Flert
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
WirelessGirl
#1 Flert
Ne znam da li je bila tema, ali me interesuje da li volite flert, da li ga primjenjujete, sa kojim namjerama i ... kako se to radi? 
-
Beslija
** dubok glas prica **
- Sa iskusnog stanja gledajuci , u svom raznovrsnom zivotu preferirao sam jezik ociju odnosno rjesavao stvari pogledom.....!
salim se , zabavno je flertovati , ali ponekad to osoba sa kojom imas neke namjere ne skonta pa haos nastane...!!!
- Sa iskusnog stanja gledajuci , u svom raznovrsnom zivotu preferirao sam jezik ociju odnosno rjesavao stvari pogledom.....!
salim se , zabavno je flertovati , ali ponekad to osoba sa kojom imas neke namjere ne skonta pa haos nastane...!!!
- kriticarka_nikova
dobra ti ovaA wrote:Nema tu teoretske nastave, to se uci na terenu
- anais_nin
mislim da tajna dobrog kvalitetnog flerta nije u prilagodjavanju stila tipu "primaoca", nego jednostavno momenat koji zaokupi dvoje ljudi koji u datom momentu kvalitetno razmjenjuju energijuBeatrice_22 wrote:Ne mozes sa svima isto: neki vole malo otvoreniji i smjeliji flert, pa se tako treba i ponasat, drugi se prepadnu pa bi nesto "suftilnije". Onda, drukcije flertujes sa intelektualcima i dr. a drukcije sa sportasima i "avanturistickim"dusama, oni to obicno vole malo otvorenije - ali u svakom slucaju, treba imati stila i ne ispast prost ili "laka". U stvari (evo dozivjeh prosvjetljenje!!
![]()
![]()
) flert se razlikuje od nabacivanja: bezazleniji je i ne obavezuje na konkretnu akciju poslije.
ali suma sumarum, sto rece A, nema tu casova teorije, praksa je majka znanja u ovom slucaju
-
tigris
#6 Re: Flert
ne znam ni jaWirelessGirl wrote:Ne znam da li je bila tema, ali me interesuje da li volite flert, da li ga primjenjujete, sa kojim namjerama i ... kako se to radi?
volim ponekad
primjenjujem ponekad
sa namjerama da ubijem dosadu
izaberes metu.......smjeskas se .....pogledas ga .....iznenada se zbunis
ostalo sve ide samo od sebe
-
Mikula Mali
Ma ne znam ni ja - dok se ne ulovim na djelu!Lace wrote:ja ne znam kako se to radi...sramota je kad neko ko ima skoro 30 ne zna kako se flertuje...al tako je...![]()
Dosta cesto skliznes u to nesvjesno. Sto se opet svodi na ono sto A napisa, praksa, nista teorija. Jedino se pitam je li to onda flert, ako je nesvjesno?
-
WirelessGirl
I mene ovo zanima. Da li je flert ako je nesvjesno? Nekad mi ljudi kažu da flertujem, a ja sam samo prijateljski raspoložena. A, kada želim da flertujem ili da nekom pokažem da bih ja ...eto...onako malo više...ne znam.Mikula Mali wrote: Ma ne znam ni ja - dok se ne ulovim na djelu!
Dosta cesto skliznes u to nesvjesno. Sto se opet svodi na ono sto A napisa, praksa, nista teorija. Jedino se pitam je li to onda flert, ako je nesvjesno?
-
Beslija
Ako si ti prijateljski raspolozena a drugi kazu da flertas , onda si ti veoma fina osoba.....odnosno ugodna.......
Ali , po meni
Flert se prezentuje na vise nacina.......pogled , nacin razgovora ,mimika , osmjeh itd....
Najboolji flert je onaj flert koji u razgovor unosi sexualne indikacije koje su ne primjetne odnosno iako ih primjetis one mogu nesto drugo znaciti... to te zavarava , cini razgovor zanimljivim a samim tim i osobu kojom razgovaras vise interesantnom.......
nemojte me tjerati da navodim primjere sexualnih indikacija
.....
Ali , po meni
Flert se prezentuje na vise nacina.......pogled , nacin razgovora ,mimika , osmjeh itd....
Najboolji flert je onaj flert koji u razgovor unosi sexualne indikacije koje su ne primjetne odnosno iako ih primjetis one mogu nesto drugo znaciti... to te zavarava , cini razgovor zanimljivim a samim tim i osobu kojom razgovaras vise interesantnom.......
nemojte me tjerati da navodim primjere sexualnih indikacija
-
WirelessGirl
Zavrćem ruku iiiii...?Beslija wrote: nemojte me tjerati da navodim primjere sexualnih indikacija.....
-
WirelessGirl
A šta kada flert počne sa nekim koga znaš 100 godina?
-
mickyK
E WirelessGirl ako mi platis veceru, objasnit cu ti ja sta je flert!WirelessGirl wrote:I mene ovo zanima. Da li je flert ako je nesvjesno? Nekad mi ljudi kažu da flertujem, a ja sam samo prijateljski raspoložena. A, kada želim da flertujem ili da nekom pokažem da bih ja ...eto...onako malo više...ne znam.Mikula Mali wrote: Ma ne znam ni ja - dok se ne ulovim na djelu!
- Lace
meni se to desi pod uticajem alkoholaBeatrice_22 wrote:A šta kada flert počne sa nekim koga znaš 100 godina?
Meni se to desilo. Lako je to - on slobodan, ti slobodna (ili bi ste zeljeli biti slobodni) i prosto se desi. Jest, vecina toga je nesvjesna, nekakvi receptori odjednom pocnu da vide tu osobu kao seksualni objekt, a da mi nit smo to palnirale, nit smo svjesne. A i usamljenost ti moze biti razlog.
- Lace
ma nikad mi se nije desio nezeljeni morning after...valjda i pjana imam kontrolu...samo sam opustenijaBeatrice_22 wrote:Lace wrote:meni se to desi pod uticajem alkoholaBeatrice_22 wrote:
Meni se to desilo. Lako je to - on slobodan, ti slobodna (ili bi ste zeljeli biti slobodni) i prosto se desi. Jest, vecina toga je nesvjesna, nekakvi receptori odjednom pocnu da vide tu osobu kao seksualni objekt, a da mi nit smo to palnirale, nit smo svjesne. A i usamljenost ti moze biti razlog.
![]()
hoce i od koje kapi, naravno. ali, bogami, bude onda cesto i vise od ferta... a onda morning after...![]()
![]()
![]()
sto se mastanja tice, meni se povremeno desavalo da mastam o prijateljuali se nista nije dogodilo...
- anais_nin
pa povremeni flert medju jaranima ne znaci potencijalni sex ili potencijalna vezaBeslija wrote:Ja ne bih volio da mi dugogodisnja jaranica postane djevojka......unisti se ono prijateljstvo koje si imao.....
bolje mastati o jaranicama![]()
![]()
..... sala , ali ako se takvo sto desi , niko to ne mere zaustaviti.....!!
- anais_nin
svjesno, nesvjesno, alkoholisano, bezalkoholno, nema izgovora, flert je flert i tackaMikula Mali wrote:Ma ne znam ni ja - dok se ne ulovim na djelu!Lace wrote:ja ne znam kako se to radi...sramota je kad neko ko ima skoro 30 ne zna kako se flertuje...al tako je...![]()
-
Sarafcina
wtf is flert?anais_nin wrote:svjesno, nesvjesno, alkoholisano, bezalkoholno, nema izgovora, flert je flert i tackaMikula Mali wrote:Ma ne znam ni ja - dok se ne ulovim na djelu!Lace wrote:ja ne znam kako se to radi...sramota je kad neko ko ima skoro 30 ne zna kako se flertuje...al tako je...![]()
- anais_nin
prvo mi pade na pamet winona u filmu reality bites, kad je ona zenska pita da definise ironiju, a ona kaze ne znam je definisati, ali znam je prepoznati kad je vidimSarafcina wrote: wtf is flert?
-
Sarafcina
anais_nin wrote:prvo mi pade na pamet winona u filmu reality bites, kad je ona zenska pita da definise ironiju, a ona kaze ne znam je definisati, ali znam je prepoznati kad je vidimSarafcina wrote: wtf is flert?![]()
vjerovatno postoji konkretna jezicka, lingvisticka definicija istog, ali ja sam zapamtila jednu kreativnu definiciju koja mi se svidjela jer mislim da fino opisuje flert....flert je kada dodirujes cvijet bez da ga uberes
mislis... samo prislonis?
-
Max.Cherry
Fino, ali ne. Flert je kada gledaš cvijet a bez da ga dodiruješ - a kamoli ubereš. Mejk aut je malo bliže ovoj tvojoj definiciji. Diraj al nema zabijanja...nešto kao srbi na svjetskom prvenstvu.anais_nin wrote:flert je kada dodirujes cvijet bez da ga uberes
- anais_nin
znala sam ja da ce se dodirivanje doslovno shvatiti....ali nije to toMax.Cherry wrote:Fino, ali ne. Flert je kada gledaš cvijet a bez da ga dodiruješ - a kamoli ubereš. Mejk aut je malo bliže ovoj tvojoj definiciji. Diraj al nema zabijanja...nešto kao srbi na svjetskom prvenstvu.anais_nin wrote:flert je kada dodirujes cvijet bez da ga uberes