Ford Mondeo MKII 1996-2000
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- friskyoreo
#1 Ford Mondeo MKII 1996-2000
Interesuju me iskustva s ovim autom, posebno s motorom 1.8 TD. Vidim ima ih pravo jeftinih na pik-u, a nude puno opreme za te pare, i izgledaju prilicno dobro za auta u tom cjenovnom rangu oko 3000.
-
kenson
#2 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Dobar auto, turbo dizel, interkuler, imao isti samo karavan, obične dizne, nema pumpu visokog pritiska, jeftin za održavanje, stabilan na cesti, naravno ako se radi o iole očuvanom primjerku.
-
citroen xm
#3 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Ja sam gledao prije par godina jednog, mislio kupiti. Auto me ni jednim jedinim dijelom nije privuklo. Limarija je blagi užas. Tada je imao 10-ak godina i bio spreman za kompletno varenje i farbanje. Unutrašnjost je lošeg kvaliteta. Ovaj je čak imao problem sa osvjetljenjem kabine i ventilacijom, tada je prodavač tvrdio da im je boljka nešto tu sa elektronikom. Motor je valjda bio dobar, ja sam momentalno izgubio interesovanje. Imao sam davno Eskorta, limarija bila loša. Mislio sam posle silnih priča da su je popravili. Opet sam se uvjerio da nisu. Što se mene tiče Ford sem Mustanga ne postoji.
:mobilizator:
:mobilizator:
- friskyoreo
#4 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Meni licno limarija i ne predstavlja neki veliki problem, u prilici sam da sve eventualne probleme vrlo jeftino saniram. Bitniji mi je motor, i kakva je inace pouzdanost sto se tice ovog auta. Da li je mnogo kvarljiv, ima li nekih stalnih "boljki" na koje treba obratiti paznju pri kupovini.
Znam da ne mogu ocekivati za te pare neko ekstra auto, uvijek je bilo koliko para, toliko muzike. Ali okolnosti su nazalost takve. Bitno mi je isto da malo trosi, da se ne kvari svaki mjesec i da su dijelovi povoljni.
Znam da ne mogu ocekivati za te pare neko ekstra auto, uvijek je bilo koliko para, toliko muzike. Ali okolnosti su nazalost takve. Bitno mi je isto da malo trosi, da se ne kvari svaki mjesec i da su dijelovi povoljni.
- hopi
#5 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Pa kod mene je trenutno taj mondeo samo što je 2.0 benzin tako da o tome motoru, osobinama, portošnji i sl. ne mogu ništa reći iz iskustva ali sam čuo da ako je održavan da je motor ok, nema nekih posebnih mana, već prilično staro vozilo tako da ima sigruno i loših primjeraka.
Vozilom sam zadovoljan, godina 98. i 123 00km prešao, motor dobar, potrošnja također, kod mene malo se hrđe pojavilo iznad zadnjih točkova to pogledati, limarija im nije jača strana, prilično stabilno i udobno vozilo. Unutrašnjost je sasvim dobra, kao gumirana tabla.
Cijena filtera, dijelova trapa, ostalog što se mijenja je ok, meni su se čuli zadnji seleni pa mjenjano mislim da se i dalje nešta čuju. Nedavno zadnji diskovi+pločice (ABS firma) sa rukama 140KM, te cijene se sjećam ali mislim da dizel nazad ima doboše. Fabrički idu gume 195/60r15 koje su skuplje i rijeđe ali mogu i 195/65. Zadnji branik lako puca i teško ga naći polovnog.
Možda i qler kaže koju imao je ovog
Vozilom sam zadovoljan, godina 98. i 123 00km prešao, motor dobar, potrošnja također, kod mene malo se hrđe pojavilo iznad zadnjih točkova to pogledati, limarija im nije jača strana, prilično stabilno i udobno vozilo. Unutrašnjost je sasvim dobra, kao gumirana tabla.
Cijena filtera, dijelova trapa, ostalog što se mijenja je ok, meni su se čuli zadnji seleni pa mjenjano mislim da se i dalje nešta čuju. Nedavno zadnji diskovi+pločice (ABS firma) sa rukama 140KM, te cijene se sjećam ali mislim da dizel nazad ima doboše. Fabrički idu gume 195/60r15 koje su skuplje i rijeđe ali mogu i 195/65. Zadnji branik lako puca i teško ga naći polovnog.
Možda i qler kaže koju imao je ovog
- Qler
#6 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Ja sam 4 godine vozao 1.8 benzin. Prezadovoljan autom. Jesu mu mane obrve na zadnjom blatobranima, ali unitrasnjost je bila super. Jos je moj bio ghia, imao dig auto klimu, sve na struju, board computer, kozni volan, mjenjac i rucicu rucne, ma boca bio. Prodao ga prosle godine nekom momku za 3350KM, tada je bio bez ulaganja, ne znam kakav je sad. Da sam imao para ostavio bi ga zeni, jer fakat sam bio prezadovoljan autom. 1998. Godina, presao tacno 200k km kad sam ga prodao.
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
-
romeomoraprezivjeti
#7 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Dvojica kolega godinama vozili taj mondeo 1.8 td,jedan ljimuzina,drugi karavan i koliko znam,bili su izuzetno pouzdani. Jedan je prodat u medjuvremenu,dok je drugi postao rezerva.
- friskyoreo
#8 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Super, drago mi je da cujem pozitivne komentare, hvala vam.
Mene je Mondeo privukao bas zbog toga sto nudi najvise auta za najmanje para, u tom cjenovnom rangu. Sad jos samo da prodam ovo koje trenutno vozim i onda nadjem kakav dobar primjerak. 
- Qler
#9 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Vala mene je odlicno slusao, jos 17'' felge na njemu, ma bio prelijep
- basicm
#10 Re: Ford Mondeo MKII 1996-2000
Stric ga ima vec skoro 10 godina. Osim ulja i filtera nikad nista, prelazi dnevno 120 km do posla i nazad.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk