Planiram na proljeće uzimat svoje prvo auto aBd. Još uvijek nisam odlučio koje bih, i razmišljam za sada samo okvirno. Najbliži sam nekom od 3 navedena u naslovu teme, ali moguće je da uzmem nešto potpuno drugačije.
Ako pretpostavimo da mogu sva tri naći po istoj cijeni (do nekih 13.000 KM), sa ne više od 140k km na satu, šta biste mi preporučili? Dizel/benzin nije bitno, mada sam bliže dizelu. Peugeot bih gledao od 2008 pa nadalje, a Focus model od 2009 godine.
Ovih 13.000 KM možda izgleda i malo za nešto ovako, ali još jednom ponavljam, pitam pod pretpostavkom da mi nešto izleti za te pare od ponuđenog. Zamolio bih vas da ne kvarite temu nekim raspravama i dokazivanjem ko zna više o automobilima, toga je pun forum i prosječan čovjek pojma nema koga bi slušao ako bi na forumu tražio jedino mišljenje. Volio bih neku normalnu diskusiju pa možda pomognete i meni i nekom drugom pri izboru.
Dakle, prednosti, mane, održavanje, pouzdanost, lična iskustva
PS: VW, Seat, Fabia, Fiat ne bih.
PS: vozačku imam oko godinu dana. Štelim se na i30 benzin, i golfu 3 dizel. Kilometara "dovoljno" da sam bez problem pičim na dalja putovanja (more, planine i sl) tako da ne kupujem auto da ga lupam i grebem od kontejnere (nije isključeno jebaji ga) nego sa ciljem da mi traje narednih cca 5 godina.