pa u dnevnoj shtampi nema ni potrebe za 'kreativnim' fotografijama, one su samo propratni dio neke vijesti, drugo su specijalizirani casopisi ali to vec ne spada u dnevnu shtampuAjlin wrote:Fotografija je bitan dio svake novine...Postaje važna koliko i sami tekstovi..
Da li mislite da naši novinari poklanjaju pažnju fotografijama -kvalitetu same fotografije kada je stavljaju u dnevne novine..
Koliko sam primijetila, u Dnevnom avazu konkretno, fotografije su prilično dosadne ,preuzete iz drugih medija..ništa kreativno ne vidim!
Fotografija u dnevnoj štampi
Moderator: Chloe
- black
#1 Re: Fotografija u dnevnoj štampi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Fotografija u dnevnoj štampi
fotografija jednog profesionalca košta ko plata običnog novinara...
stoga
šta se isplati
vlasniku novine
stoga
šta se isplati
- black
#3 Re: Fotografija u dnevnoj štampi
mora biti 'bombasticna' da bi privukla paznju, eto kad pomenu dodika ili harisa, pa ne mogu oni pozirati fotoreporteruAjlin wrote:Fotografije u dnevnoj stampi svjedocanstva su koja ostaju kao trajna vrijednost, dugo se pamte i upectaljivo djeluju.Ona je sama po sebi poruka.
Nije isto ako jedne novine objave neku fotografiju na prvoj ili pak ako to objave na posljednjoj strani.
Fotografija ima različit efekat na sve ljude.
Ok. ne mora biti kreativna, ali vala dosadi gledati Dodika ili Harisa uvijek u istoj pozi..uvijek im glava u krupnom planu...
-
Kraljica od Sabe
#4 Re: Fotografija u dnevnoj štampi
Prije svega, ova tema je trebala biti u «Elektronskim i štampanim medijima». Drugo, dobro bi bilo da si obuhvatila i ostale printane medije...
E, sad, što se same teme tiče: koliko para toliko muzike. Ipak, da je više para da li bismo imali bolji kvalitet, ako je to pitanje, onda je vrlo teško doći do pravog odgovora: treba ljudima dati priliku. Inače, moja rodica, koja je studirala komunikacione nauke, smjer novinarstvo, negdje vani, pričala mi je da je 2 godine imala Fotografiju u štampi i Fotografiju u umjetnosti, dva zasebna predmeta, a morala sam je pitati jerbo je djevojka imala pun kofer fotografija ... I, da budem iskrena, priznala mi je da iza tih fotosa stoji puno puno rada-truda-istraživanja-vježbanja i da to nije ni upola dobar rad naspram nekih radova njenih kolega, a onda mi je i objasnila: nedostatak talenta. Znanje i rad su vrlo bitni, ali su «sakati» bez talenta...
E, sad, što se same teme tiče: koliko para toliko muzike. Ipak, da je više para da li bismo imali bolji kvalitet, ako je to pitanje, onda je vrlo teško doći do pravog odgovora: treba ljudima dati priliku. Inače, moja rodica, koja je studirala komunikacione nauke, smjer novinarstvo, negdje vani, pričala mi je da je 2 godine imala Fotografiju u štampi i Fotografiju u umjetnosti, dva zasebna predmeta, a morala sam je pitati jerbo je djevojka imala pun kofer fotografija ... I, da budem iskrena, priznala mi je da iza tih fotosa stoji puno puno rada-truda-istraživanja-vježbanja i da to nije ni upola dobar rad naspram nekih radova njenih kolega, a onda mi je i objasnila: nedostatak talenta. Znanje i rad su vrlo bitni, ali su «sakati» bez talenta...
-
andrija2007
#5 Re: Fotografija u dnevnoj štampi
Prezadovoljan.