Kad sukob iz chatrooma prijeđe na ulicu...
... onda policija završi s 34 uhićena Teksašanina koji su se prvo porječkali na internetu, a onda prešli s riječi na djela.
Eh, što ti je napredak tehnologije! Dva rivalska srednjoškolska autokluba u Garlandu, predgrađu Dallasa, dogovorila su preko interneta masovnu uličnu tučnjavu, te je čak i snimili na video. Naravno, to je bila vrlo dobrodošla pomoć policajcima pri uhićenju sudionika.
Počelo je tako što su se pripadnici zaraćenih klubova (tj. tinejdžerskih bandi) prvo po chatroomima propisno jedni drugima naj**ali matere, a onda su odlučili svoje razmirice riješiti i na konkretniji način. Sa cyber-uvreda prešli su na šake i baseball palice 3. ožujka, a veliki ulični okršaj je i snimljen na video. Nekoliko sudionika je moralo u bolnicu (bilo je i slomljenih udova).
Policiji nije bilo teško pronaći 34 sudionika te masovne tučnjave, starih između 14 i 21 godinu, budući da su raspolagali dotičnom videosnimkom, a i brojni mladi huligani nisu koristili nikakve pseudonime. Uhićenici su izvedeni pred sud s optužbom za sudjelovanje u neredima, fizički napad i teške tjelesne ozljede, a osuđenima se 'smiješi' između dvije i dvadeset godina hlađenja iza rešetaka.
Jared Lewis, stručnjak za bande iz organizacije Know Gangs koja policiji pruža konzultacije, istaknuo je da je uobičajeno da bande razmjenjuju uvrede i prijetnje na webu: "Međutim, ovo je prvi slučaj za koji sam čuo da je rezultirao stvarnom tučnjavom, da su se bande zbilja srele. Uopće me ne iznenađuje što se to dogodilo, iznenađuje me samo tolika brojnost sudionika."
Joe Harn iz policije Garlanda kaže: "Neki od njih potpisali su se na chatu svojim pravim imenima, što nam je pomoglo u identificiranju upletenih u tučnjavu. Možda ljudi danas i komuniciraju na visokotehnološki način, ali se još uvijek mlate na starinski način."
-------------------------------------------------------------------------------------