Ford Mustang

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

phil manzanera

#1 Ford Mustang

Post by phil manzanera »

Sta mislite o Ford Mustangu? Samo nemojte, molim vas, odmah ocjenu donositi samo na osnovu cijene ovoga automobila, zanemarite, dakle, cijenu.....
drastic

#2 Re: Ford Mustang

Post by drastic »

samo ako je v8 Ja mu zamjeram jeftin interior ne radi samog interiora nego sto su htjeli napraviti konkurentno auto za sto manje para.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#3 Re: Ford Mustang

Post by corolla02 »

phil manzanera wrote:Sta mislite o Ford Mustangu? Samo nemojte, molim vas, odmah ocjenu donositi samo na osnovu cijene ovoga automobila, zanemarite, dakle, cijenu.....
koji je model i godiste; ima ih vise od v4 do v8 ili onih specijalnih typa Cobra, Roush ili Saleen :D milina da proberes!
drastic

#4 Re: Ford Mustang

Post by drastic »

corolla02 wrote:
phil manzanera wrote:Sta mislite o Ford Mustangu? Samo nemojte, molim vas, odmah ocjenu donositi samo na osnovu cijene ovoga automobila, zanemarite, dakle, cijenu.....
koji je model i godiste; ima ih vise od v4 do v8 ili onih specijalnih typa Cobra, Roush ili Saleen :D milina da proberes!
ne znam da sam ikad vidio v4 motor u autu osim vanbrodskih motora
charvel.

#5 Re: Ford Mustang

Post by charvel. »

Koji te mustang zanima, koji model iz koje godine?
Ako slucajno mislis na onaj iz '69 - najmocnije auto svih vremena 8-)
Image
phil manzanera

#6 Re: Ford Mustang

Post by phil manzanera »

Jedno godinu-dvije star......ne znam jos....mozda onaj V6 4.0.......
whow

#7 Re: Ford Mustang

Post by whow »

Pod predpostavkom da pricamo o trenutnoj generaciji Ford Mustanga reci cu da se radi o automobilu legendi koji je jedno od kultnih auta Americkog kontinenta. Mustag je sportas koji vas nece bankrotirati poput nekih drugih slicnih vozilca a koji i pored prisupacne cijene zadrzava sve tradicionalne elemente iz tkz. muscle car grupacije kao sto cu , zadnja vuca , relativno veca zapreminina motora , karakteristican izgled. Mustang je pored svega vrlo kvalitetno vozilo koje nije namjenjeno samo za sminku vec i za svakodnevno upotrebu. Kao sto je rekao Corolla Mustang ima brojna izdanja i specijane serije koje su vec u jednoj drugoj ligi kako kvalitetom tako i cjenovno ali ako govorimo o klasicnom mustang onda je to bez sumnje jedan od najpristupacinih sportasa koji dolaze iz Amerike.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#8 Re: Ford Mustang

Post by corolla02 »

drastic wrote:
corolla02 wrote:
ne znam da sam ikad vidio v4 motor u autu osim vanbrodskih motora
da bivao je u opciji v4 model od 1994-2002 i naravno je bio najjeftiniji i dolazio sa obicnim felgamaa..
drastic

#9 Re: Ford Mustang

Post by drastic »

mislis in line 4
corolla02

#10 Re: Ford Mustang

Post by corolla02 »

phil manzanera wrote:Jedno godinu-dvije star......ne znam jos....mozda onaj V6 4.0.......
znas Mustang stoji za najjeftinije sportsko auto. Inace, ako ga vozis preko granice nece dugo, bas ko i ostala auta, ali ako ces ga vozati kao svoje nece te izdati zadugo. Amerikanci su ga vratili retroaktivno prije par godina, i dosata kupaca se zato zaljepilo zanj. Siroke gume, dosta trosi i tezak je. Ovamo ga je lahko odrzavati, a dole sumnjam. Inace zadnja suspenzija mu je prevazidjena ali ameri ne brinu o tome, jer su tradicionalisti bas ko i europljani, dok japanci su drugi par rukava :D
laki1809

#11 Re: Ford Mustang

Post by laki1809 »

Mustang je legenda to je bez daljnjeg jedina moja zamjerka ali to je samo moje mišljenje neka me neko ispravi ako griješim prenos snage na cesto puno konja i kubika ali loš prenos i dosta dosta gubi uostalom kao i svaki amerikanac
shin

#12 Re: Ford Mustang

Post by shin »

Mustang u europi je isto kao i mamuzi na cipelama.
ljudozder

#13 Re: Ford Mustang

Post by ljudozder »

Nebitno o kojoj se verziji radi, mislim sve najbolje .D A inače sam fan američkih automobila, posebno iz muscle perioda :D
corolla02

#14 Re: Ford Mustang

Post by corolla02 »

drastic wrote:mislis in line 4
ma znam da je bio, ni ja nisam vjerovo, al ima :)
whow

#15 Re: Ford Mustang

Post by whow »

laki1809 wrote:Mustang je legenda to je bez daljnjeg jedina moja zamjerka ali to je samo moje mišljenje neka me neko ispravi ako griješim prenos snage na cesto puno konja i kubika ali loš prenos i dosta dosta gubi uostalom kao i svaki amerikanac
Pa donekle si u pravu jer kada se radi o sportiskim modelima onda je tu potrosnja u drugom planu . Mada se radi se o posve drugacijim koncepcijama i osjecaju .Kada iz recimo V8 masine dobijes 250 ks ili 300 ks to je potpuno drugi osjecaj nego kad iz masine sa 4 cilinda i turbom dobijes isti broj KS. U tome je draz Mustanga i drugih auta iz muscle car grupe kao sto su trenutno recimo, Camaro , Challanger ili 300 KS. To su poniji koji se odmah dostupni i to je jedan nevjerovatan osjecaj koji se naravno placa vecom potrosnjom. Ja bih uvijek radije imao auto sa vecom masinom , vece zapremnine da nije u pitanju lova i potrosnja. Po pitanju prenosa probaj Amera sa manuelnom transmisijom pa ces vidjeti sta je prenos . Naravno ovaj osjecaj brutalne snage se ne moze usporediti sa rafiniranocu nekog BMW-a M klase ili Mercedesa . Dakle radi se o jabukama i kruskama. Japanci su opet nesto sasvim trece.
mišmaš

#16 Re: Ford Mustang

Post by mišmaš »

potpisao bih post whow-a.

mnogi ga porede za bmw-om i slicnim, medjutim to je neuporedivo. ne mislim sa stajalista kvaliteta, nego generalno tipa, historije, namjene i svega ostalog... ako hoces profinjenu sportsku limuzinu bmw, a ako hoces "cistokrvnog konja" koji grize nevjerovatno i osjecaj u voznji pun adrenalina, onda mustang. neko rece, ogromna je razlika motora sa 4 cilindra sa npr 250 KS i onog sa 6 ili 8 cilindara i isto toliko KS, i to je ono zbog cega volim americka vozila - ne zbog interijera, ne zbog udobnosti ili ne znam cega, nego te brutalnosti... imo sam se priliku vozit u mustangu, nisam ga nikad vozio, ali jesam kao suvozac sjedio dva puta po 10ak-15 minuta, i strava je kako ide... kada lik poce grijat, i kad je ocijenio da su dovoljno ugrijane, jednostavno stvar koju treba dozivit, kakvo god misljenje imali o autima, auto industriji itd...
jefferson

#17 Re: Ford Mustang

Post by jefferson »

Dobro auto, i vozio sam ga i sa V6 i V8.
Evo ti mog zapazanja.
Ako ocekujes stabilnost BMW-a ili Audija zaboravi, ali ima svoje cari, pogotovo ako je rucni mjenjac.
4.0 V6 nije nesto, i ima dosta boljih motora. V8 je pun pogodak, posebno 5.0 V8. To je strasno kako ide i kakav zvuk ima.
Ova novija serija je dosta bolja, ali se ovaj novi V6 tek prije par mjeseci pojavio i nisam vozio, ali sam sve najbolje cuo.
Ako ces uzimati starog dvije god, uzmi obavezno 5.0 V8 sa rucnim mjenjacem!!! Ide na regular ne na premium i eto tu ustedis 30centi po galonu!
frankwhite

#18 Re: Ford Mustang

Post by frankwhite »

ako planiras ici samo pravo onda kupi mustanga za to je super:D generalno amerikanci ne znaju napravit auto, plus je interijer uzasno nekvalitetan i mustang je gej.
jefferson

#19 Re: Ford Mustang

Post by jefferson »

frankwhite wrote:ako planiras ici samo pravo onda kupi mustanga za to je super:D generalno amerikanci ne znaju napravit auto, plus je interijer uzasno nekvalitetan i mustang je gej.
Ovo su novi argumenti na forumu :lol:
whow

#20 Re: Ford Mustang

Post by whow »

jefferson wrote:
frankwhite wrote:ako planiras ici samo pravo onda kupi mustanga za to je super:D generalno amerikanci ne znaju napravit auto, plus je interijer uzasno nekvalitetan i mustang je gej.
Ovo su novi argumenti na forumu :lol:
Da si rek'o da su Celica , Miata ili TT gay i nekako al' Mustang nema sanse. Mustang je totalno macho i nemam pojma odkud ta prica da ne valja u krivinama ja sam ga vozilo i auto je extra a u okukama se ponasa puno bolje od recimo novog Passata iako su to potpuno razlicita vozila. Meni se u ustvari Mustang posebno svidio u krivinama kako zbog zadnje vuce koja daje extra draz islasku iz krivina pod jakim gasom tako i izuzetno solidnoj sasiji koje je spremna podnjeti najveca optrecenja bez uvijanja . Sjedi u Golfa GTI pa poslje njega sjedi u Mustanga pa ces znati o cemu govorim. To da Amerikanci na znaju napraviti auto je glupost koju ne zelim komentirati.Trenutno na Americkom trzistu se prodaju bar 4 vozila koja su medu najboljima u klasi a medu koje ubrajam : Ford Fusion , Ford Fusion Hybrid , Ford Taurus sa V6 masinom i dva turbo punjaca koja proizvodi skoro 400 ks ima zavidnu potrosnju i kosta oko $ 40 000 pa onda tu je i nova Fiesta a i ovi novi Cadillaci i Buick nisu za bacanje .Cuj tipa Amerikanci ne znaju praviti auta :lol:
mišmaš

#21 Re: Ford Mustang

Post by mišmaš »

jao lik je lud ko struja :lol: nije oca mi da šta imam protiv neke industrije, ali ovaj gore lik je jednostavno ili kompleksaš ili opsjednut nekom idejom "idealnog automobila" koji dolazi npr iz švabije... inače, što se mene tiče uvijek prednost američkim vozilima kako zbog filozofije, dizajna, tako i zbog toga što sam do sad uvijek imao kul iskustva... jest da je u evropi malo lošija servisna mreža, ali daju se stvarčice naručiti preko neta i kul ispadne... ps što više troši to mu je prednost kod mene 8-)
phil manzanera

#22 Re: Ford Mustang

Post by phil manzanera »

Nemam nista protiv njemackih auta, obzirom da imam VW Passat TDI (crveno DI), a kojeg sam kupio potpuno novog sa nula kilometara, no vrijeme je za zamjenu. Passat je savrsen auto, no to je i problem: auto je SAVRSEN, ne desava se - nista.

Neko voli motocikl Hayabusa koji je savrsen, a neko voli americke motore koji prde i smrde, ali znas da se nesto desava pa te to kao hobi zaokupira. Zato neko voli Mustanga, ili recimo Alfa Romeo, koji takodjer nije savrsen, takodjer "prdi i smrdi" ali ima dusu i kad nagazis Alfu, znas da se nesto desava.

Neko voli savrseni Glock pistolj (nema odsjaja sunca, nema otisaka, jednostavno se repetira), ja volim Berettu jer je klasika, smetaju kocnice kod repetiranja, tesko se repetira i mnogo toga, no to je - Beretta. Ko ne voli, kupice Glocka ili savrseni Steyer ili nesto drugo savrseno za potpunu profesionalnu ili hobi upotrebu.

No ima nas i klasicara koji ne tezimo perfekciji, nego zabavi, pa otuda ljubav i prema nesavrsenim, ali zabavnim stvarima, a Passat bas ne pruza neku zabavu, iako je - savrsen. Zivot je kratak.
Last edited by phil manzanera on 02/07/2010 08:45, edited 2 times in total.
phil manzanera

#23 Re: Ford Mustang

Post by phil manzanera »

Greska, sorry, treba edit.
shin

#24 Re: Ford Mustang

Post by shin »

Sve sto ima lisnate opruge je gej :mrgreen:
Qler

#25 Re: Ford Mustang

Post by Qler »

shin has spoken :)