Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savjet..

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
rajvoSa0

#1 Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savjet..

Post by rajvoSa0 »

Nije meni ponudjeno.. ali je ponudjeno jednoj bliskoj osobi, koja je i mene pitala za misljenje, recimo da su njemu potpuno otvorene ove 2 kombinacije:

1. Ostanak u BIH, sa svojom porodicom, zavrsavanje faksa (pravni/ekonomija) i zaposlenje na budzet koje bi mogao dobiti. Posao koji bi mogao dobiti nije stresan, ne radi se puno, fina plata redovno ide, radi se malim intenzitetom i to nije toliko bauk, koliko to da je okruzen politicarima raznih vrsta sa svih strana, i nikad ne znas sta ce biti.. ali manje vise siguran posao.

2. Odlazak iz BIH u jednu zemlju zapadne Evrope (zemlja poprilicno daleko) radi fakulteta (ekonomija ili nesto srodno), tamo bi prvo ucio jezik, koji samo treba usavrsiti jer ga poprilicno zna (norveski), a zatim fakultet i sve ostalo.. recimo da ima nekoga ko bi ga pogurao da se upise na faks, a on bi se za ostalo brinuo.. radi se dosta vise, placeno je vise, ali si odvojen od porodice i svih ljudi koje poznajes..

Recimo da je momak ovakva osoba: kad se neradi, kad je takvo okruzenje, on ce biti najveci neradnik, a kad se radi (kad je takvo okruzenje), on ima da postize odlicne rezultate..

Hvala.
smasma

#2 Re: Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savje

Post by smasma »

rajvoSa0 wrote:Nije meni ponudjeno.. ali je ponudjeno jednoj bliskoj osobi, koja je i mene pitala za misljenje, recimo da su njemu potpuno otvorene ove 2 kombinacije:

1. Ostanak u BIH, sa svojom porodicom, zavrsavanje faksa (pravni/ekonomija) i zaposlenje na budzet koje bi mogao dobiti. Posao koji bi mogao dobiti nije stresan, ne radi se puno, fina plata redovno ide, radi se malim intenzitetom i to nije toliko bauk, koliko to da je okruzen politicarima raznih vrsta sa svih strana, i nikad ne znas sta ce biti.. ali manje vise siguran posao.

2. Odlazak iz BIH u jednu zemlju zapadne Evrope (zemlja poprilicno daleko) radi fakulteta (ekonomija ili nesto srodno), tamo bi prvo ucio jezik, koji samo treba usavrsiti jer ga poprilicno zna (norveski), a zatim fakultet i sve ostalo.. recimo da ima nekoga ko bi ga pogurao da se upise na faks, a on bi se za ostalo brinuo.. radi se dosta vise, placeno je vise, ali si odvojen od porodice i svih ljudi koje poznajes..

Recimo da je momak ovakva osoba: kad se neradi, kad je takvo okruzenje, on ce biti najveci neradnik, a kad se radi (kad je takvo okruzenje), on ima da postize odlicne rezultate..

Hvala.
kidaj odavde kako znas i umijes.
anonimnaosoba

#3 Re: Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savje

Post by anonimnaosoba »

Bila je ovakva tema nedavno, haman da je isti lik opet pokrenuo...

Ja bih išao na drugu opciju, jeste da je ovdje posao siguran i da se ne radi ništa, al' što mu to treba kad se može fakultetski obrazovati i osigurati se za čitav život, a može i osigurati egzistenciju ako zna...
emirolini

#4 Re: Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savje

Post by emirolini »

Ja ovo... u prirodi sam takav, da se borim, da prihvatam izazove pa i ovaj izazov, zivot u bosni i hercegovini... ali to je do mene...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savje

Post by Truba »

šefe razguli odavde
vidiš da sve visi u zraku

uvijek se možeš vratiti
shmizlica

#6 Re: Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savje

Post by shmizlica »

menščini da je vako neka tema već bila :-?

i ne treba ti (odnosno tom nekom) savjet foruma...ima glavu, razmisli, odvaga i odluči :mrgreen:
karanana

#7 Re: Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savje

Post by karanana »

ako imas rijeseno stambeno pitanje, onda pod 1.
Hercegoviina

#8 Re: Forumasi sta bi izabrali od ove 2 opcije? Treba mi savje

Post by Hercegoviina »

rajvoSa0 wrote:Nije meni ponudjeno.. ali je ponudjeno jednoj bliskoj osobi, koja je i mene pitala za misljenje, recimo da su njemu potpuno otvorene ove 2 kombinacije:

Hvala.
ne valjaj gluposti. bas me interesuje ko ce da te primi u eu. i ja puno toga sanjam al dzaba mi.
Locked