FPIO/MIO

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vješalica

#1 FPIO/MIO

Post by vješalica »

Samo da napišem ovdje,svaki mjesec ista priča i isti problemi. Ko ima penzionera u kući koji čeka penziju već duže vrijeme se suočava sa javašlukom i lopovlukom države po pitanju isplate iste.

Ne znam da li će PIO/MIO objasniti ako su rekli da isplata počinje u petak 6.3. kome su isplatili penzije jesu li to one od par hiljada,dok recimo ponedjeljak,utorak se tek uplaćuje RFB banci,Intesa,Sberbank sutra itd.

Pričamo redovno o firmama koje ne plaćaju poreze,poslodavcima koji ne uplaćuju doprinose i kojekakvim idiotima na funkcijama pa eto red je i da se FMIO/PIO malo pretrese da vidimo šta se tamo radi,kome se dodjeljuju penzije i po kom osnovu,da li će biti ozbiljnijih revizija (kao što je slučaj sa invalidima prije par godina i sl.)
Priče pojedinaca koje se godinama vrte,a ja ne znam da su istinite,realno,mnogi su uspjeli sa 10-tak godina bijedničkog staža,falsificiranih papira da dobiju penziju i tako se natovare na kasu,pa oni koji su radili 35,40 godina urednog staža,dobijaju mizerne sume svaki mjesec.

Šta rade ta Udruženja penzionera? Ko su predstavnici?Koji novac primaju i sl. za te svoje angažmane.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: FPIO/MIO

Post by Truba »

problem je evidentan...
međutim te priče o babama koje su bez staža dobile penziju
ili ti mladići s 10 godina staža

mislim da su tu tako jake štele morale biti da bi ti mladići radili u telekomu za 10X veće sume nego penzije

izuzetno je teško dobiti penziju preko štele
Post Reply