Football Manager™ 2012 -All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
elvin85

#26 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by elvin85 »

Imam jedan problem...Skinuo sam neke dresove i u folderu Premier liga imam sve ekipe ali u igrici nema mi dresova za pojedine ekipe (Newcastle, Norwich) slicno je i sa grbovima (napoli) i recimo treca verzija Barcinih dresova i dalje mi ima natpis unicef iako sam skinuo ovu quatar...Sta da radim, do cega je???
PS sve uradim kako treba jer da ne uradim ne bi se ni ovi ostali dresovi i grbovi klubova pojavljivali... ovo je neki ozbiljniji problem :!:
DON_eARL

#27 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by DON_eARL »

@elvin85 - Pročitaj citirani post i biće ti jasno. Inače FM nema pravo da koristi grb i ostale fazone pojedinih klubova iz Serie A(napoli i Novara koliko ja primjetih), pa ih zato i nema.
neo7 wrote:
Grbovi, zastave, trofeji: http://thepiratebay.org/torrent/5939228 ... _Logos.zip

Nacin instaliranja je taj da izdvojite fajlove u C:\Users\USERNAME\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2012\graphics

* Ukoliko nemate folder grapichs kreirajte ga.

Na bosanski nacin:
House wrote:Documents > sports interactive > Football Manager 2012 > data > graphics > pictures > .... (u pictures napravite file tipa "kits" "logos" itd... ) :wink: Kada udjete u igru idite u options i uklonite kvaku sa "skin cache" , ispod toga klik na reload skin i radit ce dresovi ,grbovi , lica ... :thumbup:
Dodam jos dresove kada budem imao vremena. Na zalost nemam likove za MU/RS/FS!
Meni su ovi grbovi preružni... Na FM-base ima odličnih stvari, samo je stranica spora ko puž.
febo_acm

#28 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by febo_acm »

Odradio već 8-9 sezona sa PSG, Blackpool i Anji. Joj ovaj Anji mi je prejak :D :D Sulejman Kerimov svako malo baci po 40-80 miliona KM za free spending :D By the way, sa Anjiem(pišem Anji jer tako piše na FM :D ) za manje od 2 i po sezone uzeo 2 titule, 2 kupa, 1 superkup, ligu prvaka, super kup evrope... Jedino sam izgubio kup od CSKA :D Inače ako neko traži ekipu CSKA je perverzan. Akinfeev, Love, Dumbia, Dzagoev, Mamaev, onaj bek Shenikov...

Inače ekipa mi izgleda ovako otprilike :

GK - Sergio Romero

DL- Zhirkov
DC- Alderwield
DC - rus :D Gadzhibekov
DR - rus :D Tagirbekov

DMC - Sven Bender (Jucilei)
MC - GANSO (c)
MC - Dzagoev
AML - Gaston Ramirez (Vela)
AMR - Mehdi Carcela(ovaj lik je perverzan) (Ayew)

ST - Leandro Damião (Ayew) - perverzija - (Pavljučenko :D )

Inače na kraju 2 sezone sam šutno Eta(Milan 30 mil), Bousuffu (25 mil Celzi), Dzsudzsáka (30 mil Juve), Tardellia (25 mil Wolwerhampton). Sad trenutno imam pik na Neymara i Akinfeeva, ali nisu još zainteresovani za Anji iako su ih klubovi pustili za po 80 miliona :D :D

Što se samog FM-a tiče urađen je mnogo realnije, pogotovo što se tiče finansija. Klubovi gube pare kvalitetno svaki mjesec. Ja fala Bogu nemam problema sa tim :D Da mi je još samo naći kvalitetnu grafiku za ove lige :D
cls

#29 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by cls »

ja imam problem sa njihovim editorom, nece da mi radi pa tako ne mogu da prebacim United of Manchester u ligu iznad da mogu da igram sa njima :) poceo bez posla evo me u francuskoj drugoj :D
mrchinho

#30 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by mrchinho »

cls wrote:ja imam problem sa njihovim editorom, nece da mi radi pa tako ne mogu da prebacim United of Manchester u ligu iznad da mogu da igram sa njima :) poceo bez posla evo me u francuskoj drugoj :D

desni klik na ikonu fm12 -find target
nadji editor, udji u folder
nadji special folders, desni klik i edit

izbrisi sve ispod ovoga
record>
<list id="items">
<record path="data" resource_root="true">
<string id="name" value="app_folder" translate="false"/>
</record>
i spasi.

udju u editor, prebaci klub u visu ligu i dodji da se zahvalis :D
neo7

#31 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by neo7 »

Hajd ovaj post cu editovati i napisati sa kojim klubom igram :D Sada odoh do grada, a treba mi jedna mala pomoc...

Da li znate za neki program koji bi snimao web cam, znaci stavim web cam u sobu i snimam... Nemam lose namjere samo da se zna...trebam testirati sta mi macka radi kada me nema :lol: :lol:

Bacite link na pvt pls .)
elvin85

#32 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by elvin85 »

DON_eARL wrote:@elvin85 - Pročitaj citirani post i biće ti jasno. Inače FM nema pravo da koristi grb i ostale fazone pojedinih klubova iz Serie A(napoli i Novara koliko ja primjetih), pa ih zato i nema.
neo7 wrote:
Grbovi, zastave, trofeji: http://thepiratebay.org/torrent/5939228 ... _Logos.zip

Nacin instaliranja je taj da izdvojite fajlove u C:\Users\USERNAME\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2012\graphics

* Ukoliko nemate folder grapichs kreirajte ga.

Na bosanski nacin:
House wrote:Documents > sports interactive > Football Manager 2012 > data > graphics > pictures > .... (u pictures napravite file tipa "kits" "logos" itd... ) :wink: Kada udjete u igru idite u options i uklonite kvaku sa "skin cache" , ispod toga klik na reload skin i radit ce dresovi ,grbovi , lica ... :thumbup:
Dodam jos dresove kada budem imao vremena. Na zalost nemam likove za MU/RS/FS!
Meni su ovi grbovi preružni... Na FM-base ima odličnih stvari, samo je stranica spora ko puž.
Kod mene ima novara, a uradio sam sve isto ovako..Pa da nisam ne bi ni ostali klubovi imali dresove i grbove... Nisam pogrijesio, a i na proslom sam menageru ovo radio i sve je bilo OK ali sad nesto koči
cls

#33 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by cls »

mrchinho wrote:
cls wrote:ja imam problem sa njihovim editorom, nece da mi radi pa tako ne mogu da prebacim United of Manchester u ligu iznad da mogu da igram sa njima :) poceo bez posla evo me u francuskoj drugoj :D

desni klik na ikonu fm12 -find target
nadji editor, udji u folder
nadji special folders, desni klik i edit

izbrisi sve ispod ovoga
record>
<list id="items">
<record path="data" resource_root="true">
<string id="name" value="app_folder" translate="false"/>
</record>
i spasi.

udju u editor, prebaci klub u visu ligu i dodji da se zahvalis :D
sada nece nikako :D :D
eXit.LP

#34 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by eXit.LP »

Je li neko nariktao da radi online? :D
Hamachi fazoni?
shalla

#35 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by shalla »

eXit.LP wrote:Je li neko nariktao da radi online? :D
Hamachi fazoni?
Ja sam sa hamachijem probavao fm11 i nije moglo (čak ponio laptop kod jarana, bili na istoj wifi mreži ali se nikako nismo mogli spojiti...), valjda zato što nisu original igre (vjerujem kod većine :mrgreen: )
neo7

#36 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by neo7 »

FM2011 igrao preko Hamachija sa 3 jarana preko neta. Dok sam koristio Telemach morali smo preko hamachija jer me nisu vidjeli drugacije, a kada bi koristio BhTelecom igrali bi bez hamachija, znaci dam im IP adresu i oni se direktno kacaju. Da napomenem jos da je bila piratska verzija FM2011 kod svakog od nas!

Evo, postavim sada da se skida FM2012 na ovoj drugoj lokaciji pa cu pokusati multiplayer...
DON_eARL

#37 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by DON_eARL »

Football Manager 2012 v12 0 4 je izasao...
Frooteky

#38 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by Frooteky »

Jebem ja ovaj Rudar Prijedor, naredam sa Slobodom 8 utakmica bez poraza 6W2X i oni me odvale 6:0 :mrgreen:
kaponeh1

#39 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by kaponeh1 »

Zna li iko kako mogu na FIFA MANAGER-u 12 utakmice gledate u 3D? Prosao sam jednu citavu sezonu i nijednom nisam imao tu opciju niti mogu to da skontam...
gooc
Location: Stari Grad je jedan grad i jedan grad je Stari Grad...

#40 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by gooc »

DON_eARL wrote:Football Manager 2012 v12 0 4 je izasao...
skinuo,instalirao,i poce mi izbacivati crash dump...
Baudelaire

#41 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by Baudelaire »

Namjestio sam bh. ligu, to mi je bila prva stvar. Što se editora tiče, morate imati ona tri foldera jedan do drugog da bi editor radio. Jedan folder je fm 2012, u njemu je igra, drugi je fm editor, a treći je folder resource archiver.

Elem, ne znam koga da vodim :( Počnem sa milion ekipa, ukidam u roku od 15 in-game dana igricu, jednostavno mi se ne da. Dajte preporuku molim vas :D
Frooteky

#42 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by Frooteky »

GOŠK, Zvijeda, Kozara, Iskra, Krajina, POdrinje, Sloga
Tvrtko II Kotromanić

#43 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Gdje ste to "nabavili" nasu ligu? :D
Autobus

#44 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by Autobus »

Jesam li dobro shvatio, na početku izaberem samo jednu playable ligu, a tokom karijere mogu voditi koga hoće, bez obzira što sam na početku samo izabrao jednu ligu??

Nekako mi zvuči predobro, jer sam znao po 30 liga izabrati kao playable :D
DON_eARL

#45 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by DON_eARL »

Ozil wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:Gdje ste to "nabavili" nasu ligu? :D
Vjerovatno ovdje http://fmbosnia.com/forum/
Nema još na FMBosnia... Čitajte malo postove u temi, piše fino gdje i kako...

Kako aktivirati ligu! :D
Tvrtko II Kotromanić

#46 Re: Football Manager™ 2012 -All about

DON_eARL wrote:
Ozil wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:Gdje ste to "nabavili" nasu ligu? :D
Vjerovatno ovdje http://fmbosnia.com/forum/
Nema još na FMBosnia... Čitajte malo postove u temi, piše fino gdje i kako...

Kako aktivirati ligu! :D
skontao sam to sad :D

eh jel se moze tu napraviti i prva liga BiH, ja probao, medjutim ne moze mi, jer kao "ispod Premijer lige nema drugih liga"
DON_eARL

#47 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by DON_eARL »

Ja sam malo šnjuhao po editoru i kada dodaješ lige, imaš prvo Divisions u meniju, tu dodajes Premijer ligu, pa ispod imaš Secundary Divisions, tu bi trebao dodati 1. lige FBiH i RS. Dalje nisam pokušavao, jer nemam vremena, eksperimentiši malo pa nam javi rezultate...

Edit: Bilo bi super da nam neko napiše osnovne informacije Premijer lige...

http://www.nfsbih.net/savez.aspx?id=pra
Baudelaire

#48 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by Baudelaire »

Ja sam sve bio namjestio u roku od 15-20 minuta. Možeš testirati sve što si napravio, ima test nation rules ili nešto tako u editoru, tako da ti on odmah kaže šta ti ne valja i šta trebaš mijenjati. Nije mi se dalo nešto pretjerano duboko kreirati jer nisam ni vremena imao, znam samo da mi je tzv lower league bila podijeljena u 4 grupe po jedno 24 ekipe, znači sezona od 46 utakmica :D Nisam tačno znao pravila pa sam to samo onako uradio :D Uglavnom, može se napraviti funkcionalna bh. liga, od koliko god divizija želite. Samo, opet to ne rješava pitanje, koga voditi? :( Zasitio sam se FM-a po svemu sudeći :(

Pokušao sam što mi je Frooteky sugerisao, ali nije ni to uspjelo. Uglavnom, na kraju ću napraviti englesku 10. diviziju i lagano krenuti, pa dokle dođem :D
Tvrtko II Kotromanić

#49 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Evo kreirao sam i ja nasu ligu (ukljucujuci 1.ligu fbih i rs), ali mi se nije dalo peglat sa nizim ligama

uglavnom fercera, hvala :thumbup:

P.S Zeljo sa Muslimovicem, Bajramovicem, Skorom i sl. :-) , budzet za plate 100 milja eura :-)
(jedino onaj kloc Husejinovic nije htio doc :D )
DON_eARL

#50 Re: Football Manager™ 2012 -All about

Post by DON_eARL »

Imam zanimljivo pitanje za poznavaoce naše lige. Šta se desi kada iz Premijer lige ispadnu 2 kluba iz RS ili iz FBiH? Da li automatski iz entitetskih liga ispada više klubova ili?
Post Reply