luksica wrote:Shoshana wrote:Luksice ba, de se malo presaberi... Cuj sef kabineta se 'zatekao' na Palama...
Imputiras forumasima potpirivanje nacionalisticke mrznje i jos predlazes da se raja utjesi cinjenicom da veci zlocinci hodaju slobodni

I da se, u sustini trebaju poklopiti usima, jer nam, pobogu, ta stipendija omogucuje skolovanje???
I jos to potpisujes kao 'zvanicni stav moderatora' ?
Sramota!
To sto sam ja moderator na ovom forumu ne znaci nista, jer ja ovdje dajem svoje misljenje .
Druga stvar ne radi se ovdje o stipendiji , vec o toj fondaciji koja po mom misljenju puno radi za nasu drzavu....
Ako vec trebam da budem direktna, ja ovdje branim fondaciju!Ponajmanje branim profesora.
Jako puno sam upucena u ratne zlocine i sigurna sam postoje ljudi koji slobodno hodaju a ucinili su uzase.Medjutim to je manje bitno , ja sam to samo navela kao primjer.....
Da, i ja nista ne imputiram, vec iznosim svoje misljenje, jer je ovo forum, pa i unatoc tome ako je moj stav drugaciji od vaseg.....
Zar mislite da su samo ljudi srpske nacionalnosti radili takvo nesto???
Ovo sada ide previse daleko....
I ovo je zadnji post na ovu temu od mene

Ja se ubih pokusavajuci da odgonetem - KOJI su to motivi kojima se osoba sa nickom luksica vodi, pa se slomi od zelje da, "braneci fondaciju", u nasim ocima rehabilituje godspodina SEFA KABINETA jedne genocidne tvorevina, uz, sto mi je najvise zapalo za oko, tako ODVRATNU lakocu kojom doticnu osobu lisava svake odgovornosti i krivice, prebacivajuci citavo vrijeme problem na nas, jer mi smo ovdje napali jednog Srbina, zato sto je on Srbin, a ne zato - sto " se gospodin slucajno nasao na MJESTU SEFA KABINETA" RATNOG ZLOCINCA RAODVANA KARADZICA... i slucajno ostao na pomenutom mjestu 3 jebene najkrvavije godine za grad cije ime ovaj forum nosi... Jer, aman,
"taj profesor možda jeste radio u toj ustanovi zajedno sa dotičnim, ali ne vidim ništa loše u tome..nasao se u to vrijeme na tom mjestu ...i u to vrijeme..." (uz sve ovo na kraj recenice dolazi i pokoji smiley... opustena tema, pa valjda zato...)
A ONDA, na povrsinu izleti recenica, koja sve ove poslijeratne godine tako cisto i tako jasno svjedoci o osobi koja ju izgovori, pa mi nakn ove recenice ne treba nijedna druga - jer sve mi se postavi na mjesto, svaka mi slutnja dobije uporiste, a ono sto sam do tada slusao kao gomilu dvosmislenih vrdanja, toboznih sarkazama i slicnih sranja - sada postane potpuno artikulisano i citljivo.
-
"Zar mislite da su samo ljudi srpske nacionalnosti radili takvo nesto???"
Nikakvu ti ovdje fondaciju ne branis...

... nego, bez imalo stida i uz osmjeh pokusavas da operes "lik i djelo" nekoga ko je dobro, dobro grizao da bi mogao bit sef kabineta ratnog zlocinca.
I kazes, moderator si na ovom forumu?

Fino.
Za Temporu... Shvatam sta hoces da kazes, medjutim, kod vecine nas, "nasi" su lideri i nase su institucije (sva ova SDA balijska cerga koja traje vec 5 godina) vec odavno izgubile svaki kredibilitet i ja svoje oci u njih vise ne upirem... Gade mi se na ist nacin na koji mi se gadi "gospodin" o kojem pricamo... Ali, barem sam se nadao da neko koga sam duboko cijenio - u ovom slucaju fondacija KA, ipak drzi do nekih stvari - do kojih bi trabala drzati.
Jednostavno sam razocaran i podrzacu svaki napor da se ovaj sramni propust (a nadam se da je rijec tek o pukom propustu, mada...) na neki nacin pokusa ispraviti.