Folija neka s kojom prekriju auto XD
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nino90
#1 Folija neka s kojom prekriju auto XD
Nije mi mogao drugi nazvim naum pasti,
Vidio sam nekoliko puta zimi da neki auto prekriju nekom folijom , i onda kada je hladno ili padan snijeg ujutro samo skinu istu i vozi ga.
Cuo sam da je to namjenti za ove slucajeve i da se moze negdje kupiti
sad me zanima gdje to ima i koliko kosta
Vidio sam nekoliko puta zimi da neki auto prekriju nekom folijom , i onda kada je hladno ili padan snijeg ujutro samo skinu istu i vozi ga.
- Jimmy_The_Saint
#2 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Ako misliš na ona tanka siva kineska plastična govna, imaju jednu krupnu falinku, relativno brzo se raspore po šavovima. Jeftiniji su tridesetak maraka, skuplji pedesetak, bude kupiti u MARS97 kod stupske pijace prije Interexa, u Robotima, FIS-ovima, i slično. Bude i na autopijaci, ali nije ništa povoljnije cjenovano.
Ali osjećaj da ujutro, umjesto frtalj sata skakutanja po prtini oko auta i smrzavanja ruku do modrine, samo napraviš dva-tri energična trzaja i hop, voziš k'o da je normala - e, to je NEPROCJENJIVO. :=)
Ali osjećaj da ujutro, umjesto frtalj sata skakutanja po prtini oko auta i smrzavanja ruku do modrine, samo napraviš dva-tri energična trzaja i hop, voziš k'o da je normala - e, to je NEPROCJENJIVO. :=)
- alcho
#3 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Hmmm...ja sofersajbu pokrijem onim stitnikom za sunce koji koristim ljeti. Ujutru ga samo skinem i to je to.
- O'zone
- Globalni moderator
#4 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Kad smo kod prekrivaca za auto gdje ima uzeti dobru ceradu za pokriti isti? Dobro bi bilo kad bi se mogla vezati za auto jer ova trenutna koju imam (kineska naravno) na povjetarac odleti pa je traži gdje je 
- Jimmy_The_Saint
#6 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
O'zone, zatisni je za točkove pa neće, okej su one lastike.
A bila je nekidan tema istolična ovoj, kaže Blobi cerada sjebe lak.
- Jimmy_The_Saint
#7 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Ja sam koristio piknik deku za prvu pomoć, uglavnom bitno je šajbu osloboditi, slažem se. Al' nisu ni ove "kabanice" loše, samo da mi je malo čvršću.alcho wrote:Hmmm...ja sofersajbu pokrijem onim stitnikom za sunce koji koristim ljeti. Ujutru ga samo skinem i to je to.
-
nino90
#8 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
e kad si vec spomenuo, to moze biti problem imaju li neki sa mozda fazonom da se zakace za neki dio auta mozda felge ili nes pa da ne odleprsaju XDO'zone wrote:Kad smo kod prekrivaca za auto gdje ima uzeti dobru ceradu za pokriti isti? Dobro bi bilo kad bi se mogla vezati za auto jer ova trenutna koju imam (kineska naravno) na povjetarac odleti pa je traži gdje je
- Cholina_Lokica
#9 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
uvijek sam kontala sto ljudi koji drze auto vani to ne stavljaju... bas mi izgleda puno lakse nego svako jutro cistiti auto i lopatati 
da je meni kakva barikada za onoga sa grtalicom
da je meni kakva barikada za onoga sa grtalicom
- O'zone
- Globalni moderator
#10 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Lak vec sjebanJimmy_The_Saint wrote:O'zone, zatisni je za točkove pa neće, okej su one lastike.![]()
Ma ne koristi zatiskivanje ni za tockove odnese cim puhne u ovo par dana kad je bilo vjetra stavljao sam cigle po autu pa eto ko malo pomoglo jes da mi auto izgleda kao da sam počeo dizati sprat kuće ali bar nije cerada odlepršala
- Jimmy_The_Saint
#11 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Jebo te, ti na nekoj vjetrometini...
Reko mi je neko na prošloj temi, da se ima u Konradu uzet' cerada koja pokriva SAMO kokpit, a kači se žabicama na lastiki za blatobrane, možda to.
Reko mi je neko na prošloj temi, da se ima u Konradu uzet' cerada koja pokriva SAMO kokpit, a kači se žabicama na lastiki za blatobrane, možda to.
- respo
#12 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
taj neko opet kaze 
imas u conradu uzeti tih samo sto prekrije stakla a cini mi se da ima i za komplet al za to nisam siguran
imas u conradu uzeti tih samo sto prekrije stakla a cini mi se da ima i za komplet al za to nisam siguran
- Locker
#13 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Odeš u Penny i za marku-dvije (možda i manje) kupiš komad "paropropusne-vodonepropusne folije" veličine šoferšajbe i to je to...reni-90 wrote:Nije mi mogao drugi nazvim naum pasti,
- Jimmy_The_Saint
#14 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
respo wrote:taj neko opet kaze
-
nino90
#15 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
gdje se nalazi taj conrad
- respo
#16 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
interex na pofalicima u krugu vaso miskin
na drugom spratu odmah desno kad se popnes stepenicama
na drugom spratu odmah desno kad se popnes stepenicama
- O'zone
- Globalni moderator
#17 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
http://www.conrad.ba/index.php?cPath=4458_4600_7025
Evo kome treba kao im izgledaju prekrivači i cerade skupa sa cijenama. Problem je što su ove plave koje su hajmo reči u normalnom cjenovnom rangu najlonske pa mi ispadnu isto kao i one kineske al eto bože moj.
Evo kome treba kao im izgledaju prekrivači i cerade skupa sa cijenama. Problem je što su ove plave koje su hajmo reči u normalnom cjenovnom rangu najlonske pa mi ispadnu isto kao i one kineske al eto bože moj.
- olensoner
#18 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Ta ''folija'' ti moze ostetiti lak auta ukoliko dugo stoji prekriveno, a jos pritom snijeg ili kisa i ostalo vrse neki pritisak. To samo kazem ako si picajzla neka, jer to oko jednog laika tesko moze primjetiti...
- Jimmy_The_Saint
#19 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
Kad bih znao da ne pucaju k'o kineske, petobu dati pa da sam par godina miran i nije previše. A ove od dvjesta mambi, pa jebo te može se garaža improvizovana za te pare dići. Jedino da imam kakvog VW pa da ga zbrinem... 
- black
#20 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
najbolje jednu ovakvu, vishestruka namjena
- ljubav_aha
#21 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
koristim ice-guard za prednje stakloreni-90 wrote:Nije mi mogao drugi nazvim naum pasti,
- ljubav_aha
#22 Re: Folija neka s kojom prekriju auto XD
black wrote:najbolje jednu ovakvu, vishestruka namjena![]()
kod mene komsija pokriva auto u svim sezoanama,to je jedno od bijesnih avta sto im se vrata dizu iznad krova,znaci uspravno