bas mi nije jasno sta ce darade i gdje da budu smjesteni, ljudi kjoi studiraju ili su diplomirali na tom faksu..
prvo i prvo, to je vjerovatno jedan od laksih fakulteta...
po pricama svih koje poznajem i onih koji studiraju i onih koji ne studiraju ,ali su upuceni, i profesora kji su malo vise upuceni....ispada da od tog fakulteta nema velike koristi,koju mozes imati kad diplomiras....
za tu zurnalistiku,koliko ih ima da studira...a pola ih nece biti ni novinari...
i opcenito kvalitet nastave i kvalitet cjelokupnog faksa(organizacija i sve ostalo), po prici mnogih ,nije na nivou na kojem bi trebao biti...
cast izuzecima,koji ipak uspiju da se zaposle sa diplomom tog faksa,(u bransi koju su studirali),ali govoreci generalno...tesko da ce daleko dogurati samo na osnovu diplome, ukoliko nisu sami od sebe sposobni...to je diploma vise radi sminke..
meni kad neko kaze "diplomirao na FPN", ..to mi je daleko od toga ,kad se kaze"diplomirao na ETF,Pravu ,Ekonomiji,Saobracajnom,.."
ruku na srce, zvuci nekako odbojno...isto ko da nije ni zavrsio faks....
a i govore raja..to ko skola dodje...
evo komentara sa teme"lista prizna visokoskolskih ustanova":
globalbih (citat):
9. Fakultet političkih nauka;
ljubi te majka tako lijepog i finog i beskorisnog sjeme ti se zatralo Mad mislio sam da neće biti na spisku Very HappyVery HappyVery Happy