Fondacija Konrad Adenauer i najbliži saradnik Radovana

Post Reply
elixiaboy

Post by elixiaboy »

basta sljezove boje wrote: Zeljko Meakic je psihopata koji je sa svojih 18 godina bio upravnik logora Omarska. Tamo su bile zatocene i zene nad kojima se Meakic izivljavao, udarao ih, silovao, radio sto mu se prohtjelo. Kada je Crveni kriz dosao obici logor Meakic je osobno sakrio 5 zena koje su bile u najgorem stanju. Jednoj od njih je jedina krivica bila sto se zvala Aida i sto je bila izuzetno lijepa. Neke od ovih zena su zavrsile na neuropsihijatrijskim klinikama. Meakic za neka silovanja nikad nece ni odgovarati jer je psihicko stanje svjedokinja takvo da prema Krivicnom zakonu ne moze biti uzeto u obzir. To je okolnost na koju se luksica i ostali advokati cetnika na sudu pozivaju. Djela postoje, ali se ne mogu dokazati jer su zlocinci tako udesili zrtve da one ne mogu svjedociti :(
Kakve veze ovo ima s temom?
elixiaboy

Post by elixiaboy »

zoom66 wrote:
elixiaboy wrote: Kakve veze ovo ima s temom?
pregledaj sve postove pa cesh znati bez da ti se kaze.
pregled'o i opet nema nikakve veze s ovom temom
tempora

Post by tempora »

elixiaboy wrote:
zoom66 wrote:
elixiaboy wrote: Kakve veze ovo ima s temom?
pregledaj sve postove pa cesh znati bez da ti se kaze.
pregled'o i opet nema nikakve veze s ovom temom
Kako kome nema.Ali sa vrijedjanjem nema.Zna basta koja je veza.Srecom.
vektor68

Post by vektor68 »

Ja takodje mislim da zna basta sta prica, ko i mnogi na ovom sa x , cak nam uzima rijeci iz usta.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

vjerujem da zna, takve stvari se ne izmisljaju. kad sam ja rekla ovo sto sam rekla nije bilo nicega drugog u postu osim onog o gadjenju i bogu.

uzasna prica.
basicman

Post by basicman »

Pismo je super sastavljeno al mislim da bi se pismo trebalo jos malo opsirnije i ostrije napisati. to sam i ucinio. upotrjebio sam jedan stari dio pisma i dodao malo bolji uvod i ostriji kraj. osim toga sam naveo kao dokaz i onaj izvor i oficijalni link na internet stranicu ujedinjenih nacija, gdje je potvrdena uloga dmicica kao sefa kabineta i njegova povezanost sa karadzicem. mislim, da sad pismo konkretnije izgleda. na kraju sam trazio da se odmah odpusti doticni i da ne zelimo da damo predmet njemackim ili bosanskim medijima, jer sam siguran da taj problem KAS moze da rjesi sam . kad se ovakva pisma pisu, mislim da trebamo da budemo konkretni. sta misliti o ovoj sad verziji pisma?

Sehr geehrte Frau Dr. Krause,

ich kontaktiere Sie im Namen des bosnischen Internetforums "www.sarajevo-x.com", der derzeit ca. 30.000 Mitglieder hat. Einige von Forumsmitgliedern haben von einer höchst unglaublichen und ausserordentlich enttäuschenden und annehmbaren Tatsache im Verbindung mit KAS erfahren.

Diese Tatsache ist, dass Herr Dr. Mile Dmičić, Professor für Verfassungsrecht an der Universität von Banja Luka und Richter des Verfassungsgerichtshofes der Republik Srpska, zum Kommissionsmitglied zur Auswahl der Stipendiaten der in Bosnien und Herzegowina von Ihnen geleiteten und in diesem Land hoch angesehenen Organisation „Konrad Adenauer Stiftung“ bestellt wurde.

Ich bin mir fast sicher, dass Sie nicht informiert waren, dass Herr Dr. Dmičić im Zeitraum 1992 bis 1995 der Kabinettsleiter von niemand geringerem als Radovan Karadžić, dem meist gesuchten Kriegsverbrecher war, dem als Präsident der Republik Srpska Kriegsverbrechen in größtem Ausmaß zur Last gelegt werden.

Für viele EinwohnerInnen von Bosnien und Herzegowina ist dieser Umstand unannehmbar, da Herr Dr. Dmičić im Zuge der Ausübung seiner Tätigkeit als Kabinettsleiter von Radovan Karadžić mit allen Aktivitäten seines Vorgesetzten, somit auch mit Erlassung von Befehlen, welche zu Begehung von Kriegsverbrechen geführt haben, am besten vertraut war oder von diesen zumindest hätte wissen müssen.

Als Beweis, dass Dr. Dmicic der Leiter des Kriegskabinetts von Dr. Karadzic war, sende ich Ihnen im folgenden eine Veröffentlichung der Vereinten Nationen, in dem der Name des Betroffenen Dr. Dmicic im Zusammenhang mit Radovan Karadzic gebracht wird. Desweiteren wird auf seine Rolle des Leiters des Kriegskabinetts hingewiesen.

Hier ist ein Auszug aus der Originalfassung der Zeugenaussage von den Vereinten Nationen:

"I had said to the chef de cabinet of Mr. Karadzic to Mr. Dmicic, I said
that this was playing with legal basis when they had proclaimed the state
of war in part of the territory, because this Rule 71 did not give any
basis for such authorisation"

Der ganze Bericht samt des Auszugs ist auf der offiziellen Internetseite von den Vereinten Nationen zu finden und zwar unter: http://www.un.org/icty/transe36/030729ED.htm

Ich hoffe, dass Sie jetzt verstehen können, dass es paradox und moralisch unakzeptabel ist, dass Dr. Dmicic über die Zukunft von bosnischen Studenten mitentscheidet, da sein Kabinett die gleichen Studenten, die damals Kinder waren, von 1992-1995 granatiert hat und sehr viele von ihnen getötet wurden.

Sein weiterer Verbleib an dieser Position in der von Ihnen vertretenen Organisation wirft einen großen Schatten auf Ihr gesamtes Vorhaben und stellt die Objektivität des Auswahlverfahrens der BewerberInnen in Frage.
Solche von Ihnen getroffenen Entscheidungen erschweren den Prozess der Vergangenheitsbewältigung in Bosnien und Herzegowina wesentlich.

Ich bitte Sie sofort die notwendigen Schritte einzuleiten um den Dr. Dmicic von seinem jetzigen Posten bei KAS zu entlassen. Falls Sie dazu nicht befugt sind, bitte ich Sie diese Mail an die zuständigen Entscheidungsträger der KAS weiter zu leiten und uns den Kontakt von diesen Personen zu mailen.

Wir würden sehr ungern diese Angelegenheit an Medien aus Bosnien-Herzegowina und vorallem aus Deutschland weiter leiten, da wir hoffen, dass dieser Sachverhalt selbst von der KAS gelöst werden kann.

Wir erwarten sehr bald Ihre Antwort.

Mit vorzüglicher Hochachtung,

besorgte BürgerInnen von Bosnien und Herzegowina und Mitglieder des Internetforums http://www.sarajevo-x.com
xon_sa

Post by xon_sa »

Cuj ne zelimo da damo medijima... Ja zelim!
tempora

Post by tempora »

basicman wrote:Pismo je super sastavljeno al mislim da bi se pismo trebalo jos malo opsirnije i ostrije napisati. to sam i ucinio. upotrjebio sam jedan stari dio pisma i dodao malo bolji uvod i ostriji kraj. osim toga sam naveo kao dokaz i onaj izvor i oficijalni link na internet stranicu ujedinjenih nacija, gdje je potvrdena uloga dmicica kao sefa kabineta i njegova povezanost sa karadzicem. mislim, da sad pismo konkretnije izgleda. na kraju sam trazio da se odmah odpusti doticni i da ne zelimo da damo predmet njemackim ili bosanskim medijima, jer sam siguran da taj problem KAS moze da rjesi sam . kad se ovakva pisma pisu, mislim da trebamo da budemo konkretni. sta misliti o ovoj sad verziji pisma?

ich kontaktiere Sie im Namen des bosnischen Internetforums "www.sarajevo-x.com", der derzeit ca. 30.000 Mitglieder hat. Einige von Forumsmitgliedern haben von einer höchst unglaublichen und ausserordentlich enttäuschenden und annehmbaren Tatsache im Verbindung mit KAS erfahren.

Diese Tatsache ist, dass Herr Dr. Mile Dmičić, Professor für Verfassungsrecht an der Universität von Banja Luka und Richter des Verfassungsgerichtshofes der Republik Srpska, zum Kommissionsmitglied zur Auswahl der Stipendiaten der in Bosnien und Herzegowina von Ihnen geleiteten und in diesem Land hoch angesehenen Organisation „Konrad Adenauer Stiftung“ bestellt wurde.

Ich bin mir fast sicher, dass Sie nicht informiert waren, dass Herr Dr. Dmičić im Zeitraum 1992 bis 1995 der Kabinettsleiter von niemand geringerem als Radovan Karadžić, dem meist gesuchten Kriegsverbrecher war, dem als Präsident der Republik Srpska Kriegsverbrechen in größtem Ausmaß zur Last gelegt werden.

Für viele EinwohnerInnen von Bosnien und Herzegowina ist dieser Umstand unannehmbar, da Herr Dr. Dmičić im Zuge der Ausübung seiner Tätigkeit als Kabinettsleiter von Radovan Karadžić mit allen Aktivitäten seines Vorgesetzten, somit auch mit Erlassung von Befehlen, welche zu Begehung von Kriegsverbrechen geführt haben, am besten vertraut war oder von diesen zumindest hätte wissen müssen.

Als Beweis, dass Dr. Dmicic der Leiter des Kriegskabinetts von Dr. Karadzic war, sende ich Ihnen im folgenden eine Veröffentlichung der Vereinten Nationen, in dem der Name des Betroffenen Dr. Dmicic im Zusammenhang mit Radovan Karadzic gebracht wird. Desweiteren wird auf seine Rolle des Leiters des Kriegskabinetts hingewiesen.

Hier ist ein Auszug aus der Originalfassung der Zeugenaussage von den Vereinten Nationen:

Der ganze Bericht samt des Auszugs ist auf der offiziellen Internetseite von den Vereinten Nationen zu finden und zwar unter: http://www.un.org/icty/transe36/030729ED.htm

Ich hoffe, dass Sie jetzt verstehen können, dass es paradox und moralisch unakzeptabel ist, dass Dr. Dmicic über die Zukunft von bosnischen Studenten mitentscheidet, da sein Kabinett die gleichen Studenten, die damals Kinder waren, von 1992-1995 granatiert hat und sehr viele von ihnen getötet wurden.

Sein weiterer Verbleib an dieser Position in der von Ihnen vertretenen Organisation wirft einen großen Schatten auf Ihr gesamtes Vorhaben und stellt die Objektivität des Auswahlverfahrens der BewerberInnen in Frage.
Solche von Ihnen getroffenen Entscheidungen erschweren den Prozess der Vergangenheitsbewältigung in Bosnien und Herzegowina wesentlich.

Ich bitte Sie sofort die notwendigen Schritte einzuleiten um den Dr. Dmicic von seinem jetzigen Posten bei KAS zu entlassen. Falls Sie dazu nicht befugt sind, bitte ich Sie diese Mail an die zuständigen Entscheidungsträger der KAS weiter zu leiten und uns den Kontakt von diesen Personen zu mailen.

Wir würden sehr ungern diese Angelegenheit an Medien aus Bosnien-Herzegowina und vorallem aus Deutschland weiter leiten, da wir hoffen, dass dieser Sachverhalt selbst von der KAS gelöst werden kann.

besorgte BürgerInnen von Bosnien und Herzegowina und Mitglieder des Internetforums http://www.sarajevo-x.com
Mnogi su vec poslali prvobitnu verziju pisma -koji nisu clanovi foruma.
foo-doo

Post by foo-doo »

ja sam poslao svoje pismo direktno direktorici. Mislim da svi trebamo to da uradimo.

ovo je stvarno skandalozno! nemam riječi.

Inače, mislim da bi trebalo na svim zahtjevima za posao, stipendije, itd staviti nešto kao "izjavljujem da nisam učestvovao ili pomagao u ratnim zločinima etničkom čišćenju, itd." toliko puta povratnici dobiju pomoć a u isto vrijeme i njihovi dželati.
luksica

Post by luksica »

basta sljezove boje wrote:
luksica wrote:bea, mislim da si otisla predaleko...nisam nigdje spomenula licnu odgovornost i daleko od toga da neko ko nije direktno ucestvovao i nije odgovaran uopste...ali zato trebas također dokaze.....masa je takvih slucajeva....npr. predmet Željko Mejakić, koji je odgovoran za ratni zlocin protiv civilnog stanovnista u Prijedoru, ali on također odgovara samo za određene radnje koje su potkrijepljene dokazima....da vise ne ulazim u tu tematiku....

Mislim da je tema postala politički nastrojena , a to nije cilj ove teme....

:D :D :D :D :D :D
ti se meni beskrajno gadis :x

taj Meakic kojeg ovdje spominjes je osobno silovao moju poznanicu :x

kako te nije stid Boga?

p.s. za neupucene: Zeljko Meakic je psihopata koji je sa svojih 18 godina bio upravnik logora Omarska. Tamo su bile zatocene i zene nad kojima se Meakic izivljavao, udarao ih, silovao, radio sto mu se prohtjelo. Kada je Crveni kriz dosao obici logor Meakic je osobno sakrio 5 zena koje su bile u najgorem stanju. Jednoj od njih je jedina krivica bila sto se zvala Aida i sto je bila izuzetno lijepa. Neke od ovih zena su zavrsile na neuropsihijatrijskim klinikama. Meakic za neka silovanja nikad nece ni odgovarati jer je psihicko stanje svjedokinja takvo da prema Krivicnom zakonu ne moze biti uzeto u obzir. To je okolnost na koju se luksica i ostali advokati cetnika na sudu pozivaju. Djela postoje, ali se ne mogu dokazati jer su zlocinci tako udesili zrtve da one ne mogu svjedociti :(
Mislim da ovo ide na to ...da ako ne uvazavamo tvoj stav, trebamo svako tvoje daljnje razmisljanje negativno predstaviti...>ja upravo nisam nista drugacije rekla nego sto si ti napisala...da ljudi jesu cinili dosta toga i da bi trebali odgovarati , ali za to ne postoje dokazi......i prema zakonu se onda ne moze ni sprovesti do procesuiranja....

A za ovo vrijeđanje...ne zelim komentirati....
:-D
tempora

Post by tempora »

luksica wrote:
luksica wrote:bea, mislim da si otisla predaleko...nisam nigdje spomenula licnu odgovornost i daleko od toga da neko ko nije direktno ucestvovao i nije odgovaran uopste...ali zato trebas također dokaze.....masa je takvih slucajeva....npr. predmet Željko Mejakić, koji je odgovoran za ratni zlocin protiv civilnog stanovnista u Prijedoru, ali on također odgovara samo za određene radnje koje su potkrijepljene dokazima....da vise ne ulazim u tu tematiku....

kako te nije stid Boga?

p.s. za neupucene: Zeljko Meakic je psihopata koji je sa svojih 18 godina bio upravnik logora Omarska. Tamo su bile zatocene i zene nad kojima se Meakic izivljavao, udarao ih, silovao, radio sto mu se prohtjelo. Kada je Crveni kriz dosao obici logor Meakic je osobno sakrio 5 zena koje su bile u najgorem stanju. Jednoj od njih je jedina krivica bila sto se zvala Aida i sto je bila izuzetno lijepa. Neke od ovih zena su zavrsile na neuropsihijatrijskim klinikama. Meakic za neka silovanja nikad nece ni odgovarati jer je psihicko stanje svjedokinja takvo da prema Krivicnom zakonu ne moze biti uzeto u obzir. To je okolnost na koju se luksica i ostali advokati cetnika na sudu pozivaju. Djela postoje, ali se ne mogu dokazati jer su zlocinci tako udesili zrtve da one ne mogu svjedociti :(
Mislim da ovo ide na to ...da ako ne uvazavamo tvoj stav, trebamo svako tvoje daljnje razmisljanje negativno predstaviti...>ja upravo nisam nista drugacije rekla nego sto si ti napisala...da ljudi jesu cinili dosta toga i da bi trebali odgovarati , ali za to ne postoje dokazi......i prema zakonu se onda ne moze ni sprovesti do procesuiranja....

Ja nesto ne vidim gdje je tebe basta uvrijedila, a ako vec smatras da jeste, onda nije nista manja uvreda od tvojih "blijedih" izjava o "predmetima" koji su ti izgleda malo bolje poznati nego ostatku foruma.Stoga ne znam cemu posteda ili neki specijalni status, tj tretiranje?
To sto velis da nema dokaza, basta evo rece, itekako ih ima, ali se ne mogu upotrijebiti.To barem tebi ne mora objasnjavati.
Ti si koliko se sjecam u svojim prvim izjavama, bila vise nego jasna, pa si skontala da si napravila lapsuz pa rekla vise no sto si trebala.

Jeste da si zaboravila da je tema na podforumu politika pa se pozvala na nebulozu tipa da ne zelis politizirati :? sve u svrhe nekakvog neutralnog stava, koji bi trebao znaciti neku vecu svijest i bolje poznavanje problematike koja iz tvoga ugla ipak mora biti vise dokazana.

No nas je problem taj, sto su i pravnici dobrano ispolitizirani pa kroz isto imamo ovakav i slican problem dokazivanja krivice.Ili je do nas ili do osrednjih pravnika koji ne sluze svojoj profesiji vec svojim bolesnim politickim ambicijama.
luksica

Post by luksica »

To sto velis da nema dokaza, basta evo rece, itekako ih ima, ali se ne mogu upotrijebiti.To barem tebi ne mora objasnjavati. [/b

Ja se necu ponavljati, a s druge strane zamolila bih da se ne izvrcu moje rijeci , ili da se moji postovi pogresno interpretiraju....uglavnom ja sam napisala kako sam mislila i vjerujem da su pojedini ljudi i shvatili sta sam rekla....

Have a nice day :)
Cryptoman

Post by Cryptoman »

@luksica

kao sto neko rece, upirem se da skontam tvoje motive, ali tesko mi ide...

neke bih stvari ipak postavio drugacije:
lik o kojem se ovdje pretresa, UOPSTE NE MORA biti ni ratni zloinac, ni osumnjiceni, ni nalogodavac, niti ista tome slicno, a nema potrebe ni da ga Tuzilastvo ganja DA BI BIO NEPRIHVATLJIV za jednu ovakvu poziciju.

vise puta je receno da je ovdje rijec o nekoj vrsti moralne odgovornosti. a to je uvijek pozivanje na neciju savjest. mislim da se i to moglo izbjeci. stvar bi se vrlo lako rijesila ako bi u uslovima bilo navedeno (mozda i jest??) da ne dolaze u obzir naucni radnici koji su politicki angazovani. znam da bi zbog ovakve formulacije mnogi otpali, a mnogi bi se i bunili kako se poistovjecuje ovo i ono... bla, bla... ali opet bi sigurno ostalo dovoljno kompetentnih kandidata...

kad-tad ce kod nas doci na red da se politika razdvoji i od religije i od nauke, jer ovako bas ne ide...
tempora

Post by tempora »

luksica wrote:To sto velis da nema dokaza, basta evo rece, itekako ih ima, ali se ne mogu upotrijebiti.To barem tebi ne mora objasnjavati. [/b

Ja se necu ponavljati, a s druge strane zamolila bih da se ne izvrcu moje rijeci , ili da se moji postovi pogresno interpretiraju....uglavnom ja sam napisala kako sam mislila i vjerujem da su pojedini ljudi i shvatili sta sam rekla....

Have a nice day :)

Ne umisljaj si posebnost.Niko te nije pogresno interpretirao niti je izvrnuo tvoje rijeci.A neke od tvojih rijeci su slijedece:

Ja i dalje ne kontam sta vi zelite dokazati...

Stvarno ste nebulozni.....covjek zivi i radi u RS-u, i dio je takve politicke strukuture , ali to ne znaci da nije dobar profesor ili da ne bi trebao biti u komisiji za odabir studenata kojima se dijeli stipendija....

Koliko je javnosti poznato nije izvršio nijedno krivično djelo...i shodno tome ima pravo da bude angažiran od bilo koje fondacije....

Mislim i dalje da želite kroz ovo sve politiku provuci...sto je jako jadno...umjesto da se brinete za neke druge stvari

A ako je nekome tesko sto mu je u Komisji član srpske nacionalnosti, onda treba da se pomiri odmah s tim...jer to je realnost i neće biti promjena...

To sto ti zelis ovdje nekome pripisati nacionalisticke osjecaje, koji su po tebi jadni jer eto ima precih stvari nego razmisljati o "ne procesuiranim" ratnim zlocincima i sto zelis reci kako se u realnosti nista nece promjeniti pa se trebamo pomiriti odmah-to je ipak kompliment a ne uvreda?
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

zoom66 wrote:
Bea_Trix wrote:mislim da je ova tema prije nekoliko stranica postala rasprava o tome koliko snage, obraza i volje imamo da gledamo sve vise i vise poznatih zlocinackih faca u nasim institucijama.

ako je to buducnost bosne, onda je crna, jako crna. i nema te fondacije i te nakaradne politicke korektnosti koja ce to promijeniti, pa ni logikom koju mi je kratko i jasno predstavio Suicidni, niti onom kojom se vodi luksica.

kako god da se zavrsi ova prica, konstantno se mora biti svjestan da mozda sretanje u autobusu ili predsjednistvu ili kaficu ili policijskoj stanici sa ratnim zlocincima jeste nasa STVARNOST.

sama cinjenica, medjutim, da je nesto stvarnost ne cini okolnosti koje su do takvog reda stvari dovele nedodirljivim, neprikosnovenim, bozanskim. stvarnost, ova pred nama, je tu da se mijenja. uvijek i stalno. i ta svijest ima vrlo malo veze sa luksicinim stavovima o ljudima na odredjenim mjestima u odredjeno vrijeme - u stvari ima. nista drugo u OVOM vremenu i na OVOM mjestu ne preostaje nego da stalno budemo svjesni. nesvijest i letargija je dovela medju nas zlocince i kriminalce koji nam sad rukovode zivotom.

i basta, mislim da si sad pretjerala, jer kreces na licne uvrede
.
tachno, bashto molim te ne vrijedjaj.
sta je uvreda ovdje? Da je Meakic cetnik? Pa vi niste normalni uopce
basta sljezove boje

luksica wrote:

kako te nije stid Boga?

Kako mozes braniti Zeljka Meakica?

Kako normalan covjek moze braniti psihopatu? Nisam ja Zeljka Meakica proglasila cetnikom vec on sam sebe tako da ne moze biti govora o vrijedjanju

koliko se silovane zene boje gada Meakica govori i cinjenica da ih je bilo strah traziti povrat stanova u Prijedoru. Tim vise impresionira hrabrost gospodje Sivac

p.s. ne postoje dokazi ... 5 zena je ubijeno da bi se sakrili dokazi
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

luksica wrote:
basta sljezove boje wrote: ti se meni beskrajno gadis :x

kako te nije stid Boga?

Kako normalan covjek moze braniti psihopatu? Nisam ja Zeljka Meakica proglasila cetnikom vec on sam sebe tako da ne moze biti govora o vrijedjanju

koliko se silovane zene boje gada Meakica govori i cinjenica da ih je bilo strah traziti povrat stanova u Prijedoru. Tim vise impresionira hrabrost gospodje Sivac

ti uporno ne kontas sta ti luksica pise.
Zasto je slucaj tuzbe BiH protiv Srbije prosao onako lose? Zato sto se NAS advokatski tim oslanjao na emocije i tv reportaze, nisu se potrudili pokupiti ni dostupnu dokumentaciju koje ima i na genocid.org pa da PRAVNO ARGUMENTOVANO nekome zacepe labrnju.
Luksica vam uporno govori da osim pojavljivanja na palama i slicno, nema MATERIJALNOG DOKAZA da bi seu skladu sa ZAKONIMA BIH neko mogao procesuirati, a ti licno njoj na prethodnoj strani pises da je cetnicki advokat.
Jel sad ista jasnije?

PS Da li je iko dobio ikakav odgovor na oba pisma sto su poslana?
tempora

Post by tempora »

mIRCerka wrote:
luksica wrote: Mislim da ovo ide na to ...da ako ne uvazavamo tvoj stav, trebamo svako tvoje daljnje razmisljanje negativno predstaviti...>ja upravo nisam nista drugacije rekla nego sto si ti napisala...da ljudi jesu cinili dosta toga i da bi trebali odgovarati , ali za to ne postoje dokazi......i prema zakonu se onda ne moze ni sprovesti do procesuiranja....

ti uporno ne kontas sta ti luksica pise.
Zasto je slucaj tuzbe BiH protiv Srbije prosao onako lose? Zato sto se NAS advokatski tim oslanjao na emocije i tv reportaze, nisu se potrudili pokupiti ni dostupnu dokumentaciju koje ima i na genocid.org pa da PRAVNO ARGUMENTOVANO nekome zacepe labrnju.
Luksica vam uporno govori da osim pojavljivanja na palama i slicno, nema MATERIJALNOG DOKAZA da bi seu skladu sa ZAKONIMA BIH neko mogao procesuirati, a ti licno njoj na prethodnoj strani pises da je cetnicki advokat.
Jel sad ista jasnije?

PS Da li je iko dobio ikakav odgovor na oba pisma sto su poslana?

E vidis to su price za malu djecu.Ja citirah sto je napisala luksica.A sve u svrhu prikazivanja kako smo jadni jer zaboga vodimo se nacionalistickim porivima i mijesamo politiku tamo gdje joj nije mjesto. :? luksica ovdje nikoga nije pokusala ubijediti da se trebamo pozabiviti dokazima, vec je pokusala sasvim nesto drugo.Da se ne ponavljam, bila je jasna.
A zasto prolazimo tako lose? Pa zar luksica i sama nije pravnik? Sa kako vidimo odredjenom politickom pozadinom.Jer da ta politicka pozadina nije jasna, prica bi tekla drukcije.Ako nista pokusala bi se potruditi ukazati/pokazati put prema kojem mi laici trebamo ici.Kao sto to cesto radi nokia.Stoga, prodavanje magle, nekom drugom!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

npr. predmet Željko Mejakić, koji je odgovoran za ratni zlocin protiv civilnog stanovnista u Prijedoru, ali on također odgovara samo za određene radnje koje su potkrijepljene dokazima
tempora, vidis sta pise? Ne pise da je nevin divan krasan, vec da pred sudom odgovara samo za stvari za koje imaju materijalne dokaze.
Pa i Al Kapone je pao radi poreza.
A tu ima dosta do naseg tuzilastva, fakat se ne cesu da uymu dokumentaciju...
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mIRCerka wrote:
npr. predmet Željko Mejakić, koji je odgovoran za ratni zlocin protiv civilnog stanovnista u Prijedoru, ali on također odgovara samo za određene radnje koje su potkrijepljene dokazima
tempora, vidis sta pise? Ne pise da je nevin divan krasan, vec da pred sudom odgovara samo za stvari za koje imaju materijalne dokaze.
Pa i Al Kapone je pao radi poreza.
A tu ima dosta do naseg tuzilastva, fakat se ne cesu da uymu dokumentaciju...
Nije sve u dokmentima i dokazima, mnoge zlocine iz objektivnih razloga nije moguce dokazati i potkrijepiti dokumentima jer su svjedoci preminuli, dokumenti unisteni, materijalni dokazi unisteni ili su doboko pod zemljom na nepoznatim loakcijama. Mislite da je svakom NAZI celniku dokazivan zlocin po zlocin, da je tako radjeno mislim da bi i danas jos dokazivali pojedine zlocine. Ti svi smradovi, priuceni doktori i profesori koju su diplome sticali u ratu su dovoljno ukaljali ruke krvlju time sto su bili dio sistema koji je sistematski cinio zlodjela. Zlocinac nije samo onaj koji povuce obarac na kalasknjikovu ili cemu vec.

Ja sam sinoc takodjer poslao protestno pismo pa cemo vidjeti imaju li trunke morala. :roll:
basta sljezove boje

mIRCerka, pretjerujes braneci kolegicu. Imam dosta kontakata sa Srbima i nisam jos nijednom cula da neko brani Meakica. Ljudi cak govore da ih je strah da psihopate koje su u ratu ubijale hodaju nekaznjeno po RS-u. Meakic je sam za sebe izjavio da je cetnik a osoba koja ga brani ne moze biti nista drugo nego cetnicki advokat. Ono sto je ovdje puno ozbiljnije je da su se osobe koje brane Karadzica, njegovog sefa kabineta Dmicica, upravnika logora Omarska Meakica i ostale dzelate infiltrirale u organizacije kao sto je Konrad Adenauer Stuftung. Materijalne dokaze mozes pronaci cak i u knjizi Biljane Plavsic "Svedocim" u kojoj pise kako je i nas lokalni psihopata Batko bio pod kontrolom Karadzica i Mandica

zamisli da tvoja prijateljica luksica sutra kaze kako protiv Batka nema materijalnih dokaza? Sta su zene trebale raditi, snimati kako ih muce?
a.basko

Post by a.basko »

basicman wrote:Pismo je super sastavljeno al mislim da bi se pismo trebalo jos malo opsirnije i ostrije napisati. to sam i ucinio. upotrjebio sam jedan stari dio pisma i dodao malo bolji uvod i ostriji kraj. osim toga sam naveo kao dokaz i onaj izvor i oficijalni link na internet stranicu ujedinjenih nacija, gdje je potvrdena uloga dmicica kao sefa kabineta i njegova povezanost sa karadzicem. mislim, da sad pismo konkretnije izgleda. na kraju sam trazio da se odmah odpusti doticni i da ne zelimo da damo predmet njemackim ili bosanskim medijima, jer sam siguran da taj problem KAS moze da rjesi sam . kad se ovakva pisma pisu, mislim da trebamo da budemo konkretni. sta misliti o ovoj sad verziji pisma?

...ako Krause "bald" ne odgovori na pismo, i ocekivano ne reagira, treba je "provaliti" u Njemackoj, ne treba moliti... :x
a svaki "pokusaj" bice dovoljan, sto nas je vise, glasniji smo... :bih:
za pocetak (uz tvoju dozvolu naravno),poslao bih ovaj E-Mail na ZDF-Frontal21 !!! :-)
basta sljezove boje

basko, ja ne bih mijesala njemacke medije u ovo prije nego sto St. Augustin ne dobije kompletnu informaciju o ovome. Prvo bi Dr Detlev Preuße trebao zauzeti stav po ovom pitanju

http://www.kas.de/wf/de/42.37/
foo-doo

Post by foo-doo »

Ma ovdje se apeluje Koradu na moralnu odgovornost. Vrlo vjerovatno ti ljudi nece nikada docekati da konkretni dokazi protiv njih budu iskazani, ali postoji takozvana "komandna odgovornost".

Taj profesor možda je fin profesor itd, ali on je moralno vezan za jednu zločinačku i genocidnu ideju koja je osuđena na međunarodnom sudu. ne može on sada moralno da tvrdi da je on tamo bio kao profesor angažovan...

Ako međunarodne organizacije nemaju moralnih principa da reaguju kako treba onda stvarno.

Inače, koliko je stipendija otišlo povratnicima u BL jel neko zna?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

basta sljezove boje wrote:mIRCerka, pretjerujes braneci kolegicu. Imam dosta kontakata sa Srbima i nisam jos nijednom cula da neko brani Meakica. ................zamisli da tvoja prijateljica luksica sutra kaze kako protiv Batka nema materijalnih dokaza? Sta su zene trebale raditi, snimati kako ih muce?
Basto, ti pretjerujes napadajuci je i imputirajuci da brani zlocinca zato sto je ko pravnik rekla da ga tuzilastvo ne moze procesuirati za neka djela jer nemaju dokaze za to.

Ja ti opet moram pomenuti da pored onolikih masovnih grobnica, onoliko zrtava, onoliko RATNIH SNIMAKA tuzba za cijelu BiH pade u vodu, priznase samo Srebrenicu. Zasto? Zato sto se nas advokatski tim oslonio na mahalski pristup, dok se srbijanski tim kacio i za zarez u dokumentu ako je isao njima u korist.
Pronadji temu o doceku advokatskog tima nakon izricanja presude pa proicitaj moje komentare iz tog perioda pa ces vidjeti da ne branim kolegicu, vec iznosim svoj stav po tom pitanju.
Sto se Batka tice, nisam upucena da li je neko pokrenuo tuzbu protiv njega, a kad se pokrene vjeruj mi da cu biti prva da razglasim da se traze svjedoci i dokazi protiv njega. Jer tih ljudi ima, samo nisu informisani da je njihovo svjedocenje potrebno.
Post Reply