posto su nova jako skupa zanimalo bi me da li ih negdje ima na auto otpadu po normalnoj cijeni?
to su crijeva sa slike zaokruzena u crveno.

tnx
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ako ti samo ono kao pljuje ulje, vjerovatno nisu pukla, nego je u interkuler dospjelo ulja iz motora, pa onda to pod velikim pritiskom zna izbaciti van.Fitovac wrote:Izgleda da su mi pukla oba crijeva za intercooler na ford focusu 2001 godiste 55kw.
posto su nova jako skupa zanimalo bi me da li ih negdje ima na auto otpadu po normalnoj cijeni?
to su crijeva sa slike zaokruzena u crveno.
tnx
hvala za info. ilmu sam vec zvao, imaju neka crijeva i kostaju 30, 50 i 70km po komadu. e sad ako su 70km po komadu + troskovi dok do njih dodjem onda bih radije kupio u f-ac jer mogu dobiti rabat od 30% pa bi jedno crijevo kostalo cca 100km. mislim i ovo je previse al moram rijesiti jer mi auto fakat nema snage.Motokultivator wrote: Ako ti samo ono kao pljuje ulje, vjerovatno nisu pukla, nego je u interkuler dospjelo ulja iz motora, pa onda to pod velikim pritiskom zna izbaciti van.
Ako su ti pak pukla, znaci da auto uopste nema snage, cudno radi i crijeva su pravo mekana. Ono bas se osjeti da se ne nabija pritisak u njima.
Takodjer moze biti da je izgorila guma kao dihtung koji je unutra tog gumenog crijeva pa pljuje, ali svakako se mora crijevo zamijeniti.
Ako si dijelove gledao u f-autocentar vjerovatno si moro poslije otic da ti strave salijevaju kakve su im cijene.
Inace za ford se dosta jeftino dijelovi mogu naci u autootpadu ilma u sijama. A ima vala i prema kiseljaku svakakvih fordova, gledo sam. Pretpostavljam da takva crijeva se mogu naci i ne bi reko da su vise od 30-40KM.
a da ne bi reklamiro ovu ilmu uguglaj autootpad ilma, dobices njihovu web stranicu, kontakte i ostalo.
zovem sutra, hvala za infoshlauf wrote:U Brnjacima imaš otpad ŠILJO i vidio sam da imaju Focusa. Evo broj pa se raspitaj: 063/409-627 030/878-294
A niže njega cca 200 metara imaš otpad SEFER pa pitaj i njega: 061/166-407
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee