Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

KadSeMrtviProbudimo

#1 Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Može li neko dati više informacija šta sadrži "Elaborat o opravdanosti formiranja gradske radio televizije Sarajevo (GRATSA)", kojeg je uradio Ekonomski institut, i za koje pare?

Zanimljivo je da je Naša Stranka ostala dosljedna, a da je SBiH počela razmišljati kao SDP (ili je obrnuto :D ), mada se ni u SDA i BPS nisu explicitno izjasnili protiv. Čini se da je samo NS bila istinski protivnik bacanja 2 mil.KM :(

"Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas Nacrt Odluke o transformaciji PEP društva s ograničenom odgovornošću za prijenos i emitovanje programa Sarajevo u Javno preduzeće Gradska radio televizija d.o.o. Sarajevo.
Za Nacrt ove odluke glasalo je 16 vijećnika (SDP i SBiH), dva su bila protiv (Naša stranka) a četiri vijećnika su bila uzdržana (SDA i BPS). Nacrt će biti upućen u javnu raspravu u trajanju od 10 dana.

Gradskom vijeću prezentiran je i Elaborat o opravdanosti formiranja gradske radio televizije Sarajevo (GRATSA). Elaborat je uradio Ekonomski institut Sarajevo, a vijećnicima ga je prezentirao direktor tog Instituta Anto Domazet."...
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091124101
Last edited by KadSeMrtviProbudimo on 24/11/2009 22:38, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#2 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

podržavam :thumbup: :bih:
Treba stati na kraj TVSA i koncepcije dođe Branković i SDA garnitura a Z.M im se uvlači u dupe
Samo naprijed

Ako treba volontirati kao buduci TV djelatnik tu sam :bih:

U budućnosti vidim ujedinjenje GRTSA i TVSA
stochar

#3 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by stochar »

meni je to sve u svemu - FUJ! kao, formiranje TV-a je opravdano jer mediji ne govore dovoljno o gradu! pa, ne govore ni o meni, pa ne fvormiram TV zbog toga! jebemmu, neka rade nesto, pa ce biti zastupljeni u medijima! uglavnom, na danasnjem vremenu, kad vec imamo toliko nepotrebnih i preskupih programa koji se finansiraju iz nasih para, davati dva miliona za spasavanje guzice adila i TV99 i osnivanje TV stanice nak ojoj ce se celnici Grada promovisati na nas ziro-racun, krajnje je ljigavo!
StupskaBitanga

#4 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

stochar wrote:meni je to sve u svemu - FUJ! kao, formiranje TV-a je opravdano jer mediji ne govore dovoljno o gradu! pa, ne govore ni o meni, pa ne fvormiram TV zbog toga! jebemmu, neka rade nesto, pa ce biti zastupljeni u medijima! uglavnom, na danasnjem vremenu, kad vec imamo toliko nepotrebnih i preskupih programa koji se finansiraju iz nasih para, davati dva miliona za spasavanje guzice adila i TV99 i osnivanje TV stanice nak ojoj ce se celnici Grada promovisati na nas ziro-racun, krajnje je ljigavo!
welcome to BiH
Uskoro i Bihać i Tuzla dobijaju svoju gradsku TV pa pridružuje im se i Sarajevo
Mjesanac

#5 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Mjesanac »

stochar wrote:meni je to sve u svemu - FUJ! kao, formiranje TV-a je opravdano jer mediji ne govore dovoljno o gradu! pa, ne govore ni o meni, pa ne fvormiram TV zbog toga! jebemmu, neka rade nesto, pa ce biti zastupljeni u medijima! uglavnom, na danasnjem vremenu, kad vec imamo toliko nepotrebnih i preskupih programa koji se finansiraju iz nasih para, davati dva miliona za spasavanje guzice adila i TV99 i osnivanje TV stanice nak ojoj ce se celnici Grada promovisati na nas ziro-racun, krajnje je ljigavo!

Nasi ljudi u svemu vide negativno. Valjda vise iz navike.
KadSeMrtviProbudimo

#6 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Mjesanac wrote:

A šta treba da vidimo pozitivno u novoj gradskoj TV? Komentar je bio da u prvih nekoliko godine nije moguće očekivati finansijsko-ekonomske rezultate, već samo opštedruštveni značaj :shock: I da će nas, kako kaže onaj BPS-ovac, ova gradska TV godišnje koštati oko 5 mil.KM :shock:

Ja ovdje preporučujem pokretanje i krivičnih prijava za nesavjesno trošenje državnih para i njihovo usmjeravanje u uskostranačke političke interese :x

Umjesto da se pokrene inicijativa da se i Kantonalna TVSA privatizira, sad se daju ogromni novci na još jednu političku TV stanicu :? Za koga, za šta, za kakve interese?

Ukoliko na slijedećim izborima povoljne rezultate obezbjedi, npr. NS, ili neka druga, je li možemo očekivati formiranje još jedne političke TV stanice.

U 2010. godini u sarajevskoj kotlini imaćemo tri političke TV stanice: Kantonalna-SDA TV, Gradska-SDP TV i Privatna-SBB TV. Za 450.000 stanovnika sasvim dovoljno :D (pod pretpostavkom da se "komšije" neće naljutiti pa i oni formirati kakvu političku SDS ili SNSD TV :D )
Alfa Kentaur

#7 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Alfa Kentaur »

Mjesanac wrote:

Citas li Avaz?
Alfa Kentaur

#8 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Alfa Kentaur »

SDP hoce da pored FTV-a sebi pribavi jos jednu tv. :roll:
callmethebreeeze

#9 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by callmethebreeeze »

jel to gradskim celnicima fali obaveza pa zele da se bave medijskom djelatnoscu? mislim, ovo je smijesno.
StupskaBitanga

#10 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

[/quote]U 2010. godini u sarajevskoj kotlini imaćemo tri političke TV stanice: Kantonalna-SDA TV, Gradska-SDP TV i Privatna-SBB TV. Za 450.000 stanovnika sasvim dovoljno :D (pod pretpostavkom da se "komšije" neće naljutiti pa i oni formirati kakvu političku SDS ili SNSD TV :D )[/quote]

Zaboravio si još jednu TV koji drži SDA a to je BeharTV

a šta je sa TV Vogošća?

SNSD pravi lokalnu TV u BL tj kupuje Bel Kanal
a SDS ima u I.Sa kablovsku TVIS
Control panel

#11 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

[quote="KadSeMrtviProbudimo"Čini se da je samo NS bila istinski protivnik bacanja 2 mil.KM :(
[/quote]

malo se informisi prije nego postavis temu ili ti izvori nisu bas pouzdani. ili ti je zadatak da siris dezinformacije.
koliko sam ja mogao procitati iz raznih izvora a ne samo od avaza. ukupan projekat je bio oko 2,2 miliona. na kraju je cifra ipak 1,2 miliona. sto ce reci da su u Gradu uspjeli da dogovorom skinu tu cifru za cijeli milion. sto znaci TV ce kostati oko 1,2 miliona. dalje koliko sam upratio od dolaska gradonacelnika se ustedilo na nakoliko stavri nakkanda za komiisije 300.000 KM, proslava za otvaranje bazena 120.000 (valjda se svake godine mora slaviti sto smo dobili bazen), zatim izmedju 150-200.000 na putovanjima, na proslavi 6. aprila 150.000 KM. mislim da je gradonacelnik napravio odlican posao.
ustedio je u budzetu grada oko 800.000 KM na bespotrebno trosenje para a na kraju nista ne ostaje a za te pare ce se kupiti televizija koja ce ipak ostati odnodno nesto ce se vidjeti od tih para, na kraju krajeva uvijek se moze prodati. a pare od raznih putovanja i proslava odose u vjetar.
drugi dobar potez je sto je skoro prepolovio cifru od pocetne koliko je trebalo platiti. to se vidi iz izvjestaja Ekonomskog instituta.
a po meni treci i najbilji potez je sto ipak ta frekfencija ostaje u gradu a ne ide za hrvatski kanal ili istcno sarajevo koji su se bili zacesljali da ce dobiti frekvenciju.

znaci nije bacanje 2 miliona kako ti kazes @kad se mrvi probudimo. u stavri vidjece se ko je bio u pravu NS ili SDP i S za BiH. ovdje je pitanje bilo i patriotizma. zar je trebalo dozvoliti da dodik ima jos jednu svoju televiziju za sirenje svojih secesionistickih zelja ili Covic za pricu o 4 teritorijalne jedinice citaj hvatski entitet. :bih:
Control panel

#12 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

StupskaBitanga wrote:U 2010. godini u sarajevskoj kotlini imaćemo tri političke TV stanice: Kantonalna-SDA TV, Gradska-SDP TV i Privatna-SBB TV. Za 450.000 stanovnika sasvim dovoljno :D (pod pretpostavkom da se "komšije" neće naljutiti pa i oni formirati kakvu političku SDS ili SNSD TV :D )
Zaboravio si još jednu TV koji drži SDA a to je BeharTV

a šta je sa TV Vogošća?

SNSD pravi lokalnu TV u BL tj kupuje Bel Kanal
a SDS ima u I.Sa kablovsku TVIS
koliko sam upratio nema vise frekvencija. tako kaze RAK. zato je i bila borba oko ove televizije. odnosno ne oko studija 99 nego oko frekvencije. nikome nije potrebna ta propala televizija nego njena frekvencija. jer ko god kupi tu frekvenciju mijenjat ce ime naravno nece se zvati studio 99 :-)
zato iz patriostkih razloga mislim da je ovo odlican potez ako hocete i ekonomski. mislim da je vrlo povoljno grad dosao do frekvencije i prostora TV 99.
StupskaBitanga

#13 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Control panel bravo

Ja sam čuo da TV-IS se kalp nameračila da dobio frekvenciju a sve su zauzete

Sljedeće TV kuće treba zatvoriti
BeharTV
TV Vogošća
MTV Igman
TV KISS

jer niti jedna nema uslove za rad
KadSeMrtviProbudimo

#14 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

@Control panel, reci gradonačelniku da ti smanji plaćanje, ništa ti nisi upratio :D
ibizza

#15 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by ibizza »

StupskaBitanga wrote:Control panel bravo

BeharTV
TV Vogošća
MTV Igman
TV KISS

ne diraj mi TV Vogoscu...tu gledam snimke utakmica... :D
Control panel

#16 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

BeharTV
TV Vogošća
MTV Igman
TV KISS

tako sam i ja shvatio. ima mnogo apetita za otvaranjem raznih televizija ali je valjda kvota ze frekvencije potrosena. nova TV se moze formirati samo ako neka od gore navedenih TV proda frekvenciju.
cuo sam cak da i gazda HS kablovske placa ''suhim zlatom'' za frekvenciju. ali nazalost nema slobodnih. a niti ce biti dok se neka TV ne zatvori ili ugasi. tek tada se moze kupiti frekvencija odnosno neko moze uskociti.
a sto se tice uslova za rad mislim da to RAK posebno ne interesuje. bitno je da te TV posluju i da drzavi placaju porezt a to u kakvim uslovima rade, kakav je program to njih ne interesuje.
StupskaBitanga

#17 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

bermiin wrote:

BeharTV
TV Vogošća
MTV Igman
TV KISS

gospodine bermiin

Samo vi uživajte u maratonskom otvorenom prrogramu i show tipa djeca sviraju nezz šta
Control panel

#18 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

KadSeMrtviProbudimo wrote:@Control panel, reci gradonačelniku da ti smanji plaćanje, ništa ti nisi upratio :D
dobro reci cu mu :-) :lol:

a ti procitaj ovo

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091124101
StupskaBitanga

#19 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Control panel wrote:

BeharTV
TV Vogošća
MTV Igman
TV KISS

tako sam i ja shvatio. ima mnogo apetita za otvaranjem raznih televizija ali je valjda kvota ze frekvencije potrosena. nova TV se moze formirati samo ako neka od gore navedenih TV proda frekvenciju.
cuo sam cak da i gazda HS kablovske placa ''suhim zlatom'' za frekvenciju. ali nazalost nema slobodnih. a niti ce biti dok se neka TV ne zatvori ili ugasi. tek tada se moze kupiti frekvencija odnosno neko moze uskociti.
a sto se tice uslova za rad mislim da to RAK posebno ne interesuje. bitno je da te TV posluju i da drzavi placaju porezt a to u kakvim uslovima rade, kakav je program to njih ne interesuje.

misliš na TV Hema

jao FUUUJ
ibizza

#20 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by ibizza »

StupskaBitanga wrote:
bermiin wrote:

BeharTV
TV Vogošća
MTV Igman
TV KISS

gospodine bermiin

Samo vi uživajte u maratonskom otvorenom prrogramu i show tipa djeca sviraju nezz šta
hvala :razz:
Control panel

#21 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

KadSeMrtviProbudimo wrote:@Control panel, reci gradonačelniku da ti smanji plaćanje, ništa ti nisi upratio :D
a mozes i ovo iz tvog omiljenog izvora

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... e-sarajevo
StupskaBitanga

#22 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Control panel wrote:

Zna li ko kako ce se zzvati?

Mislim da neće biti bbaš ime GRTSA
StupskaBitanga

#23 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Control panel wrote:

StupskaBitanga

#24 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Control panel wrote:

DiplomataSaSela

#25 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by DiplomataSaSela »

Control panel wrote:
znaci nije bacanje 2 miliona kako ti kazes @kad se mrvi probudimo. u stavri vidjece se ko je bio u pravu NS ili SDP i S za BiH. ovdje je pitanje bilo i patriotizma. :bih:
Sta je za tebe ovde patriotizam...sto ce platit Adilove dugove(normalno ne iz svog djepa) i sto ce zlaja imati privatnu tv za predizborne kampanje...dodikove televizije sto nabrajas sa ovim nemaju veze...
Post Reply