Foto konkurs "Šadrvan"
Moderator: Chloe
-
Serenity
#1 Foto konkurs "Šadrvan"
Kao pripremu za redizajn web stranice www.sadrvan.com, IG Stuttgart raspisuje ovim putem foto konkurs pod nazivom "Šadrvan" datiran sa novčanim nagradama.
Konkurs počinje 20.7.2010. u 14h, a završava 1.8.2010 u 14h. Sve slike koje stignu poslije roka neće biti uzete u obzir.
Objekt koji treba uslikati jeste upravo šadrvan. Naša BiH, a i mnogo ostalih zemalja su puni šadrvana, a ovim konkursom nam je u cilju da skupimo sve najljepše autorske fotografije šadrvana i ugradimo u novi dizajn naše web stranice.
Šadrvan bi trebao biti potpuno vidljivi, a prisustvo vode je poželjno. Ljudi i dijelovi tijela ne bi trebali biti vidljivi na slici. Također su nepoželjni dodaci kao okvirovi, natpisi i ukrasi. Na slike nije dozvoljeno ispisati bilo šta. Slike sa vidljivim šumom i jakom ekspozicijom biti će diskvalifikovane.
Najviše tri odabrane slike u boji (ne crnobijele), najmanje veličine 1200x800 piksela poslati na email [email protected]_CLOAKING .
Nagrade:
1. mjesto - 25 EUR
2. mjesto - 15 EUR
3. mjesto - 10 EUR
Pravo učešća imaju svi ljudi, bez ikakvih ograničenja.
Pobjednici prava korištenja, umnožavanja i beskonačne licence u svakom pogledu prenose na IG Stuttgart. Dostavljanje fotografije na konkurs smatra se kao prihvatanje na ove pravne uslove. Autor fotografije ima pravo na jednokratno imenovanje istog poslije konkursa.
Izvor: http://www.sadrvan.com/D%9Eemat/Aktueln ... adrvan%22/
Konkurs počinje 20.7.2010. u 14h, a završava 1.8.2010 u 14h. Sve slike koje stignu poslije roka neće biti uzete u obzir.
Objekt koji treba uslikati jeste upravo šadrvan. Naša BiH, a i mnogo ostalih zemalja su puni šadrvana, a ovim konkursom nam je u cilju da skupimo sve najljepše autorske fotografije šadrvana i ugradimo u novi dizajn naše web stranice.
Šadrvan bi trebao biti potpuno vidljivi, a prisustvo vode je poželjno. Ljudi i dijelovi tijela ne bi trebali biti vidljivi na slici. Također su nepoželjni dodaci kao okvirovi, natpisi i ukrasi. Na slike nije dozvoljeno ispisati bilo šta. Slike sa vidljivim šumom i jakom ekspozicijom biti će diskvalifikovane.
Najviše tri odabrane slike u boji (ne crnobijele), najmanje veličine 1200x800 piksela poslati na email [email protected]_CLOAKING .
Nagrade:
1. mjesto - 25 EUR
2. mjesto - 15 EUR
3. mjesto - 10 EUR
Pravo učešća imaju svi ljudi, bez ikakvih ograničenja.
Pobjednici prava korištenja, umnožavanja i beskonačne licence u svakom pogledu prenose na IG Stuttgart. Dostavljanje fotografije na konkurs smatra se kao prihvatanje na ove pravne uslove. Autor fotografije ima pravo na jednokratno imenovanje istog poslije konkursa.
Izvor: http://www.sadrvan.com/D%9Eemat/Aktueln ... adrvan%22/
- zambaklija
#2 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
ajjmmeee,pa da ste barem stavili 250,150 i 100€ ali ovako,pa vi hoćete sadaku da udjeljujete a ne nagreade,cccccc 
-
Serenity
#3 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
Bolje išta nego ništa.
-
Serenity
#4 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
Pošto smo uočili da navedeni email ne radi, zamolili bi vas da radove šaljete na: neximuss(@)gmail.com
- eluna
#5 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
a autorska prava, prava korištenja, i sve druge formalno pravne stvari????
zar mislite da za 25 eura možete da kupito to sve .... baš smo banana država, a najgore od svega je što svima dopuštamo da nas tako i tretiraju 
- upravnik
#6 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
kakva glupost
-
Gospoda Ministarka
#7 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
Ljudi hoce da im obavis glavni dio posla za 15 ili 20 €
-
5 0 5
#8 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
I na kraju tužni epilog:
Poništavanje foto konkursa "Šadrvan"
Napisao Nedim Sabic
Nažalost vam moramo saopćiti da nismo dobili dovoljno fotografija da bismo mogli održati foto konkurs. Na naš konkurs su se prijavila samo dva fotografa, kojima se ovim putem zahvaljujemo. Tako da smo primorani da poništimo konkurs.
http://www.sadrvan.com/arhiva/D%9Eemat/ ... adrvan%22/
Napisao Nedim Sabic
Nažalost vam moramo saopćiti da nismo dobili dovoljno fotografija da bismo mogli održati foto konkurs. Na naš konkurs su se prijavila samo dva fotografa, kojima se ovim putem zahvaljujemo. Tako da smo primorani da poništimo konkurs.
- eluna
#9 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
505sCrtom wrote:I na kraju tužni epilog:
Napisao Nedim Sabic
-
5 0 5
#10 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
To sam ja pokušao biti sarkastičan. €20 jeste smiješna suma. Ako im trebaju slike (a nemaju para), mogli su neki bolji konkurs smisliti. Pare nisu jedina motivacija.eluna wrote:505sCrtom wrote:I na kraju tužni epilog:
Napisao Nedim Sabic
![]()
![]()
![]()
zašto "tužni" ........ i treba tako kad podcjenjuju rad lokalnih fotografa, imaš li ti pojma po koliko ti ljudi prodaju takve fotke, a ovdje kao nagradu nude 20 Eura, hahahahahahhahahahah, pa stvarno nisu normalni
-
flag
#11 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
Ma tek sada da ovo vidim
Ha, ha, haaaa.. Tek toliko da ova dvojica fotografa koji su se javili znaju...
Prosle godine sam na nagovor dobrog prijatelja pristao da uradim posao za ovog momka. Radilo se o dizajnu neke njemacke web tv. Taj moj prijatelj zamolio me da ovaj posao uradimo ispod cijene (jer on poznaje od nekud ovog momka).... jer radi se o nasem "perspektivnom" momku u Njemackoj - treba mu pomoci. Dobro, hocu, radi tebe pristajem rekoh mom prijatelju. E sad, niko me nije izlevatio kao ovaj "nas" !!! Maksimalno me maltretirao, te treba ovo ovako, te onako... a ocito je od prvog trenutka da momak apsolutno nema pojma o onome sto trazi. Tek toliko da bi valjda pokazao da je gazda - lupetao je gluposti. Hajde dobro, opet radi ovog mog prijatelja izdrzim i to. I naravno nas dvojica taj posao zavrsimo korektno. ALI (uvijek ima ali) kada je red dosao na placanje... te nema sekretarice... te ima sekretarice ali je godisnjem... te neka Marija (za koju pojma nismo imali ko je) nece da plati... a onada vrhunac svega
crem della crem! Kaze momak ovako " skupite mi i posaljite pare da ih tuzim..." nekog, jer to nije posao u stvari za njegovu firmu, vec neku drugu i kaze da je posrednik. I onda kaze ovako nekako " ja vama po serijatu nisam nista duzan - jer niste za mene radili". Eto nas dvojica sve kontali da su jos uvijek i u Njemackoj i u Bosni svjetovni zakoni, kad ono covjek razreza
nam po serijatu. Jos je ovaj moj prijatelj svoj novac dao za neki mastering u Sloveniji. Naravno da nam nije nikada platio.
Toliko.
Prosle godine sam na nagovor dobrog prijatelja pristao da uradim posao za ovog momka. Radilo se o dizajnu neke njemacke web tv. Taj moj prijatelj zamolio me da ovaj posao uradimo ispod cijene (jer on poznaje od nekud ovog momka).... jer radi se o nasem "perspektivnom" momku u Njemackoj - treba mu pomoci. Dobro, hocu, radi tebe pristajem rekoh mom prijatelju. E sad, niko me nije izlevatio kao ovaj "nas" !!! Maksimalno me maltretirao, te treba ovo ovako, te onako... a ocito je od prvog trenutka da momak apsolutno nema pojma o onome sto trazi. Tek toliko da bi valjda pokazao da je gazda - lupetao je gluposti. Hajde dobro, opet radi ovog mog prijatelja izdrzim i to. I naravno nas dvojica taj posao zavrsimo korektno. ALI (uvijek ima ali) kada je red dosao na placanje... te nema sekretarice... te ima sekretarice ali je godisnjem... te neka Marija (za koju pojma nismo imali ko je) nece da plati... a onada vrhunac svega
Toliko.
-
5 0 5
#12 Re: Foto konkurs "Šadrvan"
Znači lopov i prevarant. Hajd' dobro da si upozorio.flag wrote:Ma tek sada da ovo vidimHa, ha, haaaa.. Tek toliko da ova dvojica fotografa koji su se javili znaju...
Prosle godine sam na nagovor dobrog prijatelja pristao da uradim posao za ovog momka. Radilo se o dizajnu neke njemacke web tv. Taj moj prijatelj zamolio me da ovaj posao uradimo ispod cijene (jer on poznaje od nekud ovog momka)....