Forumasi na "odmoru" (prica bez kraja i pocetka)
-
hananah
#1 Forumasi na "odmoru" (prica bez kraja i pocetka)
Topao je ljetni dan. Kolona umornih ljudi koraca ka magistrali. Kupanje je bilo jako ugodno, a i suncanje na toj osamljenoj plazi, no, sad se zalutalo.
Horny: ljudi, idite za mnom, cini mi se da cujem negdje auto u daljini.
Missa: koje auto?
Violentjack: Mislis koje marke?
Bobi: Ma nije bitno koje marke, vazno je da covjek cuje auto.
Missa: Ja ne cujem nista
Hananah: Ja cujem motor, cini mi se
Lace: Ma ja samo znam da me boli koza od suncanja
Horny: Tisina, strpite se malo (stavlja prst na usta i osluskuje)
Missa: A koje marke auto?
Horny: Cuti vise, nista ne cujem
Bobi: Lace evo ti ovaj losion poslije suncanja
Madona: Daj i meni malo
Hananah: Daj i meni malo
Sarajevska princeza: Noge me bole od hodanja
Violent Jack: Evo ja cu te ponjeti
Hananah: Ponesi i mene
Sarajevska princeza: Nosi nju, mene ne treba
Sekiracija: Joj da mi je samo malo stati da zapalimo, a i hladna pivara bi dobro dosla
Horny: I meni, ali cutite sada da cujem auto
Mama32: Smirite se sad cemo stici, Horny, cujes li auto?
Horny: Ma ne cujem vise nista od vas
Missa: A koje marke?
Engram-x: Evo ti tableta, znas ti koje marke
Kekec: Da mi je samo znati cija je ovo ideja bila da idemo na usamljenu plazu
(Ostali forumasi cute, suhih usta polako koracaju na popodnevnom suncu. Kolona se krece u nepoznatom pravcu)
......
Pomozite mi s nastavkom
Horny: ljudi, idite za mnom, cini mi se da cujem negdje auto u daljini.
Missa: koje auto?
Violentjack: Mislis koje marke?
Bobi: Ma nije bitno koje marke, vazno je da covjek cuje auto.
Missa: Ja ne cujem nista
Hananah: Ja cujem motor, cini mi se
Lace: Ma ja samo znam da me boli koza od suncanja
Horny: Tisina, strpite se malo (stavlja prst na usta i osluskuje)
Missa: A koje marke auto?
Horny: Cuti vise, nista ne cujem
Bobi: Lace evo ti ovaj losion poslije suncanja
Madona: Daj i meni malo
Hananah: Daj i meni malo
Sarajevska princeza: Noge me bole od hodanja
Violent Jack: Evo ja cu te ponjeti
Hananah: Ponesi i mene
Sarajevska princeza: Nosi nju, mene ne treba
Sekiracija: Joj da mi je samo malo stati da zapalimo, a i hladna pivara bi dobro dosla
Horny: I meni, ali cutite sada da cujem auto
Mama32: Smirite se sad cemo stici, Horny, cujes li auto?
Horny: Ma ne cujem vise nista od vas
Missa: A koje marke?
Engram-x: Evo ti tableta, znas ti koje marke
Kekec: Da mi je samo znati cija je ovo ideja bila da idemo na usamljenu plazu
(Ostali forumasi cute, suhih usta polako koracaju na popodnevnom suncu. Kolona se krece u nepoznatom pravcu)
......
Pomozite mi s nastavkom
-
hananah
I dok su tako forumasi polako koracali iz mase se culo "Daj tu vodu, skrtice jedna, vidi gdje je on sakrio veliku bocu mineralne
", Odjednom je kolona zastala i svi su se otimali o bocu koju je pitt skrivao u svom ruksaku 
Ubacih te ja, pa zelio ili ne zelio
Ubacih te ja, pa zelio ili ne zelio
- luksica
Bobi: Psssttt...kao da cujem nesto..neku muziku!!!!????
Violetnjak: Ma jok..mora da si previse slusao onog kretena repera ..sto muzicari sa recenicom..moram ic ...naprijed hej, naprijed hej!!!Pa ti cas muzika ..cas auto u usima!
Missa:Vas treba ponovo baciti u more da vam se glava dobro ispere!Sreca pa se nismo u Sahari izgubili!
Horny: Ma sta vam je ljudi ja osjetim rostilj...pa vi sada kako hocete !!!
Bobi:Joj jesam gladan sada bi mi prijao i jedan mali kolacic!!!Njama!
Hannah: Ajde sada sutite svi..sta vam je otkako pricate o hrani...javlja mi se debelo crijevo na raport!
Lace:Bobi ja cu ti pasti uskoro u nesvjest..ne mogu vise!!!
Violetnjak: Hoces vlaznu maramicu da ti stavim na vrat??Bit ce ti lakse.
Lace: Sta si se ti svezao mene?... samo moj Bobi moze da me pipka! Uostalom sto se nisi u hitnoj zaposlio..tamo bi od koristi bio!
Violetnjak: Ma jok..mora da si previse slusao onog kretena repera ..sto muzicari sa recenicom..moram ic ...naprijed hej, naprijed hej!!!Pa ti cas muzika ..cas auto u usima!
Missa:Vas treba ponovo baciti u more da vam se glava dobro ispere!Sreca pa se nismo u Sahari izgubili!
Horny: Ma sta vam je ljudi ja osjetim rostilj...pa vi sada kako hocete !!!
Bobi:Joj jesam gladan sada bi mi prijao i jedan mali kolacic!!!Njama!
Hannah: Ajde sada sutite svi..sta vam je otkako pricate o hrani...javlja mi se debelo crijevo na raport!
Lace:Bobi ja cu ti pasti uskoro u nesvjest..ne mogu vise!!!
Violetnjak: Hoces vlaznu maramicu da ti stavim na vrat??Bit ce ti lakse.
Lace: Sta si se ti svezao mene?... samo moj Bobi moze da me pipka! Uostalom sto se nisi u hitnoj zaposlio..tamo bi od koristi bio!
-
hananah
Hormy: Sad definitivno cujem auto kao da je zaskripalo
Missa: Je li mercedes, pik ja naprijed
Violentjack: Samo ako ces meni u krilo
Hananah: Ma ja bih i u gepek samo da vise dodjemo do magistrale
Livadich: Ma sve su ovo mudzahedincici zakuhali
Engram-x: i tebi tableta ne gine
Pitt: Evo kisele da lakse niz grlo sklizne
Sekiracija: Joj sto bih mogao pivaru
Horny: a ja fakat osjetim nedje rostilj, dje ima mesa ima i piva
....
Missa: Je li mercedes, pik ja naprijed
Violentjack: Samo ako ces meni u krilo
Hananah: Ma ja bih i u gepek samo da vise dodjemo do magistrale
Livadich: Ma sve su ovo mudzahedincici zakuhali
Engram-x: i tebi tableta ne gine
Pitt: Evo kisele da lakse niz grlo sklizne
Sekiracija: Joj sto bih mogao pivaru
Horny: a ja fakat osjetim nedje rostilj, dje ima mesa ima i piva
....
-
Tornjak
Ups kameru=televizijuTornjak wrote:Violetnjak: Ebo m**** bbbiiiibbb jao kada ga uhvatim polupacu ga k**** bbbbiiiibbbb
Bobi: Gledaj mu auta
Lace: K**** bbbiiibbb vrati se ovamo
Hanana: Gledaj gledaj dz**** bbbiiibbb jos ima kameru u autu i gleda Jerry Springer
-
hananah
Kolona ide dalje, no neko zaostaje na kraju kolone
Pape
Jedva hoda, u stvari hoda nekako ali kao kauboj, kao djecak nakon suneta
Pape: Ljudi ima li ko jekoderma
Missa: a sta je to
Hana: Ma kakav ti sad jekoderm treba koracaj dalje
Staki: Ma imam ja negdje ali mi se ne da traziti
Pape: trazi Staki svega ti na svijetu, sav mi je mali Pape izgorio
Bobi: Rekao sam ja tebi da to ne izlazes suncu
Livadich: Eto, sad si i ti kao mudzahedincic
Horny: A ja osjetim negdje miris pecenog mesa u blizini, a sve kontam rostilj
...
Pape: Ljudi ima li ko jekoderma
Missa: a sta je to
Hana: Ma kakav ti sad jekoderm treba koracaj dalje
Staki: Ma imam ja negdje ali mi se ne da traziti
Pape: trazi Staki svega ti na svijetu, sav mi je mali Pape izgorio
Bobi: Rekao sam ja tebi da to ne izlazes suncu
Livadich: Eto, sad si i ti kao mudzahedincic
Horny: A ja osjetim negdje miris pecenog mesa u blizini, a sve kontam rostilj
...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
stanislava:a...da ja zapjevam jednu?
pauuk:uf...
sorge_sa:more
sorge_sa:ako znaš
sorge_sa:nešto od Halida
sorge_sa:
glumica:hahahahaha
...
pauuk:uf...
sorge_sa:more
sorge_sa:ako znaš
sorge_sa:nešto od Halida
sorge_sa:
glumica:hahahahaha
...
-
hananah
Sojka: nije od sapuna ali je ipak potrosni materijal 
Hana: Pa nije chuna od sapuna, na to sam mislila Sojka
Sojka: ma ja bih se ponovo vratila na onu plazu to je najbolje
13: Joj ljudi nemojte da se vracamo i meni treba jekoderm, jedva cekam apoteku
Sicky: Pa sad svi se negdje suncali gologuzi
Zoom: Ma meni nista nije izgorilo, ja se suncao na stomaku
Hana: A guza
Staki: Polako ljudi s tim jekodermom
Sekiracija: Ih da je sad hladna piva kako bi se to zaljecilo
Horny: I ja bih mogao hladnu pivu, zeznuste me posteno za rostilj
Sicky:
Lace:
Sojka:
Pape: Samo se vi smijite, meni sve gori
Engram: da je sad jedna tableta da se razmuti, kako bi to proslo
Pitt: Ja vise vode nemam za mucenje tableta
...
...
Hana: Pa nije chuna od sapuna, na to sam mislila Sojka
Sojka: ma ja bih se ponovo vratila na onu plazu to je najbolje
13: Joj ljudi nemojte da se vracamo i meni treba jekoderm, jedva cekam apoteku
Sicky: Pa sad svi se negdje suncali gologuzi
Zoom: Ma meni nista nije izgorilo, ja se suncao na stomaku
Hana: A guza
Staki: Polako ljudi s tim jekodermom
Sekiracija: Ih da je sad hladna piva kako bi se to zaljecilo
Horny: I ja bih mogao hladnu pivu, zeznuste me posteno za rostilj
Sicky:
Lace:
Sojka:
Pape: Samo se vi smijite, meni sve gori
Engram: da je sad jedna tableta da se razmuti, kako bi to proslo
Pitt: Ja vise vode nemam za mucenje tableta
...
...
- luksica
horny: Ma sklanjaj taj jekoderm..uh sto smrdi...a ja se taman na miris rostilja navikao!
hana: ej horny...meni se cini da si negdje pivkaru jednu sakrio..daj mi malkice da kosu namazem..kazu da je ucinkovito!
Bobi: Lace hoces i ti da mazes kosu???
Lace: Od tebe sve duso!!!
Bobi: Hmmm ...ili da vec kad nema kolaca ja iskapim to pivce!!???
horny: Ma Bobi bice zena daj ti nama pivce , a one nek za nama plaze!!!
hana: ej horny...meni se cini da si negdje pivkaru jednu sakrio..daj mi malkice da kosu namazem..kazu da je ucinkovito!
Bobi: Lace hoces i ti da mazes kosu???
Lace: Od tebe sve duso!!!
Bobi: Hmmm ...ili da vec kad nema kolaca ja iskapim to pivce!!???
horny: Ma Bobi bice zena daj ti nama pivce , a one nek za nama plaze!!!
- sojka
- sojka
Sojka: ima li josh ko gitaru da zasviramo koju?
Hana: Koji joshko?
sojka: pa neki kosati da tandrka
Zoom: kum tandrche po bubnjevima, a ima dugu kosu
sojka: koom eto nek tandrche po bubnjevima
hana: po kome cu ja? po kome cu ja?
Zoom: po meni
Hana: samo se ti zajebavaj.
sojka: tamburalooooo, momche uz tamburuuuuu
Hana: to sojka, svaka ti banka kredit dala.
Horny: gdje je taj jekoderm vishe?
Zoom: obrati se jekanu.
Jeko: Jel me to neko trazio?
Hana: Koji joshko?
sojka: pa neki kosati da tandrka
Zoom: kum tandrche po bubnjevima, a ima dugu kosu
sojka: koom eto nek tandrche po bubnjevima
hana: po kome cu ja? po kome cu ja?
Zoom: po meni
Hana: samo se ti zajebavaj.
sojka: tamburalooooo, momche uz tamburuuuuu
Hana: to sojka, svaka ti banka kredit dala.
Horny: gdje je taj jekoderm vishe?
Zoom: obrati se jekanu.
Jeko: Jel me to neko trazio?
- luksica
Staki: jeel me netko trazio uoooooo, jel me netko traziooo,ajahhhhh!
horny:Staki , pjevas li i u snu???
Staki: Mozda , to hoces da uzivas kr4aj mene i dok spavas??
Lace: Vidi je majketi sada i na horns navalila..rekla sam ja doci ce vas ta herka!!!
Hana: Sestro, sta god mozes dobiti ...hvataj objerucke!!!
Bobi: Hik...ima li jos neko pive...hik...ili kolaca!!!????
Violetnjak: daj te i meni malo jekoderma... mozda i na mene nesto pocne uticati pozitivno!'?!
Sicky: Hoce , al u limburgu...tebi treba nesto bockasto ...da ti na vise razine digne!
horny:Staki , pjevas li i u snu???
Staki: Mozda , to hoces da uzivas kr4aj mene i dok spavas??
Lace: Vidi je majketi sada i na horns navalila..rekla sam ja doci ce vas ta herka!!!
Hana: Sestro, sta god mozes dobiti ...hvataj objerucke!!!
Bobi: Hik...ima li jos neko pive...hik...ili kolaca!!!????
Violetnjak: daj te i meni malo jekoderma... mozda i na mene nesto pocne uticati pozitivno!'?!
Sicky: Hoce , al u limburgu...tebi treba nesto bockasto ...da ti na vise razine digne!
-
violentjack
Ja to nikad ne bih rekao za rap
Ali ostatak price je veoma realistican..nastavite samo
- kekec
Topao je ljetni dan. Kolona umornih ljudi koraca ka magistrali. Kupanje je bilo jako ugodno, a i suncanje na toj osamljenoj plazi, no, sad se zalutalo.
......
......
......
Sunce je na zalasku. Ekipa forumasa, gladna, zedna i iscrpljena, baulja magistralom. Poslije nekoliko otpjevanih pjesmica, moral je na izdisaju. Ne pomaze vise ni mlado momce da udara u tamburu, nema vise ni jekoderma. Cak je i Hana izgubila volju da hvata objerucke, sve sto naleti.
A onda Kekec, kao probudjen iz nekog svog "sna", zovnu Hanu:
"Hano duso, komandante ove grupe male i odabrane, komanduj odmor. Raja treba malo da se odmori, a ja imam nesto da ti predlozim."
Hana ga malo cudno pogleda, a zatim se okrene prema veselim izletnicima i glasom koji posjeduju samo osobe, sposobne da po potrebi mjenjaju pol, zapovijedi: "Forum STOJ, 15 minuta odmora".
Svi stadose kao ukopani i sjedose, gdje se ko zatekao.
Horny nasloni glavu u Stakino krilo i u momentu zaspa ne obaziruci se vise na zvuke motora nepostojeceg auta.
Sekiracija izvadi kutiju cigara i drhtavim rukama pripali, uvuce dim, polako ga ispusti gledajuci u daljinu, vjerovatno prema nekom zamisljenom restoranu sa masivnim sankom, iza koga stoji velika bacva hladne pive.
Violen stade pored Lace, zastitnicki rasiri siroka ramena, praveci tako sjenku na njenim, od sunca izgorjelim grudima. I bi nagradjen jednim umornim, ali od srca osmijehom.
Engram pretura po dzepovima, a sve u nadi da ce naci neku zaostalu tabletu. Pretura i razmislja:" E, da sam ja sada kod mog kompa, naslo bi se stotinu tabletica, raznih boja i pakovanja...".
Ostali posjedase na ivicu magistrale i u tisini gledase u predivni zalazak sunca. Uzarena sunceva lopta je polako uranjala u morsku pucinu, a umorna grupa je zadivljena prizorom, na trenutak zaboravila u kakvoj se situaciji nalazi.
" Slusaj Hana, rece Kekec, bilo nam je lijepo, kupali smo se, suncali, neki su uspjeli i gologuzi uzivati u toplim suncevim zracima i milovanju morske vode, ali drugi put, kada budes organizovala nesto slicno, ne vodi nas dalje od vrela Bosne."
" OK, ali sta je tu je, odgovori Hana, sta da se dalje radi, zedni smo, gladni, a kilometri su pred nama".
" Da li si ti Hano, citala Branka Copica ?"
"Da, kao lektiru u osnovnoj skoli".
"Ja se sjecam jedne recenice, iz neke Copiceve price, romana ili sta je vec, a ona ide otprilike ovako: o pusko moja i torbo ti, vi cete bitku dobiti".
Hana se zamisli i odgovori: "Mislim da se sjecam necega u tom smislu, ali kakve to veze ima sa nama"?
Kekec: " E ja ti se, u odredjenim prilikama, pridrzavam, te njegove uzrecice. Vidis li ovaj moj ruksak. U njemu ja imam dvije boce Cockte, cetiri riblje konzerve sa sardinama, cetiri somuna i pola kilograma paprika. Sve se to nosi za "ne daj boze" i koristi se kada stvarno prigusti. Kao sto vidis, raja je zrela za doping, a ti sada lijepo uzmi sve to i podijeli na jednake dijelove. Nece biti dosta svakome, ali bice dovoljno za sve. I nadam se da ne smeta sto je sve slovenska roba." Dade Hani ruksak i saljivo namignu.
Hana prihvati ruksak, a onda kao da se sjeti necega, podize glavu i upita ga: "Hocemo li izdrzati do hotela?"
Kekec iz zadnjeg dzepa izvadi presavijenu turisticku kartu-prospekt, nasijesi se i rece: "Po ovom prospektu, autobuska stanica je otprilike pola kilometra iza ove okuke, a po redu voznje, sljedeci autobus dolazi za oko jedan sat. Imamo vremena da se malo oporavimo i polako, s pjesmom docekamo autobus."
Hana se nasmija, sjede i iz ruksaka izvadi klopu i pice (nase mladosti), vrteci glavom i istovremeno se smijeseci.
Prodje osam minuta i pored magistrale odjeknu snazni glas, koji ne trpi pogovor:
"Forumasi, gledaj ovamo. Uhvatite se za ruke, dva po dva i prilazi".
Otprilike, 45 minuta poslije gornje komande, kada su se pocele ukazivati prve zvijezde na tamnom nebu, grupa "turista" se ukrcavala u autobus "Dubrovniktransa" na putu za ...
Da li je ovo kraj ili samo dio pocetka, .... odlucujete i vi.
Pisite, ne oklijevajte.
Bolje i ovo nego politika.
......
......
......
Sunce je na zalasku. Ekipa forumasa, gladna, zedna i iscrpljena, baulja magistralom. Poslije nekoliko otpjevanih pjesmica, moral je na izdisaju. Ne pomaze vise ni mlado momce da udara u tamburu, nema vise ni jekoderma. Cak je i Hana izgubila volju da hvata objerucke, sve sto naleti.
A onda Kekec, kao probudjen iz nekog svog "sna", zovnu Hanu:
"Hano duso, komandante ove grupe male i odabrane, komanduj odmor. Raja treba malo da se odmori, a ja imam nesto da ti predlozim."
Hana ga malo cudno pogleda, a zatim se okrene prema veselim izletnicima i glasom koji posjeduju samo osobe, sposobne da po potrebi mjenjaju pol, zapovijedi: "Forum STOJ, 15 minuta odmora".
Svi stadose kao ukopani i sjedose, gdje se ko zatekao.
Horny nasloni glavu u Stakino krilo i u momentu zaspa ne obaziruci se vise na zvuke motora nepostojeceg auta.
Sekiracija izvadi kutiju cigara i drhtavim rukama pripali, uvuce dim, polako ga ispusti gledajuci u daljinu, vjerovatno prema nekom zamisljenom restoranu sa masivnim sankom, iza koga stoji velika bacva hladne pive.
Violen stade pored Lace, zastitnicki rasiri siroka ramena, praveci tako sjenku na njenim, od sunca izgorjelim grudima. I bi nagradjen jednim umornim, ali od srca osmijehom.
Engram pretura po dzepovima, a sve u nadi da ce naci neku zaostalu tabletu. Pretura i razmislja:" E, da sam ja sada kod mog kompa, naslo bi se stotinu tabletica, raznih boja i pakovanja...".
Ostali posjedase na ivicu magistrale i u tisini gledase u predivni zalazak sunca. Uzarena sunceva lopta je polako uranjala u morsku pucinu, a umorna grupa je zadivljena prizorom, na trenutak zaboravila u kakvoj se situaciji nalazi.
" Slusaj Hana, rece Kekec, bilo nam je lijepo, kupali smo se, suncali, neki su uspjeli i gologuzi uzivati u toplim suncevim zracima i milovanju morske vode, ali drugi put, kada budes organizovala nesto slicno, ne vodi nas dalje od vrela Bosne."
" OK, ali sta je tu je, odgovori Hana, sta da se dalje radi, zedni smo, gladni, a kilometri su pred nama".
" Da li si ti Hano, citala Branka Copica ?"
"Da, kao lektiru u osnovnoj skoli".
"Ja se sjecam jedne recenice, iz neke Copiceve price, romana ili sta je vec, a ona ide otprilike ovako: o pusko moja i torbo ti, vi cete bitku dobiti".
Hana se zamisli i odgovori: "Mislim da se sjecam necega u tom smislu, ali kakve to veze ima sa nama"?
Kekec: " E ja ti se, u odredjenim prilikama, pridrzavam, te njegove uzrecice. Vidis li ovaj moj ruksak. U njemu ja imam dvije boce Cockte, cetiri riblje konzerve sa sardinama, cetiri somuna i pola kilograma paprika. Sve se to nosi za "ne daj boze" i koristi se kada stvarno prigusti. Kao sto vidis, raja je zrela za doping, a ti sada lijepo uzmi sve to i podijeli na jednake dijelove. Nece biti dosta svakome, ali bice dovoljno za sve. I nadam se da ne smeta sto je sve slovenska roba." Dade Hani ruksak i saljivo namignu.
Hana prihvati ruksak, a onda kao da se sjeti necega, podize glavu i upita ga: "Hocemo li izdrzati do hotela?"
Kekec iz zadnjeg dzepa izvadi presavijenu turisticku kartu-prospekt, nasijesi se i rece: "Po ovom prospektu, autobuska stanica je otprilike pola kilometra iza ove okuke, a po redu voznje, sljedeci autobus dolazi za oko jedan sat. Imamo vremena da se malo oporavimo i polako, s pjesmom docekamo autobus."
Hana se nasmija, sjede i iz ruksaka izvadi klopu i pice (nase mladosti), vrteci glavom i istovremeno se smijeseci.
Prodje osam minuta i pored magistrale odjeknu snazni glas, koji ne trpi pogovor:
"Forumasi, gledaj ovamo. Uhvatite se za ruke, dva po dva i prilazi".
Otprilike, 45 minuta poslije gornje komande, kada su se pocele ukazivati prve zvijezde na tamnom nebu, grupa "turista" se ukrcavala u autobus "Dubrovniktransa" na putu za ...
Da li je ovo kraj ili samo dio pocetka, .... odlucujete i vi.
Pisite, ne oklijevajte.
Bolje i ovo nego politika.