Ford focus
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sedo
#1 Ford focus
Razmišljam o kupovini Forda focusa karavana 2002. do 2004. godište, dizel TDDI ili TDCI sa full opremom. Na pik.ba cijene su im od 5.500 do 7.500 KM. Zanima me kakva su auta, isplati li se kupiti ga u smislu kvalitata, pouzdanosti, održavanja, potrošnje, dijelova...
- hopi
#2 Re: Ford focus
bila ista tema, isto godište i motori ne tako davno.
- hogar strasni
#3 Re: Ford focus
Focus 2003 tdci karavan, sluzbeno auto u firmi, prije nekoliko dana se poceo gasit sam od sebe, na dijegnozi i pregledu utvrdjeno da su mu otisle dizne najvjerovatnije od loseg goriva,al ko ce znat, uglavnom sve se mijenjaju u kompletu a jedna je min 600.00 KM,+ ruke. inace sam cuo da je udobniji od suparnika u klasi, pa rekoh nije na odmet da to provjeris ako si zagrijan jer majstor rece da je i prije imao identicnih slucajeva bas na focusu. lijep pozdrav i sretno.
- mosquito
#4 Re: Ford focus
Vozim Focusa 2001 godina TDCI 115 konja, nisam ono "svaki cigo svoga konja hvali" al meni je predobro sto se svega tice, udobnost, kvalitet, snaga, potrosnja, dijelovi, kad sam ga dovukao iz DE jedna dizna mu nije radila i ja sam je nasao ispravnu polovnu za 100 KM, ne isplati se za njega nista novo kupovati, mislim logicno jer sve je skupo novo jer je vecina toga original, a ima dosta dijelova za njega po otpadima, eto ja sam prezadovoljan, samo sto mi se karavan nesto ne svidjasedo wrote:Razmišljam o kupovini Forda focusa karavana 2002. do 2004. godište, dizel TDDI ili TDCI sa full opremom. Na pik .ba cijene su im od 5.500 do 7.500 KM. Zanima me kakva su auta, isplati li se kupiti ga u smislu kvalitata, pouzdanosti, održavanja, potrošnje, dijelova...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5 Re: Ford focus
Otac je uzeo ovo auto, http://www.pik.ba/artikal/5465348/ford- ... od-karavan
Detaljnu radi drugih cu opisati kako ce se auto ponasati u narednom periodu, no sta vi mislite o itom modelu ?
Detaljnu radi drugih cu opisati kako ce se auto ponasati u narednom periodu, no sta vi mislite o itom modelu ?
- drndalo
#6 Re: Ford focus
Ponizak je kad se penjes na trotoar, posebno naprijed, velik prevjes, pripaziti...
-
cibe
#7 Re: Ford focus
Ima kolega sa posla forda fokusa 2002 god, 66kW. Kaze da je prezadovoljan sa nj., nikakvih ulaganja nije imao. Kad ga pitam za zubcasti, kaze da je lanac u motoru (nema velikih troskova oko velikog servisa). Cak je nakon jedne godine voznje (a vozi ga 5 god) kupio i njegov otac takav auto, samo 55 kW. Evo kaze samo 140 KM troskova imao na njemu, mjenjao kuglu, manđentnu, cetkice na alternatoru. Za pet god je on presao 46 000 km. Kad ga je kupio vozilo je bilo na 130 000 km.
Ako si kupio, hajde sada reci nam kako je slusalo auto, mozda bih i ja kupio
Ako si kupio, hajde sada reci nam kako je slusalo auto, mozda bih i ja kupio
- WildRedRose
#8 Re: Ford focus
isti slucaj, tj motor kod mene, haman 2 godine vozim... prezadovoljna sto se svega tice.. nikada se nije kvario, udoban, prostran, samo jednom mijenjaala prednje disk ploce i pakne jer su dotrajale bile, al' to je jbg potrosna roba na svakom autu... i da, jednom samo ulje mijenjalamosquito wrote: Vozim Focusa 2001 godina TDCI 115 konja, nisam ono "svaki cigo svoga konja hvali" al meni je predobro sto se svega tice, udobnost, kvalitet, snaga, potrosnja, dijelovi, kad sam ga dovukao iz DE jedna dizna mu nije radila i ja sam je nasao ispravnu polovnu za 100 KM, ne isplati se za njega nista novo kupovati, mislim logicno jer sve je skupo novo jer je vecina toga original, a ima dosta dijelova za njega po otpadima, eto ja sam prezadovoljan, samo sto mi se karavan nesto ne svidja
ugl, za preporuciti svima
- Qler
#9 Re: Ford focus
Nije ti bas za pohvalu da si samo jednom ulje mijenjala
ili si samo malo kilometara presla sa njim...
- Lajfstajl
#10 Re: Ford focus
Ja vozim Focus, samo 2001. godina 1.6 benzin 74kw.
Za 5 godina i nesto manje od 100.000km mogu da kazem da je auto odlično. Udobnost je solidna, a ima ubjedljivo najbolje vozne osobine u klasi. Kod dizela je problem sa diznama, pa izbjegavaj loše gorivo, ako je to uopšte moguće kod nas. Otvori dobro oči kada budeš kupovao ima modela sa preko 500,000km a na sato čuvenih 120,000.
Ako ćeš jeftinije održavanje i duži vijek motora onda gledaj TDDI, a ako ti je bitna snaga i dosta smanjen nivo buke gledaj TDCi 115ks. Savršeno vuče, imao sam priliku da ga vozim sa 4 osobe i upaljenom klimom.
Za 5 godina i nesto manje od 100.000km mogu da kazem da je auto odlično. Udobnost je solidna, a ima ubjedljivo najbolje vozne osobine u klasi. Kod dizela je problem sa diznama, pa izbjegavaj loše gorivo, ako je to uopšte moguće kod nas. Otvori dobro oči kada budeš kupovao ima modela sa preko 500,000km a na sato čuvenih 120,000.
Ako ćeš jeftinije održavanje i duži vijek motora onda gledaj TDDI, a ako ti je bitna snaga i dosta smanjen nivo buke gledaj TDCi 115ks. Savršeno vuče, imao sam priliku da ga vozim sa 4 osobe i upaljenom klimom.
- WildRedRose
#11 Re: Ford focus
ha znam, nisam se ni hvalilaQler wrote:Nije ti bas za pohvalu da si samo jednom ulje mijenjalaili si samo malo kilometara presla sa njim...
OT za focusa, kod mene je 1.8 tddi motor, do CG je picio ko lud, sa klimom i bez nje.. 4 odrasle osobe u autu + pun gepek.. sta reci nego da je divan
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#12 Re: Ford focus
Vece.
Vozio sam focus karavan 20 benzin,,136 ks.
Auto je bio za pohvalu.
Kupljen je novi prodan je sa cca 120 000 km.
Osim izmjene ulja i 2x plocice,ima sam dodatne troskove kvacilo, bobina i izmjena zadnjih gumica na multilink ovjesu.
I za nevjerovati imao sam losa iskustva za zadnjim loncem, sa druge strane akumulator je izdrzao cijeli radni vijek umome vlasnistvu.
U svakom slucaju sabio zadovoljan,,bio je u vlasnistvu skoro 7 godina.
Vozio sam focus karavan 20 benzin,,136 ks.
Auto je bio za pohvalu.
Kupljen je novi prodan je sa cca 120 000 km.
Osim izmjene ulja i 2x plocice,ima sam dodatne troskove kvacilo, bobina i izmjena zadnjih gumica na multilink ovjesu.
I za nevjerovati imao sam losa iskustva za zadnjim loncem, sa druge strane akumulator je izdrzao cijeli radni vijek umome vlasnistvu.
U svakom slucaju sabio zadovoljan,,bio je u vlasnistvu skoro 7 godina.