Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#301 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Moze bit tata mata samo za ovo sranje.

- supercali
#302 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Kako za kogakonektovan wrote:amar1994 wrote:
![]()
i kae 19 hiljada, ovaj je jos i dobar kakvih ima
Ovaj enterijer je tata mata za sve ostale iz klase, od kvaliteta materijala do same ergonomije,.
Meni je ovaj enterijer onako nista spektakularno i ne odgovara mi za kvalitet necu nista govoriti jer nisam vozao ovo auto duze vrijeme da znam
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#303 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Sto se tice kvalitete materijala, zavrsne obrade, jeste, ja to priznajem i necu se upustati u daljnju diskusiju s tobom, jer ti si stariji covjek, pred peMziju, i razumijem da se tebi ne dopada, tebi vise odgovaraju nesto konzervativnije izvedbe enterijera, ali me malo buni sto ti ovaj enterijer golfa nije ok, kad ti se vec ne djasvi citroenov?!NediM17 wrote:Moze bit tata mata samo za ovo sranje.
- konektovan
#304 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Vidi, ja licno vise volim enterijer, tipa c4 mk1, civica od 2005, ali sa aspekta kvalitete, niti jedan od ovih nije na nivou golfa, zbog vec nabrojanog.supercali wrote:Kako za kogakonektovan wrote:amar1994 wrote:
![]()
Ovaj enterijer je tata mata za sve ostale iz klase, od kvaliteta materijala do same ergonomije,.
Meni je ovaj enterijer onako nista spektakularno i ne odgovara mi za kvalitet necu nista govoriti jer nisam vozao ovo auto duze vrijeme da znam
-
530i
#305 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Jedino za nekoga ko nije probao bolje.konektovan wrote:
- konektovan
#306 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Pazi, ima bolje, ali u nekoj vecoj klasi, u ovoj konfekcijskoj, tesko..530i wrote:Jedino za nekoga ko nije probao bolje.konektovan wrote:
-
530i
#307 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Mislim i u istoj klasi. Dovoljno je sjesti i pritiskati plastiku...sve se samo kaže.
- konektovan
#308 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Sta je bolje po tebi iz te klase???530i wrote:Mislim i u istoj klasi. Dovoljno je sjesti i pritiskati plastiku...sve se samo kaže.
- amar1994
#309 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
konektovan wrote:Sta je bolje po tebi iz te klase???530i wrote:Mislim i u istoj klasi. Dovoljno je sjesti i pritiskati plastiku...sve se samo kaže.

- konektovan
#310 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Nije losa J, ali toliki dugmici na malom prostoru, skripa plastike, meni je iza golfa.amar1994 wrote:konektovan wrote:Sta je bolje po tebi iz te klase???530i wrote:Mislim i u istoj klasi. Dovoljno je sjesti i pritiskati plastiku...sve se samo kaže.
![]()
-
530i
#311 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Nemoj mi reći da nisi ni na šta bolje naišao u toj klasi od Volkswagena. Pa mislio sam da si ti ozbiljan forumaš. Postoji barem 4-5 auta koja su bolja...ostali su na istom nivou ili samo malo lošiji.konektovan wrote:Sta je bolje po tebi iz te klase???530i wrote:Mislim i u istoj klasi. Dovoljno je sjesti i pritiskati plastiku...sve se samo kaže.
- konektovan
#312 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Ja iz ove generacije, ne znam za bolje.530i wrote:Nemoj mi reći da nisi ni na šta bolje naišao u toj klasi od Volkswagena. Pa mislio sam da si ti ozbiljan forumaš. Postoji barem 4-5 auta koja su bolja...ostali su na istom nivou ili samo malo lošiji.konektovan wrote:Sta je bolje po tebi iz te klase???530i wrote:Mislim i u istoj klasi. Dovoljno je sjesti i pritiskati plastiku...sve se samo kaže.
- basicm
#313 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Ceed je dizajnom zaostao dooobro iza evropljana, i konkretno ovaj primjerak je skup. Kvalitet vjerovatno ima. Ali meni bas tih 7 godina garancije u pljackaskom servisu nije plus, odrzavao bih ga vani, a onda dolazimo do dostupnosti dijelova.
Nije propast imati ceed, ali da je best buy, nije.
Nije propast imati ceed, ali da je best buy, nije.
- BlackCaviar
#314 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Ovdje na forumu svaka diskusija završi Golfom ili Kramarom...
Iako sam najbliži Renou, 308 mi je ugodna oku a i vozio sam se u njoj na dužem putu i baš me fino iznenadila. 1.6 hdi fino je vukao nas 4 i prtljag u autu, malo je i trošio, klima upaljena, et.
O tim nekim platformama i ostalim finesama ne'am pojma, samo hoću reći da mi se leđa nisu slomila u tom autu za razliku od nekih drugih. Visok sam 180 cm, dakle patuljak za ove divove na forumu, svi dvometraši....
Iako sam najbliži Renou, 308 mi je ugodna oku a i vozio sam se u njoj na dužem putu i baš me fino iznenadila. 1.6 hdi fino je vukao nas 4 i prtljag u autu, malo je i trošio, klima upaljena, et.
O tim nekim platformama i ostalim finesama ne'am pojma, samo hoću reći da mi se leđa nisu slomila u tom autu za razliku od nekih drugih. Visok sam 180 cm, dakle patuljak za ove divove na forumu, svi dvometraši....
- supercali
#315 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Meni ovo jer ne volim puno dugmicakonektovan wrote:Sta je bolje po tebi iz te klase???530i wrote:Mislim i u istoj klasi. Dovoljno je sjesti i pritiskati plastiku...sve se samo kaže.

- konektovan
#316 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
I meii je ovaj bolji, vise mi se svidja, ali ovo nije ista generacija respo.supercali wrote:Meni ovo jer ne volim puno dugmicakonektovan wrote:Sta je bolje po tebi iz te klase???530i wrote:Mislim i u istoj klasi. Dovoljno je sjesti i pritiskati plastiku...sve se samo kaže.
- supercali
#317 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Govorio si o klasi ne o generacijama
- konektovan
#318 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
E hebiga respo, mogao si onda ubaciti i audi a3, bmw 1, mercedes a?!supercali wrote:Govorio si o klasi ne o generacijama
- ElRe
- konektovan
- Drvosjeca iz Dejcica
#321 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Kada malo bolje pogledaš skontaš da ljudi enterijer nisu promijenili od sredine devedesetih, samo malo našminkali. Sve pozicije za svjetla klimu ostale na istom mjestu, čak i izgled komandi sličan, materijali...itd.amar1994 wrote:
![]()

Što se tiče Citroena oni barem rade radikalne izmjene i ovaj enterijer kod C4 više odgovara modernom autu dok je VW zapeo na sredini devedetih i dizajnu enterijera iz Golfa 3.NediM17 wrote:Moze bit tata mata samo za ovo sranje.
- konektovan
#322 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Da, ali gledajuci objektivno, pogotovo trziste automobila u Evropi, ljudi vise vole ovaj dizajn golfa, sa klasicnim instrumentima, nego citroenovu filozofiju.
-
ado-šampion
#323 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Po meni enterijer Golfa 6 je odlican s obzirom da se radi o konfekciji C segmenta. Ok, nije na nivou Audija i BMWa ali od svih iz konfekcije koji su u njegovom cjenovnom rangu je bolji. Od kvaliteta materijala, preko ergonomije, lakoce koristenja, sjedala, ... Samo da je Comfortline prema gore. Ok nije mastovit ali realno ko trazi mastovito auto ne gleda Golfa.
U tom cjenovnom rangu bitno je da je sve uradjeno s mjerom, da nista ne strsi (ko onaj mjenjac ko pendrek u Meganeu recimo), da je ergonomicno i lako za koristenje, i na kraju kvalitetno.
Moze se diskutovati da tkanina na vratima izgleda vrlo jeftino, a cesto dolazi u dodir s rukama (ali sta onda reci za tvrdu plastiku na istom mjestu kod dosta konkurenata), da siva grafika s plavicastim osvjetljenjem na radiju isto tako izgleda vrlo jeftino, ali tu vec zalazimo u cjenovni rang koji je preko 20% iznad. Ukupno u tom cjenovnom rangu, kad se sve uzme u obzir, Golfov interijer je bez premca, po meni.
Da je mastovito a da ima sve ostale osobine koje ima god Golfa, kvalitet, ergonomiju, lakocu koristenja i da je uradjeno s mjerom i ukusom a ne ko da su se djeca igrala, ima u toj klasi, ali za znacajno vise para.
Naprimjer:

I na kraju i ovaj Audi koji je 20% skuplji ima mana u unutrasnjosti sto se tice kvaliteta. Recimo obloge vrata su od vrlo jeftine tvrde plastike, isto kao i obloga na ledjima prednjih sjedala i ako je prethodni vlasnik recimo imao psa to ce se sigurno vidjeti. A da ne govorim da je to dio koji dosta cesto dolazi u dodir s rukama.
U tom cjenovnom rangu bitno je da je sve uradjeno s mjerom, da nista ne strsi (ko onaj mjenjac ko pendrek u Meganeu recimo), da je ergonomicno i lako za koristenje, i na kraju kvalitetno.
Moze se diskutovati da tkanina na vratima izgleda vrlo jeftino, a cesto dolazi u dodir s rukama (ali sta onda reci za tvrdu plastiku na istom mjestu kod dosta konkurenata), da siva grafika s plavicastim osvjetljenjem na radiju isto tako izgleda vrlo jeftino, ali tu vec zalazimo u cjenovni rang koji je preko 20% iznad. Ukupno u tom cjenovnom rangu, kad se sve uzme u obzir, Golfov interijer je bez premca, po meni.
Da je mastovito a da ima sve ostale osobine koje ima god Golfa, kvalitet, ergonomiju, lakocu koristenja i da je uradjeno s mjerom i ukusom a ne ko da su se djeca igrala, ima u toj klasi, ali za znacajno vise para.
Naprimjer:

I na kraju i ovaj Audi koji je 20% skuplji ima mana u unutrasnjosti sto se tice kvaliteta. Recimo obloge vrata su od vrlo jeftine tvrde plastike, isto kao i obloga na ledjima prednjih sjedala i ako je prethodni vlasnik recimo imao psa to ce se sigurno vidjeti. A da ne govorim da je to dio koji dosta cesto dolazi u dodir s rukama.
- supercali
#324 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Ne mora znaciti da vise vole golfov enterijer
Evo recimo uzet cu konkretno pezo a vjerovatno je i citroen ista stvar
Mjenjaci su im karine benzinski motori prosjek i ako neko gleda mehanizaciju i te stvari a to je naravno vaznije od enterijera u vecini slucajeva odabrat ce golfa ili neko drugo auto zato ih je i vise prodato vjerovatno
Onda ne zaboravimo podsticaje njemacke drzave za razliku od francuza itd
Golf je vjerovatno najbolji prosjek u klasi pa zato se i prodaje u najvise primjeraka
Evo recimo uzet cu konkretno pezo a vjerovatno je i citroen ista stvar
Mjenjaci su im karine benzinski motori prosjek i ako neko gleda mehanizaciju i te stvari a to je naravno vaznije od enterijera u vecini slucajeva odabrat ce golfa ili neko drugo auto zato ih je i vise prodato vjerovatno
Onda ne zaboravimo podsticaje njemacke drzave za razliku od francuza itd
Golf je vjerovatno najbolji prosjek u klasi pa zato se i prodaje u najvise primjeraka
- supercali
#325 Re: Ford Focus/Peugeot 308/Renault Megane 3?
Mogao sam al mi se ne svidja njihov enterijerkonektovan wrote:E hebiga respo, mogao si onda ubaciti i audi a3, bmw 1, mercedes a?!supercali wrote:Govorio si o klasi ne o generacijama