Forumasi biraju Najboljeg BH fudbalera

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Najbolji BH fudbaler

1.Sergej Barbarez
55
33%
2.Hasan Salihamidzic
25
15%
3.Edin Dzeko
57
34%
4.Zvjezdan Misimovic
15
9%
5.Zlatan Muslimovic
5
3%
6.Emir Spahic
2
1%
7.Zlatan Bajramovic
2
1%
8.Sasa Papac
1
1%
9.Kenan Hasagic
1
1%
10.Elvir Rahimic
5
3%

Total votes: 168

mostarac

Post by mostarac »

limun_ wrote:
mostarac wrote:Barbarez je najkompletnija licnost i najbolji covjek, a kao fudbaler mislim da je uopste suvisno raspravljati o tome.
Hasan Salihamidzic bez premca i to ne samo danas, nego svih vremena. Njegova karijera je nesto sto nikada nijedan BH sportista nije postigao, a i jos dugo nece. Moze ga neko voliti ili ne voliti, ali to su cinjenice.
vic godine
Vic ili ne veceg od njega nismo imali. Da to nije Pape veci ili Dusko Bajevic ili Mesa Bazdarevic ili Ivica Osim?
Iz vecine ovdje progovaraju subjektivni pogledi a ne objektivne cinjenice, a one govore ovako:
Sa 19 godina i 3 mjeseca Hasan Salihamidzic igra prvu utakmicu u Bundes ligi.
Klubovi za koje je Hasan igrao ili igra su 53 puta osvajali prvenstva ITALIJE I NJEMACKE (koje usput receno zajedno imaju 7 titula prvaka svijeta u svojim vitrinama)
Juventus 27
Bayern 20
Hamburger SV 6

Ti klubovi su bili i 7 puta prvaci evrope i to
Bayern 4
Juventus 2
HSV 1

Osvojili su i 3 kupa pobjednika kupova
i to
Bayern 1
Juventus 1
HSV 1

Osvojili su i 4 kupa uefa i to:
Juventus 3
Bayern 1

Osvajali su i superkupove, intertoto kupove, EUSA kupove i zar uopste treba govoriti i pojasanjvati nekome ko se makar malo razumije u svijet fudbala ko su na fudbalskoj mapi klubovi sa imenom Juventus, Bayern i Hamburger SV.
Klubovi za koje su igrali ostali nasi igraci su minorni u poredjenju sa Hasanovim i covjek vec 11 godina igra za najjace klubove na svijetu i ja zaista ne mogu da shvatim cime se vode pojedini likovi kad kazu da hasan nije nas najbolji igrac svih vremena. Za jednako velike klubove kao Hasan su igrali jos samo Kodro (Barcelona) i Barbarez (Borussia, Hamburger SV pa i Bayer (L)), al ipak Hasan je ruku na srce postigao puno vise u karijeri od Barbareza i kad ti jedan Fergusson koji je trenerska ikona ponudi da budes kapiten Manchester uniteda samo da predjes a u tvojoj zemlji ti kazu da si papak, pizda i da je nekakav Pape, Mesa ili Dusko bolji od tebe, a znas svoju i njihovu karijeru onda nije ni cudo sto Hasan ne igra za repku i dobro je igrao i ovoliko. Ide covjek gdje ga znaju cijeniti onoliko koliko uistinu i vrijedi, a ne da ga ponizavaju.
I meni je Dusko Bajevic drazi od njega i ikona je mog kluba, ali ne mogu ja samo na osnovu toga reci da je Dusko bolji igrac od Hasana, jer jednostavno to se ne moze potkrijepiti nikakvim dokazima i argumentima.
Hasan je najveci BH sportista kojeg smo ikad imali uz svu cast i Delibasicu i Dalipagicu i Susicu i Bajevicu i Osimu i Josipovicu i svima ostalima, ali ono sto je Hasan postigao u odnosu na njih sve je ipak jedna kategorija iznad i liga samo za sebe.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

komeba wrote:Dok god igra,za mene je Barbarez najbolji igrac i daleko najveci covjek.
upravo tako

salihamidžića izbacite iz ankete
limun_

Post by limun_ »

mostarac wrote:
limun_ wrote:
mostarac wrote:Barbarez je najkompletnija licnost i najbolji covjek, a kao fudbaler mislim da je uopste suvisno raspravljati o tome.
Hasan Salihamidzic bez premca i to ne samo danas, nego svih vremena. Njegova karijera je nesto sto nikada nijedan BH sportista nije postigao, a i jos dugo nece. Moze ga neko voliti ili ne voliti, ali to su cinjenice.
vic godine
Vic ili ne veceg od njega nismo imali. Da to nije Pape veci ili Dusko Bajevic ili Mesa Bazdarevic ili Ivica Osim?
Iz vecine ovdje progovaraju subjektivni pogledi a ne objektivne cinjenice, one govore ovako:
Sa 19 godina i 3 mjeseca Hasan Salihamidzic igra prvu utakmicu u Bundes ligi.

Klubovi za koje je Hasan igrao ili igra su 53 puta osvajali prvenstva ITALIJE I NJEMACKE (koje usput receno zajedno imaju 7 titula prvaka svijeta u svojim vitrinama)
Juventus 27
Bayern 20
Hamburger SV 6

Ti klubovi su bili i 7 puta prvaci evrope i to
Bayern 4
Juventus 2
HSV 1

Osvojili su i 3 kupa pobjednika kupova
i to
Bayern 1
Juventus 1
HSV 1

Osvojili su i 4 kupa uefa i to:
Juventus 3
Bayern 1

Osvajali su i superkupove, intertoto kupove, EUSA kupove i zar uopste treba govoriti i pojasanjvati nekome ko se makar malo razumije u svijet fudbala ko su na fudbalskoj mapi klubovi sa imenom Juventus, Bayern i Hamburger SV.
Klubovi za koje su igrali ostali nasi igraci su minorni u poredjenju sa Hasanovim i covjek vec 11 godina igra za najjace klubove na svijetu i ja zaista ne mogu da shvatim cime se vode pojedini likovi kad kazu da hasan nije nas najbolji igrac svih vremena. Za jednako velike klubove kao Hasan su igrali jos samo Kodro (Barcelona) i Barbarez (Borussia, Hamburger SV pa i Bayer (L)), al ipak Hasan je ruku na srce postigao puno vise u karijeri od Barbareza i kad ti jedan Fergusson koji je trenerska ikona ponudi da budes kapiten Manchester uniteda samo da predjes a u tvojoj zemlji ti kazu da si papak, pizda i da je nekakav Pape, Mesa ili Dusko bolji od tebe, a znas svoju i njihovu karijeru onda nije ni cudo sto Hasan ne igra za repku i dobro je igrao i ovoliko. Ide covjek gdje ga znaju cijeniti onoliko koliko uistinu i vrijedi, a ne da ga ponizavaju.
I meni je Dusko Bajevic drazi od njega i ikona je mog kluba, ali ne mogu ja samo na osnovu toga reci da je Dusko bolji igrac od Hasana, jer jednostavno to se ne moze potkrijepiti nikakvim dokazima i argumentima.
Hasan je najveci BH sportista kojeg smo ikad imali uz svu cast i Delibasicu i Dalipagicu i Susicu i Bajevicu i Osimu i Josipovicu i svima ostalima, ali ono sto je Hasan postigao u odnosu na njih sve je ipak jedna kategorija iznad i liga samo za sebe.
totalna glupost. svoje poznavanje fudbala si pokazo na proslom svjetskom, kad si bio medju najgorim prognozerima,od preko 100 takmicara

nema brate, hasan je ikona juventusa, ostavio je neizbrisiv trag poslije desetina golova i asistencija.:lol: juventus je bio u finansijskom skripcu i doveo je solidnog, a polurashodovanog igraca, univerzalaca, na zamaku karijere. da je to nekadasnji juventus, nikad ne bi imao prodju tamo. a ovako, pogledaj samo ko sve igra( danas) u njemu. nidje veze igraci. uostalom, haso trenutno igra, samo iz razloga jer je camoranesi povrijedjen.. bez nekog znacajnjeg ucinka, naravno

po tvojim mjerilima c. seedorf je najbolji igrac svih vremena ( pocni samo zbrajat sve titule ayaxa, milana i reala, i u nacionalnim prvenstvima i u lp :mrgreen: ). medju najvece igrace svih vremena, svakako spada i c.panucci( milan, inter ,real, monaco, chelesea, monaco, roma. bla bla)

dalje,hasina uloga u bayernu je isuvise razvikana.hasan je bio obicni kotacic u bayernu, radilica, koja se nikad ni po cemu nije isticala, odnosno imala nekog veceg znacaja u njihovim titulama.vodonosa obicni.
kad ti jedan Fergusson koji je trenerska ikona ponudi da budes kapiten Manchester uniteda samo da predjes
:shock::shock::shock: ...koji odron ..jel ti to on prico ili si u expressu cito? ...senada zerica je svojedobno ayax trazio :lol:

uhavizaj se malo, lupas ko maxim :roll: ..a sto se tice najboljih igraca, ne treba ici previse u proslost.; jel to npr. jedan meho kodro, nije bio veci , odnosno bolji igrac od ovog jadova? 100 GOLOVA u jebenoj Spanskoj ligi, hallloooo ba :-)
i kakav je to argument koje god. je debitovao :? .debitovao je i s.zilic za fiorentinu sa 17, pa ga danas nigdje nema (ustvari, negdje je u sloveniji)

od hasana ima makar 20 boljih igraca ( titule nisu mjerilo, nemoj da povlacim paralele sa velicinama u svijetu, bez titula)
mostarac

Post by mostarac »

mozes pricati sta hoces, al iza hasana stoje rezultati kojima se nijedan nas igrac nije priblizio. Koliko je Juventus ove godine los govori njegov polozaj na tabeli, a to sto ti mrzis hasana je stvar licne prirode a ne objektivnih okolnosti. Dakle tema je biramo najveceg BH fudbalera, a ne tebi najmilijeg, a kad bilo gdje pomenes fudbal i BiH prvo ce ti reci ime hasana salihamidzica, valjda zato sto je najgori i sto nije medju 20 :D
Imali smo mi dobrih igraca dosta, ali samo je Hasan uspio da bude i vise od toga. Njemu blizu prisao je samo barbarez, al ne i Kodro, koji jeste odigrao tu sezonu sa barcelonu, ali ipak to je samo sezona.
Sto se tice fergussona i hasana provjeri sam, al o tome su pisale novine u to vrijeme, a ne samo jedna i uopste to nije bilo nemoguce, jer Hasan jeste tamo negdje 2000. i 2001. godine bio najbolji igrac bayerna, a bayern je u to vrijeme bio najjaca ekipa evrope.
Sto se tice mog prognozerstva to nema veze sa poznavanjem fudbala, jer da se razumijemo slucaj brazil na ovom svjetskom, i slucaj grcka na proslom evropskom niko nije mogao prognozirati pa ni najveci strucnjaci, a valjda hoces reci da svi oni koji nisu predvidili krah brazila i tron grcke nemaju pojma. Eto ja sam bio ubjedjen da brazil nema sanse za osvajanje titule dok su se mnogi kleli u snagu i moc skupine preplacenih zvijezda :D
Dakle ostavi ti mrznju prema Hasanu po strani i prihvati cinjenicu da je Hasan imao karijeru kakvu nikad nijedan nas igrac nije imao i jos dugo nece imati, a sa koliko godina je debitovao u Bundes ligi je bitna cinjenica koja govori o njegovom kvalitetu koji mnogi nece da priznaju zaslijepljeni cinjenicom da je Hasan odbio da bude budala i zaigra kako kaze bosanska carsija koja istini za volju uvijek podrzava samo one koji joj se uvlace u supak sto namjerno sto nenamjerno. Hasan je cijenio sebe i svoj kvalitet i imao samopostovanje a to mu Bosna nije oprostila nikada i nikad nece. Odbio je da preko svojih noga koje su vrijedile vise nego kompletna repka zajedno i to kad je u najjacem sastavu, prodaje mamine i tatine sinove i pravi im karijere i to mu ovaj narod ne moze oprostiti, jer po defaultu ovaj narod podrzava supke i lose stvari, jer ne bi nam bilo ovako kako nam je da nije tako.
Ja Hasanu samo mogu cestitati na svemu sto je uradio u svoj karijeri, ali i na njegovom doprinosu reprezentaciji koji je i veci nego sto su ta repka i ovaj narod svojim odnosom prema njemu zasluzili.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Cudi me da Muslimovic nije dobio vise glasova. Hrvatima je uvalio 3 komada i to dva iz nikakih sansi. Madjari, Grci i Norvezani su ga samo prekrsajima zaustavljali. Covjek je vise na zemlji bio nego u igri. To sto nije imao playmaker-a i sto je bio malo van forme zadnjih par tekmi ne cini ga losim talentom. Ocekujem puno od njega.
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Dado dijasporitus wrote:Posto ni Barba ni Braco ne igraju za repku u ovu anketu se komotno mogao staviti i Ibrahimovic.
Cuj ovog bukvalca, tema nije najbolji igrac reprezentacije nego opcenito BH igrac...
Dado dijasporitus

campa_xxx wrote:
Dado dijasporitus wrote:Posto ni Barba ni Braco ne igraju za repku u ovu anketu se komotno mogao staviti i Ibrahimovic.
Cuj ovog bukvalca, tema nije najbolji igrac reprezentacije nego opcenito BH igrac...
Sta sam ja to bukvalno shvatio. Osoba koja je otvorila anketu u najmanju ruku nije objasnio da li se radi o BH igracima aktivnim u repki , onima koji su barem nekad igrali za repku ili generalno igracima sa BH porijeklom. Ali ocito te neizjasnjene stvari su tebi nevazne ili ti kontas stvari po nekim tajnim kodovima. :D Inace mnogi ce ovdje reci da je Ibrahimovic nas. Pa nije krv voda :D
cyprus

Post by cyprus »

Ibrahimović je Šveđanin za neupućene :roll: :D .
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Zlatan Ibrahimovic nikada nije igrao za BiH niti za jedan BH klub a svi ovi navedeni jesu, fakat ti treba nacrtati :D

Evo da ti je lakse : BH IGRAC KOJI JE IGRAO ILI IGRA ZA REPREZENTACIJU I BH IGRAC KOJI JE IGRAO ILI IGRA ZA NEKI BH KLUB- Znaci BH igrac opcenito!

Sad ces ti vjerovatno pitati zasto tu nema Safeta Susica, Mese Bazdarevica, Ivice Osima, Haseta, itd.!? :lol:
campa_xxx

Post by campa_xxx »

cyprus wrote:Ibrahimović je Šveđanin za neupućene :roll: :D .
Ma i Zlatan Bajramovic je Svabo, Emir Spahic je rodjen u Dubrovniku, Zlatan misimovic takodje u Njemackoj ali sto je najbitnije igrali su za BiH a Ibrahimovic nije, niti ce :D
cyprus

Post by cyprus »

campa_xxx wrote:
Ma i Zlatan Bajramovic je Svabo, Emir Spahic je rodjen u Dubrovniku, Zlatan misimovic takodje u Njemackoj ali sto je najbitnije igrali su za BiH a Ibrahimovic nije, niti ce :D
Pripadnost državi se određuje zastavom pod kojom nastupaš. Ibrahimović i svaki drugi sportista koji je porijeklom odavde se može smatrati Bošnjakom, Hrvatom, Srbinom ili čim već, ali Bosancem nikad, bar dok nastupa za tuđu državu.
max_power

Post by max_power »

cyprus wrote:
campa_xxx wrote:
Pripadnost državi se određuje zastavom pod kojom nastupaš. Ibrahimović i svaki drugi sportista koji je porijeklom odavde se može smatrati Bošnjakom, Hrvatom, Srbinom ili čim već, ali Bosancem nikad, bar dok nastupa za tuđu državu.
Ali on pored svedskog ima i bosansko drzavljanstvo, zato mislim da se moze reci i da je Bosanac.
bibiman

Post by bibiman »

BRAZZOOOOOO!!!!!!!!!!!! Definitivno najbolji ikada...

Mada netreba umanjivati ulogu Barabareza,Misimovica,Dzeke,Spahica,Bajramovica,Papca.....
abondanzieri

Post by abondanzieri »

max_power wrote:
cyprus wrote:
campa_xxx wrote: Ma i Zlatan Bajramovic je Svabo, Emir Spahic je rodjen u Dubrovniku, Zlatan misimovic takodje u Njemackoj ali sto je najbitnije igrali su za BiH a Ibrahimovic nije, niti ce :D
Ali on pored svedskog ima i bosansko drzavljanstvo, zato mislim da se moze reci i da je Bosanac.
Prvi put cujem da Ibrahimovic ima nase drzavljanstvo :?
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Ibrahimovic ima samo Svedsko drzavljanstvo a majka ili otac ne znam tacno ko, je rodjen/a ovdje...koliko ja znam ne mozes imati i Svedsko i Bosansko drzavljanstvo jedino ako nisu napravili zakon o dvojnom drzavljanstvu BiH i Svedske :D :lol:
Maystor

Post by Maystor »

Sto se tice Ibrahimovica, svi znate da bi on davno nastupio za reprezentaciju BiH da ga je mafija iz NSBiH htjela pozvati na vrijeme (bez placanja za poziv!). Isto tako znate da je njegov otac molio ljude iz saveza da ga bar pogledaju, ili pozovu na neku probu, dok je Ibrahimovic jos igrao u svedskoj ligi. Da ne bi bilo zabune, Zlatan Ibrahimovic jeste nekulturan, neobrazovan i bezobrazan (kao i mnogi drugi igraci), ali je jedan od deset najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku. Slazem se da ga sada ne mozemo svrstavati u BH igrace (ni po kojem kriteriju), ali nije on kriv za to, vec ovi sto sam ih gore spomenuo.
Dado dijasporitus

campa_xxx wrote:Zlatan Ibrahimovic nikada nije igrao za BiH niti za jedan BH klub a svi ovi navedeni jesu, fakat ti treba nacrtati :D

Evo da ti je lakse : BH IGRAC KOJI JE IGRAO ILI IGRA ZA REPREZENTACIJU I BH IGRAC KOJI JE IGRAO ILI IGRA ZA NEKI BH KLUB- Znaci BH igrac opcenito!

Sad ces ti vjerovatno pitati zasto tu nema Safeta Susica, Mese Bazdarevica, Ivice Osima, Haseta, itd.!? :lol:
Ma kontam ja to jarane samo gledam malo na ovo empiricki, znas :D Samo kazem da kad pravis anketu da moras malo promisliti te stvari i objasniti na sta si mislio kad si postavio pitanje, prije nego je otvoris anketu.

A fakat sto nema Papeta, Mese, i Svabe :D
Dado dijasporitus

Maystor wrote:Sto se tice Ibrahimovica, svi znate da bi on davno nastupio za reprezentaciju BiH da ga je mafija iz NSBiH htjela pozvati na vrijeme (bez placanja za poziv!). Isto tako znate da je njegov otac molio ljude iz saveza da ga bar pogledaju, ili pozovu na neku probu, dok je Ibrahimovic jos igrao u svedskoj ligi. Da ne bi bilo zabune, Zlatan Ibrahimovic jeste nekulturan, neobrazovan i bezobrazan (kao i mnogi drugi igraci), ali je jedan od deset najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku. Slazem se da ga sada ne mozemo svrstavati u BH igrace (ni po kojem kriteriju), ali nije on kriv za to, vec ovi sto sam ih gore spomenuo.
Zar nije postojao slican slucaj sa onim Belogrlicem iz Bugarske 1990. godine koji je preko neke seme nakon sto je igrao za Bugarsku bio prebacen u reprezentaciju Jugoslavije. Sjecanje me bas nesto ne sluzi pa da li se neko sjeca. Cini mi se da je bila slicna situacija kao sada sa Ibrahimovicem.
max_power

Post by max_power »

campa_xxx wrote:Ibrahimovic ima samo Svedsko drzavljanstvo a majka ili otac ne znam tacno ko, je rodjen/a ovdje...koliko ja znam ne mozes imati i Svedsko i Bosansko drzavljanstvo jedino ako nisu napravili zakon o dvojnom drzavljanstvu BiH i Svedske :D :lol:
Neznam jeli taj zakon donesen ali svedjani nikad nisu pravili probleme nikome u vezi toga, tako da ko je htio uzeti svedsko drzavljanstvo nije se morao ispisivati iz bosanskog itd. Svedska je puna Bosanaca sa dvojnim drzavljanstvom, vjeruj mi. :-D
A u vezi Ibrahimovica:
Full name: Zlatan Ibrahimovic
Zlatan was born on the 3 of october 1981 in Malmö Sweden
Nationality: Swedish
2nd nationality: Bosnian
EU passport: Yes
Height: 192 cm
Weight: 84-86 kg
Club: Inter in Milano
Position: Striker
Number: 8
Contract expires: June 2010
Previous clubs: Malmo > (€7.8m) Ajax > (€16.9m) Juventus > (€24.8m) Inter Milan
World cups played: Korea/Japan 2002, Germany 2006
Biografija sa stranice http://www.zlatan-ibrahimovic.org
I nije mi to jedini izvor vec ga moj rodjak licno poznaje :D
Enrico

Post by Enrico »

Edin Dzeko je najbolji ove sezone i glasam za njega.
sizif

Post by sizif »

Mostarac je u pravu.
Kako god okreneš Hasan za sobom ima najviše.
sekspir

Post by sekspir »

Dijaspora, vjerovatno si mislio na Belodedica.On nije bio Bugar(Rumun) i nikad nije igrao za reprezentaciju Jugoslavije.Po nacionalnosti je Srbin i sa "Zvezdom" je osvojio Ligu sampiona(ne znam je li se to tada tako zvalo)
Dado dijasporitus

sekspir wrote:Dijaspora, vjerovatno si mislio na Belodedica.On nije bio Bugar(Rumun) i nikad nije igrao za reprezentaciju Jugoslavije.Po nacionalnosti je Srbin i sa "Zvezdom" je osvojio Ligu sampiona(ne znam je li se to tada tako zvalo)
Tacno, Belodedic, bio je Bugarin ali sam gotovo siguran da je igrao za reprezentaciju Jugoslavije. Znam da je to bila neka frka ali se nikako nemogu sjetiti detalja.

Zvezda je tada osvojila Kup Sampiona.
max_power

Post by max_power »

Belodedic je Srbin iz Rumunije, bio rumunski reprezentativac jos dok je Causesku vladao. Pobjegao preko granice i zaigrao za Zvezdu ali nije za Ex-Yu repku nikad igrao. Moguce da je htio ali tada je i Causesku smjenjen a njemu dozvoljen povratak.
DonVito

#50 Re: Forumasi biraju Najboljeg BH fudbalera

Post by DonVito »

Dzeko.
Post Reply