Flixbus u BiH
- skafiskafsnjak
#101 Re: Flixbus u BiH
Ma caka je u tome ....sto mi treba 3h do Tuzle....pa kad idem za Minhen, tamo sleti u Meminngene , i tu par sati do Minhena .
Previse zaebancije ....
Previse zaebancije ....
-
Anne Boleyn
#102 Re: Flixbus u BiH
Prije nekih 20-ak dana sam išla s njima do Minhena, kupila ovdje povratnu kartu i mjesec ranije, odavde je sve bilo OK, ali u povratku dođem na stanicu, kaže vozač nemam vas na spisku, ne možete s nama. Pokažem mu kartu, vidi da je sve OK, ali, džaba, bus pun... A, kao, stigla vam je jutros obavijest na mail da vam je pomjerena karta...
Mislim, niko mi nije rekao da provjeravam mail, ne znam ni da li sam ga uopšte ostavila pri kupovini karte... Uglavnom, odem na onaj njihov šalter i pomjere me za naredni Centrotransov bus, iako nisam htjela da idem s njima, namjenski sam kupila kartu u Biss toursu. A dok sam otišla to završiti, vozači hladno odu i samo me tako ostave, a pojma nisu imali da li ću se uspjeti ubaciti u taj drugi bus... Nekad u putu, naveče iza 11, stiže sms od Flixbusa da su mi pomjerili kartu - baš na vrijeme...
Malo je reć' da me ovo sve tako iznerviralo, baš neprofesionalno i od stane Biss tours vozača, a da ne govorim od strane Flixbusa...
- skafiskafsnjak
#103 Re: Flixbus u BiH
ja sam nekad u Martu isao... povratnu kupio, tacnije kupio 2 karte "tamo-vamo" jer kod njih nema povratne . Ali zatekao onu akciju za 9,99 eur , ljepota. Voznja do Minhena, savrsenstvo... ni na jednoj granici nas nisu peglali, dosli u MInhen tacno na vrijeme . Vozaci za 10 , ali stvarno .Anne Boleyn wrote:Prije nekih 20-ak dana sam išla s njima do Minhena, kupila ovdje povratnu kartu i mjesec ranije, odavde je sve bilo OK, ali u povratku dođem na stanicu, kaže vozač nemam vas na spisku, ne možete s nama. Pokažem mu kartu, vidi da je sve OK, ali, džaba, bus pun... A, kao, stigla vam je jutros obavijest na mail da vam je pomjerena karta...Mislim, niko mi nije rekao da provjeravam mail, ne znam ni da li sam ga uopšte ostavila pri kupovini karte... Uglavnom, odem na onaj njihov šalter i pomjere me za naredni Centrotransov bus, iako nisam htjela da idem s njima, namjenski sam kupila kartu u Biss toursu. A dok sam otišla to završiti, vozači hladno odu i samo me tako ostave, a pojma nisu imali da li ću se uspjeti ubaciti u taj drugi bus... Nekad u putu, naveče iza 11, stiže sms od Flixbusa da su mi pomjerili kartu - baš na vrijeme...
Malo je reć' da me ovo sve tako iznerviralo, baš neprofesionalno i od stane Biss tours vozača, a da ne govorim od strane Flixbusa...
Eh u povratku ....vozaci bezveze likovi. Namrgodjeni nikakvi ....al haj nebitno, imao sam mjesto, i to sam sam sjedio jer nije guzva bila...stigli u Sarajevo 2h prije nego je receno.
Eh neki dan gledam karte.... onda kada meni odgovara , ispod 100km nema karte. I gledam cijena dodatnog prtljaga 10$ , ja onda platio 1eur . Stvarno su bahati postali ... Ne idem samo iz razloga sto je preskupo. Da ide jos neko sa mnom, upalio bih auto lagano jer mi treba 400KM autom .
Forumas mi je predlozio Kantic Line ovaj put, pa sam rezervisao , 60e povratna, i kazu da voze 12h do MInhena...ako bude i 14h ja zadovoljan . Doduse, iz Zenice...nema iz Sarajeva.
Pa cemo da vidimo...
-
Anne Boleyn
#104 Re: Flixbus u BiH
Ma, i ja sam kupila te dvije karte, ali to mi se podrazumijeva k'o povratna... Izgleda da je to sve baš lutrija, kako ti se posreći... Mada, puno su mi bolji Biss tours vozači nego oni Centrotransa, prošli put sam s njima išla 20 sati do Minhena, zato sam ih htjela izbjeći... A sad mi i ovi ispadoše bezze...skafiskafsnjak wrote:
ja sam nekad u Martu isao... povratnu kupio, tacnije kupio 2 karte "tamo-vamo" jer kod njih nema povratne . Ali zatekao onu akciju za 9,99 eur , ljepota. Voznja do Minhena, savrsenstvo... ni na jednoj granici nas nisu peglali, dosli u MInhen tacno na vrijeme . Vozaci za 10 , ali stvarno .
Eh u povratku ....vozaci bezveze likovi. Namrgodjeni nikakvi ....al haj nebitno, imao sam mjesto, i to sam sam sjedio jer nije guzva bila...stigli u Sarajevo 2h prije nego je receno.
Eh neki dan gledam karte.... onda kada meni odgovara , ispod 100km nema karte. I gledam cijena dodatnog prtljaga 10$ , ja onda platio 1eur . Stvarno su bahati postali ... Ne idem samo iz razloga sto je preskupo. Da ide jos neko sa mnom, upalio bih auto lagano jer mi treba 400KM autom .
Forumas mi je predlozio Kantic Line ovaj put, pa sam rezervisao , 60e povratna, i kazu da voze 12h do MInhena...ako bude i 14h ja zadovoljan . Doduse, iz Zenice...nema iz Sarajeva.
Pa cemo da vidimo...
- bach
#105 Re: Flixbus u BiH
Flixbusom Krakov - Gdanjsk u Poljskoj - 11 KM čini mi se... 600 i kusur kilometara.
To mi možemo samo sanjati.
- skafiskafsnjak
#106 Re: Flixbus u BiH
Meni se potrefilo oba puta Centrotrans...i raja je na temi ovdje rekla da su im busevi bolji . I Sad kad sam mislio kupovati kartu, mislio sam nazvati Centro i pitati na kojim su linijama njihovi busevi...ali nista od toga.Anne Boleyn wrote:Ma, i ja sam kupila te dvije karte, ali to mi se podrazumijeva k'o povratna... Izgleda da je to sve baš lutrija, kako ti se posreći... Mada, puno su mi bolji Biss tours vozači nego oni Centrotransa, prošli put sam s njima išla 20 sati do Minhena, zato sam ih htjela izbjeći... A sad mi i ovi ispadoše bezze...skafiskafsnjak wrote:
ja sam nekad u Martu isao... povratnu kupio, tacnije kupio 2 karte "tamo-vamo" jer kod njih nema povratne . Ali zatekao onu akciju za 9,99 eur , ljepota. Voznja do Minhena, savrsenstvo... ni na jednoj granici nas nisu peglali, dosli u MInhen tacno na vrijeme . Vozaci za 10 , ali stvarno .
Pa cemo da vidimo...
Ono jes bolje kad su super vozaci , ali to mi ne igra neku ulogu veliku . Oni su stvarno super bili sto se tice stajanja i svega .Na karti ti pisu stajanja i nigdje pored toga ne staju, ne racunajuci ove benzinske pumpe.
Sad idem Kantic Line pa javim iskustva
- rovac13
#107 Re: Flixbus u BiH
Koja je razlika izmedju kantic line i kantic touristik.
Ja nikad nisam bio nacisto.
Te imaju veze jedno s drugim te nemaju nikakve veze.
Nisam nikad putovao sa kantic line.
Mislim da kantic line ide samo jednom dnevno,dok kantic turistik ima linije cini mi se tri puta dnevno.
Mislim da kantic line ide samo jednom dnevno,dok kantic turistik ima linije cini mi se tri puta dnevno.
- skafiskafsnjak
#108 Re: Flixbus u BiH
Ocigledno se dva brata razislarovac13 wrote:Koja je razlika izmedju kantic line i kantic touristik.
Po mnogim komentarima vidim da su ovi Line bolji .
I idu svaki dan ...ja sam rezervisao povratnu ... pa javim iskustva. za 8 dana idem
-
zerinad
#109 Re: Flixbus u BiH
Ako ima neko zainteresovan, imam FLIXBUS kupon u vrijednosti 271KM, prodala bih ga za 255KM. Vrijedi do 15.7.2019. i moze se koristiti vise puta sve dok se iznos ne potrosi. Pa ako ima ko zainteresovan moze poslati privatnu poruku.
- skafiskafsnjak
#110 Re: Flixbus u BiH
Znate li koje linije vozi Biss a koje Centro?
Minhen - Sarajevo 06.10. me zanima .
Ima u 18.10 i u 19.30.
Minhen - Sarajevo 06.10. me zanima .
Ima u 18.10 i u 19.30.
- thekupus
#111 Re: Flixbus u BiH
Oni su kupili PolskiBus, koji je bio genijalan onomad negdje 2014. godine, i karte su bile 15 eura Berlin- Poznan, ili recimo Poznan- Varšava. A unutra wi-fi, utičnica, ekrani oni sa filmovima kao na prekookeanskim letovima, mogao si kupiti kafu i vodu u busu. Ma milina živa. Fazon je što su busevi tamo prevoz za sirotinju. Svi se samo vozovima voze, za studente karte 60% jeftinije, a brže i udobnije puno. Pa su morali tako.bach wrote:Flixbusom Krakov - Gdanjsk u Poljskoj - 11 KM čini mi se... 600 i kusur kilometara.
Kažu mi prijatelji da je poskupilo od kako je Flix kupio tu kompaniju, i da je nivo usluge opao baš
-
Mlad i Nevin
#112 Re: Flixbus u BiH
Sin od brata kanticevog se odvojio i formirao Kantic line, prije je vozio za amidzu pa mu je on dao jedan bus na otplatu da pocne za sebe i tako to...skafiskafsnjak wrote:Ocigledno se dva brata razislarovac13 wrote:Koja je razlika izmedju kantic line i kantic touristik.
Mislim da kantic line ide samo jednom dnevno,dok kantic turistik ima linije cini mi se tri puta dnevno.![]()
Po mnogim komentarima vidim da su ovi Line bolji .
I idu svaki dan ...ja sam rezervisao povratnu ... pa javim iskustva. za 8 dana idem
- skafiskafsnjak
#113 Re: Flixbus u BiH
Pa eto ne znam pozadinu , ali znam da su puno bolji , bar meni ....Mlad i Nevin wrote: Sin od brata kanticevog se odvojio i formirao Kantic line, prije je vozio za amidzu pa mu je on dao jedan bus na otplatu da pocne za sebe i tako to...
Kulturniji puno ... i nisu nas peglali na granicama nikako. Ja sam super zadovoljan pa sad.... I vrijeme polaska iz Sarajeva mi odgovara... oko 4 ujutro, ali lijepo se u Minhen stigne oko 18-19 navecer