ford fokus?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
Naravno da mislim na Mercedesa 190D, u predzadnjem postu sam fino napisao "Mercedes 190D", pa kontam ne trebam ponavljati u svakom postu glede iste stvari Mercedes, nego je dovoljno samo "pomenuti 190D".
Ah što se trudite dokazati da nisam šampion, al džaba vam je

Ah što se trudite dokazati da nisam šampion, al džaba vam je
-
ado-šampion
Ako je Focus udoban ja sam Lepa Brena!
-
whow
Pozdrav,Dxo wrote:teško da se isplati, radi održavanja. ipak su to američki auti mislim da oni iamjumalo drugačiju tehnologiju, gledaj ako hoćeš focusa iz njemačke naravno
Nisam siguran ne kojeg Americkog fokusa mislis kada kazes 2.0i. Ako se radi o 03 Sjeverno Americkoj varijanti onda je to vjerovatno obicni 2-litarski motor sa dva ventila po cilindru koji prizvodi 110 KS. Ova motor i nije bas neka "pljacka" kada je su u pitanju performance ali zato ima dosta ekonomicnu potrosnju. Nesto je bolja situacija kada su u pitanju noviji modeli Americkog Fokusa 2004 i gore jer su u njih ugraduju 2.3l motori od Mazde 3 sto je relativno solidna masina. U svakom slucaju treba da probas auto da znas da li valja ili ne. 14 KM je odprilike 10 hiljada $ sto je mozda malo previse za to godiste .Probaj malo spustiti cijenu recimo 11K.
sretno
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
ado-šampion wrote:
Ako Focus TDdi mirno radi ja sam Lepa Brena! Jaran je kupio prije neki dan i trese skoro kao Mercedes 190D iz '92., a i bučan je prilično, posebno kad se sjedi nazad. Za TDCi na znam. Inače je udobno auto, prilično tvrd a dobro upija rupe (za jednog Forda odlično), sjedišta su dobra isto, osjeti se da su se ljudi potrudili oko prigušenja buke, samo da je motor malo kulturniji.
Ma pusti te ga
-
ado-šampion
Hehe, našao si meBobi wrote:ado-šampion wrote:
Ako Focus TDdi mirno radi ja sam Lepa Brena! Jaran je kupio prije neki dan i trese skoro kao Mercedes 190D iz '92., a i bučan je prilično, posebno kad se sjedi nazad. Za TDCi na znam. Inače je udobno auto, prilično tvrd a dobro upija rupe (za jednog Forda odlično), sjedišta su dobra isto, osjeti se da su se ljudi potrudili oko prigušenja buke, samo da je motor malo kulturniji.
Ma pusti te ga...ljubomoran coek na jarana sto je uzeo dobro autu...
Ne fakat, sve što sam se više vozao sve mi se neudobniji činio. Sjedišta su prilično udobna to stoji, ali ovjes je pravo tvrd na našim cestama, posebno ako se sjedi nazad (prije tog posta se nisam vozio nazad), odbija bubrege. A tek buka... Nedavno sam se vozio i u Focusu sa benzinskim motorom isto tako je jako izražena buka motora, gotovo kao kod dizelaša, i to nije onaj metlani zvuk, nego onaj promukli, probi uši. Baš me čudi što je, za tu klasu, izolacija buke vjetra, točkova i slično jako dobro izvedena a izolacija motornog prostora toliko zapostavljena. Jbg, negdje se moralo uštedjeti.
Možda će se nekome činiti udoban, ali ja kad pređem u njega iz svog (pardon, tatinog) Daihatsua neudoban mi je.
- Haris033
ado-šampion wrote:Hehe, našao si meBobi wrote:ado-šampion wrote:
Ma pusti te ga...ljubomoran coek na jarana sto je uzeo dobro autu...
![]()
Ne fakat, sve što sam se više vozao sve mi se neudobniji činio. Sjedišta su prilično udobna to stoji, ali ovjes je pravo tvrd na našim cestama, posebno ako se sjedi nazad (prije tog posta se nisam vozio nazad), odbija bubrege. A tek buka... Nedavno sam se vozio i u Focusu sa benzinskim motorom isto tako je jako izražena buka motora, gotovo kao kod dizelaša, i to nije onaj metlani zvuk, nego onaj promukli, probi uši. Baš me čudi što je, za tu klasu, izolacija buke vjetra, točkova i slično jako dobro izvedena a izolacija motornog prostora toliko zapostavljena. Jbg, negdje se moralo uštedjeti.
Možda će se nekome činiti udoban, ali ja kad pređem u njega iz svog (pardon, tatinog) Daihatsua neudoban mi je.
Ma, smijesan si ti Ado do bola!!! hehehehehehe
LJUBOMORA, LJUBOMORA, LJUBOMORA...!!!
-
ado-šampion
To je to našli ste me. Jedan jaran mi ima BMW X5 i BMW 535i, rođak novu Toyotu Avensis, drugi jaran Fiat Punto (polovan) i svi su oni dobri ni na jednog nisam ljubomoran, samo sam na Focus ljubomoran. Fakat je bezze. Punto je udobniji. 
- Haris033
Oni imaju, Ado, oni.... hahahaado-šampion wrote:To je to našli ste me. Jedan jaran mi ima BMW X5 i BMW 535i, rođak novu Toyotu Avensis, drugi jaran Fiat Punto (polovan) i svi su oni dobri ni na jednog nisam ljubomoran, samo sam na Focus ljubomoran. Fakat je bezze. Punto je udobniji.
- testdriver
imao sam i ja focus-a, zadovoljan sam bio autom, jedino me nerviralo kad želiš otvoriti prednju haubu, moraš maknuti znak pa ključem....ono iritira, često sam ga vozao po autoputu i kad želiš napunit onu tekučinu za ispiranje stakla stalno drndat s ključevima
-
howyesno
ili sam ja i svi ljudi koji su se samnom vozili prilicno gluhi ili ti cujes ono sto ostali ne cuju ili su ti tvoji jarani kupili auta koja i nisu bas odrzavana ili Bog zna gdje vozena.ado-šampion wrote: Hehe, našao si me![]()
ja vozim focusa dizela i tu silnu buku koju spominjes na sva usta ne osjetim, a sto se tice rada motora vec nekoliko ljudi me cak pitalo da li je benzinac jer je neobicno tih za jednog dizelasa.
jaran u firmi vozi benzinca kojeg bukvalno ne cujes kada stojis pored njeg.
Cak sto vise za pohvaliti je da se ne prenosi nikakvo trenje na volan i konzolu tako da nema nikakvog treskanja cimanja i sl.
topla preporuka svima koji su u dilemu za kupovinom automobila.
-
ado-šampion
Ma nije problem kad auto stoji, onda se fakat u kabini gotovo na čuje, nego je problem što na srednjm brojevima obrtaja probija uši (recimo na 60 km/h u trećoj baš iritira). Al opet to je do osjećaja pojedinačnog putnika. Npr. mom tati se naš Daihatsu ne čuje dok se meni čuje prilično. A ima i ona "Poslije fiće je i jugo dobar". Već sam spomenuo da mi jaran ima Punto iz 2000. (tek ga kupio) i on se po gradu fakat gotovo na čuje, kad ga stisneš na jedno 35 km/h u prvoj motor se jedva čuje. Isto tako novi Avensis. Na 80 km/h u tećoj ja kontam da sam u petoj. 
-
howyesno
ako hoces javi se na pm pa ti mogu poslati broj pa se cuj sa njim.marabeg wrote:imam dva kvara:
1. nesto cudno skripi kod prednjeg lijevog tocka i to pri vecim brzinama i ubrzanjima
2. brzinomjer nekad prestane raditi i nakon odredjenog vremena opet proradi
- Haris033
...A POSLIE NJIH, NAJBOLJI JE "FIAT-PUNTO", NEMA DILEME.... heheheado-šampion wrote:Ma nije problem kad auto stoji, onda se fakat u kabini gotovo na čuje, nego je problem što na srednjm brojevima obrtaja probija uši (recimo na 60 km/h u trećoj baš iritira). Al opet to je do osjećaja pojedinačnog putnika. Npr. mom tati se naš Daihatsu ne čuje dok se meni čuje prilično. A ima i ona "Poslije fiće je i jugo dobar". Već sam spomenuo da mi jaran ima Punto iz 2000. (tek ga kupio) i on se po gradu fakat gotovo na čuje, kad ga stisneš na jedno 35 km/h u prvoj motor se jedva čuje. Isto tako novi Avensis. Na 80 km/h u tećoj ja kontam da sam u petoj.