Shiba wrote:@hAZNADAR
Gluho bilo i coravo, tobe or not to be jarrabi! Znam da svaki laptop "fabricki" dolazi sa hrpom smeca (zato svoje obavezno formatiram prije koristenja) ali ovo mora da je neki rekord. Sve to od Toshibe komotno pogasi (ALI SVE), ostavi Synaptics Pointing Device (to ti je za touchpad, ako koristis napredne funkcije tipa scroll sa dva prsta i slicno, ako ne koristis - GASI). Isto tako i ovo od Intela mozes pogasiti, to je za kontrolu grafike (sve to mozes i iz Windowsa svakako). Necemo te zaj*bat, frisko formatiran racunar nema nista od tih budalastina a radi, vjerovao ti meni ili ne.
@Ridjobrki
Bluetooth gasi ako ne koristis. Intel gasi. Sve tri stavke, gore sam hAZNADAR-u objasnio sta je. Adobe Reader gasi. Aviru deinstaliraj skroz, imas vec Microsoft Security Essentials. Real Player GASI (VLC skini ba, sta ce ti to u 2015. godini uopste). FlexNet ne znam sta je. AshSnap ne znam sta je. Schedule Agent gasi ako ne koristis snimanje TV programa (imas neku TV tuner karticu, pretpostavljam). Evo FlexNeta jos jednom, opet ne znam sta je. Viber gasi (upali ga kad ti treba), Dropbox gasi (isto k'o i za Viber, nek radi kad treba a ne non-stop).
Isto vrijedi i za Skype i slicne programe koji se automatski postave tako da se pale uz svaki boot i rade non-stop (a koriste se jednom u hefti, mjesecu...). Sve to treba po kratkom postupku.
Jel' fakat mogu ovo sve pogasiti bez rizika?
Za Reader sam pretpostavio, Real Player nisam nikad u životu koristio kraj živog VLC-a, TV karticu imam ali je koristim "pješice" shortcutom sa desktopa... Bluetooth sam zaboravio da i imam
Jedino me ono "Intel" handri - znači neće biti poremećaja ni ako i to skinem? Kad sam vidio ono "system32" reko - ne barkam ja ovo.
Inače, Win7 mi je licencirani, ako to šta znači u ovoj priči.