ford mondeo 1999g tdi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Svetlana
#1 ford mondeo 1999g tdi
molila bi za misljenje
trbala bi kupiti ford mondeo tdi 1999g, da li neko ima da vec vozi ovaj model auta , sta mu je mana a sta pogodnost,
koliko sam mogla videti ima neki problem sa pedalom gasa, pogotovo kad se tek upali i krene, neprima gas kako bi trebalo, i prilikom mjenjanja brizne u trenutku pritiskanja kvacila dodaje se neki gas sam od sebe?
hvala
trbala bi kupiti ford mondeo tdi 1999g, da li neko ima da vec vozi ovaj model auta , sta mu je mana a sta pogodnost,
koliko sam mogla videti ima neki problem sa pedalom gasa, pogotovo kad se tek upali i krene, neprima gas kako bi trebalo, i prilikom mjenjanja brizne u trenutku pritiskanja kvacila dodaje se neki gas sam od sebe?
hvala
-
ninja-san
Inace Fordovi imaju problema s tim senzorima za doziranje zraka i goriva.Ja imam Forda benzinca '98. godiste i primjetio sam da kad zimi ujutro krenes i svratis da naspes gorivo odmah ujutro poslije par predjenih kilometara, senzori valjda prepoznaju hladno gorivo i ler gas poludi, sam sebe turira, ili sam od sebe digne obrtaje na 1200.Naravno, nakon par kilometara sve se smiri.
-
ninja-san
Svetlana vidi, ja koliko imam iskustva sa prijateljima i ekipom koja vozi novije Fordove... auta su jako dobra, medjutim osjetljiva su na lose gorivo koje se sipa u BIH i vecinu kvarova upravo pokazuju zbog loseg goriva.
Nekontrolirano davanje gasa da se srediti, samo ti treba ovlasteni servis da ti to podesi.
Kod mene se to javlja samo kada zimi rano ujutro naspem gorivo, i tada vjerojatno zbog razlike u temperaturi, obrtaji polude.
Ne znam sto je konkretno slucaj kod tebe.
Nekontrolirano davanje gasa da se srediti, samo ti treba ovlasteni servis da ti to podesi.
Kod mene se to javlja samo kada zimi rano ujutro naspem gorivo, i tada vjerojatno zbog razlike u temperaturi, obrtaji polude.
Ne znam sto je konkretno slucaj kod tebe.
-
ninja-san
Eh ,da , zaboravih ti reci da Fordovi imaju sistem najfunkcionalnije potrosnje te da za svaku brzinu i za ler gas imaju odredjeno doziranje goriva i obrtaje.
To znaci da kada npr vozas novijeg Forda i u brzini (60 km/h) pritisnes kvacilo i izbacis u ler, zatim u drugu ili trecu (drzeci kvacilo) tocno mozes cuti kako motor varira i dozira gorivo.
To znaci da kada npr vozas novijeg Forda i u brzini (60 km/h) pritisnes kvacilo i izbacis u ler, zatim u drugu ili trecu (drzeci kvacilo) tocno mozes cuti kako motor varira i dozira gorivo.
-
Svetlana
svakako bi taj gas morao da se podesi kako nebi tako divljao, u fordov servisna alipasinom polju se mora čekati na red, jucer sam bas zvala ali su prebukirani pa neznam gde u sarajevu da se obratim nekom zaista dobrom majstoru da to pogleda, a videla sam da i maglanke nerade, ostalo je zaista koliko sam videla u odlicnom stanju, udobnost za voznju je odlicna.
prodavač mi rece da samo redovno menjam ulje i filtere i radi kao sat
prodavač mi rece da samo redovno menjam ulje i filtere i radi kao sat