Formiranje cijena u BiH?
Moderator: anex
- ProbuseniDolar
#1 Formiranje cijena u BiH?
Imam temu seminarskog rada "Formiranje cijena na razini srednjih preduzeća u BiH". Ima li neko ideju gdje bih mogao naci nesto vise o tome. Teoretsku podlogu imam, srednja preduzeca, formiranje cijena, ali mi je potrebno to na konkretnom primjeru. Ako neko zna, molio bih za pomoc.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: Formiranje cijena u BiH?
Zavisi koju djelatnost uzimaš. Ako ti je to slobodno, preporučujem ti da uzmeš trgovinu i guglaj pojam upravljanje likvidnošću (dakle u maloprodaji se odmah realizira napalata, a prama dobavljačima imaš valutu i tkao upravljaš njihovim sredstvima), tretiraj kao cijene kojima se skida krem i penetracione cijene za uzimanje prosječne marže.. itd.ProbuseniDolar wrote:Imam temu seminarskog rada "Formiranje cijena na razini srednjih preduzeća u BiH". Ima li neko ideju gdje bih mogao naci nesto vise o tome. Teoretsku podlogu imam, srednja preduzeca, formiranje cijena, ali mi je potrebno to na konkretnom primjeru. Ako neko zna, molio bih za pomoc.
Ako je proizvodna djelatnost, saberi direktne i indirektne troškove, dodaj profit ...