravda (i mene boli nepravda) fino se ispises i upises nesta drugo, ali to nije razlog da se faklutet omalovazava, evo neki dam moj kolega (stariji ciko, sin mu zavrsava pravo a i on pravnik) i drvlje i kamenje na pravo, te sistem ovako naki, te nista ih ne nauce itd itd
pa ja sam neke predmete prepisivao, neke sam napamet ucio a neke kontao, na svakom fakultetu ima glupih predmeta i onih koji leze
svaki fakultet ima svoje cari i drazi
zato ohanite sa glupim prepucavanjima tipa moj tata ima vecu cunu od tvog tate itd itd itd
ako neko misli da je ekonomja bezveze naka je upise, ako neko misli da je FPN bezveze neka ga upise
nije na odmet priznati sam sebi neke stvari
- KoKoBilo
#182 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Dosao brucos sa zeljom da upise neki od fakulteta i raspituje se koji fax da upise.
Stigao do informatike i pita ciku na informatici sta ce dogoditi ako on upise informatiku.
Ciko odgovara "uzmemo ti mozak na sljedece 4 godine, stavimo ga u kompjuter i punimo informacijama".
A sta da ja radim bez mozga 4 godine, ponovo pita brucos.
Ciko odgovara "pa upisi ekonomiju, FPN ili pravo"

Stigao do informatike i pita ciku na informatici sta ce dogoditi ako on upise informatiku.
Ciko odgovara "uzmemo ti mozak na sljedece 4 godine, stavimo ga u kompjuter i punimo informacijama".
A sta da ja radim bez mozga 4 godine, ponovo pita brucos.
Ciko odgovara "pa upisi ekonomiju, FPN ili pravo"
-
shmeezla
#183 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
evo gledam silne stranice i ne mogu da vjerujem.
o svakom bi se fakultetu dalo pisati i raspravljati ali ja cu vam reci svoje iskustvo buduci nije fer da vecina kvalitetnih profesora bude stavljena u kos sa nekolicinom losih. a takvih, priznacete, ima svuda.
nakon gimnazije, upisala zurnalistiku. taj kurs, kako zlocasto rekoste, uz posao studirala 6 godina. koliko sam se trudila takvim sam tempom i napredovala. postoje predmeti koji se prepisu, postoje oni koji se zaista uce, negdje te sreca strefi ali gdje uostalom nije tako.
necu govoriti o negativnim stvarima (i previse ste ih vec spomenuli) hocu da istaknem poneki lijep primjer jer zaista ih ima.
prof. besim spahic, covjek koji cijeni prave vrijednosti, posebno razumijevanje ima za kolege koji rade i studiraju a posjeduje ogromno znanje i vrlo ga lako prenosi svima onima koji zele slusati.
nakon predmeta "bosanski 1", "bosanski 2" i "stilistika" tesko cu se gdje postiditi svoje pismenosti a vjerujte da ih nije bilo lako poloziti.
prof. asim mujkic- covjeka jednostavno treba cuti, svega naucenog iz ispita "politicki sistem bih" se i danas, nekoliko godina poslije zavrsetka faksa sjecam,....
ima toga jos ali ovo mi je trenutno na pamet palo a amazonki77 mogu samo reci da mi je zao sto je dobila cir (ili sta vec) ali da ne moze suditi o kvalitetu fakulteta kroz licnu prizmu. naime sta je studio, mixeta, gluha soba...itd se jako dobro nauci na mom odsjeku i to ne samo teoretski jer na III i IV godini studentima je uslov za izlazak na pojednine ispte praksa koja se radi u stampanim i elektronskim medijima. ali ti to ne bi znala, buduci te dvije godine nisi bila tu.
o svakom bi se fakultetu dalo pisati i raspravljati ali ja cu vam reci svoje iskustvo buduci nije fer da vecina kvalitetnih profesora bude stavljena u kos sa nekolicinom losih. a takvih, priznacete, ima svuda.
nakon gimnazije, upisala zurnalistiku. taj kurs, kako zlocasto rekoste, uz posao studirala 6 godina. koliko sam se trudila takvim sam tempom i napredovala. postoje predmeti koji se prepisu, postoje oni koji se zaista uce, negdje te sreca strefi ali gdje uostalom nije tako.
necu govoriti o negativnim stvarima (i previse ste ih vec spomenuli) hocu da istaknem poneki lijep primjer jer zaista ih ima.
prof. besim spahic, covjek koji cijeni prave vrijednosti, posebno razumijevanje ima za kolege koji rade i studiraju a posjeduje ogromno znanje i vrlo ga lako prenosi svima onima koji zele slusati.
nakon predmeta "bosanski 1", "bosanski 2" i "stilistika" tesko cu se gdje postiditi svoje pismenosti a vjerujte da ih nije bilo lako poloziti.
prof. asim mujkic- covjeka jednostavno treba cuti, svega naucenog iz ispita "politicki sistem bih" se i danas, nekoliko godina poslije zavrsetka faksa sjecam,....
ima toga jos ali ovo mi je trenutno na pamet palo a amazonki77 mogu samo reci da mi je zao sto je dobila cir (ili sta vec) ali da ne moze suditi o kvalitetu fakulteta kroz licnu prizmu. naime sta je studio, mixeta, gluha soba...itd se jako dobro nauci na mom odsjeku i to ne samo teoretski jer na III i IV godini studentima je uslov za izlazak na pojednine ispte praksa koja se radi u stampanim i elektronskim medijima. ali ti to ne bi znala, buduci te dvije godine nisi bila tu.
-
chicha-glisha
#184 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
ja.neron wrote: jedino šta se mijenja na FPN od 1999 do danas je WC sve bolji i bolji
Oj od kad ti studiras...
-
shmeezla
#185 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
"ali nase je da studiramo, ucimo, polazemo ispite, jer ucim za sebe a ne zbog tamo nekog profesora ili mame i tate
neko rece da obrazovanje treba shvatiti kao stepenicu vise ka konacnom cilju pa to bila fizerska, trgovacka, EFT, FPN ili ekonomija i pravo
i jos jedno poruka sivma koijma je bilo koji fakultet kurs ili je pravo lagan za poloziti, neka upsie taj "kurs""
bravo. upravo se o tome radi.
svaka cast na upisu postdiplomskog, razmisljam da krenem tim putem
ucite ljudi, radi vas samih i neka vas ne obeshrabri sve sto se desava oko vas... vjerujte da sam toliko puta bila u shoku i nisam mogla da se nacudim situacijama koje sam dozivjela ali nije kraj svijeta. popijete kaficu sa kolegama, nasmijete se sceni od maloprije i smislite nacin kako najlakse preci prepreku
i spustite se malo na zemlju. razmisljanjem tipa, dajem pare - ima da titraju oko mene, ili ja sad imam diplomu - necu da radim za te pare (to je vec druga tema)
samo sebi mozete naskoditi.
za sve se u zivotu treba izboriti pa i za znanje, status u drustvu, cifre na racunu...
neko rece da obrazovanje treba shvatiti kao stepenicu vise ka konacnom cilju pa to bila fizerska, trgovacka, EFT, FPN ili ekonomija i pravo
i jos jedno poruka sivma koijma je bilo koji fakultet kurs ili je pravo lagan za poloziti, neka upsie taj "kurs""
svaka cast na upisu postdiplomskog, razmisljam da krenem tim putem
ucite ljudi, radi vas samih i neka vas ne obeshrabri sve sto se desava oko vas... vjerujte da sam toliko puta bila u shoku i nisam mogla da se nacudim situacijama koje sam dozivjela ali nije kraj svijeta. popijete kaficu sa kolegama, nasmijete se sceni od maloprije i smislite nacin kako najlakse preci prepreku
i spustite se malo na zemlju. razmisljanjem tipa, dajem pare - ima da titraju oko mene, ili ja sad imam diplomu - necu da radim za te pare (to je vec druga tema)
za sve se u zivotu treba izboriti pa i za znanje, status u drustvu, cifre na racunu...
-
chicha-glisha
#186 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
shmeezla wrote:"ali nase je da studiramo, ucimo, polazemo ispite, jer ucim za sebe a ne zbog tamo nekog profesora ili mame i tate
svaka cast na upisu postdiplomskog, razmisljam da krenem tim putem![]()
ucite ljudi, radi vas samih i neka vas ne obeshrabri sve sto se desava oko vas... vjerujte da sam toliko puta bila u shoku i nisam mogla da se nacudim situacijama koje sam dozivjela ali nije kraj svijeta. popijete kaficu sa kolegama, nasmijete se sceni od maloprije i smislite nacin kako najlakse preci prepreku![]()
i spustite se malo na zemlju. razmisljanjem tipa, dajem pare - ima da titraju oko mene, ili ja sad imam diplomu - necu da radim za te pare (to je vec druga tema)samo sebi mozete naskoditi.
- mrtva kokoš
#187 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
chicha-glisha wrote:ja.neron wrote: jedino šta se mijenja na FPN od 1999 do danas je WC sve bolji i bolji
Oj od kad ti studiras...
ali ova scena bila nikad je necu zaboraviti.uglavnom je jedan od profesora ne znam kak se zove,mislim Beridan ali nisam siguran uglavnom to je onaj sto nosi sesir i sto pitu podgrijava na radijatoru
-
shmeezla
#188 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
scena koja me je frapirala kada se desila a sad mi razvuce lice u osmijeh...
ljeto je, vani uzasno vruce, nekad u popodnevnim satima, mimo termina za konsultacije koji su uredno ispisani na vratima, pokucam na srecu na vrata kabineta. vise se i ne sjecam kojim povodom, uglavnom nesto mi je trebalo.
nakon nekog vremena niko nije otvorio i vec krecem kad cujem otkljucavaju se vrata, proviri moj omiljeni profesor sav "zguzvan" i mrtav hladan u huji kaze : spavam, kolegice, spavam!!!
vrata se zatvorise ja sva zbunjena
ostala stajat jos par sekundi 
ljeto je, vani uzasno vruce, nekad u popodnevnim satima, mimo termina za konsultacije koji su uredno ispisani na vratima, pokucam na srecu na vrata kabineta. vise se i ne sjecam kojim povodom, uglavnom nesto mi je trebalo.
nakon nekog vremena niko nije otvorio i vec krecem kad cujem otkljucavaju se vrata, proviri moj omiljeni profesor sav "zguzvan" i mrtav hladan u huji kaze : spavam, kolegice, spavam!!!
vrata se zatvorise ja sva zbunjena
- ismich
#189 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Najbolji post-Svaka častshmeezla wrote:evo gledam silne stranice i ne mogu da vjerujem.
- plemba
#190 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Čitam sve ove postove koje ste ovdje napisali i cudom se cudim. Ne mogu da ne reagujem, jer je toliko nebuloza da je to za nepovjerovati. Prvo, temu pokreće čovjek koji nije "prismrdio" FPN na osnovu cinjenica iz "mahalaskih kulisa", informacija MOS-a (Mahalske Obavještajne službe) i inih drugih izvora. Da je studirao na FPN, ili ti na žurnalistici mozda bi mu tamo pojasnili kako da se dode do tacnih i provjerenih informacija, ali helem....
Jedan sam od bivsih studenata koji je zavrsio FPN, moram priznati poprilicno uspjesno uz povelik trud, ne zato sto sam "glup", "spor u kuzenju" vec zbog svoje samokritike i zelje da se napreduje u zivotu. Jednom mi je profesor na tom istom fakultetu rekao: "Ja kad sam zavrsio pravo, mislio sam da sam najpametniji na svijetu, ali sam nakon nekoga vremena shvatio zapravo da je jedina stvar koja moze da se nauci na fakultetu ta da kad zavrsis fakultet znas gdje se sta nalazi i znas kako da dodes do odgovora".
Da se vratimo onima koji kritikuju. Slazem se ja da ima propusta u organizaciji i slicnih stvari, ali velika vecina onih najogrizlijih kriticara FPN zapravo uglavnom traze alibi za svoj neuspjeh. Poruka: Okrenite se sebi.
Moj slucaj! Diplomirao na FPN (bez stele), nasao posao u struci (bez stele), upisao postdiplomski (bez stele), na osnovu fakulteta i posla, te na osnovu postdiplomskog (uzgred receno, Politicke nauke su svugdje u svijetu cijenjene) obisao dosta svijeta na pozive sa drugih univerziteta i instituta radi usavrsavanja, zbog postivanja profesora (ne kao individue, vec kao njihovog zvanja, prof. dr.) ostao postovan i medu profesorskim kadrom i medu studentima.
Da zakljucim na kraju, sve se svodi na to da pored fakulteta, veliki akcenat se mora dati na samostalni rad i usavrsavanje i orjentiranje samoga sebe prema nekome usmjerenju. Tu niko sem tebe samoga ti ne moze pomoci. Bez obzira da li je to FPN, ili neke druge drustvene "uzvisene" nauke, kako ih predstaviste ovdje. Hvala fakulettu sto mi je pokazao da vrh moga nosa nije kraj svijeta, vec da pogled seze daleko dalje, sto se ne moze reci za neke diskutante ovdje.
@Her Flick, kapa do poda
Jedan sam od bivsih studenata koji je zavrsio FPN, moram priznati poprilicno uspjesno uz povelik trud, ne zato sto sam "glup", "spor u kuzenju" vec zbog svoje samokritike i zelje da se napreduje u zivotu. Jednom mi je profesor na tom istom fakultetu rekao: "Ja kad sam zavrsio pravo, mislio sam da sam najpametniji na svijetu, ali sam nakon nekoga vremena shvatio zapravo da je jedina stvar koja moze da se nauci na fakultetu ta da kad zavrsis fakultet znas gdje se sta nalazi i znas kako da dodes do odgovora".
Da se vratimo onima koji kritikuju. Slazem se ja da ima propusta u organizaciji i slicnih stvari, ali velika vecina onih najogrizlijih kriticara FPN zapravo uglavnom traze alibi za svoj neuspjeh. Poruka: Okrenite se sebi.
Moj slucaj! Diplomirao na FPN (bez stele), nasao posao u struci (bez stele), upisao postdiplomski (bez stele), na osnovu fakulteta i posla, te na osnovu postdiplomskog (uzgred receno, Politicke nauke su svugdje u svijetu cijenjene) obisao dosta svijeta na pozive sa drugih univerziteta i instituta radi usavrsavanja, zbog postivanja profesora (ne kao individue, vec kao njihovog zvanja, prof. dr.) ostao postovan i medu profesorskim kadrom i medu studentima.
Da zakljucim na kraju, sve se svodi na to da pored fakulteta, veliki akcenat se mora dati na samostalni rad i usavrsavanje i orjentiranje samoga sebe prema nekome usmjerenju. Tu niko sem tebe samoga ti ne moze pomoci. Bez obzira da li je to FPN, ili neke druge drustvene "uzvisene" nauke, kako ih predstaviste ovdje. Hvala fakulettu sto mi je pokazao da vrh moga nosa nije kraj svijeta, vec da pogled seze daleko dalje, sto se ne moze reci za neke diskutante ovdje.
@Her Flick, kapa do poda
- ja.neron
#191 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
chicha-glisha wrote:ja.neron wrote: jedino šta se mijenja na FPN od 1999 do danas je WC sve bolji i bolji
Oj od kad ti studiras...
ja sam ga davno završio i to se jedino promijenilo od moga upisa 1999
-
latinalover
#192 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
sa osobom pod nickom ismich ne bih raspravljao vise nema teorije..sve je rekao i pokazao..Splinter wrote:ismich wrote: @ismich ovo ne bi trebao da bude rijecnik nekoga ko je "zavrsio fakultet" nebitno koji je u pitanju, ovim svojim postom samo rusis ugled FPN koji je ionako vec davno poljuljan iz razloga...shvatices ne bh da ulazim u prepucavanje sa tobom.
@latinalover ja u tvojim postovima vidim samo mrznju prema pomenutom fakultetu i krajnje je mizerno da ga izjednacavas sa "kursom".znas koja je razlika izmedju ekonomije i FPN, u brojevima tamo ih ima vamo ih nema ustvari ima ih i vamo ali ne u tolikom broju![]()
...krajnje je bezobrazno to stvoje strane i nisi nista bolji od @ismich-a iako to nastojis dokazati nekim svojim "pametnim recenicama".
nego ja i za ekonomiju kazem ad je lagana da je bezveze,da nema perspektive puno ko sto neki misle...i to vise ne cu ponavljat...neki studenti su tamo realni, neki oopsjednuti velicinom, ko i svugdje..svakom svacije
al glupo je da pojedinci FPN stavljaju u kos sa ekonomijom i pravom pogotovo...kad svi koji ne mogu na ekonomiji i pravu i ostalim fakultetima, odustaju i bjeze na FPN..znam takvih
na ekonomiji bolonja primi 550 ,zavrsi iste generacije 250...nego ne bih vise raspravljao....al ne mogu ni stavljati svoj fak ,a praqvo pogotovo, u istu korpu sa FPN-om...
Last edited by latinalover on 21/07/2009 11:13, edited 1 time in total.
- ja.neron
#193 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
moguće da je to bio Šimić inače on je imao takvih budalaština na fakultetu, a beridan je mutant kod kojeg su njegovi zemljaci od Olova ili iz Olova iz prvog puta polagali njegov predmet bez obzira šta god napisaliSplinter wrote:chicha-glisha wrote:ja.neron wrote: jedino šta se mijenja na FPN od 1999 do danas je WC sve bolji i bolji
Oj od kad ti studiras...
![]()
![]()
ja jednom usao u wc i nikad vise,ne znam ni kako izgleda
![]()
ali ova scena bila nikad je necu zaboraviti.uglavnom je jedan od profesora ne znam kak se zove,mislim Beridan ali nisam siguran uglavnom to je onaj sto nosi sesir i sto pitu podgrijava na radijatoru![]()
meni nikad nije predavao...dade jednom studentu praznu flasu da mu naspe vode i ja se tu slucajno zatrefio kaze meni "idi ga prati da mi sta ne stavi u vodu" , reko sali se kad stvarno mislio,morao sam uci u wc ...
![]()
![]()
-
pjegica
#194 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Ne kontam ovu diskusiju. Niti neko ko nikad nije studirao FPN može reći da je bezveze fakultet, niti neko ko tamo studira može reći da je to blistav fakultet.
Da, istina je da sam jednom u 5 sati saznala da je u 6 ispit. Istina je i da je jedan profesor znao zakazati ispit u 9h navečer. Istina je da sam znala na fakultetu čekati po sedam sati samo da bi mi neko upisao ocjenu. Istina je da su indekse znali donijeti razbacane u kartonskoj kutiji i samo baciti na pod, pa ti ako uspiješ naći svoj i još ako ga nađeš čitavog, sretan si. Istina je da pojedinih profesora skoro nikad nije bilo na predavanjima. Istina je da plaćaš biblioteku 30 KM, znači tri puta skuplje nego gradsku biblioteku, a u fakultetskoj biblioteci nikad nisam našla nijednu knjigu koja mi je trebala. I ima tu još milion drugih negativnih stvari.
Ali vremenom postaneš imun na to. Ja više na mnoge stvari uopšte ne obraćam pažnju. Nepravda me je boljela u početku kad sam vidjela kako pojedinci lako prolaze s štelama i štelicama, al me više ni to ne boli, jer sam shvatila da mi oni ne mogu ama baš ništa.
Imala sam u svjedočanstvu ocjene s kojim sam vjerovatno mogla upisati bilo koji fakultet. Svi su me odgovarali od FPN-a, al mene je privlačila Žurnalistika i nju sam upisala. Svako nek pravi sebi život kako misli da je najbolje, ja ću svoj ovako kako mislim da je meni najbolje. Meni bi ekonomija sigurno bila mnogo teža, jer, priznajem, nikad nisam imala klikere za matematiku. Pravo bih možda završila, al nikad ne bih mogla raditi kao advokat. Ne pada mi na pamet da zbog toga omalovažavam druge fakultete, nek njih studira onaj ko to želi i može.
Što se tiče polaganja ispita, nisu svi predmeti lagani, al nisu svi ni teški. Neke štrebaš mjesecima za jadnu šesticu, neke noć prije pa dobiješ devet. Nešto ti je dosadno i mrsko učiti pa se poslužiš đonićem, nešto ti je interesantno pa čitaš o tome dodatno iako ne moraš. Tako je valjda na svakom fakultetu.
Žurnalistika te neće naučiti kako da budeš novinar ili neki sjajni PR menadžer. Na Žurnalistici se uči o novinarstvu, a novinarstvo se uči u nekoj redakciji. Šta ćeš kasnije imati od fakulteta zavisi samo i isključivo od tebe i tvoje snalažljivosti.
Za ostale odsjeke ne znam, al pretpostavljam da je slično.
Da, istina je da sam jednom u 5 sati saznala da je u 6 ispit. Istina je i da je jedan profesor znao zakazati ispit u 9h navečer. Istina je da sam znala na fakultetu čekati po sedam sati samo da bi mi neko upisao ocjenu. Istina je da su indekse znali donijeti razbacane u kartonskoj kutiji i samo baciti na pod, pa ti ako uspiješ naći svoj i još ako ga nađeš čitavog, sretan si. Istina je da pojedinih profesora skoro nikad nije bilo na predavanjima. Istina je da plaćaš biblioteku 30 KM, znači tri puta skuplje nego gradsku biblioteku, a u fakultetskoj biblioteci nikad nisam našla nijednu knjigu koja mi je trebala. I ima tu još milion drugih negativnih stvari.
Ali vremenom postaneš imun na to. Ja više na mnoge stvari uopšte ne obraćam pažnju. Nepravda me je boljela u početku kad sam vidjela kako pojedinci lako prolaze s štelama i štelicama, al me više ni to ne boli, jer sam shvatila da mi oni ne mogu ama baš ništa.
Imala sam u svjedočanstvu ocjene s kojim sam vjerovatno mogla upisati bilo koji fakultet. Svi su me odgovarali od FPN-a, al mene je privlačila Žurnalistika i nju sam upisala. Svako nek pravi sebi život kako misli da je najbolje, ja ću svoj ovako kako mislim da je meni najbolje. Meni bi ekonomija sigurno bila mnogo teža, jer, priznajem, nikad nisam imala klikere za matematiku. Pravo bih možda završila, al nikad ne bih mogla raditi kao advokat. Ne pada mi na pamet da zbog toga omalovažavam druge fakultete, nek njih studira onaj ko to želi i može.
Što se tiče polaganja ispita, nisu svi predmeti lagani, al nisu svi ni teški. Neke štrebaš mjesecima za jadnu šesticu, neke noć prije pa dobiješ devet. Nešto ti je dosadno i mrsko učiti pa se poslužiš đonićem, nešto ti je interesantno pa čitaš o tome dodatno iako ne moraš. Tako je valjda na svakom fakultetu.
Žurnalistika te neće naučiti kako da budeš novinar ili neki sjajni PR menadžer. Na Žurnalistici se uči o novinarstvu, a novinarstvo se uči u nekoj redakciji. Šta ćeš kasnije imati od fakulteta zavisi samo i isključivo od tebe i tvoje snalažljivosti.
Za ostale odsjeke ne znam, al pretpostavljam da je slično.
-
latinalover
#195 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
e vidis pjegice ..neki su tako realni kao sto ja kazem za eknomiju da je sve teze naci posa osa tim..jer nas ima ko kineza....a neki uzdizu ko da je Bogom dat faks
-
pjegica
#196 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Nije nijedan faks Bogom dat, mislim da nema niti jedan faks na ovom svijetu, a kamoli ne u BiH da je savršen. FPN, Pravo i Ekonomija su poznati kao fakulteti na koje se može upisati ko god želi, baci hiljadarku teti u studentskoj i unutra si. To mnogi iskoriste da bi eto, bili cool jer studiraju, a ustvari ih uopšte ne interesuje to što studiraju. Babo našteli koju šesticu da imaju u indeksu da se hvale po tramvajima i naravno da onda ljudi sa strane misile da su ti fakulteti (posebno FPN jer je u njemu ovaj problem najizraženiji) potpuno kretenski. Sa druge strane znam dosta ljudi koji su sa tim fakultetom dosta postigli u životu, ali isto tako i dosta ljudi koji kukaju kako su po 10 godina na birou. Sve je individualno. Treba se ugledati i držati tih ljudi koji su uspjeli. Ako već za zaposlenje treba štela, onda tražiti štelu. Ako nemaš štelu onda volontiraj ili radi neke glupe stvari za sitne pare dok te neko veći ne primjeti. Niko nije odmah postao urednik ili direktor banke, sve ide svojim tokom.latinalover wrote:e vidis pjegice ..neki su tako realni kao sto ja kazem za eknomiju da je sve teze naci posa osa tim..jer nas ima ko kineza....a neki uzdizu ko da je Bogom dat faks
- Erzsebet
#197 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Sad je ova tema postala pljuvaonica FPN-a... Za šta, zaista, ne vidim potrebu. Ako iko to treba da radi, trebaju ga pljuvati studenti FPN-a.
Igrom slučaja sam proveo prvu godinu studija na ekonomiji. Položio Matematiku, i dao uslov za drugu, ali mi se nije svidjelo. Opet kažem, sve je do čovjeka i glupo je generalizovati. I ja bih volio da su svi naši fakulteti bolje uređeni, i boriću se za to ako nekad budem na fakultetu radio, ali ovo što latinalover radi je krajnje degutantno i svodi se na kulturno ponižavanje studenata FPN-a. Tu ima ljudi koji vole tu profesiju i koji vole da uče predmete koji se predaju, pa makar ih predavali i Šemso Tucaković, te Izet Beridan.
Ipak, mislim da genijalaca poput Besima Spahića, Stjepana Šimića, Nerzuka Ćurka, Asima Mujkića, Lejle Turčilo, Jelenke Voćkić, Kenana Rašidagića, Jasne Bajraktarević ili Dine Abazovića nećeš naći nigdje osim na FPN-u. Meni je s ekonomije u pamćenju jedino ostao Veljko Trivun, kao zanimljiv čovjek. Slušao sam kasnije, neobavezno, i Antu Domazeta, i on mi je ok, ali ostalo mi se svodilo na dosadna predavanja u stilu sa Blagotom Lučićem ili Besimom Ćulahovićem.
Igrom slučaja sam proveo prvu godinu studija na ekonomiji. Položio Matematiku, i dao uslov za drugu, ali mi se nije svidjelo. Opet kažem, sve je do čovjeka i glupo je generalizovati. I ja bih volio da su svi naši fakulteti bolje uređeni, i boriću se za to ako nekad budem na fakultetu radio, ali ovo što latinalover radi je krajnje degutantno i svodi se na kulturno ponižavanje studenata FPN-a. Tu ima ljudi koji vole tu profesiju i koji vole da uče predmete koji se predaju, pa makar ih predavali i Šemso Tucaković, te Izet Beridan.
Ipak, mislim da genijalaca poput Besima Spahića, Stjepana Šimića, Nerzuka Ćurka, Asima Mujkića, Lejle Turčilo, Jelenke Voćkić, Kenana Rašidagića, Jasne Bajraktarević ili Dine Abazovića nećeš naći nigdje osim na FPN-u. Meni je s ekonomije u pamćenju jedino ostao Veljko Trivun, kao zanimljiv čovjek. Slušao sam kasnije, neobavezno, i Antu Domazeta, i on mi je ok, ali ostalo mi se svodilo na dosadna predavanja u stilu sa Blagotom Lučićem ili Besimom Ćulahovićem.
-
pjegica
#198 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Erzsebet wrote:Sad je ova tema postala pljuvaonica FPN-a... Za šta, zaista, ne vidim potrebu. Ako iko to treba da radi, trebaju ga pljuvati studenti FPN-a.
Da, upravo zbog ovih ljudi i vrijedi studirati na FPN-u.
-
latinalover
#199 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
Erzsebet wrote:Sad je ova tema postala pljuvaonica FPN-a... Za šta, zaista, ne vidim potrebu. Ako iko to treba da radi, trebaju ga pljuvati studenti FPN-a.
ma naravno da je uspjeh individualan.. djaba sve ako sam od sebe ne zelis nesto...nikakve diplome ne koriste
- plemba
#200 Re: FPN(fakultet politickih nauka)?
hajd ti nama lijepo reci gdje je to zapelo kod tebe pa si toliko isfrustriranlatinalover wrote:Erzsebet wrote:Sad je ova tema postala pljuvaonica FPN-a... Za šta, zaista, ne vidim potrebu. Ako iko to treba da radi, trebaju ga pljuvati studenti FPN-a.
ma naravno da je uspjeh individualan.. djaba sve ako sam od sebe ne zelis nesto...nikakve diplome ne koriste