Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
VUJICEMIL
#1 Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Sta mi mozete reci o kvalitetu ovih serija Mondeo uopste? DA li se kvare cesto, kako ih odrzavati i sl.? Generalno, da li biste mi preporucili da uzmem takvo auto? Ili je ipak bolje uzeti Focusa 1.6 ili 1.8 ?! ( iako nisu ista klasa sa mondeo ali svejedno). Treba mi pomoc oko kupovine, molim za savjete.
jedan primjer sta bih zelio
http://www.mg-auto.net/index.php?option ... wEO&id=475
ili ovako nesto http://www.autopijaca.ba/index.php?sel=auto&view=32107
jedan primjer sta bih zelio
http://www.mg-auto.net/index.php?option ... wEO&id=475
ili ovako nesto http://www.autopijaca.ba/index.php?sel=auto&view=32107
- Zvek
#2 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Po statistikama jedan od najboljih Fordova u zadnjoj deceniji, i mislim da je bolja kupovina od Focusa. 2.0 TDCi je modifikovani PSA 2.0 HDI motor i tu ne bi trebalo da bude problema.
Na forumima se vlasnici PSA vozila sa HDI motorima često žale na plivajuće zamajce koji otplivaju i prije 100k km, za Forda nisam nešto upratio, vjerovatno je mjenjač Fordov.
Na forumima se vlasnici PSA vozila sa HDI motorima često žale na plivajuće zamajce koji otplivaju i prije 100k km, za Forda nisam nešto upratio, vjerovatno je mjenjač Fordov.
-
VUJICEMIL
#3 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Nisam bas upucen kakav je to tacno paket opreme GHIA?
- drndalo
#4 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Ghia je kod Forda oznaka najjaceg paketa opreme...
-
ajan
#5 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
ne nego titanijumdrndalo wrote:Ghia je kod Forda oznaka najjaceg paketa opreme...
- beco
#6 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Ovo je kod nas nevjerovatno podcjenjeno auto. Englezi su za ovog Mondeo govorili da je jedan od najkvalitetnijih automobila svoje generacije. Mislim da ta verzija 2.0 HDI je najisplativija jer motor apsolutno nije opterecen. I da Titanium je najveci nivo opreme kod FORDA 
- shlauf
#7 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Prije bih se odlučio za ovaj iz Širokog nego za Tuzlu. Daleko opremljenije auto, komande na volanu, alu felge, sony muzika, nisam ljubitelj jedino lamperije .... Vlasnici Fordova se žale na ovlaštenog servisera FA Autocentar a neznam kako to ide u privatnoj režiji.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- Qler
#8 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Ghia je luksuzna oprema, titanuim je vise sportska. Ghia dodje sa meksim sjedistima, unutrasnjost je drvo, meksi ovjes, dok titanum dolazi sa profilisanim sjedistima, alu unutrasnjost, malo tvrdji... Ja licno preferiram Ghia X
varijantu 
E sto se tice tog mondea, ja imam sluzbenog MK3 2.0 Tddi motor, znaci starija varijanta. Za tri godina nesto preko 150k km presao, kupljen sa 115k km, znaci polovan, 2001. Do sada ulozeno u njega:
set kvacila, servo pumpa, prednji amortizeri, zadnje odbojne gume, sva 4 diska i disk plocice, crijevo od turba, i jednom naprijed mislim kugle, ili stabilizatori. Ima jos nekih sitnica, li to je od vecih investicija. Ulozeno je cca 2500KM u njega od kako ga imamo ne racunajuci gume i redovne servise. Sad moras uzeti u obzir da je auto sluzbeno, da se nije popravljalo nesto dok nije otislo skroz, tj. da je redovnije odrzavan, neke stvari su se mogle izbjeci. U glavnom, odlican za za puta, prostran, a kod mene je karavan i ima gepek strahota. Euro plaletu viljuskar utovari u njega
E sto se tice tog mondea, ja imam sluzbenog MK3 2.0 Tddi motor, znaci starija varijanta. Za tri godina nesto preko 150k km presao, kupljen sa 115k km, znaci polovan, 2001. Do sada ulozeno u njega:
set kvacila, servo pumpa, prednji amortizeri, zadnje odbojne gume, sva 4 diska i disk plocice, crijevo od turba, i jednom naprijed mislim kugle, ili stabilizatori. Ima jos nekih sitnica, li to je od vecih investicija. Ulozeno je cca 2500KM u njega od kako ga imamo ne racunajuci gume i redovne servise. Sad moras uzeti u obzir da je auto sluzbeno, da se nije popravljalo nesto dok nije otislo skroz, tj. da je redovnije odrzavan, neke stvari su se mogle izbjeci. U glavnom, odlican za za puta, prostran, a kod mene je karavan i ima gepek strahota. Euro plaletu viljuskar utovari u njega
-
ajan
#9 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
sem ovlaštenog servisa nema niko diagnostiku sem momka u zenici dosta loše vozilo i brzo gubi na cijeni
-
ajan
#10 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
titanijum dolazi sa svim senzorima počevši od park - do kiše inije samo razlika u sport paketu - malo se raspitaj
- shlauf
#11 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Šta ti voziš pa ne gubi na cijeni ????ajan wrote:sem ovlaštenog servisa nema niko diagnostiku sem momka u zenici dosta loše vozilo i brzo gubi na cijeni
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
ajan
#12 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
nevozim ništa nego se služim - prodajem vozila iz uvoza
- shlauf
#13 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Jbga, ostavi neko "dobro" i za sebe koje je na cijeni.
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- shlauf
#15 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Morao sam.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- ranger
#16 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
ajan wrote:sem ovlaštenog servisa nema niko diagnostiku sem momka u zenici dosta loše vozilo i brzo gubi na cijeni
s obzirom da nas ima jos zaniteresovanih za ovog forda, mozes li nam, argumentovano, obrazloziti zasto je dosta los? a na cijeni gubi svako tako da me to ne boli previse...
-
motorola01
#17 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Na cijeni izgleda samo Audi ne gubi,dok svi ostali naglo padaju..Vozio sam se u ovakvom mondeu,ali 2005. godiste(ako ima uopste neke razlike).Nisam se jos u udobnijem autu vozio,a ja vozim reno lagunu...Takodjer sto mi je zapalo za oci je i nevjerovatno prostrana unutrasnjost
.Auto je stvarno iznutra ogromno.Za motor ne znam nista,ali eto napisao sam ono sto sam primjetio u dva navrata,koliko sma se puta kratko vozio u ovom autu...
edit:Ajane,da li ti samo ides po auta i zavrsavas sa papirima gore(sto se tice onog netto i brutto) i dovozis auto ili ides sam gore i trazis auto i onda ga ovdje prodajes???
edit:Ajane,da li ti samo ides po auta i zavrsavas sa papirima gore(sto se tice onog netto i brutto) i dovozis auto ili ides sam gore i trazis auto i onda ga ovdje prodajes???
-
ajan
#18 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
idem gore i dovozim auta - tj sam tražim završavam papirologiju i prodajemmotorola01 wrote:Na cijeni izgleda samo Audi ne gubi,dok svi ostali naglo padaju..Vozio sam se u ovakvom mondeu,ali 2005. godiste(ako ima uopste neke razlike).Nisam se jos u udobnijem autu vozio,a ja vozim reno lagunu...Takodjer sto mi je zapalo za oci je i nevjerovatno prostrana unutrasnjost.Auto je stvarno iznutra ogromno.Za motor ne znam nista,ali eto napisao sam ono sto sam primjetio u dva navrata,koliko sma se puta kratko vozio u ovom autu...
-
VUJICEMIL
#19 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
Ja sam upravo danas " narucio " od jedne auto kuce ovakvog mondeo, da mi pokusaju naci i odrede cijnu. Ako bog da, nadam se da ce auto biti ok i da ce cijena biti prihvatljiva te da cu se za par dana provozati u novom autu 
- simonese
#20 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
svabo kaze:
Ford kaufen
Ford(t) fahren
Ford(t) werfen
Ford kaufen
Ford(t) fahren
Ford(t) werfen
- Qler
#21 Re: Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KS-GHIA
@ajan,
ne znam gdje ti zivis, ali ja cu te u sarajevu odvesti bar kod dvojce da urade dijagnostiku, mimo servisa...
ne znam gdje ti zivis, ali ja cu te u sarajevu odvesti bar kod dvojce da urade dijagnostiku, mimo servisa...