ABLUTOFOBIJA- strah od pranja ili kupanja (ovo je fakat strasno)
ALIUMFOBIJA- strah od bijelog luka (taj strah me citav zivot prati, tacnije strah od njegovog "miomiruha"
AMBULOFOBIJA- strah od hodanja (ja kad govorim onom svom da me treba nositi na rukama, jer se bojim hodati, on frajera glumiiii:razz: )
KATOPOTROFOBIJA- strah od ogledala (jos uvijek se s radoscu gledam u ogledalu svaki dan po nekoliko puta
CYBERFOBIJA- strah od kompjutera (dabogda mi se javio ovaj strah, da sacuvam ova dva oka zelena mi u mene
VESTIFOBIJA- strah od odjece ( to mozda kad bi bila Playboyeva zecica, a nisam, barem ne jos, hihihi)
PROKTOFOBIJA - strah od anusa (ako budem imala sina, usadjivacu mu ovo u mozak, da jednog dana ne zastrani, gluho bilo)
GELIOFOBIJA- strah od smijeha
HIPPOPOTOMONSTROSEQUIPPEDALIOFOBIJA- strah od dugih rijeci ( ne' do Bog nikom)
Dala sam niz od nekoliko mogucih, ne tako cestih fobija, ako vam se da, nastavite....,a mozete pisati i o svojim strahovima, ako ih imate, naravno...a mozete i izmisljati neke nove strahove, koje nauka jos nije ustanovila, npr. vrlo cest kod nas ovih dana, VEHABOFOBIJA
P.S. Neka se niko ne naljuti, sto sam si dala pravo nasaliti se na neke od pomenutih fobija, sama sam spremna priznati da imam nesavladiv strah na pomisao da mogu biti ziva sahranjena, tzv. TAFOFOFOBIJA.
Na taj moj (ne)opravdan strah svi reaguju smijehom i tjese me kako umisljam nesto nemoguce, a ja, evo i dok mislim o tome, strah me, odoh sanjat