Focus mijesa vodu i ulje :S
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
palodz
#1 Focus mijesa vodu i ulje :S
E ovako...
Dakle imam problem sa focusom 1.8 CdTI 2004 god...
Sljedece... mijesa vodu i ulje... u posudi gdje se normalno nalazi voda, izbacuje mi ulje, dok se nivo ulja u motoru smanjuje, dakle ulje je iz motora...
Promjenio sam: 1: hladnjak ulja (ne onaj glavni hladnjak) nego hladnjak ulja (nemaju sva auta) i nije too
2: dihtung glave motora, i termostat za temperaturu... i opet nista nisam postigao...
Ne znam vise sta da radim... motor radi regularno, mislim zvuk i temperatura, samo to sto izbacuje ulje u tu posudu
Ako neko ima nekog slicnog iskustva da pomogne, bio bih zahvalan
Sljedece... mijesa vodu i ulje... u posudi gdje se normalno nalazi voda, izbacuje mi ulje, dok se nivo ulja u motoru smanjuje, dakle ulje je iz motora...
Promjenio sam: 1: hladnjak ulja (ne onaj glavni hladnjak) nego hladnjak ulja (nemaju sva auta) i nije too
2: dihtung glave motora, i termostat za temperaturu... i opet nista nisam postigao...
Ne znam vise sta da radim... motor radi regularno, mislim zvuk i temperatura, samo to sto izbacuje ulje u tu posudu
-
gumifufna
#2 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
Mislim da je do hladnjaka ulja bio problem,samo je tesko sistem za hladjenje oprati od tog ulja.Pokusaj gdje naci kakav aditiv za pranje sistema za hladjenje.
-
palodz
#3 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
I ja sam to mislio... majstori u servisu su mi rekli da sipam domestos u posudu za vodu, sto sam i uradio...gumifufna wrote:Mislim da je do hladnjaka ulja bio problem,samo je tesko sistem za hladjenje oprati od tog ulja.Pokusaj gdje naci kakav aditiv za pranje sistema za hladjenje.
Mozda i jeste da je sistem samo ostao zaprljan od ulja pa ga cisti gore u posudu(izbacuje visak), ali me opasno buni sto i dalje opada nivo ulja u motoru... npr sad naspem ulja u motor toliko da pokazuje pola na graviranom polju na onoj sipci sto se mjeri, i nakon par kilometara taj nivo znatno opadne, a posuda sa vodom pocne da kipi od ulja...
a promjenio i hladnjak i dihtung i sve to
Ne mogu da budem pametan :S
-
530i
#4 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
Nemoj da izbacuješ hladnjak ulja i dihtung glave iz razmišljanja jer je velika mogućnost da je tu negdje problem ostao.
Nažalost ostaje ti da potražiš boljeg mehaničara.
-
goran288
#5 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
slazem se u potpunosti...530i wrote:Nemoj da izbacuješ hladnjak ulja i dihtung glave iz razmišljanja jer je velika mogućnost da je tu negdje problem ostao.
- Azamo
#6 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
palodz wrote:E ovako...
Ako ti je zamijenio dihtung glave motora onda nema šanse da pušta ponovo,jer je to kod svih auta isto.I jedna važna napomena,nemoj puno da vožaš auto tako jer postoji mogućnost da ti pukne blok motora ako ga pregriješ onda ti je to još veći belaj.
-
(ne)forumas
#7 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
Pa postoji mogucnost da ti je izmedju stublina ciknuo blok motora pa mijesa vodu i ulje ili se iskrivila glava motora ili milion stvari moze biti... nije to aman nerjesiv problem
- Azamo
#8 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
Nije ne riješiv ali je skup do bola...(ne)forumas wrote:Pa postoji mogucnost da ti je izmedju stublina ciknuo blok motora pa mijesa vodu i ulje ili se iskrivila glava motora ili milion stvari moze biti... nije to aman nerjesiv problem
-
Ublehas
#9 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
Kad si radio dihtung glave, jel radjen hidrotest i ravnanje glave, kontrola bloka? To zvuci kao da je negdje glava ciknula (cak mozda i blok) i to podobro ako tako brzo puni ulje u vodu. Obicno kad se tako nesto pojavi bude problem u hladnjaku ulja, ali eto ti rece da si stavio novi. Moraces taj motor mescini na rastavljanje opet.
- atko
#10 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
U kratkom roku dva focusa i jedan mondeo, stari nekih 7-8 godina u prosjeku, a prilicno ozbiljni kvarovi ...
kod @palodz mjesa vodu i ulje
kod ovog mi jarana riknula radilica na mondeu
kod drugog jarana (koji je u fordovom servisu urednos servisiro focusa) riknula vodena pumpa doslo da ostecenja remenova i vecih problema ...
Sta je sa tim fordovima i onom ciganskom parolom dobar je mercedes jos samo da mu je fordov motor
kod drugog jarana (koji je u fordovom servisu urednos servisiro focusa) riknula vodena pumpa doslo da ostecenja remenova i vecih problema ...
Sta je sa tim fordovima i onom ciganskom parolom dobar je mercedes jos samo da mu je fordov motor
-
Mr. Meho
#11 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
O Ford Focusu i njegovom kvalitetu dovoljno govori sto je vec nekoliko puta proglasavan za najbolji polovan auto u protekloj deceniji... Svaki auto se moze pokvariti, jbg, desi se.
A u ovom konkretnom slucaju mislim da to ravnanje glave nije uradjeno dobro, ondosno kvalitetno.
A u ovom konkretnom slucaju mislim da to ravnanje glave nije uradjeno dobro, ondosno kvalitetno.
- Haris033
#12 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
Zato se kod mene u 4 i 1/2 godine (dobre i duge) vožnje još nista nije pokvarilo (focus 1.8TD -2000 god). Samo mijenjam ulje i filtere... Akumulator prvi put zamjenio prije par mjeseci (u njemu se nalazio originalni, koji je star 10 god.). Disk pločice i diskovi mogu još min. god. Uzbrdo "dere" sve, lamela odlična...atko wrote:U kratkom roku dva focusa i jedan mondeo, stari nekih 7-8 godina u prosjeku, a prilicno ozbiljni kvarovi ...
- memlija
#13 Re: Focus mijesa vodu i ulje :S
je li ovaj focus crveni karavan ???Haris033 wrote:Zato se kod mene u 4 i 1/2 godine (dobre i duge) vožnje još nista nije pokvarilo (focus 1.8TD -2000 god). Samo mijenjam ulje i filtere... Akumulator prvi put zamjenio prije par mjeseci (u njemu se nalazio originalni, koji je star 10 god.). Disk pločice i diskovi mogu još min. god. Uzbrdo "dere" sve, lamela odlična...atko wrote:U kratkom roku dva focusa i jedan mondeo, stari nekih 7-8 godina u prosjeku, a prilicno ozbiljni kvarovi ...
Sta je sa tim fordovima i onom ciganskom parolom dobar je mercedes jos samo da mu je fordov motorUfff, samo da ga ne ureknem...
izvinjavam se na off topic-u