Vic ili ne veceg od njega nismo imali. Da to nije Pape veci ili Dusko Bajevic ili Mesa Bazdarevic ili Ivica Osim?limun_ wrote:vic godinemostarac wrote:Barbarez je najkompletnija licnost i najbolji covjek, a kao fudbaler mislim da je uopste suvisno raspravljati o tome.
Hasan Salihamidzic bez premca i to ne samo danas, nego svih vremena. Njegova karijera je nesto sto nikada nijedan BH sportista nije postigao, a i jos dugo nece. Moze ga neko voliti ili ne voliti, ali to su cinjenice.
Iz vecine ovdje progovaraju subjektivni pogledi a ne objektivne cinjenice, a one govore ovako:
Sa 19 godina i 3 mjeseca Hasan Salihamidzic igra prvu utakmicu u Bundes ligi.
Klubovi za koje je Hasan igrao ili igra su 53 puta osvajali prvenstva ITALIJE I NJEMACKE (koje usput receno zajedno imaju 7 titula prvaka svijeta u svojim vitrinama)
Juventus 27
Bayern 20
Hamburger SV 6
Ti klubovi su bili i 7 puta prvaci evrope i to
Bayern 4
Juventus 2
HSV 1
Osvojili su i 3 kupa pobjednika kupova
i to
Bayern 1
Juventus 1
HSV 1
Osvojili su i 4 kupa uefa i to:
Juventus 3
Bayern 1
Osvajali su i superkupove, intertoto kupove, EUSA kupove i zar uopste treba govoriti i pojasanjvati nekome ko se makar malo razumije u svijet fudbala ko su na fudbalskoj mapi klubovi sa imenom Juventus, Bayern i Hamburger SV.
Klubovi za koje su igrali ostali nasi igraci su minorni u poredjenju sa Hasanovim i covjek vec 11 godina igra za najjace klubove na svijetu i ja zaista ne mogu da shvatim cime se vode pojedini likovi kad kazu da hasan nije nas najbolji igrac svih vremena. Za jednako velike klubove kao Hasan su igrali jos samo Kodro (Barcelona) i Barbarez (Borussia, Hamburger SV pa i Bayer (L)), al ipak Hasan je ruku na srce postigao puno vise u karijeri od Barbareza i kad ti jedan Fergusson koji je trenerska ikona ponudi da budes kapiten Manchester uniteda samo da predjes a u tvojoj zemlji ti kazu da si papak, pizda i da je nekakav Pape, Mesa ili Dusko bolji od tebe, a znas svoju i njihovu karijeru onda nije ni cudo sto Hasan ne igra za repku i dobro je igrao i ovoliko. Ide covjek gdje ga znaju cijeniti onoliko koliko uistinu i vrijedi, a ne da ga ponizavaju.
I meni je Dusko Bajevic drazi od njega i ikona je mog kluba, ali ne mogu ja samo na osnovu toga reci da je Dusko bolji igrac od Hasana, jer jednostavno to se ne moze potkrijepiti nikakvim dokazima i argumentima.
Hasan je najveci BH sportista kojeg smo ikad imali uz svu cast i Delibasicu i Dalipagicu i Susicu i Bajevicu i Osimu i Josipovicu i svima ostalima, ali ono sto je Hasan postigao u odnosu na njih sve je ipak jedna kategorija iznad i liga samo za sebe.