Fond za pomoć životinjama!
Moderator: anex
-
Alica
#1 Fond za pomoć životinjama!
Dragi moji foumaši.
Otvaram ovu temu kako bi se organizovao FOND za udruženje. U Fond bi se skupljao novac za pomoć za životinje u Azilu (hrana, medicinske potrebe, veterinar i sl.), kao i za pomoć životinjama - bolesnim i gladnim koje su ''štićenici'' Udruženja.
Veljo, molim te da se zakaže sastanak članova Udruženja kao i Forumaša voljnih da učestvuju o ovom, tako reći PROJEKTU, da se prikažu novčane potrebe Udruženja (novčane i materijalne) - sve napismeno, da se odredi osoba iz Udruženja koja će biti zadužena za prikupljanje (ti ili Silva) novca i DA KRENEMO S OVIM ŠTO JE PRIJE MOGUĆE.
Moj prijedlog je da se uz članarinu, koja iznosi 5 KM mjesečno, odvoji možda po 5 km (koliko ko može naravno) u Fond. Udruženje ima mnogo članova, i želja nam je da se i forumaši uključe u naš rad i pomoć životinjama.
Nadam se da ćete ovu ideju prihvatiti i podržati. Mislim da je vrijeme da sa riječi pređemo na djela!
Forumaši, hajmo malo uključenja jer jedino zajedničkim snagama možemo nešto postići! Udruženje treba našu pomoć!
Ja sam lično član Udruženja i već sam odvojila za Fond. PRIDRUŽITE NAM SE!
O svim detaljima možemo razgovarati na sastanku Foruma koji će Veljo da zakaže. Sve nejasnoće, prijedlozi, pitanja - sve ćemo to lijepo na sastanku da prikažemo, izjasnimo se, pokažemo, DOGOVORIMO!
Veljo, ostavljam tebi da odrediš datum!
Otvaram ovu temu kako bi se organizovao FOND za udruženje. U Fond bi se skupljao novac za pomoć za životinje u Azilu (hrana, medicinske potrebe, veterinar i sl.), kao i za pomoć životinjama - bolesnim i gladnim koje su ''štićenici'' Udruženja.
Veljo, molim te da se zakaže sastanak članova Udruženja kao i Forumaša voljnih da učestvuju o ovom, tako reći PROJEKTU, da se prikažu novčane potrebe Udruženja (novčane i materijalne) - sve napismeno, da se odredi osoba iz Udruženja koja će biti zadužena za prikupljanje (ti ili Silva) novca i DA KRENEMO S OVIM ŠTO JE PRIJE MOGUĆE.
Moj prijedlog je da se uz članarinu, koja iznosi 5 KM mjesečno, odvoji možda po 5 km (koliko ko može naravno) u Fond. Udruženje ima mnogo članova, i želja nam je da se i forumaši uključe u naš rad i pomoć životinjama.
Nadam se da ćete ovu ideju prihvatiti i podržati. Mislim da je vrijeme da sa riječi pređemo na djela!
Forumaši, hajmo malo uključenja jer jedino zajedničkim snagama možemo nešto postići! Udruženje treba našu pomoć!
Ja sam lično član Udruženja i već sam odvojila za Fond. PRIDRUŽITE NAM SE!
O svim detaljima možemo razgovarati na sastanku Foruma koji će Veljo da zakaže. Sve nejasnoće, prijedlozi, pitanja - sve ćemo to lijepo na sastanku da prikažemo, izjasnimo se, pokažemo, DOGOVORIMO!
Veljo, ostavljam tebi da odrediš datum!
-
Alica
Evo prijedloga kako je Veljo rekao:
SUBOTA (22.09.) U 13,00 sati u Velikom parku (gdje je inče udomljavanje životinja).
Forumaši, nadams e da ćete sa riječi prijeći na djela...dođite pa da se lijepo sve dogovorimo (u kratkim crtama) a veliki sastanak će se odrediti!
SUBOTA (22.09.) U 13,00 sati u Velikom parku (gdje je inče udomljavanje životinja).
Forumaši, nadams e da ćete sa riječi prijeći na djela...dođite pa da se lijepo sve dogovorimo (u kratkim crtama) a veliki sastanak će se odrediti!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Alice draga,Alica wrote:JA NE MOGU DA VJERUJEM DA SE NIKO, AMA BAS NIKO NIJE JAVIO OVDJE...SRAMOTA..A TOLIKO PRICE....
E BAS SAM RAZOCARANA!!!!
ALi hajde, valjda to tako ide..mnogo prica a djela nista!
Ja ti prva ne znam hocu li moci doci, i zamisli sad kazem ETO MENE pa ne mognem doci...
Na nama je da sirimo obavjestenje svuda, i da podsjetimo ljude blagovremeno.
-
Alica
da to je ono sto jedino ovdje mozemo...ali isto tako ne mogu da vjerujem da se niko nije odazvao niti komentarisao inicijativu za otvaranje fonda uz clanarinu u Udruzenje...
svi bi nesto, svi pricaju...ali niko nista..
Ali nema veze...za tebe znam da si ti jedna od veoma azurnih clanova ..ali pokusavam da pokrenem ove forumase ovdje..ali svi su nekako uspavani:(((((
Ajde mozda se probude nekad veceras:)))))
nadam se
svi bi nesto, svi pricaju...ali niko nista..
Ali nema veze...za tebe znam da si ti jedna od veoma azurnih clanova ..ali pokusavam da pokrenem ove forumase ovdje..ali svi su nekako uspavani:(((((
Ajde mozda se probude nekad veceras:)))))
nadam se
-
Bajko
evo kopirala sam od Velje, ovo je taj broj racuna UG SOS kod Raiffeisen banke 1610000022670075
ja sam vec spomenula da na mene mozete racunati ...
10 maraka mjesecno je smijesna cifra ... vjerujem da svako od vas ovdje moze toliko odvojiti ... a puno cemo pomoci maleckima
ja sam vec spomenula da na mene mozete racunati ...
10 maraka mjesecno je smijesna cifra ... vjerujem da svako od vas ovdje moze toliko odvojiti ... a puno cemo pomoci maleckima
-
realna do boli
Ziro racun..prepisan 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
potrebne su nam sve vrste materijala za izgradnju privremenog sklonista: ograda, palete, daske, salonit ploce, izolacioni materijal, gotove kucice....
velja pas
Evo mozete pomoci i bez uzimanja zivotinja
velja pas
-
Alica
samo cu reci:
ZIVI BILI PA VIDJELI DA LI CE OVAJ FORUM ISTA URADITI ILI CE OPET SAMO U PRAZNO PRICATI I PAMETOVATI I NACI 100000000111 RAZLOG ZASTO NE MOZE ILI BLA BLA BLA...
ETO, ali da ja opet ne ispadnem isfrustrirana ili ko zna sto...OSTAVLJAM VAMA DA SE NA DJELIMA DOKAZETE!!!
ZIVI BILI PA VIDJELI DA LI CE OVAJ FORUM ISTA URADITI ILI CE OPET SAMO U PRAZNO PRICATI I PAMETOVATI I NACI 100000000111 RAZLOG ZASTO NE MOZE ILI BLA BLA BLA...
ETO, ali da ja opet ne ispadnem isfrustrirana ili ko zna sto...OSTAVLJAM VAMA DA SE NA DJELIMA DOKAZETE!!!
-
VeljaPas
hitno su nam potrebne kartonske kutije, stare novine i dekemIRCerka wrote:potrebne su nam sve vrste materijala za izgradnju privremenog sklonista: ograda, palete, daske, salonit ploce, izolacioni materijal, gotove kucice....
velja pas
-
MalaIzKiseljaka
Ja sam tek prija par dana otkrila ovaj forum, svashta.
Rado bih pomogla, uclanila se u to udruzenje, ali nemam pojma gdje se to nalazi, kome da se obratim, kad itd. Pa et... uputite me.
A evo, da vam ispricam moju tuznu pricu.... ljetos nabavim cocker spniela...
Spavo sa mnom u kevetu.
A prosle sedmice... nekako (znam i kako
) odluta do ceste, i neki manijak naleti... na mjestu je mrtav bio.
I sad mi se pjache.
Eto... inace mi je jako drago da ima neko da se bori za nase zivotinjice.
Poz.
Rado bih pomogla, uclanila se u to udruzenje, ali nemam pojma gdje se to nalazi, kome da se obratim, kad itd. Pa et... uputite me.
A evo, da vam ispricam moju tuznu pricu.... ljetos nabavim cocker spniela...
Spavo sa mnom u kevetu.
I sad mi se pjache.
Eto... inace mi je jako drago da ima neko da se bori za nase zivotinjice.
Poz.
- waterfall
#21 Re: Fond za pomoć životinjama!
Malo da ozivimo ovu temu.
Ja imam i zelju i volju da vam pomognem. Van sam BiH, clan sam udruzenja za zastitu i strasno volim zivotinje.
Sta je najneophodnije trenutno? Ove montazne kucice za cuke su odlicna ideja, mogle bi se nabaviti razne sitne ali i one krupne stvari za cuke i mace, jedini problem je kako to sve prebaciti.
Ja vas pozdravljam i dajem podrsku.
Ja imam i zelju i volju da vam pomognem. Van sam BiH, clan sam udruzenja za zastitu i strasno volim zivotinje.
Sta je najneophodnije trenutno? Ove montazne kucice za cuke su odlicna ideja, mogle bi se nabaviti razne sitne ali i one krupne stvari za cuke i mace, jedini problem je kako to sve prebaciti.
-
MalaIzKiseljaka
#22 Re: Fond za pomoć životinjama!
Ima li ista od tih sastanaka?
Ja sam jednom bila u malom azilu, ali nije bilo tog nekog cike da se uclanim.
Evo i ja bih pomogla koliko - toliko. Samo kako, sta, gdje, kad... itd...?
Poz.
- tinchy
#23 Re: Fond za pomoć životinjama!
Ja mislim da bi se te sitnice za cuke i mace, mogle prebaciti putem paketa. Slanjem paketa kao sto je i svaki drugi paket. Ne znam sad tacno na koje sitnice se mislilo ali nadam se da sam pomogla. Najneophodnije su hrana, povodci, karton, novine, dekice, i sl.waterfall wrote:Malo da ozivimo ovu temu.
- tinchy
#24 Re: Fond za pomoć životinjama!
Ovako sada u subotu mozes doci.. 22.03 od 13-15 h u Velikom Parku. Tu se mozes i uclaniti, te nam pomoci oko cuvanja cuka ili oko peticije, dijeljenjem promotivnog materijala i sl.MalaIzKiseljaka wrote:![]()
Ima li ista od tih sastanaka?
Ja sam jednom bila u malom azilu, ali nije bilo tog nekog cike da se uclanim.
Evo i ja bih pomogla koliko - toliko. Samo kako, sta, gdje, kad... itd...?
Poz.
-
VeljaPas
#25 Re: Fond za pomoć životinjama!
hvala na podrsci. bilo bi nam od koristi i da lobiras za nas u sredini gdje zivis ,kako bi se sto vise ljudi upoznalo sa katastrofalnim stanjem u kojem se nalaze zivotinje u BiHwaterfall wrote:Malo da ozivimo ovu temu.