FOTO RADIONICA

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
ahbab_

#1 FOTO RADIONICA

Post by ahbab_ »

Pozdrav!

Naime planiram organizovati dvodnevnu foto radionicu u Visokom, pa da li bi bilo zainteresovanih učesnika.

Predavač bi bio gosp. Zoran Erceg (umirovljeni ratni snimatelj i fotograf HRT-a) odnosno ekipa Foto akademije iz Splita.

Ako imate kakvih pitanja slobodno pitajte...

Sve najbolje!
upravnik

#2 Re: FOTO RADIONICA

Post by upravnik »

daj malo preciznije...
šta bi bila tema radionice?
pretpostavljam dokumentarna fotografija :?:
kada bi se održavala, kolika grupa, mogućnost smještaja etc etc...
Gorštak

#3 Re: FOTO RADIONICA

Post by Gorštak »

Ako bi mi odgovarao termin, rado bih prisustvovao.
ahbab_

#4 Re: FOTO RADIONICA

Post by ahbab_ »

upravnik wrote:daj malo preciznije...
šta bi bila tema radionice?
pretpostavljam dokumentarna fotografija :?:
kada bi se održavala, kolika grupa, mogućnost smještaja etc etc...
Konkretno jos nije dogovorena tema, to ce biti dogovoreno naknadno ili kako se odluci grupa koja bude ucestvovala...
Termin jos nije dogovoren, a postoji odlicna mogucnost smjestaja...

Ovo je da vidim da li ima zainteresiranih, a detaljnije informacije dobiti cete naknadno (naravno oni koji budu zainteresirani).
ahbab_

#5 Re: FOTO RADIONICA

Post by ahbab_ »

Gorštak wrote:Ako bi mi odgovarao termin, rado bih prisustvovao.
Oko termina se dogovaramo mi (ucesnici), znaci kada ja prikupim prijave, dogovorimo se svi oko termina odnosno da termin svakom odgovara.
upravnik

#6 Re: FOTO RADIONICA

Post by upravnik »

pretpostavljam da si radionicu namijenio početnicima čim misliš temu naknadno dogovarati...
u svakom slučaju, sretno sa organizacijom, treba raditi na tom planu, kod nas je foto-scena praktički mrtva
podržavam akciju :thumbup:
ahbab_

#7 Re: FOTO RADIONICA

Post by ahbab_ »

upravnik wrote:pretpostavljam da si radionicu namijenio početnicima čim misliš temu naknadno dogovarati...
u svakom slučaju, sretno sa organizacijom, treba raditi na tom planu, kod nas je foto-scena praktički mrtva
podržavam akciju :thumbup:
pa radionica i nije namijenjena pocetnicima... cilj mi je da na jednom mjestu okupim "freelace fotografe", najvjerovatnije je da ce se tema vrtiti oko portretne i dokumentarne fotografije, pa ko sta vise preferira neka izvoli...

Da napomenem da ce Foto akademija iz Splita donijeti kompletnu opremu (studijska rasvjeta, fotoaparati, objektivi... etc), i mislim da je to jedinstvena prilika nekome da radi sa "profi" opremom...
Prolaznik

#8 Re: FOTO RADIONICA

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:01, edited 1 time in total.
ahbab_

#9 Re: FOTO RADIONICA

Post by ahbab_ »

Prolaznik wrote:Daj više podataka: tema, termin, stepen zahtjevnosti, predznanja, cijena...

Ja sam za, samo ako mi termin bude odgovorao.

Savjet: nemoj ni pokušati sa de sa svima dogovaraš jer tako nikada nećeš dogovoriti termin. Odredi neki sam ili daj dva pa da se glasa.
najvjerovatnije je da ce biti dva termina pa da se glasa...
Tema ce biti portretna i dokumentarna fotografija

imate i web sajt Foto akademije pa malo pogledajte: http://www.fotoakademija.com

p.s.
u narednih dva dana dobicete vise informacija...
Prolaznik

#10 Re: FOTO RADIONICA

Post by Prolaznik »

...
Guento

#11 Re: FOTO RADIONICA

Post by Guento »

Svaka čast za inicijativu. Prvo, pošto para? Drugo, imaš li ideju okvirno o datumu održavanja? Treće, koliko polaznika bi bilo/grupe? Mislim, fakat je premalo informacija...
upravnik

#12 Re: FOTO RADIONICA

Post by upravnik »

ponovo kažem da podržavam akciju, mada mi se čini da ti je organizacija pomalo neozbiljna

a što se tiče "fotoakademije split" sjećam se da je bilo dosta komentara u hrvatskoj na tu temu kada su se oni organizovali
malo je pretenciozan naziv "fotoakademija" koji koriste, više je to ekipa koja se okupila oko portala sa tim imenom nastojeći napraviti posjećen foto-site i zaraditi koju kunu organizacijom kurseva... tada su ih poprilično "isprašili" u ozbiljnim fotografskim krugovima u susjednoj nam HR

između ostalog ti i zbog toga kažem da radije prilagodiš radionicu početnicima, jer tu ćeš sigurno naći dovoljan broj zainteresovanih polaznika

nisam siguran da ćeš dobiti iole ozbiljnijeg "freelance fotografa" u bih (što si naveo kao ciljnu skupinu) koji će ti doći 2 dana u visoko na radionicu sa ercegom, pogotovo kada se ovako organizuje po forumima bez teme, programa, termina....

ja ti ovo sve dobronamjerno, nemoj me pogrešno shvatiti
ahbab_

#13 Re: FOTO RADIONICA

Post by ahbab_ »

Prolaznik wrote:Može, sviđa mi se. Znanja nikad dovoljno. Ja nisam profi ali nisam ni početnik. Ne bih da zvučim neskromno ali o fotografiji znam prilično. Eto sad predloži termine i kazuj cjenu.
Drago mi je da si zainteresovan. :D
Vjeruj mi meni nije cilj da nakon ove radionice svako ode na svoju stranu, vec da budemo u kontaktu, da razmjenjujemo znanja, iskustva i sl... A zasto da ne i organizovati neke "foto izlete" itd...

Najvjerovatnije je da ce na ovoj radionici biti potaknuto i pitanje o osnivanju foto kluba mladih fotografa uz pomoc Foto akademije iz Splita...
Zato zelim da skupim sto vise ljudi koji ce moci prisustvovati tome, ipak ja mislim da to nije mala stvar...

Za termine cu vam javiti uskoro, jer trebam jos mnogo poraditi na organizaciji... :-D
ahbab_

#14 Re: FOTO RADIONICA

Post by ahbab_ »

upravnik wrote:ponovo kažem da podržavam akciju, mada mi se čini da ti je organizacija pomalo neozbiljna

a što se tiče "fotoakademije split" sjećam se da je bilo dosta komentara u hrvatskoj na tu temu kada su se oni organizovali
malo je pretenciozan naziv "fotoakademija" koji koriste, više je to ekipa koja se okupila oko portala sa tim imenom nastojeći napraviti posjećen foto-site i zaraditi koju kunu organizacijom kurseva... tada su ih poprilično "isprašili" u ozbiljnim fotografskim krugovima u susjednoj nam HR

između ostalog ti i zbog toga kažem da radije prilagodiš radionicu početnicima, jer tu ćeš sigurno naći dovoljan broj zainteresovanih polaznika

nisam siguran da ćeš dobiti iole ozbiljnijeg "freelance fotografa" u bih (što si naveo kao ciljnu skupinu) koji će ti doći 2 dana u visoko na radionicu sa ercegom, pogotovo kada se ovako organizuje po forumima bez teme, programa, termina....

ja ti ovo sve dobronamjerno, nemoj me pogrešno shvatiti

zahvaljujem na nekim opaskama...

Uskoro ce biti jos vise informacija, ovo je bilo cisto da vidim zainteresovanost...
Prolaznik

#15 Re: FOTO RADIONICA

Post by Prolaznik »

...
ahbab_

#16 Re: FOTO RADIONICA

Post by ahbab_ »

Prolaznik wrote:Hajde da shvatimo ovo kao neko ispitivanje terena i tržišta.

Kada budete imali sve informacije koje nas zanimaju i kompletan program onda ga objavi.
Naravno, to je upravo to...
U narednih nekoliko dana cu objaviti detaljnije informacije...
Prolaznik

#17 Re: FOTO RADIONICA

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 21:58, edited 1 time in total.
upravnik

#18 Re: FOTO RADIONICA

Post by upravnik »

Prolaznik wrote:I, šta bi na kraju?

Hoće li biti tog kursa ili neće?
jasno da neće
zijancer

#19 Re: FOTO RADIONICA

Post by zijancer »

druze upravnice V, kako je najbolje oprati te starke iz tvog avatara? u masini ili cetkom :cry:
Prolaznik

#20 Re: FOTO RADIONICA

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 21:58, edited 1 time in total.
upravnik

#21 Re: FOTO RADIONICA

Post by upravnik »

zijancer wrote:druze upravnice V, kako je najbolje oprati te starke iz tvog avatara? u masini ili cetkom :cry:
mašina ih guta bez problema
prije centrifuge posadiš stolicu pred mašinu i eto ti dobar kratki film
zijancer

#22 Re: FOTO RADIONICA

Post by zijancer »

:thumbup: :thumbup: odradeno
Post Reply