Prelistao sam cijeli ovaj forum, ali nigdje ni rijeci o Focus-u, treba li iz toga da donosim neke zakljucke ili jednostavno ovaj auto (ili ovo auto?!
Hvala...citamo se
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Jako je tesko tako uopsteno reci nesto o autu...Imao sam priliku voziti Focus po cijeloj Europi i mislim da sam presao nekih 60000 km sa vise razlicitih modela (firma za koju sam radio je tada imala samo focuse). radilo se o TDci 1.8 sa 115 KS... Motor je jako dobar, po nasim cestama savrsen za preticanje, maksimalna brzina nekih 205 km/h ako je ugasen A/C. Sa dobrim gumama lezanje na cesti i krivinama je savrseno, u slucaju da imas lose gume ne preporucujem brz ulazak u zavoje pogotovo ako vozis karavansku verziju (manje vise kod svih auta je isto - ovo je samo bilo jako lose iskustvoIxxxS wrote:Kao sto vec stoji u naslovu, moli bih vas da iznesete svoja misljenja ili iskustva u vezi sa Ford Focusom. Radi se o modelu iz 2000 godine, dakle ne ovom najnovijem.
Prelistao sam cijeli ovaj forum, ali nigdje ni rijeci o Focus-u, treba li iz toga da donosim neke zakljucke ili jednostavno ovaj auto (ili ovo auto?!nije dovoljno popularno na ovim prostorima, a i ako je tako onda se pitam zasto ne?
Hvala...citamo se
Pa iskreno da ti kazem najmanje imam iskustva s tim benzincem, znaci nekih 3-4 hiljade km.IxxxS wrote:Mene interesuje dakle model 1,6 16V Trend (Benzinac!) I nije automatic.
Monsignor, ti kazes :
"Dalje jednom sam u njemacku vozio benzinca 1.6 16V mislim da je imao nekih 100 KS i automatski mjenjac i ne moze se porediti sa ovim dizelom ni po kojem osnovu... "
Zasto se ti modeli ne mogu porediti...nazalost (do mene je, nisam bio potpuno jasan) si se u svom post-u vise koncentrisao na te dizelase...a mene upravo interesuje benzinac, da li su benzinci onda losiji ili sta?
I ovaj je sa alu-felgama, ali mi, posto sam prilicno skeptican prema tim alu-felgama, garaza nudi ako zelim i obicne zeljezne felge (dakle ili-ili)...sta je pametnije da radim (zimi ne vozim bas mnogo)
I sta jos kazes u poredjenju sa ova dva druga modela koja sam naveo (Stylo i Peugeot 307)? Da li je, uzeto da su sva 3 vozila u istom stanju (i za istu cijenu otprilike) pametan izbor odluciti se za Focus-a?