Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#76 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Školska ulica u Hrasnici, upraviteljsko ruganje sirotinji, EV koji stanuju na brojevima 5. i 7.
E, moj ministre solidni, ko ti dade vlast da ti organizuješ kontrolu sprovođenja Zakona o održavanju zaj. dijelova zgrada i upravljanja zgradama. Možda si genije u arhitekturi, ali nisi sposoban urazumiti FG koja ima sjedište u Hrasnici da ti pošalje odgovor na vrijeme (na moj zahtjev za Godišnjim izvještajem). Bogami, oni tebi ''udjeljuju'' certifikat za ministrovanje, a ne ti njima certifikat za upravitelja!
Optimist

#77 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Optimist »

Dr.Mr.Fr. wrote: Image

Friško ruglo grada #mrzimGRAS :x :x :x

Meni je vece ruglo ova šina što izgleda kao da je pijan radnik licno izljevao. :lol:
Dr.Cuddy

#78 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Dr.Cuddy »

Image

Meni je nepismenost wannabe gradskog prevoznika ruglo. :roll:
Logovan

#79 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Logovan »

Optimist wrote:

Meni je vece ruglo ova šina što izgleda kao da je pijan radnik licno izljevao. :lol:
I meni isto. :roll: Biće ovakve šine dok nam je država karanana.
karanana

#80 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by karanana »

jel me neko trazio?

zasto je prva slika ruglo? solidna crnkica.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#81 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by PipiDugaDevetka »

Dr.Cuddy wrote:Image

:thumbup:
Ma, i Eurolines CTS je ubleha koja zasigurno uskoro propada. Vidim to po njihovoj web. stranici i opcijama za strane jezike koje postoje, ali ne rade: http://www.centrolines.ba/loc/template.wbsp?wbf_p_id=2 .

Nema njihovih linija ni na jednom web. portalu koji objedinjuje sve balkanske bus-prevzonike. Kao da menadžer ne zna da moderni turisti godinu dana unaprijed prave itinerer svoga putovanja uz pomoć interneta. Koliko god se trudili da budu najbolji u BiH,...Konkurencija će ih smožditi.
corvus_edin

#82 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by corvus_edin »

Image

pa jebote ko da je 93 kad vidis ovu zgradu u samom centru grada! sramota za vlasti opstine Centar i Kantona!
Dr.Mr.Fr.

#83 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Dr.Mr.Fr. »

corvus_edin wrote:Image

pa jebote ko da je 93 kad vidis ovu zgradu u samom centru grada! sramota za vlasti opstine Centar i Kantona!

Ima i vecih sramota od ove zgrade budi uvjeren u to :x
Stojadin

#84 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Stojadin »

Image

Jel ovo pruga fkt ovako kriva, il mi se to pricinjava od smoga? :D

Image

Jest ruglo, al imam osjecaj da kad bi dosli da "renoviraju", samo bi malo fasade nabacali i sve prekrili nekom nidje veze bojom.. :-)

npr
Image
vouvl

#85 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by vouvl »

Image
Image

jedno od najvecih rugla u gradu. niko nije u stanju proci kao insan od njihovih stolova i snobova koji tu srču kafu...
Van Halen

#86 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Van Halen »

Meni je najgora tramvajska pruga. Pogotovo to što nije popločana ili betonirana, nego čovječe kao da se radi o prigradskom vozu, zasuto šljunkom u po grada, pa kad ljeti prođe tramvaj za njim se diže oblak prašine. Pa zar nisu mogli do sada popločati tramvajsku prugu, pogotovo se to vidi kod elektroprivrede kad ljeti svaki prolaz tramvaja prati ogroman oblak prašine, šatro metropola jest al kad bi se tramvajima gađali.
vouvl

#87 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by vouvl »

Van Halen wrote:Meni je najgora tramvajska pruga. Pogotovo to što nije popločana ili betonirana, nego čovječe kao da se radi o prigradskom vozu, zasuto šljunkom u po grada, pa kad ljeti prođe tramvaj za njim se diže oblak prašine. Pa zar nisu mogli do sada popločati tramvajsku prugu, pogotovo se to vidi kod elektroprivrede kad ljeti svaki prolaz tramvaja prati ogroman oblak prašine, šatro metropola jest al kad bi se tramvajima gađali.
ma da hoce uraditi kako treba onaj dio puta gdje vozila i tramvaj zajedno koriste cestu...
Yashar

#88 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Yashar »

jel' se kaze V'jećnica, ili Vijećnica.......
ma *ebes to....ići će samo do pošte :)
Jack Be Nimble

#89 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Jack Be Nimble »

prilagodjena wrote:\
Image

AJ LAJK IT!!!!!!
mahalas505

#90 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by mahalas505 »

Plus ja bio dodao i ovaj krs od autobusa,mislim sta mu je ono stvaljeno na mjestu gdje idu resetke za hladnjak.
prilagodjena

#91 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by prilagodjena »

prvi put u životu čujem za teferiDŽ.......i toga ne fali u našem sarajevu :D
Image
Cholina_Lokica

#92 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Cholina_Lokica »

prilagodjena wrote:prvi put u životu čujem za teferiDŽ.......i toga ne fali u našem sarajevu :D
Image
Pa Pribojski :oops: :lol:
Mini_Star

#93 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Mini_Star »

Znas sta je tuga? Kad ti u ovakvoj zgradi zacijeni kvadrat 2500KM :)
alibaba_i_30_godina

#94 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by alibaba_i_30_godina »

Znao sam da sine nisu u najbolje stanju, ali nisam znao da ovoliko krivudaju. Samo jednom kada tramvaj iskoci iz njih. :D

Inace najvece ruglo je bivsa slasticarnica pored Metropolisa ... postavljen pano da se ne bi vidjela rusevina i smece iza. Katastrofa!
poznanik

#95 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by poznanik »

Da pojedini forumaši dalje ne lutaju i ne postavljaju kojekakve besmislene fotose, napominjem ideju teme:
poznanik wrote:Tema na kojoj ćemo postavljati fotografije raznih neuređenih građevinskih i drugih objekata, oštećenih ulica, prikaz komunalne neodgovornosti, nezaštićene prirode, itd. odnosno svih situacija koje prikazuju neodgovornost sarajevske vlasti ili javnih preduzeća i njihovu nebrigu za uredan i normalan život stanovništva Sarajeva, ali i tema na kojoj ćemo isto tako postavljati i slične fotografije neodgovornih sugrađana.

Obje lokacije su vrlo frekventne, s tim da je druga u blizini osnovne škole, na kojoj se još i prljave vode slijevaju ulicom pred kućna vrata okolnih mještana, a nesnosan smrad širi desetinama metara dalje...

Mis Irbina ulica, zaleđe „BBI“ trgovačkog centa:
Image Image

Raskrsnica ulica Safet-bega Bašagića i Pirin Brijeg (Općina Stari Grad)
Image Image
ljubav_aha

#96 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by ljubav_aha »

prilagodjena wrote:prvi put u životu čujem za teferiDŽ.......i toga ne fali u našem sarajevu :D
Image
niste skuzili poruku,DZ je namjerno postavljeno jer je raja iz sanDZaka ,varijacije sa jezicnim reklamama
Ponosan

#97 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Ponosan »

sramota zaista,najezim se kad god prodjem kraj ove zgrade! pa zar se ovdje ne moze obnoviti fasada,to je prioritet svih prioriteta,ali steta sto u njoj ne zivi niti jedan guzonja,inace bi se to ruglo od zgrade davno obnovilo! sramota za opstinu Centar prije svega!
poznanik

#98 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by poznanik »

Sramota za opštinu Centar, ali i grad Sarajevo, je i cijela Kotromanića ulica, posebno ruševne kuće od stare cigle i dasaka, u kojim žive ljudi s djecom u uslovima nedostojnim čovjeku, i to samo stotinjak metara od blještavila Alte, SCC, UNITIC-a, Parlamenta BiH... u centru grada :(

Image

Image
poznanik

#99 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by poznanik »

Kako pješak da prođe trotoarom, a da ne dovede u opasnost sopstveni život? Kako invalid da prođe ovim trotoarom?

Image Image
Optimist

#100 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Optimist »

poznanik wrote:Kako pješak da prođe trotoarom, a da ne dovede u opasnost sopstveni život? Kako invalid da prođe ovim trotoarom?

Image Image

Sparalo se na sirini mosta. :lol:
Post Reply