FORMULA 1 2007

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Shamrock

Post by Shamrock »

Neelix wrote::lol: :lol: :lol: "BMW ispada iz utrke konstruktora, nastavlja se borba McLarena i Mercedesa..." :lol:

joj koji debil :D
OMFG :(

a jos BMW nikad nije ni bio u utrci za prva dva mjesta...zato gledajte RTL :thumbup:
Neelix

Post by Neelix »

gledal neko ovaj haos :-D :-D :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

gleda :D
joj kisa :( :D
cyprus

Post by cyprus »

Ovo Alonso uzima, ko da gledam.
Neelix

Post by Neelix »

pe jebemu zivot, kako to da hamiltona smiju redari vratit na stazu???? i jos ga pustit da prestize safety car???? nikad se safety nije smio prestizat bez obzira na zaobilazenje za krug!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

cyprus wrote:Ovo Alonso uzima, ko da gledam.
:D e svaka cast :D
cyprus

Post by cyprus »

ladyblue18 wrote:
cyprus wrote:Ovo Alonso uzima, ko da gledam.
:D e svaka cast :D
As I said :D :D
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Neelix wrote:pe jebemu zivot, kako to da hamiltona smiju redari vratit na stazu???? i jos ga pustit da prestize safety car???? nikad se safety nije smio prestizat bez obzira na zaobilazenje za krug!
Sve po pravilima. A znali su redari i prije vratiti bolid na stazu, i to na ovoj istoj stazi.... (Schumacher prije par godina, ne sjećam se tačno)
faraon_sa

Post by faraon_sa »

pe jebemu zivot, kako to da hamiltona smiju redari vratit na stazu???? i jos ga pustit da prestize safety car???? nikad se safety nije smio prestizat bez obzira na zaobilazenje za krug!
on hoce, on moze, on ima stelu :lol:
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Dirty Harry wrote:
Neelix wrote:pe jebemu zivot, kako to da hamiltona smiju redari vratit na stazu???? i jos ga pustit da prestize safety car???? nikad se safety nije smio prestizat bez obzira na zaobilazenje za krug!
Sve po pravilima. A znali su redari i prije vratiti bolid na stazu, i to na ovoj istoj stazi.... (Schumacher prije par godina, ne sjećam se tačno)
Tačnije 2003, nakon što su ga redari vratili na stazu, završio je na 5. mjestu.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Dirty Harry wrote:
Nije po pravilima! Ono redari nisu smjeli uraditi. Kad je već takva situacija, zašto onda nisu vratili i sve ostale bolide koji su izletjeli, a nisu bili oštećeni (Baton npr)? Schumachera su redari svojevremeno takođe izvukli, ali on je bio prednjim točkovima na asfaltu i po pravilima u takvim situacijama redari smiju asistirati. Hamilton s druge strane je izletio skroz na kraj zone za izlijetanje i bio je u potpunosti ukopan. I onda dolazi dizalica i diže bolid zajedno sa Hamiltonom i vraća ga na stazu!? :roll: Mislim, niđe veze! :shock:
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Romeo 80 wrote:
Dirty Harry wrote:
Nije po pravilima! Ono redari nisu smjeli uraditi. Kad je već takva situacija, zašto onda nisu vratili i sve ostale bolide koji su izletjeli, a nisu bili oštećeni (Baton npr)? Schumachera su redari svojevremeno takođe izvukli, ali on je bio prednjim točkovima na asfaltu i po pravilima u takvim situacijama redari smiju asistirati. Hamilton s druge strane je izletio skroz na kraj zone za izlijetanje i bio je u potpunosti ukopan. I onda dolazi dizalica i diže bolid zajedno sa Hamiltonom i vraća ga na stazu!? :roll: Mislim, niđe veze! :shock:
Vidi nešto, ne znam kakva je razlika između dizalice i redara? I u jednom i u drugom slučaju vozač se ne bi sam mogao vratiti na stazu.
I još nešto, spomenuto vrćanje Schumachera na stazu je u principu odlučilo titulu te godune (na kraju razlika 2 boda) a u ovom slučaju Hamilton i onako nije osvojio bodove, tako da ne utiče ni na što.
U svakom slučaju ako odgovorni i stručni ljudi nemaju šta prigovoriti, ne znam šta tu mi imamo diskutovati.
samvan

Post by samvan »

gledao sam na vise kanala prenos,sto se nice onog bagera i dizanja hamiltona, po pravilima je dozvoljeno ,jer mu nije ugasio motor i auto mu je bio u voznom stanju.a safety car je prestigao,jer su ga vratili na zacelje kolone,da ne bi bilo jos vece zbrke.

pozdrav
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Pa dobro, u principu nema neke bitne razlike kako će vozač biti vraćen na stazu sve dok je to u skladu s pravilima. I slažem se da nije sad ni bitno budući da Hamilton nije osvojio ni boda. U suprotnom, mislim da bi bilo tu trzavica između Ferrarija i McLarena. Ionako su zbog one špijunske afere u pravo "prijateljskim"
odnosima! :) Bilo kako bilo, Massa me razočarao! Izgubi praktički već dobivenu trku... :? Show must go on! :-D
van Basten

Post by van Basten »

Luda utrka skroz... :-) najjača koju gledah zadnjih par godina... da spomenem detalj koji do sada niste apsolviarli ovdje - "majstorska" procjena u boksu renaulta kada Kovalainenu dadoše gume za kišu krug prije ostalih pa frajer sa 5. mjesta sleti na 8. i njega jedva sačuva
Klodovik

Post by Klodovik »

40) SAFETY CAR

40.12 When the clerk of the course considers it safe to do so, and the message "LAPPED CARS MAY NOW OVERTAKE" is shown on the timing monitors, any lapped cars which were between the cars running on the lead lap at the time the safety car was deployed (and also remain in that position) will be required to pass the cars on the lead lap and the safety car. They must then proceed around the track at an appropriate speed, without overtaking, and take up position at the back of the line of cars behind the safety car.

... Before the safety car returns to the pits any lapped car between cars running on the lead lap must pass those cars and the safety car. It may then proceed around the track to take up position at the back of the line of frontrunning cars. ...

41) SUSPENDING A RACE

41.1 Should it become necessary to suspend the race because the circuit is blocked by an accident or because weather or other conditions make it dangerous to continue, the clerk of the course will order red flags to be shown at all marshal posts and the abort lights to be shown at the Line.

41.2 When the signal is given overtaking is forbidden, the pit exit will be closed and all cars must proceed slowly to the red flag line where they must stop in staggered formation.

41.3 If any cars are unable to return to the grid as a result of the track being blocked they will be brought back when the track is cleared and will be arranged in the order they occupied before the race was suspended. The order will be taken at the last point at which it was possible to determine the position of all cars. Any such cars will then be permitted to resume the race.
The Safety Car will then be driven to the front of the line of cars behind the red flag line.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Klodovik wrote:40) SAFETY CAR

40.12 When the clerk of the course considers it safe to do so, and the message "LAPPED CARS MAY NOW OVERTAKE" is shown on the timing monitors, any lapped cars which were between the cars running on the lead lap at the time the safety car was deployed (and also remain in that position) will be required to pass the cars on the lead lap and the safety car. They must then proceed around the track at an appropriate speed, without overtaking, and take up position at the back of the line of cars behind the safety car.

... Before the safety car returns to the pits any lapped car between cars running on the lead lap must pass those cars and the safety car. It may then proceed around the track to take up position at the back of the line of frontrunning cars. ...

41) SUSPENDING A RACE

41.1 Should it become necessary to suspend the race because the circuit is blocked by an accident or because weather or other conditions make it dangerous to continue, the clerk of the course will order red flags to be shown at all marshal posts and the abort lights to be shown at the Line.

41.2 When the signal is given overtaking is forbidden, the pit exit will be closed and all cars must proceed slowly to the red flag line where they must stop in staggered formation.

41.3 If any cars are unable to return to the grid as a result of the track being blocked they will be brought back when the track is cleared and will be arranged in the order they occupied before the race was suspended. The order will be taken at the last point at which it was possible to determine the position of all cars. Any such cars will then be permitted to resume the race.
The Safety Car will then be driven to the front of the line of cars behind the red flag line.
Hvala! Bi mi mrsko tražiti ...
BHG

Post by BHG »

a lijepa sporta :D

Image
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

veca_sa wrote:i jel ono danas ona sjednia fie oko mclarena
Jest.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

veca_sa wrote:
Dirty Harry wrote:
Jest.

e nek si mi reko, kad je odluka.ba
Danas poslijepodne.ba :D
BSn

Post by BSn »

veca_sa wrote:
Dirty Harry wrote:
Jest.

e nek si mi reko, kad je odluka.ba

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma nema sanse da izbace "Strijele"!

Ne bi to onda bilo vise isto takmicenje!
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

McLaren oslobođen svih optužbi.

http://www.f1-live.com/f1/en/headlines/ ... 0734.shtml

Očekivano.
-danTe-

Post by -danTe- »

Dirty Harry wrote:McLaren oslobođen svih optužbi.

Očekivano.
drago mi je ne samo zato sto navijam za njih jos od vremena mike hakinena vec zbog toga sto F1 ne bi imala smisla bez njih
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

and1medjed wrote:
Dirty Harry wrote:McLaren oslobođen svih optužbi.

Očekivano.
drago mi je ne samo zato sto navijam za njih jos od vremena mike hakinena vec zbog toga sto F1 ne bi imala smisla bez njih
I meni, navijam za njih, ali kao što sam očekivao nisu našli nikakve nepravilnosti, nema dokaza, a ne bi oni sebi dozvolili takvo nešto.

I da i ja sam uz njih od Mike the nenadjebivog :thumbup:
maccarona

Post by maccarona »

sam da reknem da mi je hamilton pravo sladak :D:D
Post Reply