fordov servis

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Svetlana

#1 fordov servis

Post by Svetlana »

molim za pomoc
gde se mocže naci dobar serviser za ford, model tdi 1999g, temperaturni davač nije podešen, navodno treba ga menajti jer prilikom palenja auta sam sebi dodaje ags, tj automatski saug cini senije podesen
ovi u Fa cantru na alipasinom nemaju kao vremena i jako su skupi, pa bih molila gdje ikome da se obratim da to sredi
hvala
photo&video

Post by photo&video »

Imas super majstora za Fordove automobile, ulaz do salona namjestaja Kalea, tj. klas centar na malti. Servis je mal i beze al je majstor Fahro tito za Fordove.
P.S. Ni slucajno nemoj ici zvizdicu, prvo sto ce ti lupiti cifru a drugo sto ce ti rasutriti auto, lopina nema dalje.
Sretno :-D
MirzaK

Post by MirzaK »

Senad, Dobrinja

061/506-272
Svetlana

Post by Svetlana »

hvala, pokusacu sutra stupiti u kontakt pa nadam se da ce mi pomoci da rjesim ovaj problem sa ovim automatskim saugom
hvala
chuchumbamayumbe

#5 Re: fordov servis

Post by chuchumbamayumbe »

Svetlana wrote:molim za pomoc
gde se mocže naci dobar serviser za ford, model tdi 1999g, temperaturni davač nije podešen, navodno treba ga menajti jer prilikom palenja auta sam sebi dodaje ags, tj automatski saug cini senije podesen
ovi u Fa cantru na alipasinom nemaju kao vremena i jako su skupi, pa bih molila gdje ikome da se obratim da to sredi
hvala
Prodaji to auto, kupuj nesto drugo, vidim svako malo neki kvar kod tebe... :)
madner

#6 Re: fordov servis

Post by madner »

Bond_JaneBond wrote:Ne nadjoh temu vezanu za klimu pa postavljam pitanje na ovoj jer se radi o Fordu..
Je l' se moze ugraditi klima u Fordica? Koliko kosta? Isplati li se to raditi? Mislim ako je preskupo, je l' isplatnije sacekati dok se ukine carina pa uvesti auto sa klimom? Help :-D
Moze na svako i nije nesto skupo. (500 -1000 KM) Samo su meni govorili da ovi nasi majstori ugrade klimu i usput sjebu motor. :D

Vecina polovnih i sada ima klimu.
d2

#7 Re: fordov servis

Post by d2 »

ugradnja klime izmedju ostalog zavisi i od jacine motora, sto je motor slabiji klima slabije radi, govorim ovo iz razloga sto vecina standardnih starijih auta ima slabije motore nego sto je danas uobicajeno drugim rijecima nemas bas puno koristi od ugradnje klime na motor od recimo 50-60 ks...
chuchumbamayumbe

#8 Re: fordov servis

Bond_JaneBond wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Svetlana wrote:molim za pomoc
hvala
Prodaji to auto, kupuj nesto drugo, vidim svako malo neki kvar kod tebe... :)
Čučumbamajumi, nisam ja Svetlana, postavila sam pitanje na njenoj temi zato sto se radi o Fordiću :-D
Citaj malo covjece, pa onda odgovaraj..
Moj se auto nije pokvario, imam ponudu da ga prodam, ovoj osobi koja kupuje klima nista ne znaci, a meni jest..
Eh sad, ja sam zadovoljna vozilicom osim sto mi fali ta prokleta klima, da nisam gdje jesam, ne bi to bio problem..
Pa sad razmisljam da l' da prodam, pa dodam malo love i kupim isti auto sa klimom, ako je ugradnja klime zahmetli, skupa i zajebancija..Hocu sto manje stresa u zivotu...
@madner,500KM bi bila cifra koju mi ne bi bilo zao dati za tako nesto, samo me hastra da mi ne shebu motor..Dobra mi vozilica , sucur Allahu, fino me slusa.. :mrgreen: :mrgreen: pa ne bih da mu sta bude..
Na hajde, molim te...
A koga sam ja citirao, tebe ili Svetlanu???
Citaj ti malo bolje pa onda soli pamet drugima.
Haj zdra'o!
chuchumbamayumbe

#9 Re: fordov servis

d2 wrote:ugradnja klime izmedju ostalog zavisi i od jacine motora, sto je motor slabiji klima slabije radi, govorim ovo iz razloga sto vecina standardnih starijih auta ima slabije motore nego sto je danas uobicajeno drugim rijecima nemas bas puno koristi od ugradnje klime na motor od recimo 50-60 ks...
Moja sisterka ima Fiestu 98, benzinjara, 1.3 16v, pojma neJmam koliko konjica ima (jedno 60-tako odokativno), i ima klimu.
I mogu vam reci da pravo fino rashladi a i ne osjeti se gubitak snage onoliko koliko bi se moglo pretpostavljati, dapache, skoro nikako se ne osjeti.
d2

#10 Re: fordov servis

Post by d2 »

chuchumbamayumbe wrote:
d2 wrote:ugradnja klime izmedju ostalog zavisi i od jacine motora, sto je motor slabiji klima slabije radi, govorim ovo iz razloga sto vecina standardnih starijih auta ima slabije motore nego sto je danas uobicajeno drugim rijecima nemas bas puno koristi od ugradnje klime na motor od recimo 50-60 ks...
Moja sisterka ima Fiestu 98, benzinjara, 1.3 16v, pojma neJmam koliko konjica ima (jedno 60-tako odokativno), i ima klimu.
I mogu vam reci da pravo fino rashladi a i ne osjeti se gubitak snage onoliko koliko bi se moglo pretpostavljati, dapache, skoro nikako se ne osjeti.
po gradu rashladi ? aha
madner

#11 Re: fordov servis

Post by madner »

Bond_JaneBond wrote: Moj se auto nije pokvario, imam ponudu da ga prodam, ovoj osobi koja kupuje klima nista ne znaci, a meni jest..
Eh sad, ja sam zadovoljna vozilicom osim sto mi fali ta prokleta klima, da nisam gdje jesam, ne bi to bio problem..
Pa sad razmisljam da l' da prodam, pa dodam malo love i kupim isti auto sa klimom, ako je ugradnja klime zahmetli, skupa i zajebancija..Hocu sto manje stresa u zivotu...
@madner,500KM bi bila cifra koju mi ne bi bilo zao dati za tako nesto, samo me hastra da mi ne shebu motor..Dobra mi vozilica , sucur Allahu, fino me slusa.. :mrgreen: :mrgreen: pa ne bih da mu sta bude..
Ako te strah stresa, onda nemoj ugradjivat. Prodaj to i kupi drugo. :D
madner

#12 Re: fordov servis

Post by madner »

chuchumbamayumbe wrote:
To bi trebalo biti oko 15 konjica koje gubi.
Moze se fiesta vozat i sa tim. Gubitak snage nije bas najednostavnije osjetit, rijetko se trazi 100%.
chuchumbamayumbe

#13 Re: fordov servis

d2 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
po gradu rashladi ? aha
Ne, fakat ba rashladi, nemam ti razloga shupljirati.
Voz'o sam je nekoliko dana, klima dopunjena, auto utegnut, "zenska vozala", ovo-ono, fakat dobro ohladi.
Pravo osvjezenje u odnosu na moju furunu gdje ni svi otvoreni prozori ne pomazu!
peglinator

#14 Re: fordov servis

Post by peglinator »

madner wrote: To bi trebalo biti oko 15 konjica koje gubi.
Moze se fiesta vozat i sa tim. Gubitak snage nije bas najednostavnije osjetit, rijetko se trazi 100%.
znaci kad bi si klimu izvadio imao bi odprilike 15 konjica vise, 180HP WOOOW :D :D :D
madner

#15 Re: fordov servis

Post by madner »

pglinator wrote:
madner wrote: To bi trebalo biti oko 15 konjica koje gubi.
znaci kad bi si klimu izvadio imao bi odprilike 15 konjica vise, 180HP WOOOW :D :D :D
Pa samo kad radi imas manje. Malo logika ovo ono. :D
chuchumbamayumbe

#16 Re: fordov servis

Bond_JaneBond wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Na hajde, molim te...
A koga sam ja citirao, tebe ili Svetlanu???
Citaj ti malo bolje pa onda soli pamet drugima.
Haj zdra'o!
Jah, 14.6.odgovaras na post iz februara, preko posta iz juna.. :lol: :lol: čuču, priznaj da si se zeznuo...
Ajd' ja priznajem da sam pogrijesila sto sam pomislila da mi hoces savjetom pomoci.. :-D
Ja priznam da nisam gledao datum posta, jer vidjeh da je tema aktuelna...
Sto se toga tice, mozda sam se i zeznuo, ali fakat nisam mislio na tebe kada sam rekao da prodajes.
Mir-mir-mir...Vazi?! :)
Uostalom, evo sta napisah o sestrinoj Fiestici, lijep autic, jeste da su je malo izudarali po parkingu (sto drugi, sto ona druge), ali sto se klime tice zaista nema nikakvih problema niti negativnosti. btw, kod nje je klima dosa ugradjena serijski, a kod naknadne ugranje klime zaista ne znam koliko se isplati...prvo, posto je polovna klima i koliko je dobro ocuvana...drugo, ko ce ti je ugradjivati, da li ce znati da to uradi kako treba posto vjerovatno ima gomila kablova da se uradi, veliki je to posao...i na kraju je upitno koliko ce te ta cjelokupna investicija kostati.
Koje auto tacno imas, koji motor?
chuchumbamayumbe

#17 Re: fordov servis

Bond_JaneBond wrote:Mir-mir :mrgreen:
Ford Ka, mislim nakon sto ste mi sve fino objasnili da mi se ne isplati ugradjivati klimu zato sto je snaga motora iovako mala 44kw, radni obim 1299 :-D Osim toga, nigdje necu dobiti garanciju da mi nece zeznuti motor, prema tome jednostavnije mi je prodati, dodati love i kupiti sa klimom..
Imao sam priliku da vozam Kakachu tamo negdje prije 7-8 godina, 1.3motor, ja mislim 55KS, nov-novcat je bio, vozio sam ga 3 mjeseca (rentan).
Imao je full-fullova opremu, aschare grijace shoferhajbne, koza, klinci-palci.
Ipak, kod njega se upaljena klima itekako osjecala, pogotovu uzbrdo i kada sam ga gario po autoputu (u pitanju je bila Mackanje).
max brzina 155km/h, a sa klimom jedva 147-8km/h. Nizbrdo se garilo i do stosheset! :D
Potrosnja autoput/grad, prosjek 8l.
Qler

#18 Re: fordov servis

Post by Qler »

chuchumbamayumbe wrote:

imam i ja tu fiestu, motor je 1.25 16V (da 1.25 nije 1.3 :D ) ima 75KS i kad upalis klimu ko' da si kucu zaslepo':D ali da hladi, hladi :D
ranger

#19 Re: fordov servis

Post by ranger »

Bond_JaneBond wrote:Mir-mir :mrgreen:
Ford Ka, mislim nakon sto ste mi sve fino objasnili da mi se ne isplati ugradjivati klimu zato sto je snaga motora iovako mala 44kw, radni obim 1299 :-D Osim toga, nigdje necu dobiti garanciju da mi nece zeznuti motor, prema tome jednostavnije mi je prodati, dodati love i kupiti sa klimom..
hm...
klima jest dobra, al na danasnjem vaktu kupovat drugo auto je prava kocka....
ne mozes bit pametan na sta ces naletit.....
sta got odlucis, sretno!
Fordas

#20 Re: fordov servis

Post by Fordas »

I kod mene se klima osjeti na vuci pravo, odmah izgubim jedno 10-ak KS, ali nema veze ima jos 190 u steku :D
ado-šampion

#21 Re: fordov servis

Post by ado-šampion »

madner wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
To bi trebalo biti oko 15 konjica koje gubi.
Nidje veze, preko 30% snage da izgubi, pa nije upreg'o kuću, kao što Qler reče :-)

Maksimalno se gubi 5% snage, noviji sistem gotovo nikako.
Bakir1

#22 Re: fordov servis

Post by Bakir1 »

kompresor klime drugovi i drugarice zahtjeva od 6 kw do 10 kw za adu naseg sampiona to iznosi 8,16 KS do 13,6 KS.
ako pomenuta fiesta ima 75 KS neka u prosjeku gubi 10 KS to nikako nije 30 % a svaki sistem noviji stariji vakav nakav ima kompresor a kompresor treba snagu motora da bi radio.
slavkoimamodilera

#23 Re: fordov servis

Post by slavkoimamodilera »

Bakir1 wrote:kompresor klime drugovi i drugarice zahtjeva od 6 kw do 10 kw za adu naseg sampiona to iznosi 8,16 KS do 13,6 KS.
ako pomenuta fiesta ima 75 KS neka u prosjeku gubi 10 KS to nikako nije 30 % a svaki sistem noviji stariji vakav nakav ima kompresor a kompresor treba snagu motora da bi radio.
Jok ba, ove nove klime to ti radi bez icega... cak i stedi gorivo...
Bakir1

#24 Re: fordov servis

Post by Bakir1 »

slavkoimamodilera wrote:
Bakir1 wrote:kompresor klime drugovi i drugarice zahtjeva od 6 kw do 10 kw za adu naseg sampiona to iznosi 8,16 KS do 13,6 KS.
Jok ba, ove nove klime to ti radi bez icega... cak i stedi gorivo...
opet grijesis meni je ado na pp rekao da kod njega na tatinom autu kompresor klime ustvari proizvodi gorivo pa mora svakih par stotina kilometara stati i izliti visak inace radi za petrol u slobodno vrijeme :lol:
slavkoimamodilera

#25 Re: fordov servis

Post by slavkoimamodilera »

:shock: :shock: :shock: Moram i ja jednog takvog nabavit... ali ja radim za Energopetrol, jel problem?
Post Reply