Brčko: Fotografija otkrila ratnu prošlost Siniše Kisića
Ratnu prošlost donedavnog gradonačelnika Brčko Distrikta Siniše Kisića otkriva fotografija, što ju je primila redakcija Pincom.info, na kojoj je Kisić sa svojim suborcima četnicima, snimljen u zloglasnom loguru «Luka», gdje je ubijeno na stotine Hrvata i Bošnjaka
Fotografija koja otkriva ratnu prošlost
donedavnog brčanskog gradonačelnika siniše Kisića
BRČKO - Donedavni gradonačelnik i aktualni zastupnik u Skupštini Brčko Distrikta Siniša Kisić u javnosti i predstavnicima međunarodne zajednice uspio je stvoriti imidž umjerenog političara, zagovornika suživota. Brčanski Hrvati i Bošnjaci o Kisiću međutim imaju drugačije mišljenje, ne zaboravljajući njegovu ratnu prošlost.
O tome što je radio u ratu Kisić nerado govori. No njegovu ratnu prošlost otkriva fotografija, što ju je BH internet dnevniku Pincom.info poslao jedan naš posjetitelj, na kojoj je Kisić sa svojim suborcima, četnicima, snimljen u zloglasnom logoru ''Luka'', gdje je ubijeno na stotine Hrvata i Bošnjaka.
19.1.2005.
Originalni link
Fotografija otkrila ratnu prošlost Siniše Kisića
-
vidi_vidi_vidi
#1 Fotografija otkrila ratnu prošlost Siniše Kisića
-
violentjack
Dzabe im sve..Srbija ce propasti za par godina
-
car-x
nako, realno gledajuci, sta vi ocekujete ljudi?
ja se dobro sjecam kako je bilo na nasoj strani na pocetku rata.. tadasnja teritorijalna odbrana je mobilisala redom, a ljudi se na stotine nacina trudili da izbjegnu vojnu obavezu (cast svima koji su se one 1992 dobrovoljno prijavili - poslije su dobrovoljci izumrli kao populacija)..
i svako, ko god je mogo izbjec mobilizaciju, izbjego je.. torbe dokumenata su neki nosili, kako bi ih oslobodili..
vjerujem da je tako bilo i s druge strane.. da je masa ljudi mobilisana kroz vojnu obavezu.. i sta..
sinisa kisic bio u vojsci rs, koja nama nije nikako draga.. pa eto, prezivio cojk, aktiviro se u politici.. nista ni bolji ni gori od paravca koji se javno fali cinjenicom da mu je otac cetnik a trenutno nam je svima predsjednik..
sta, ovo sad treba da bude neka senzacija da je sinisa kisic bio u to vrijeme na strani, iz mog ugla gledano, neprijateljske vojske?
ja se dobro sjecam kako je bilo na nasoj strani na pocetku rata.. tadasnja teritorijalna odbrana je mobilisala redom, a ljudi se na stotine nacina trudili da izbjegnu vojnu obavezu (cast svima koji su se one 1992 dobrovoljno prijavili - poslije su dobrovoljci izumrli kao populacija)..
i svako, ko god je mogo izbjec mobilizaciju, izbjego je.. torbe dokumenata su neki nosili, kako bi ih oslobodili..
vjerujem da je tako bilo i s druge strane.. da je masa ljudi mobilisana kroz vojnu obavezu.. i sta..
sinisa kisic bio u vojsci rs, koja nama nije nikako draga.. pa eto, prezivio cojk, aktiviro se u politici.. nista ni bolji ni gori od paravca koji se javno fali cinjenicom da mu je otac cetnik a trenutno nam je svima predsjednik..
sta, ovo sad treba da bude neka senzacija da je sinisa kisic bio u to vrijeme na strani, iz mog ugla gledano, neprijateljske vojske?
-
Tornjak
Nije to samo neprijateljska vojska to je zlocinacka vojska!car-x wrote:nako, realno gledajuci, sta vi ocekujete ljudi?
-
Liska
Ma nije njegovo ucestvovanje u VRS problem. Problem je sto je to skrivao sve ove godine i problem je lokacija fotografije-Luka. Svi Brcaci znaju sto to znaci ili ako hoces kao da se netko slikao u Ausvicu. Drugo, iz fotografije se vidi da Kisic nije obican vojnik nego oficir, pa onda plus lokacija i rezultat ne daje lijepu sliku o Kisicu.car-x wrote:nako, realno gledajuci, sta vi ocekujete ljudi?
-
car-x
znam i ja sta znaci da je slikano u Luci.. ali to je onda slucaj za istraznog sudije.. ali sve ovo nije nikakva senzacija kakvom se zeli prikazati cijela prica.. sve je to svakodnevnicaLiska wrote: Ma nije njegovo ucestvovanje u VRS problem. Problem je sto je to skrivao sve ove godine i problem je lokacija fotografije-Luka. Svi Brcaci znaju sto to znaci ili ako hoces kao da se netko slikao u Ausvicu. Drugo, iz fotografije se vidi da Kisic nije obican vojnik nego oficir, pa onda plus lokacija i rezultat ne daje lijepu sliku o Kisicu.
-
Stolee
Pa jel se i Alija slikao i postrojavao sa onim mudzahedinima sto su cinili zlocine nad Srbima i Hrvatima?
Kakve ima veze sto se Kisic slikao ispred toga? Je li znas da je tamo ulazio? A uostalom, nisam ni cuo za taj logor, a nisam ni cuo da ga je neki bivsi logoras optuzio za neki zlocin. Da je tamo on ulazio, sigurno bi vec bio na listi ratnih zlocinaca.
Uostalom, eto sud...pa neka ispita sve osumnjive, jer kao sto rekoh, zlocinci nemaju naciju.
Kakve ima veze sto se Kisic slikao ispred toga? Je li znas da je tamo ulazio? A uostalom, nisam ni cuo za taj logor, a nisam ni cuo da ga je neki bivsi logoras optuzio za neki zlocin. Da je tamo on ulazio, sigurno bi vec bio na listi ratnih zlocinaca.
Uostalom, eto sud...pa neka ispita sve osumnjive, jer kao sto rekoh, zlocinci nemaju naciju.
-
ViTeZ93
Stole nevaljaj gluposti, kao da su svi u hagu zbog zlocina koje su pocinili, samo sakica ljudi odgovara a vecina je se izvukla barem 99%!
A to sto je se Alija rahmetli slikao sa mudzahidima zar u tome ima nesto lose? pa ti mudzahidi nisu poceli rat, niti su otvarali konc logore, ko je kriv cetnicima i ustasama sto im je se ledila krv pri najezdi mudzahida!
A to sto je se Alija rahmetli slikao sa mudzahidima zar u tome ima nesto lose? pa ti mudzahidi nisu poceli rat, niti su otvarali konc logore, ko je kriv cetnicima i ustasama sto im je se ledila krv pri najezdi mudzahida!
-
ake_s_otoke
mislim da je ovo klasicni primjer koliko su bosnje izgubile kompas i koliko su zatrovane propagandom
zamjerati nebosnjama sto su bili uz svoj narod, a ne uz njihov je zbilja suludo
-
car-x
moj rahmetli djed je bio sluzbeno gluh ko sikira.. i nekad, kad bi htio s njim pricati, moro si se tako dovikivati, da je cijeli komsiluk sluso nasu konverzaciju.. a nekad, kad bi prico s nekim drugim u istoj sobi, on bi se iznenada trznuo, i reko nesto vezano za nasu pricu.. sto bi ga znacilo, cuo je ono sto je htio da cuje..Stolee wrote:Pa jel se i Alija slikao i postrojavao sa onim mudzahedinima sto su cinili zlocine nad Srbima i Hrvatima?
to sto ti nisi cuo za taj logor me nimalo ne iznenadjuje.. bio je na zalost.. i jos zloglasan uz to.. u zadnje vrijeme se bas u vezi s tim pominje onaj goran zvani adolf i njegova treba monika, koji su zarili i palili na prostoru brckog (mada su oni uglavnom operisali u motelu galeb).
malkice nervira sto bas potenciras na tim zlocinima cecena, pri tome se providno vadeci da nisi vidio druge..a koji su ti to izvori za te zlocine cecena? ruska i srpska televizija?
otvori malo npr. njemacke novine.. pune su naslova o mucenjima sto rade britanci i ameri u iraku.. meni je to sve isto.. a tebi ocito nije..
-
Tornjak
Daj nepisi gluposti, cuj mi zatrovani propagandom? A kakvom to propagandom? Cijeli svijet zna sta se desilo u Bosni i Hercegovini za vrijeme rata i ko je ubijao a ko je se branio. Jedini koji su zatrovani propagandom su oni koji jos smatraju Karadzica i Mladica ratnim herojima i koji jos nece da priznaju zlocim nad nesrbskim narodom a ima i onih koji se jos ponose Cetnicima i ubistvom nesrbskog naroda. Mi nezamjerimo vama sto vi niste bili uz nas. Ali zamjerimo to sto ste podrzavali cetnike kojima je samo bio cilj ubijati i rastjeravati narod. Da je vama stalo da se borite za svoj narod nebi vi ovako postupili.ake_s_otoke wrote:mislim da je ovo klasicni primjer koliko su bosnje izgubile kompas i koliko su zatrovane propagandom![]()
-
car-x
dodamo li svemu tome cinjenicu da su i pojedinci pod zastavom tadasnje armije bih radili isto tako stravicne stvari, onda smo na 1:1 glede objektivnog pogleda na minuli rat.. samo sto armija bih po svojoj ideologiji nije bila usmjerena na unistavanje jednog naroda, ali su se ekscesi desavali i to treba svakako procesirati..Tornjak wrote: Daj nepisi gluposti, cuj mi zatrovani propagandom? A kakvom to propagandom? Cijeli svijet zna sta se desilo u Bosni i Hercegovini za vrijeme rata i ko je ubijao a ko je se branio. Jedini koji su zatrovani propagandom su oni koji jos smatraju Karadzica i Mladica ratnim herojima i koji jos nece da priznaju zlocim nad nesrbskim narodom a ima i onih koji se jos ponose Cetnicima i ubistvom nesrbskog naroda. Mi nezamjerimo vama sto vi niste bili uz nas. Ali zamjerimo to sto ste podrzavali cetnike kojima je samo bio cilj ubijati i rastjeravati narod. Da je vama stalo da se borite za svoj narod nebi vi ovako postupili.
a to da su s druge strane organizovano ljudi ubijani u logorima, to je vec malo drugacija stvar.. vec se prepoznaje sistem..
-
u Fatime vise Jajca
jebo im Paravac svima mater u picku,svima onima koji su ga izabrali ..... 
-
ake_s_otoke
100 %Tornjak wrote:Daj nepisi gluposti, cuj mi zatrovani propagandom? ...ake_s_otoke wrote:mislim da je ovo klasicni primjer koliko su bosnje izgubile kompas i koliko su zatrovane propagandom![]()
-
Avangardan10
e pa violentni....violentjack wrote:Dzabe im sve..Srbija ce propasti za par godina
dugo je... dugo...
vilentni...
cekat...
ti bi to volio da se desi... i...
r
a
n
i
j
e
zar ne...