FONDACIJA POMOC SAMOZAPALJIVACIMA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ugh!

#1 FONDACIJA POMOC SAMOZAPALJIVACIMA

Post by ugh! »

Nakon sto su zvanicni strucnjaci izjavili kako su spremni da se samozapale, u slucaju da se ispostavi da su oni u krivu a "onaj amater" u pravu, sto ja, uzgred budi receno, pozdravljam, odlucio sam da osnujem fondaciju kojoj bi glavni cilj bio pomoc istima pri izvrsavanju njihovog obecanja, a Tita mi, i obaveze.

Na ovu odluku me ponukalo vise razloga. Prvi i najvazniji je humanost. Cijene benzina su jako visoke. Kad su ti uvazeni likovi vec pristali da ociste svoj ukaljani obraz na ovakav efikasan nacin, mislim da nema potrebe zahtijevati od njih da se jos i financijski pri tom ugrozavaju.

Osim toga, zao mi je njihovih zena i djece - ako je babo bio u krivu, ne moraju i njegova djeca zbog toga patit.

Znaci, fondacija bi prikupljala financijska sredstva kojima bi se u prvoj liniji nabavljao benzin, sibice, upaljaci, hepo-kockice, a ako sta ostane (to ovisi o donatorima), podijelili bi porodicama.

Neki ce reci: cekaj, jos nista nije odluceno. Ja kazem: drzimo se one Titine - zivite i radite kao da ce iskopavanje trajati jos deset godina, a spremajte se kao da ce sutra bit proglasen start za samospaljivanje.

Osim toga, moramo koristit vrijeme koje imamo, jer je potrebno jos mnogo toga da se organizuje i odradi - npr. vazno je kao prvo osnovati komisiju ciji bi zadatak bio da izracuna koliko je litara benzina potrebno za jedno efikasno samospaljivanje (znaci, da ide brzo, da se covjek ne pati previse, da se vatra komotno vidi odozdo iz Visokog, ali i da ne bude preskupo). Koristim priliku da pozovem dobrovoljce sa foruma iz redova antipiramidasa da se stave na raspolaganje za ove probne radove.

Osim toga, potrebna mi je i potpora na terenu, jer sam ja ovdje (u izasranjstvu), pa nemam bas dobar pregled kao vi tamo. Ja sam spreman da budem predsjednik i blagajnik, sve ostale funkcije prepustam zainteresovanima.
Post Reply